2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar foto ekleyeceğim, oğlumun yüzünde ve bazen göğsünde kırmızılıklar oluyor ve geçiyordu. Normalde 25 derece odamızda tek zıbınla duruyordu. Doktor muayene sırasında kırmızılıkları görüp sıcaktan olduğunu söyledi ısrarla. Doktor öyle deyince altına ince bir patikli giydirerek oda ısısını 22 23 e indirdim ama yanaklarındaki kızarıklıklar arttı, kabuklaşmaya ve yaraya dönüşmeye başladı.

Bana bunlar sıcaktanmış gibi gelmedi. Doktora yazdım ama henüz geri dönüş yapmadı ama belki aranızda bilgisi olan vardır. Bunlar ne ola ki🙄 (anne sütü - mama karışık besleniyor ama son zamanlarda mama ağırlıklı)

Eklentiler

• IMG_20211202_194255.webp
    IMG_20211202_194255.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 77
Kızlar foto ekleyeceğim, oğlumun yüzünde ve bazen göğsünde kırmızılıklar oluyor ve geçiyordu. Normalde 25 derece odamızda tek zıbınla duruyordu. Doktor muayene sırasında kırmızılıkları görüp sıcaktan olduğunu söyledi ısrarla. Doktor öyle deyince altına ince bir patikli giydirerek oda ısısını 22 23 e indirdim ama yanaklarındaki kızarıklıklar arttı, kabuklaşmaya ve yaraya dönüşmeye başladı.

Bana bunlar sıcaktanmış gibi gelmedi. Doktora yazdım ama henüz geri dönüş yapmadı ama belki aranızda bilgisi olan vardır. Bunlar ne ola ki🙄 (anne sütü - mama karışık besleniyor ama son zamanlarda mama ağırlıklı)
Şampuan ne kullanıyosun

Herkese merhabalar ben de ekim annesiyim yeni katıldım aranıza😊 Devamlı yazdıklarınızı okuyorum. Bilgilerini paylaşanlar sağolsunlar. İlk bebekte insan ne yapacağımı şaşırıyormuş gerçekten elimiz ayağımıza dolanıyor bazen.

Aynısını yaşadım, emzirme danışmanından yardım aldım ben. Önce sıcak su torbasıyla 5dk ısıttık, sonra güzelce masaj yaptık ama tabi onun yaptığı çok fenaydı gözlermden yaş geldi. Sırtta kulunç açar gibi kıtır kıtır ses geldi resmen. Sonra sağdık ve son olarak buzlukta olanlardan paketlerden birine sardık Peçeteleri ,tekrar göğse koyduk. Çok rahatladım ben. Ki benim çok sütüm olmadığı halde. Bir de göğsün doluysa düşünemiyorum. Kolaylıklar gelsin🍀

Soğuk peçeteleri en son göğsüne koydun dimi doğru anladım. Ya kolumu kapatamıyorum bir günde bu hale geldi 😶

Soğuk peçeteleri en son göğsüne koydun dimi doğru anladım. Ya kolumu kapatamıyorum bir günde bu hale geldi 😶
Buzluktan bezelye aldık o vardı en uygun onu peçeteye sarıp göğüste beklettik İnşallah sana da iyi gelir ancak masajı hiç korkmadan bastıra bastıra yapmalısın göğüsucuna doğru hep internete mastit masajı yaz istersen onlardan da çeşit çeşit bir kaç gün yaptım

Evet günde 3 defa her seferinde 2 adet şeklinde içiliyor. Başta humana nın süt artırıcı çaylarından içtim çok fazla. Hala da içiyorum ben mecbur😔
Gerçekten çok işime yaradı o çaylar. Bebek büyütüp de süt yetmez hale gelince solgarı da içmeye başladım.
İlk sütler sıcak su banyosu, sırtına göğsüne sıcak su torbası, göğüse süt masajı, sırta süt masajı yap-yaptır. Çok işe yarıyor masajlar.
sagol canim aslinda ben emziriyorum suanda kizim 1 yasina girecek birakmadim gebelikte emzirmeyi🤭 haftaya tekrar dohumum var ins ikisinede yetsin istiyorum esim eczaci getirdi hepsinden bakalim humana falan ins cok artar sütüm🤲🤲

Kızlar merhaba bebeğim şuan 50 günlük 3 gündür ne kadar emzirirsem emzireyim doymak bilmiyor memeden çektiğim an elimi dudak kenarlarına götürdüğüm zaman kafasını o yöne çeviriyor bu zamana kadar kilo alımı gayet iyiydi 3.400 doğmuştu şuan 4.710 iki hafta önce 4.500dü 200 gram almış iki haftada bu normal mi başına böyle bişey gelen varsa bana yardım edebilir mi doktora gidip danışmaya gerek var mı?

