• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Markette bir kadinla karsilastim 11 aylik erkek bebegi varmis hep pure yedirmisler taneli yemiyormus eninde sonunda yer herhalde diyordu bizimkide tencere yemegi taneli alisti pureleri agzina sokmuyor.endustriyel seyleri agzina sokmuyor hupurdetmelik yogurt ve ya pure vermek istedi babasi disarda yemedi.
Benimde burda bir arkadaşım söyledi komşusunun çocuğu 3 yaşına gelmiş hala her şeyi blenderdan geçirerek vermiyorlarmıs. Çocuk boğuluyormuş çiğnemeyi bilmiyor tabi yiyemiyor yavrucak öyle alışmış.

Günaydın kızlar,
Pek giremiyorum artık. İyi mi herkes? Bebişler nasıl? Neler yapıyorlar?
Bizimki 10-15 adım atıyor artık ama çok temkinli. 1 eylülde başladı adım atmaya ama hala pek ilerlemedi. Bi de çok korkuyor, ufacık bi seste hemen kucağıma tırmanıyor 😕 neden olabilir bilen var mı ya? Çok üzülüyorum.
Haftasonu doğumgünümüzü yaptık biz de. Sahilde çocuklu arkadaşlarımızla sosyalleştik biraz. Hava da çok güzeldi şansımıza. Bizim bebiş çok sakinmiş ya, eteğini bile bozmadan oturdu 😂 diğer bebişler üstüne falan tırmanıyor bizimkinin, öyle duruyor 😬 fotolar ekte.
Bu dönem için oyun-oyuncak önerileriniz var mıdır bir de?
Oyun oyuncak önerisine bende açığım.Doğum günü kutlu olsun nice mutlu yılları olsun.Çok güzel fotoğraflarınız😍 .birde şarkı onerisi olan var mı?biz ali babanin çiftliği ve badem adamı seviyoruz fransaya oyuncaklarimizi getiremedik fazla burda peluş oyuncaklar ve biraz plastik oyuncagimiz biraz kitabimiz var.bir tane ikinci el ilk adim arabasi aldik onun muzigi var tuslarina basip dinliyor hosuna gidiyor ama mööleyen tuşu sevmiyor ağlıyor.
Diş sıkıntısı biz de yaşıyoruz ama üst ikinci diş sıkıntısı daha. Azılardan bahsetmissiniz, gözüm iyice korktu. Bu arada biz tatile daha yeni gidebiliyoruz. Koca bir yılı ve yazı evde geçirdik. Şimdi yalvarıyorum ki tatilde bir de dişle uğraşmayalım. Diş çıkaran bebekle tatil nasıl olacak bakalım...
Iyi tatiller inşallah güzel geçer keyfini çıkarın bol bol fotograf cekin cok guzel ani kaliyor ne tarafa gidiyorsunuz? hala denize girenleri görünce özlem duyuyorum.burda havalar serinledi 20 küsur derecelerde sabah montla çıkıyoruz öğlen ısınıyor.

Vakit nasıl geçiriyorsunuz kızlar insan kendini tekrarlıyor. Çevremizde başka insanlar varken onlar birsey söylüyor fikir oluyordu.
Dışarı çıkıyoruz sabah akşam sabah okula geç kalan çocukları okulun kapısında bekletiyorlar onları gösteriyorum kızıma eğlence oluyor biraz marketi geziyoruz ama burda markette sıkılıyor market çok büyük o nedenle sanırım birde pusetle gidince market arabasına bindiremiyorum.market arabasini aldığım yere puseti bırakmam mümkün değil.😔
Özledim evimi hem parklar daha güzeldi renkliydi başka bebekler çocuklarla sohbet oluyordu biz laf atmasak onlar atıyordu.😭
Bizimki anne sutune cok dustu sabah kahvalti ekmek meyve disinda yemiyor cok üzülüyorum ağzını kitleyip açmıyor.peynir neyse ama yumurta icin üzülüyorum.

