• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Biz de bu aksam yapıyoruz doğum gününü inşallah. Birkaç renk balon aldık mama sandalyesine iplerle püskül yaptık süs olarak. Pastayı ablamla yapacağız öğleden sonra. Yine kendim süslücem. Kendi aramızda ufak Bi kutlama olacak yemek de yapmam lazım daha.. doğum günü çocuğuna kıyafet bulamadım malesef. Acemilik işte birçok şey eksik belki uyumsuz olcak ama ilk doğum günü çok özel..

Ya of ben de böyle 2 ay öncesinden planlamaya başladım. İşte konsept bulayım, renk paletine göre balon zinciri yapalım, dev 1 rakamı olsun, pastası şöyle olsun falan fişnom. Sonra baktım her gün yeni bişi çıkıyor, karar verene kadar sipariş verip uğraşacak zaman kalmadı. 2 gün önce gittim kırtasiyeye 4 renk krapon kağıdı aldım. 10 tane de aynı renklerde balon. Kraponlardan ponpon yaptım. Bi tek pasta üzerine şeker hamuru modelleme yapmak istiyodum onu becerebildim. Gerçi onu yapmak çocuğu doğurmaktan daha zor ve uzun oldu ama değdi bence.
Çok güzel olmuş gerçekten 🥰

Kızlar bir tanidiginizda balon şişirme makinesi var mı sorun bence, kimden ne çıkacağı hiç belli olmuyor 😅 Biz normalde pilates topunun pompası ile şişiririz doğum günlerinde ama kızımın doğum gününde davetlilerden birinde bu makineden varmış. Kimse gelmeden 60 adet balonu hemen şişirdik. 20220904_143244.webp

Herkese merhaba M MadameMarieCurie Fransada marketten bebek için alıp yedirdigin neler var peynir vs gibi biraz tuyo verirsen sevinirim henüz türk marketine gitmeye vaktim olmadi ?Sonunda geldik alışma devresi zor olacak ilk yağmurumuzu bu sabah tattık Izmirin güneşinden sonra. Kızım Türkiyede sicak kanlı konuşkan bir ufaklık oldu bu soğuk insanlarla ne yapacağız bilmem sizin Bordeaux sanırım, belki orada daha sempatiklerdir neyse bir iki gülümseyen oluyor bebeğe.Parklarda bir garip oyuncaklar metal ve hepsi 2 yas uzeri cocuklara uygun salincaklarda güvenlik kemeri genelde yok ama birseyler yapmaya çalışıyoruz.Uyandiginda agliyor yabanciladi burayi annem ve babama da cok alisti son 20 gundur onlari özlüyor. 1 yaşına giren bütün bebeklerin doğum günü kutlu olsun.🎂🍭🍭🍭🍼🍼🍼❤❤❤
3 gün önce Dr kontrolünde sordum, 15 aya kadar normal dedi. Şuan henüz birşey gözükmüyor dedi🙃 yaz tatilinde d vitamini biraz aksattik, o yüzden olabilir mi bilmiyorum. Ne güzel sizinkiler pıtır pıtır dökülmüş 🧿😍

Herkese merhaba M MadameMarieCurie Fransada marketten bebek için alıp yedirdigin neler var peynir vs gibi biraz tuyo verirsen sevinirim henüz türk marketine gitmeye vaktim olmadi ?Sonunda geldik alışma devresi zor olacak ilk yağmurumuzu bu sabah tattık Izmirin güneşinden sonra. Kızım Türkiyede sicak kanlı konuşkan bir ufaklık oldu bu soğuk insanlarla ne yapacağız bilmem sizin Bordeaux sanırım, belki orada daha sempatiklerdir neyse bir iki gülümseyen oluyor bebeğe.Parklarda bir garip oyuncaklar metal ve hepsi 2 yas uzeri cocuklara uygun salincaklarda güvenlik kemeri genelde yok ama birseyler yapmaya çalışıyoruz.Uyandiginda agliyor yabanciladi burayi annem ve babama da cok alisti son 20 gundur onlari özlüyor. 1 yaşına giren bütün bebeklerin doğum günü kutlu olsun.🎂🍭🍭🍭🍼🍼🍼❤❤❤
Merhaba canım,
Peynir olarak St Moret ve feta yedirdim. Kaldığın ilde Leclerc varsa tavsiye ederim. Çok güzel ve uygun bebek kıyafetleri ve gıdaları var. O kadar fazla çeşit var ki, bio, organik falan, ve reyon kocaman yarım gün ancak yeter ürün incelemeye.
Sen hangi ildesin?
Başlarda zor olur ama zamanla çok sevecegine eminim. Heryerde bölgesel farklılıklar oluyor maalesef. Güney Fransa 'da insanlar daha sıcak kanlı ve samimi, biz Bordo'dayiz. Birde parklarda, disarda falan kolay kolay başkasının çocuklari ile iletişime geçmiyorlar, pedofili yuzunden.
Umarım yakın zamanda kafana göre bir arkadaş bulursun canim.

