- 30 Kasım 2013
- 966
- 1.749
- 113
Sen çalışıyor musun peki?Aracilik durum kalmadi artik krediyle ev almistik yarisini istiyo. Yurt disina gitcekmis
Calisiyorum memur muhendisim.Sen çalışıyor musun peki?
Saolasin cnm. Gecicek bugunlerdeD daldandala hakkinizda hayirlisi neyse o olsun canim. Bebek sureci ztn yipratici birde bu durumlar. Allah sabir versin
Allah akıl fikir versin ona yurtdısına gidecektide neden çocuk yapıyo rabbim pişmanlık versin. Sizin asıl sorun neydiAracilik durum kalmadi artik krediyle ev almistik yarisini istiyo. Yurt disina gitcekmis
Hic anpatcak gucum yok cnmAllah akıl fikir versin ona yurtdısına gidecektide neden çocuk yapıyo rabbim pişmanlık versin. Sizin asıl sorun neydi
O kadar kolaydı yurtdışına gitmek sanki. İnşallah sürüm sürüm sürünür (çocuğunun babası, kusura bakma, çok sinirlendim)Hic anpatcak gucum yok cnm
Hic anpatcak gucum yok cnm
Alicam ins ama daha sonra simdi hic konusmak istemiyorumGönlüne ferahlık versin Allah.
Bebeğinle mutlu huzurlu günler yaşayasın inşallah.
En azından güzel bir mesleğin var.
Durum, sorun her ne olursa olsun.
Etrafındakilere anlatmak istemeyebilirsin ama süreci geciktirmeden bir kaç seans dahi olsa psikolojik destek al.
Kendi ayakların üzerinde durabileceğin için çok çok mutlu oldumCalisiyorum memur muhendisim.
Saolasin cnm. Gecicek bugunlerde
Hayırlısı böyleymiş canım, Allah sana bu süreçte kolaylık, gönlüne de ferahlık versin. Bu dönemi atlattıktan sonra her şey sen ve bebeğin için çok daha güzel olacak inşallahAracilik durum kalmadi artik krediyle ev almistik yarisini istiyo. Yurt disina gitcekmis
Cok tesekkur ederim iyi geldi mesajinKendi ayakların üzerinde durabileceğin için çok çok mutlu oldum
Kendin için en iyi olana karar vermeye çalış. Sen mutlu olursan bebeğini mutlu büyütebilirsin. Acil durumda oksijen maskesini ilk kendine takmalısın unutma.
Yeni boşanan bi arkadaşım ailesinin yanına yerleşti direk. Sonra çok pişman oldu keşke ayrı bi evim olsaydı, böyle mutlu değilim dedi. Aklının bi köşesinde olsun
Ins cnm. Cok tesekkurlerHayırlısı böyleymiş canım, Allah sana bu süreçte kolaylık, gönlüne de ferahlık versin. Bu dönemi atlattıktan sonra her şey sen ve bebeğin için çok daha güzel olacak inşallah
Şahane yazmışsınız elinize sağlıkMerhaba mesajları çok uzun okuyamadım ama yardımcı olmak isterim, benim bebeğimde laktoz intoleransi teşhisi kondu,geçmeyen inatçı bir pişik nerdeyse 3 ay sürdü , gürültülü ve mukuslu kaka, gaz , kusma problemleri vardı . Kaka tahlili yaptılar ve kakada reduktan madde +1 pozitif çıktı ve doktorum katı bir diyete soktu beni peynir ,süt,yumurta,et,domates ,asitli hiç bir meyve, bende tabi doktoru dinledim evet oğlanın pisigi geçmeye başladı ama daha sonra çocuk alerji doktoruna gittim bu şekilde katı bir diyet yapılması çok yanlışmis , hatta bazı doktorlar çocuğun kilo alımı iyi ise kakada kan yoksa vücudunda döküntü yoksa nefes alisinda sıkıntı yoksa vermiyorlar bile neyse alerji doktoru diyetin kademeli başlanması gerektiğini (tabi çocukta kan testi ve deri testi yapıldı alerji yüksek ise çıkabiliyor) önce süt baktın etki etmiyor sonra yumurta tabi tavuk eti sonra kırmızı et bu şekilde tabi bunlarda her seferinde doktora gidiyorsun o senin diyetine ekliyor ,diyete girdikten sonra ise yaradiktan bir süre örnek veriyorum 1 ay sonra doktor diyeti sana actiriyor kademeli olarak 1 süt bardağı ile pişmiş yumurtası kek yaptırıyor ve ilk gün çeyrek kek ,sonra yarım kek böyle böyle artırıp