Günaydın kızlar,
Bizimki 10-15 adım atıyor artık ama çok temkinli. 1 eylülde başladı adım atmaya ama hala pek ilerlemedi. Bi de çok korkuyor, ufacık bi seste hemen kucağıma tırmanıyor 😕 neden olabilir bilen var mı ya? Çok üzülüyorum.
Haftasonu doğumgünümüzü yaptık biz de. Sahilde çocuklu arkadaşlarımızla sosyalleştik biraz. Hava da çok güzeldi şansımıza. Bizim bebiş çok sakinmiş ya, eteğini bile bozmadan oturdu 😂 diğer bebişler üstüne falan tırmanıyor bizimkinin, öyle duruyor 😬 fotolar ekte.
Ne güzel gözüküyorsunuz 💜 mutlu yaşlar mercana.
Kekin üstüne ben de sizin gibi resimler koymuştum, tatlı oluyor :)

Robottan korktuğunda benim bebişim de boynuma atlıyordu, belki bir şeyden etkilenmiştir. Bol bol kucak temas ile unuttu, sizin de geçici bişry olabilir bence.

Benim tontişim daha yürümüyor artık yürüsün istiyorum ama taytay durma bile yok. Bakalım ne zaman sürpriz yapacak 😌

Arkadaş grubunuza katılabilir miyim? 😅 çok keyifli gözüküyor. son dostumu da ay sonu yurtdışına uğurluyorum. Adios gençlik anılarım ve arkadaşlarım 🥺

Oyuncak önerisi için bi dosya vardı elimde yükledim.

Eklentiler

• 6E117E68-6CF1-4378-B2C0-7E69C78E4750.webp
    6E117E68-6CF1-4378-B2C0-7E69C78E4750.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 85
Bizim de alt yan kesiciler çıkmış. Bilmiyorum pndan mı uykularımız perişan. Dün gece 2 saat uyutamadım, sabah 6 da oturdum ağladım. Sinirlerim bozuluyor sonra vicdan yapıyorum. Yemek yiyor yemiyor. Modum düşüveriyor 🥹

Oyun oyuncak önerisine bende açığım.Doğum günü kutlu olsun nice mutlu yılları olsun.Çok güzel fotoğraflarınız😍 .birde şarkı onerisi olan var mı?biz ali babanin çiftliği ve badem adamı seviyoruz fransaya oyuncaklarimizi getiremedik fazla burda peluş oyuncaklar ve biraz plastik oyuncagimiz biraz kitabimiz var.bir tane ikinci el ilk adim arabasi aldik onun muzigi var tuslarina basip dinliyor hosuna gidiyor ama mööleyen tuşu sevmiyor ağlıyor.

Iyi tatiller inşallah güzel geçer keyfini çıkarın bol bol fotograf cekin cok guzel ani kaliyor ne tarafa gidiyorsunuz? hala denize girenleri görünce özlem duyuyorum.burda havalar serinledi 20 küsur derecelerde sabah montla çıkıyoruz öğlen ısınıyor.

Vakit nasıl geçiriyorsunuz kızlar insan kendini tekrarlıyor. Çevremizde başka insanlar varken onlar birsey söylüyor fikir oluyordu.
Dışarı çıkıyoruz sabah akşam sabah okula geç kalan çocukları okulun kapısında bekletiyorlar onları gösteriyorum kızıma eğlence oluyor biraz marketi geziyoruz ama burda markette sıkılıyor market çok büyük o nedenle sanırım birde pusetle gidince market arabasına bindiremiyorum.market arabasini aldığım yere puseti bırakmam mümkün değil.😔
Özledim evimi hem parklar daha güzeldi renkliydi başka bebekler çocuklarla sohbet oluyordu biz laf atmasak onlar atıyordu.😭
Bizimki anne sutune cok dustu sabah kahvalti ekmek meyve disinda yemiyor cok üzülüyorum ağzını kitleyip açmıyor.peynir neyse ama yumurta icin üzülüyorum.
Biz de öyleyiz yemek konusunda hayır bi de sürekli mamma diyor veriyorum yemiyor falan. Bazen cafeye gidip oturunca yiyor. Şanslı günümdeysem yiyot heralde bilemiyorum.