İsilik canım:KK43:

Doktorda soylemiş😅
Aslında ev ısın bıraz dusuk değil mi neden oldu ki🙈 bızım ev 26-27 derece🤭 düşürsem sanki esınti oluyo gibi😑 şu oda sıcaklığı işinde sınıfta kaldm
İdeali 23-24 diye biliyorum canım. Annemlere gittim onların ev 26 falandı direk böyle oldu işte 🙄

Kızlar merhaba bebeğim şuan 50 günlük 3 gündür ne kadar emzirirsem emzireyim doymak bilmiyor memeden çektiğim an elimi dudak kenarlarına götürdüğüm zaman kafasını o yöne çeviriyor bu zamana kadar kilo alımı gayet iyiydi 3.400 doğmuştu şuan 4.710 iki hafta önce 4.500dü 200 gram almış iki haftada bu normal mi başına böyle bişey gelen varsa bana yardım edebilir mi doktora gidip danışmaya gerek var mı?
Bana kilo alımı biraz az geldi canım ama belki yanlış biliyorumdur önemli olan doktorun söylediği.. Gunde 20-30 gram alıyorlar diye biliyorum. Yani 200 gramı bir haftada almalı galiba

Bana kilo alımı biraz az geldi canım ama belki yanlış biliyorumdur önemli olan doktorun söylediği.. Gunde 20-30 gram alıyorlar diye biliyorum. Yani 200 gramı bir haftada almalı galiba
Doktor gayet iyi dedi dün götürdüğüm zaman ama içim hiç el vermedi yarın o yüzden kendi hemşiremize gideceğim ek bişey de vermek istemiyorum ama 3 gündür hiç iyi değildik ikimizde ek bişey vermek de istemiyorum ama eğer kilo alımı iyi değilse başlayacağız artık 🤷🏻‍♀️

Benimki emerken yanakları arada böyle olur bende sıcaktan olduğunu düşünüyorum canım

Buzluktan bezelye aldık o vardı en uygun onu peçeteye sarıp göğüste beklettik İnşallah sana da iyi gelir ancak masajı hiç korkmadan bastıra bastıra yapmalısın göğüsucuna doğru hep internete mastit masajı yaz istersen onlardan da çeşit çeşit bir kaç gün yaptım

Dediklerini yaptım. 3 tane ceviz büyüklüğünde kitle vardı açtım baya ama ömrümden ömür gitti😔 inşallah böyle çözebilirim sıkıntımı. Biranda nasıl oldu böyle anlamadım ya

Kız ne diyorsunuz benimki 5 kg’yu geçti ama 1 numara takıyorum hala yanlış mı yapıyorum 😂 Bezi çıkarınca öyle bacak kenarlarında kızarma filan yok hiç, ben de bir üste geçmedim o yüzden. Prima’nın 1 numarası asla olmuyor ama o küçük geliyor.
Prima premium care’in içeriği nasıl canım, biliyor musun? Prima pure dışındaki primaların içeriği iyi değil diye duymuştum, o yüzden hep başka bezler deniyorum içeriği temiz olan.

Prima premium care’in içeriği nasıl canım, biliyor musun? Prima pure dışındaki primaların içeriği iyi değil diye duymuştum, o yüzden hep başka bezler deniyorum içeriği temiz olan.

İnstagram biyokimyageranne bikaç yıldır takip ediyorum kendisini. İçerik analiz ediyor. Tavaiye ederim hepinize.

Cnm baska bi doktora mi gitsen acaba. Bana sicaktan gibi gelmedi. 25 cok da yuksek dgl. Gecmis olsun cnm

Kızlar bebeğim sürekli ıkınıyo ya uykusunda özellikle, asla uyuyamıyorum onun sesine uyandı uyanıcak diye, ne gündüz uykumuz var ne gece. önceden geceleri uyuyodu artık o da yok ya zırt pırt uyanıyo ya da ıkınıyo sürekli sesli bi şekilde, alıp gazını çıkarmaya çalışıyorum ama gelen giden olmuyo bazen ve uykusu da kaçıyo iyice uyumak istemiyo vs vs kısır döngü çok yorgunum çok napçaz bu sürekli ıkınma olayını ya? Başına böyle bişey gelen var mı?

Kızlar bebeğim sürekli ıkınıyo ya uykusunda özellikle, asla uyuyamıyorum onun sesine uyandı uyanıcak diye, ne gündüz uykumuz var ne gece. önceden geceleri uyuyodu artık o da yok ya zırt pırt uyanıyo ya da ıkınıyo sürekli sesli bi şekilde, alıp gazını çıkarmaya çalışıyorum ama gelen giden olmuyo bazen ve uykusu da kaçıyo iyice uyumak istemiyo vs vs kısır döngü çok yorgunum çok napçaz bu sürekli ıkınma olayını ya? Başına böyle bişey gelen var mı?
Benim kızım da öyle, çözümü altı geniş kundakta bulduk, o zaman çok daha az ıkınıyor.

İsilik canım:KK43:

Doktorda soylemiş😅
Aslında ev ısın bıraz dusuk değil mi neden oldu ki🙈 bızım ev 26-27 derece🤭 düşürsem sanki esınti oluyo gibi😑 şu oda sıcaklığı işinde sınıfta kaldm

Canım cukurambar koru da yattı😕
Ama küvözdeydı:KK43: sanırm kuvöz zamanları gecmiştir artık ya
Yani inşaAllah öyle olsn Rabbım anaları evlatlarından ayırmadan tedavılerını oldursn
Amin kuzum

Canım bunlar sıcaktan değil gibi. Benim oğlumun da böyleydi dermatiti çıktı ama bu döküntüler hep birbirine benziyor. Doktorunuz ne diyecek bakalim

Canım oğlumda ara ara öyle ben artık öyle uyumayı öğrendim baktım ıkındığı halde uyanmıyor ağlayana kadar bakmıcam uyuycam dedim kendime tabi öyle normal uyku gibi olmuyor ama uykusuz da kalmıyorum açıdan

Back
X