çocukta etki edip etmedigine bakıyor, etki etmezse sonra yoğurtlu bir çorba bu şekilde diyeti açtırıyor çünkü bebeklerin bu laktoz intoleranssi yada gıda alerjisini yenmesini istiyor ,dediğim gibi doktorlarda önemli olan çocuk kilo alıyor mu , kilosu iyi ise kakada kan yok ise ,vucutu kabarmiyor, nefes alış verişi normalde doktor için mukuslu kaka (ishal şeklinde olmadığı sürece zaten ishal varsa kiloda sıkıntı oluyor) kusma , gaz çok sorun olarak görmüyorlar. Ben 6 ay olana kadar çocuğunda relaktaz (laktoz damlası kullandım) ve 6 ay boyunca hep gürültülü ,mukuslu kakası vardı ve bazen köpük köpük oluyordu , doktorun dediği gibi yavaş yavaş diyeti açtım kek ,çorba vs denedikten sonra keçi sütlü peynir tükettim ,çocukta ek gıdaya geçti onada 3 gün kuralına uyarak gıdaları denettim şimdi yoğurt yiyormukuslu, gürültülü kaka,kusma gitti , laktoz intoleranssi geçici bir rahatsızlık, bebeğinizin onu yenmesi için yardımcı olmanız gerekiyor ama dediğim gibi bazı annelere hiç diyet bile yapmıyor ve çocuk gene onu yeniyor . Biraz uzun bir yazı oldu umarım açıklayıcı olmuştur , ben çok uğraştım bu rahatsızlıktan o yüzden yazmak istedim
Teşekkür ederim pek giremiyorum anca okudumMerhaba canım
Haslanmıs patates haslanmış kereviz olgunlasmıs avokado yeşil kabak yoğurt yumurta sarısı ev yapımı lor peyniri bal kabağı brokoli seklnde devam edebilirsin fikir olsun
Ben araştırdım biraz. Mukuslu kaka ın süt ürünleriyle orantılı oldugunu görünce Dr uma anlattım o da evet dedi onayladı ama gidip kan verdirip alerji testi yapabilirsin emin olmak için dedi ama ben gitmedim cocuk küçücük istemedim acıkcası kan vermesini. Çok ciddi degildi cok şükür. Sadece ben sütlü yiyince zorlanıyodu ve yeşil mukuslu kaka yapıyodu kan falan yoktu cok şükür. Süt ürünü yemeyince geçiyordu. Senin geçmiypsa6demek sütle alakası yok. Cok emzirme de yeşil yapıyo ön sütü cok içerse ya da. Atak dönemi hep etmiyorlar ya o zamanlar genelde yeşil oluyo. Veya sen üşütürsen de yeşil oluyoLaktoz intolaransini doktor alerji testiyle mi tespit etti acaba? Ben de suphelendim mukuslu kakadan dolayi. Diyet yaptim ama degisen bisey olmadi
Benim oğlanda da oluyor doktor normal dedi. Odadaki sıcaklık fazla nem az olabilir mi acaba? Nem oranı düşünce daha çok sümük olduğunu farkettim ben.Kizlar birsey soracagim ya benim bebisimin burnu doluyor nasil diyim kuru sekilde biraz garip oldu ama hasta degil ama burun pisligi oluyor burnunda sert ve koyu renkli
Evet normal kahvaltı vs yaotıgım da tolere ediyor artık küçükken sindirmede zorlanıyodu şuan 6 aylık olucaz 5 gün sonra. Çok etkilenmiyor. Sadece süt ürününü abartırsam biraz gazlanıyor. O da zaten ben de hazmedemiyorum asırı tuketirsem. Sorun yok şuan tamamen itti diyemem ama bikaç aya iyice bünyesi alışır dediğin gibiSüt, peynir, yoğurt,kremalı pastalar vs...
Azami düzeyde dikkat etmek gerekiyor.
Kısa zaman geçer sadece laktoz hassasiyeti varsa. Direk 6 ay demek ne kadar mümkün bilmiyorum ama 7-8 şerde geçiyor.
Evet kuru havada öyle oluyor, hava buhar makinesi veya peteklere su koyunBenim oğlanda da oluyor doktor normal dedi. Odadaki sıcaklık fazla nem az olabilir mi acaba? Nem oranı düşünce daha çok sümük olduğunu farkettim ben.
Nem orani 45 50 arasi termometremizdeki adam da gulumsuyor ama :)Benim oğlanda da oluyor doktor normal dedi. Odadaki sıcaklık fazla nem az olabilir mi acaba? Nem oranı düşünce daha çok sümük olduğunu farkettim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?