Yeni bir yere gittiniz, evini özlemen normal ama bu bir alışma süreci. Zamanla düzen oturacaktır. Zeynepinharikalardiyarını takip ediyorum instagramda, Danimarkaua taşındıkar. Orada türk bebekli ahiretliği var 😀 onun o dostluğu türkiyede bende yok. Sizin de karşınıza böyle arkadaşlar çıkar daha. Yurtdışında olunca insanlar birbirine daha bağlı oluyor.

Bizimki her uykuya ağlayarak dalıyor artık. Uyuyacağını anladığı anda sinir kıyamet kopuyor. Öğlen yine bir şekil uyuyor ama ikinci uykular çok geç olmaya başladı 6 gibi uyumak istiyor bu seferde gece uykusu çok sonraya kayıyor kafayı yemek üzereyim 😶 yemek konusu ayrı dert

Bizimki her uykuya ağlayarak dalıyor artık. Uyuyacağını anladığı anda sinir kıyamet kopuyor. Öğlen yine bir şekil uyuyor ama ikinci uykular çok geç olmaya başladı 6 gibi uyumak istiyor bu seferde gece uykusu çok sonraya kayıyor kafayı yemek üzereyim 😶 yemek konusu ayrı dert
Sorunların ortak olduğunu görmek bir nebze rahatlatıyor. Çok tatlılar ve ufacık halleriyle bizi parmaklarında oynatıyorlar resmen. Minik şahsiyetler. 😀
Bizim de uykular uzayınca gece uykusu 21.30-22.00 yi buluyor malesef, artık nasayım dedim ya

Biz de öyleyiz yemek konusunda hayır bi de sürekli mamma diyor veriyorum yemiyor falan. Bazen cafeye gidip oturunca yiyor. Şanslı günümdeysem yiyot heralde bilemiyorum.

Yeni bir yere gittiniz, evini özlemen normal ama bu bir alışma süreci. Zamanla düzen oturacaktır. Zeynepinharikalardiyarını takip ediyorum instagramda, Danimarkaua taşındıkar. Orada türk bebekli ahiretliği var 😀 onun o dostluğu türkiyede bende yok. Sizin de karşınıza böyle arkadaşlar çıkar daha. Yurtdışında olunca insanlar birbirine daha bağlı oluyor.
Cafede nasıl oturuyorsunuz bebek mama sandalyeli bir yere mi altimizda ekmek pastane patiiserie var ama bebek mama sandalyesi yoktur herhalde ne yediriyorsun kafede bende otursam istiyorum bi sorayim bebege yedirecek pek biseyde bulamam burada genelde tatli seyler satiliyor.Bir kahve bir kroissant takılıyor millet aşağıda 😅
O durumda ben uyutmuyorum. ikinciyi artik bazen yapiyoruz yapamazsak erken 830 9 da uyutuyorum yoruluyor ama duruyor.
Saka maka bugun turk bakkalina gittik ve apartmanda turk teyzelerle karsilasip konustuk cocugun keyfi yerine geldi.Bakkaldaki teyze tarhana satmıyormuş ama hayrina kendi tarhanasindan verdi bizimkide bayila bayila yedi.

Cafede nasıl oturuyorsunuz bebek mama sandalyeli bir yere mi altimizda ekmek pastane patiiserie var ama bebek mama sandalyesi yoktur herhalde ne yediriyorsun kafede bende otursam istiyorum bi sorayim bebege yedirecek pek biseyde bulamam burada genelde tatli seyler satiliyor.Bir kahve bir kroissant takılıyor millet aşağıda 😅

