2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Evet arkadaşlar gebeliğin başında oluyormuş ve yukarı çıkıyormuş maalesef benimkisi çıkmadı yaşımla alakalı da olabilir 39 um şuan sadece WC ve yemek için kalkıyorum hep yatıyorum
Tam yatak istirahatinin çok faydası oluyor. Napalim yeterki sağlıklı doğsunlar. Bazı gebelikler de böyle geçiyor. O kadar imreniyorum ki rahat rahat 9 ay geçirenlere. Bana da hiç kısmet olmadı.

Evet 10mm gecmemeli sınıra yakın bizim perinatolog 8.8 kadin dogumcum 9.2 ölçtü 22 haftada ayrintilida ilerleyebilen gerileyebilen ya da durabilen biseymiş bende henuz gitmedim doktora eni sonu dogacak yurtdisina test yollamistik genetik testimiz fetal dna temiz geldi down yok denildi bundan sonrası Allaha emanet insallah gerilemiştir evet ya hic belli olmuyolar erkek cocugu benimki babasina cekti heralde o da asiri tembeldir yani bırak ayni yerde 10 saat oturabilir 🤣
Dün taklalar atan oğlum bugün hiç kıpırdamadı bütün gün şimdi bu saatte yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı. Ilk hamileliğim olsa bütün gün ağlardım neden hareket etmiyor diye🙈

Esin biraz daha yardımcı olsa keşke .. gerçekten ben de eğilirken falan çok zorlanıyorum artık. Benim eşim de bu tarz durumlarda çok düşünceli olamıyor, sürekli söylemem gerekiyor, anlamıyorum ki düşünemiyor mu diyorum bazen 😁 bunu yapamam çünkü karnım büyüdü demek zorunda kalıyorum, şunu yapma çünkü bebeğe zarar verebilirsin diyorum vs . Birkaç hafta önce beni kucağına kaldırmaya çalıştığı için hastaneye gittiğimi hatırlıyorsunuzdur belki, tobe ya rabbim 😂 demem o ki bence tam idrak edemiyor olabilir,sen yönlendir. Ev toplamak kolay değil çünkü,eminim çok yorulmuşsundur canım .
Ben günlük evi toplarken bile çok eğilip kalkınca agrım oluyor. Göbeğim çok büyüdü herkes doğum yakın mi diye soruyor 🙈🙈🙈

Canım sen tecrübelisin sence pijama gecelik takımlarını kaç beden almalıyız kendi bedenimizden ne kadar büyük
Kendi bedenini alman gerekir diye biliyorum. Ilk gebelikte 24 kilo almama rağmen 38 beden pijama rahat rahat oldu. Şu an üstüne deneyip alabilirsin doğumdan sonra 6 aylık hamile gibi oluyor çünkü göbek falan. Tam zamanı yani.

Siz böyle söyledikçe korkuyorum ben de haftaya yolculuk yapacağım 😁 daha önce de çok yaptım ama en son bir ay önceydi, pek ödem olmamıştı,bakalim haftaya ne olacak , çalışacağım şehre gideceğim.

15 kilo inşallah ödemdendir diyeyim ne ettin daha doğuma çok var 😂 geri vermesi zor olur canım doktorun kızmıyor mu 😁
Sen kaç kilo aldın yaa ben 12-13 falan aldım. Diyetisyene gittim bu hafta verdiği listeye tam uymam imkansız ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım bakalım sonuç ne olacak bir dahaki ay şimdiye kadar ortalama ayda 3-4 kilo aldım hep

• Beğen
Reactions: The
Kendi bedenini alman gerekir diye biliyorum. Ilk gebelikte 24 kilo almama rağmen 38 beden pijama rahat rahat oldu. Şu an üstüne deneyip alabilirsin doğumdan sonra 6 aylık hamile gibi oluyor çünkü göbek falan. Tam zamanı yani.
Tamam canım teşekkür ederim. Bir dahaki ayı bekliyeyim diye düşündüm vazgeçtim kendime. Kızımın kıyafetlerini aldım