Kaşar peyniri yerine de emmental alabilirsin.

20220914_190505.webp

Biz de ufacık Bi kutlama yaptık aile içinde. Yemek sonrası pasta kestik. Çok yorucuydu, genel olarak hayal ettiğim gibiydi, pasta dahil süslemeleri falan hep kendimiz yaptık hoşuma gitti ama oğlumun uykusu sarktığı için fotolarda heeep huysuz ve suratsızdı ama olsun ilk yaş çok özel ❤️ ömrü uzun sağlıklı ve hayırlı olsun tüm bebişlerin inşallah 😍

Eki Görüntüle 3130142

Biz de ufacık Bi kutlama yaptık aile içinde. Yemek sonrası pasta kestik. Çok yorucuydu, genel olarak hayal ettiğim gibiydi, pasta dahil süslemeleri falan hep kendimiz yaptık hoşuma gitti ama oğlumun uykusu sarktığı için fotolarda heeep huysuz ve suratsızdı ama olsun ilk yaş çok özel ❤️ ömrü uzun sağlıklı ve hayırlı olsun tüm bebişlerin inşallah 😍
Nice güzel yaşları olsun. Pastanızı ve mama sandalyesi süslerini çok beğendim. Çok güzel yapmissiniz canım 🤩

Merhaba canım,
Peynir olarak St Moret ve feta yedirdim. Kaldığın ilde Leclerc varsa tavsiye ederim. Çok güzel ve uygun bebek kıyafetleri ve gıdaları var. O kadar fazla çeşit var ki, bio, organik falan, ve reyon kocaman yarım gün ancak yeter ürün incelemeye.
Sen hangi ildesin?
Başlarda zor olur ama zamanla çok sevecegine eminim. Heryerde bölgesel farklılıklar oluyor maalesef. Güney Fransa 'da insanlar daha sıcak kanlı ve samimi, biz Bordo'dayiz. Birde parklarda, disarda falan kolay kolay başkasının çocuklari ile iletişime geçmiyorlar, pedofili yuzunden.
Umarım yakın zamanda kafana göre bir arkadaş bulursun
St moretyi bugün aldım labne gibiymis çok güzel teşekkür ederim.Parkta portekizli bir çocuk 2 yaşında ve annesi ile karşılaşıyoruz iki gündür güleryüzlü biri ama Fransızca bilmiyor o nedenle pek ilerleyemedi konuşmamız çocuklarda hep kreşe gidiyorlar sanki bizim gibi bebeklerle pek karşılaşamadım .Biz haute savoieda bir sehirdeyiz cenevre sınırında soğuk bölge olduğu için belki insanlarda soğuk sanırım .eleclerc yakında yok ama bakarım. Nestle ve bledina bebek yemeklerinden aldım ama yemedi püre şeklinde idi.tadına bile bakmak istemiyor.peynir yememe huyu başlamıştı oda devam ediyor yumurtada ayni şekilde ekmeği yumurtaya batırıp biraz verdim.Emmental biraz yemişti ilk gün tekrar alayım.Yakınımızda iki ortaokul bir ilkokul kreş var okul giriş çıkış saatlerine denk gelirsem belki biraz cocuk goruruz.parkta pek denk gelemedik.bir ya da iki kişi.Bugun sabah biraz ortaokul cocuklarini gorduk.Pedofili yüzünden iletişime geçmemeleri kötü biz cok alismistik tanimadigimiz bebekler ve anne babalari ile konusmaya.Marketteki ablalarin aman da ne tatli seysin diye sevmesine.Komşuların muhabbetine.

Kaşar peyniri yerine de emmental alabilirsin.
Yağmurlar başladı burada ayakkabı almam gerek yoksa üşütecek.Kuzeninin kiyafetleri geldi kiyafet problemi kalmadi ama ayakkabilar nedense büyük ve yazlik hep kislik bi sey almak gerek parka gidince yere basmak ve ya emeklemek istiyor yagmur sonrasi problem oluyor.

Ben kızımda kan sulandırıcı iğne kullandım yine devam ediyorum ama hamileliğimde sorun yok çok şükür.Ben emzirme işini düşünüyorum kızım emerek uyuyor biberon emzik almıyor ama biberonu ara ara deniyorum.Doğuma 1 ay kala felan memeden kesmeyi düşünüyorum ama üzülüyorum sen emziriyor musun
Şimdilik emziriyorum çünkü benim kızım da emerek uyuyor ama son trimesterda azaltarak keseceğim, zaten ben zamana epey bir emmiş olacak neyse ki.

obezlik yaptığını kaç kişide gördüm. ama iştah açıp yemek yedirdiği için değil dengesiz kilo alımı yağtığı için oluşan bir obezlik. bir de kof bir irilik veriyor onun dışında ergenlik dönemine de çok etkisi var. araştırmanı tavsiye ederim internette bundan çok muzdarip anne var ama ben direk çevremde gördüklerimi yazdım.
köftesine de kekik kimyon az da tuz koyuyorum sopan ve sarımsak da . eline vererek yedirmeye çalışıyorum.benim kızım zayıf ama bayadır yürüyor. çok hareket ediyor mümkün değil zaten kilo tutması ama hareketli olduğundan da acıkıyor işine geliyor yemek yemek.