O durumda ben uyutmuyorum. ikinciyi artik bazen yapiyoruz yapamazsak erken 830 9 da uyutuyorum yoruluyor ama duruyor.
Saka maka bugun turk bakkalina gittik ve apartmanda turk teyzelerle karsilasip konustuk cocugun keyfi yerine geldi.Bakkaldaki teyze tarhana satmıyormuş ama hayrina kendi tarhanasindan verdi bizimkide bayila bayila yedi.
Termosa yemeğini (evde yemediklerini😅) koyup gidiyorum. Bebek arabasında oturuyor genelde. Yola bakar vaziyette oturtuyorum, etrafı rahat göremediği mekanlarda sıkılıyor. Bugün arabaları izlerken yaptı kahvaltısını. Bi de avrupa soğuktur, bebek arabası için rüzgarlık ve ayak battaniyesi iyi olabilir. Biz yalnızız evde sıkılıyoruz diye kışa hazırlık aldım bunları 😀

Biz kendimiz böyle yaptık kızlar. Önünde de.masanjn iyiki dogdun ve ismi var. Masa üstü dolu telle.cekmemisim profesyonel makinede kalmış.bu halini alabildim o yüzden 🙈🙈🙈eşimle ikimiz.sisirdik yaptık
Menü
Poğaça (pastanedwn sıcak yaptırdım)
Börek
Sehr. Salata
Elmalı.kurabiye (pastanden hazirdi)
Çikolata.toplari kendim yaptim (1 yaş yazili kurdanlar sapladim)
Meşrubat kola çay şu

Hediyelik resimli magnetlj.acacak.
Çocuklara saplı.sekerler
Çocuklara.meyveli sütler

Eklentiler

• 20220911_185049.webp
    20220911_185049.webp
    53,9 KB · Görüntüleme: 77
  • 20220911_185044.webp
    20220911_185044.webp
    46,3 KB · Görüntüleme: 73
  • 20220911_093005.webp
    20220911_093005.webp
    53,1 KB · Görüntüleme: 71
Kızarmis mi bogazi?
Ya o konu çok muamma. Önce özel hastanenin aciline gittik. Acil Dr u ben uzmanı değilim devlet çocuk hastanesi aciline gitseniz iyi olur ama yinede muayene edeyim dedi. Güç bela kulaklarına bakmaya çalıştı çok ağlıyordu çünkü. Biraz kızarıklık var ama tam göremedim dedi. Neyse ordan gittik çocuk hastanesi acile. Sırada 40 kişi var. Çok bekledik. Zor oldu. Beklerken bize sıra gelmeye yakın bahçede kuytu bir yerde emzirdim oğlanı. 15 dk sonra sıra geldi. Dr tam muayene edecek bizimki çok ağlıyor tabi boğazına baktı ağladığı sırada Dr. Dedi ki beyaz beyaz benekler var enfeksiyon dedi. O kadar. Kulaklarına bakmayacakmisiniz dedim. Gerek yok dedi. Antibiyotik yazdı. Ama sevecen yani ılımlı bir doktordu. Dönerken içime kurt düştü. Beyaz beyaz benekleri ilk kez duydum. Normalde doktorlar kızarmış derler. O benekler emdiği süt olmasın diye şüpheye düştüm. Ama ozeldeki Dr da kızarık var kulağında deyince antibiyotiği kullanmaya karar verdim. O şekilde yani. Çok uzun oldu hikayem ☺️

Günaydın kızlar,
İnstagramdan ekleyebilir miyim sizi istek yolladım :) benim kız baya minik paylaşan herkesin evlatlarına kocaman 🧿

Herkese merhabalar bizim kontroller vardı kan alınacaktı, 1 yaş kontrolü için de lazım olur diye Demir dvit b12 falan da baktırdık bakalım bu beslenme düzenine ne çıkacak sonuçlar, nöroloji için de mr istediler biraz stres olduk ama ihtiyaç ise napalım dedim. Anestezili olacak inş sorunsuz atlatırız…

Herkese merhabalar bizim kontroller vardı kan alınacaktı, 1 yaş kontrolü için de lazım olur diye Demir dvit b12 falan da baktırdık bakalım bu beslenme düzenine ne çıkacak sonuçlar, nöroloji için de mr istediler biraz stres olduk ama ihtiyaç ise napalım dedim. Anestezili olacak inş sorunsuz atlatırız…
Umarım kolayca atlatırsınız mr ı. Umarım güzel çıkar sonuçlar 🍀