Ben günlük evi toplarken bile çok eğilip kalkınca agrım oluyor. Göbeğim çok büyüdü herkes doğum yakın mi diye soruyor 🙈🙈🙈
Al buyur bitane benden 😁 yere bişey düşünce eğilsem mi geri nasıl kalkıcam diyom ayagımla almaya çalışıyom yada iteliyom 😂😂😂 komşumuz gördü aaa cnm yakın mı doğumun ne cabuk büyümüş ayyy elin yüzün de çok şişmişssinn falan filan sinir bozucu konusmaları valla ya rahat nefes alamazken birde onlara meram anlat hee şiştim napayım diyorum ayy canım tuzlu yeme bari diyo tovbe yarabbi diyom sabah akşam tuz taşı yalıyoz sanki 🙄

Sen kaç kilo aldın yaa ben 12-13 falan aldım. Diyetisyene gittim bu hafta verdiği listeye tam uymam imkansız ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım bakalım sonuç ne olacak bir dahaki ay şimdiye kadar ortalama ayda 3-4 kilo aldım hep
Ben toplam 3 kilo aldım canım 😁

muhtemelen baskıdandr canım
Birde rahim kasları gerıldıgıi için vajına agrıları olabılir yazıyodu
İçini ferah tut🥰 buyume agrısıdır
Ve sakin kalmaya calıs☺️Biliyorum zor ama 🙈
Minnaklar için değer ♥️
Haklısın canım dinlendim epey ve şimdi geçmiş çok şükür. Görenler bebek aşağıda diyor ama bugün doktora özellikle sordum, benim bebeğim aşağıda mi diye yoo kesinlikle değil dedi 😁
Böyle zamanlarda sakin kalmak kesinlikle çok önemli canım ama ilk gebelikte gerçekten zor 😅 🥰

Yok kız benim öyle değil , top gibi bir karnım var bol giyindigim için kimse anlamıyor 😁 daha 3 aydan fazla var doğuma her türlü siseriz tabi ama kiloda falan gözum yok valla haftaya çalışmaya başlıyorum, ne kadar sisersem o kadar zorlanırım 😅

Kızlar ya son bir saattir afedersiniz vajinam ağrıyor. Yani tam yerini tarif edemiyorum ama şeyimin sağ alt tarafından bacağıma doğru uzanan bir ağrı . Neden olur ki ya 😟
Canım bebeğin pozisyonu ve tekmelediği yerle alakalı olabilir. Benimde solu tekmeliyor böyle resmen yumurtalıklarımı. Sol bacağımı ağrıtıyor olduğu gibi 😆

Kızlar şuan yoldayız. Az önce ufak çaplı bir kaza atlattık sayılır. Arka koltukta birkaç koli var, şoför fren yapınca olduğu gibi ön tarafa uçtu hepsi. Biri omzumu, biri kolumu acıttı 🤕çığlık attım artık iyice kaza olacağını anlayınca. koliler düşmeye başlayınca direk bir elimle kedinin kutusunu, diğer elimle karnımı tuttum. Annelik kendinden önce evlatlarını düşünmekmiş galiba. :KK43: çok ağlayasım geliyor ama bebek strese girmesin diye dilimi ısırıyorum resmen. :KK61:Allah hepimizi korusun kızlar dikkat edin kendinize 🙏🧿