minnoşşşş gezmeler başlamış 🤩🤩🤩🤩🤩 bize de gel kahveye 😂😂
Anladım teşekkür ederim ..ben balık yağına başlayacağım belki o iştahını açar biz sıralamaya yeni geçebildik bakalım ne zaman yürür..köfteyi o şekilde deneyeceğim ben de teşekkür ederim

Kızlar benim oğlan günde tek uykuya düştü gibi sorun olur mu acaba. Yani gündüz 2 saat uyuyor daha sonra 7 saat uyanık kalabiliyor. İkinci uykuyu yaptırsam yapar ama bu sefer gece uyumasina geç geçiyor diye bende uyutmamaya çalışıyorum birazda. Bu arada bizimde Çarşamba doğum günümüz olacak nasipse. Hiç hiç hazırlık yok. Aylar öncesinden bakmaya başladım kıyafet süs malzemeleri falan kararsızlıktan alamadım. Bu sabah oğlana hızlı teslimatla salopet aliverdim. Benim canoyla burdaki magazalari gezmem çok zor oluyor. Hep bağırıyor gördüklerini istiyor çünkü ☺️ derken kaç gün kaldı kendimede alamadım kiyafet. Evde bin tane elbisem var, hic giymedigim 3 tane Jean var ama o kadar zayifladim ki 36 beden kotlar bol duruyor elbiseleri giyince de askı gibi hissediyorum kendimi. Elbise üstüme asılmış gibi. Cafe de kutlayacağız evde olsa bulurum biseyde. Dışarısı olunca özeniyorum.

Kızlar benim oğlan günde tek uykuya düştü gibi sorun olur mu acaba. Yani gündüz 2 saat uyuyor daha sonra 7 saat uyanık kalabiliyor. İkinci uykuyu yaptırsam yapar ama bu sefer gece uyumasina geç geçiyor diye bende uyutmamaya çalışıyorum birazda. Bu arada bizimde Çarşamba doğum günümüz olacak nasipse. Hiç hiç hazırlık yok. Aylar öncesinden bakmaya başladım kıyafet süs malzemeleri falan kararsızlıktan alamadım. Bu sabah oğlana hızlı teslimatla salopet aliverdim. Benim canoyla burdaki magazalari gezmem çok zor oluyor. Hep bağırıyor gördüklerini istiyor çünkü ☺️ derken kaç gün kaldı kendimede alamadım kiyafet. Evde bin tane elbisem var, hic giymedigim 3 tane Jean var ama o kadar zayifladim ki 36 beden kotlar bol duruyor elbiseleri giyince de askı gibi hissediyorum kendimi. Elbise üstüme asılmış gibi. Cafe de kutlayacağız evde olsa bulurum biseyde. Dışarısı olunca özeniyorum.
Bizimki de bu ara uykuya çok direniyor malesef.

Uzun zamandır giremedim umarım herkes ve beybiler iyidir. Biz şimdiye kadar diş sorunu yaşamamıştık ufak tefek atlattık ama ilk azılarımız çıkıyor bizi per perişan etti uyku Bedir asla bilmiyoruz 1 haftadır çığlık kıyamet ağlıyoruz o ağladıkça bende tabi. Allah her konuda hepimize sabır versin önce beybilere

Uzun zamandır giremedim umarım herkes ve beybiler iyidir. Biz şimdiye kadar diş sorunu yaşamamıştık ufak tefek atlattık ama ilk azılarımız çıkıyor bizi per perişan etti uyku Bedir asla bilmiyoruz 1 haftadır çığlık kıyamet ağlıyoruz o ağladıkça bende tabi. Allah her konuda hepimize sabır versin önce beybilere
Bizde de öyle oldu azılar çok zorluyor ya. Sürekli gülen çocuğum gitti yerine mızmız sürekli ağlayan bir çocuk geldi☹️

Kızlar benim kızımın azı dişinin yarısı patlamış🤦🏻‍♀️ Erken değil mi ya ?
Bizimde çıktı malesef çok kötü geçirdik iki gün hem ateş geceden sabaha kadar düşmedi hemen acile götürdük ve ishali vardı baya hiç bir seh yemek istemiyordu çok şükür yavaş Yavaş düzeldi bu durum ama dis baya çıktı ya

Bizimde çıktı malesef çok kötü geçirdik iki gün hem ateş geceden sabaha kadar düşmedi hemen acile götürdük ve ishali vardı baya hiç bir seh yemek istemiyordu çok şükür yavaş Yavaş düzeldi bu durum ama dis baya çıktı ya
İshal bizde de oldu ya ama ateş yapmadı çok şükür. Ya benim kızım artık çiğnemek istemiyor ağzına aldığını direkt çıkartıyor😔 dişleri acıdığı için mi acaba? Siz böyle bir şey yaşadınız mı?

Back
X