Canım bebeğin pozisyonu ve tekmelediği yerle alakalı olabilir. Benimde solu tekmeliyor böyle resmen yumurtalıklarımı. Sol bacağımı ağrıtıyor olduğu gibi 😆
Aynen canım resmen vurduğu yerler aciyor, minicik şey nasıl güçlü vuruyorsa 😅
Kızlar şuan yoldayız. Az önce ufak çaplı bir kaza atlattık sayılır. Arka koltukta birkaç koli var, şoför fren yapınca olduğu gibi ön tarafa uçtu hepsi. Biri omzumu, biri kolumu acıttı 🤕çığlık attım artık iyice kaza olacağını anlayınca. koliler düşmeye başlayınca direk bir elimle kedinin kutusunu, diğer elimle karnımı tuttum. Annelik kendinden önce evlatlarını düşünmekmiş galiba. :KK43: çok ağlayasım geliyor ama bebek strese girmesin diye dilimi ısırıyorum resmen. :KK61:Allah hepimizi korusun kızlar dikkat edin kendinize 🙏🧿
Ah canım çok geçmiş olsun. Gece yolculuğunu bu yüzden hiç sevmiyorum işte.. Uykusu mu geldi acaba eşinin? Sağ salim varırsınız inşallah,dua et bol bol..

Aynen canım resmen vurduğu yerler aciyor, minicik şey nasıl güçlü vuruyorsa 😅

Ah canım çok geçmiş olsun. Gece yolculuğunu bu yüzden hiç sevmiyorum işte.. Uykusu mu geldi acaba eşinin? Sağ salim varırsınız inşallah,dua et bol bol..
Arabasını kiraladığı kişiyle dönüşümlü sürüyorlar canım. İkisi de bir saat uyudu dinlenmek için. Ama yolda duba varmış diğer kişi sürerken farketmedim, frene basınca sağa sola savrulduk. Yoksa eşim çok dikkatlidir. Şükür iyiyiz sıkıntı yok ama korktuk biraz kediyle :KK61:

Arabasını kiraladığı kişiyle dönüşümlü sürüyorlar canım. İkisi de bir saat uyudu dinlenmek için. Ama yolda duba varmış diğer kişi sürerken farketmedim, frene basınca sağa sola savrulduk. Yoksa eşim çok dikkatlidir. Şükür iyiyiz sıkıntı yok ama korktuk biraz kediyle :KK61:
Allah korumuş canım, tekrarını yaşatmasın inşallah. Sabah vardığınızda haber edersin 🥰

Çok geçmiş olsun, gece yolculukları tehlikeli maalesef, inş sağ-salim varirsiniz.

Gecmis olsun cnm. Icini ferah tut bazen boyle kucuk aksakliklar buyuklerin onune geciyor daha dikkatli olmamizi sagliyor. Kazasiz belasiz sag salim gidersiniz ins

Allah'tan canım bağımlı değil😁 bizimki bilgisayar mühendisi de değil öğretmeni de değil öyle bir işyerinde de çalışmıyor, ama işte oyun oynuyor ya bağımlı Allah'tan şu birkaç aydır bırakmış oynamıyor, telefonla oynuyor oyunu 🤷🏻 vsllsh çok zor bilgisayara bağımlı olmaları çok çektim şükür biraz dağıttı kafasını başka yerlere şuan ilgi alanında değil 🙈😁

Bende hiç kusmama ma rağmen aldım bunları başlarda etten tiksindim sürekli salata yoğurt meyve yedim 4 aya kadar sonra 5. Ay olunca hormonlar düzeldi iştah açıldı kilo almaya başladım bende çok istemiyom kilo almayı çünkü 7,8 kilo fazlam vardı diğer gebelikte🤷🏻☺️ ama ne yapalım ister istemez yiyoruz ağzım boş durmuyot eşim dio çok yiyorsun 😁🙈e ne yapım iki csnliyim ilk 4 ay yemedim şimdi yemeğe başlıyorum son aylar çabuk kilo aldım inşallah bebek de alıyordur ya vallahi cuma günü

Dün taklalar atan oğlum bugün hiç kıpırdamadı bütün gün şimdi bu saatte yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı. Ilk hamileliğim olsa bütün gün ağlardım neden hareket etmiyor diye🙈
Ben bütün gün pek hissetmedim dün akşam üstü biraz sonra gece tam uyuyacağım hissetmeye başladım akşam şekerli yemiştim bide su içtim bi uyku bi tekme bi tuvalet bölük pörçük geçti baygın uyuyup uyandım.

• Beğen
Reactions: The
Back
X