Sorunların ortak olduğunu görmek bir nebze rahatlatıyor. Çok tatlılar ve ufacık halleriyle bizi parmaklarında oynatıyorlar resmen. Minik şahsiyetler. 😀
Bizim de uykular uzayınca gece uykusu 21.30-22.00 yi buluyor malesef, artık nasayım dedim ya
Ya öyle ağlıyor ki sanırsın dayak yemiş ama gözde gözyaşı bile yok yalandan yeni. O şekilde imkansız oluyor uyuması bırakınca normal hayata devam ediyor. En son bayılıp kalıyor uykusuzluktan

Ya o konu çok muamma. Önce özel hastanenin aciline gittik. Acil Dr u ben uzmanı değilim devlet çocuk hastanesi aciline gitseniz iyi olur ama yinede muayene edeyim dedi. Güç bela kulaklarına bakmaya çalıştı çok ağlıyordu çünkü. Biraz kızarıklık var ama tam göremedim dedi. Neyse ordan gittik çocuk hastanesi acile. Sırada 40 kişi var. Çok bekledik. Zor oldu. Beklerken bize sıra gelmeye yakın bahçede kuytu bir yerde emzirdim oğlanı. 15 dk sonra sıra geldi. Dr tam muayene edecek bizimki çok ağlıyor tabi boğazına baktı ağladığı sırada Dr. Dedi ki beyaz beyaz benekler var enfeksiyon dedi. O kadar. Kulaklarına bakmayacakmisiniz dedim. Gerek yok dedi. Antibiyotik yazdı. Ama sevecen yani ılımlı bir doktordu. Dönerken içime kurt düştü. Beyaz beyaz benekleri ilk kez duydum. Normalde doktorlar kızarmış derler. O benekler emdiği süt olmasın diye şüpheye düştüm. Ama ozeldeki Dr da kızarık var kulağında deyince antibiyotiği kullanmaya karar verdim. O şekilde yani. Çok uzun oldu hikayem ☺️
Geçmiş olsun biz de bayram ve tatil günü kusadasinda hastalaninca normal acile 2 defa gitmiştik ateslenmisti bogazina bakip kizariklik var deyip antibiyotiği 39 derece olursa ver dedi iki tane de ates düşürücü yazmis antibiyotigi vermeden ateş düşürücüler ile atlattik ama benimde içime kurt düşmüştü şimdi nasil iyisinizdir uumarım bebekler hiç hastalanmasın önümüz kış soğuk dışarı da çıkıyoruz üşüyorum terledim vs de diyemiyorlar.

Bizimde üst iki diş birden patlamak üzere ve cidden perişanız. Sadece hızı boyoe zorladı sanıyordum, azıları düşünmek bile istemiyorum 😢

Bizde koca bir yazı taşınarak geçirdik ve hep de diş derdimiz oldu 😂 umarım tatilin çok güzel geçer, soğuk şeyler vermeye çalış dişlerine iyi gelir inşallah rahatlar miniğim ♥️
bizim alttaki ön kesiciler ve yan kesiciler çıktı üstteki ön kesiciler ve yan kesiciler de çıktı şimdi üstteki ilk azı dişler çıkıyor benim kız diş çıkarırken mızmızlığı artıyor bir de uyumakta zorlanıyor çok şükür iştahını etkilemiyor inşallah siz daha kolay çıkarırsınız

Kızlar benim oğlan günde tek uykuya düştü gibi sorun olur mu acaba. Yani gündüz 2 saat uyuyor daha sonra 7 saat uyanık kalabiliyor. İkinci uykuyu yaptırsam yapar ama bu sefer gece uyumasina geç geçiyor diye bende uyutmamaya çalışıyorum birazda. Bu arada bizimde Çarşamba doğum günümüz olacak nasipse. Hiç hiç hazırlık yok. Aylar öncesinden bakmaya başladım kıyafet süs malzemeleri falan kararsızlıktan alamadım. Bu sabah oğlana hızlı teslimatla salopet aliverdim. Benim canoyla burdaki magazalari gezmem çok zor oluyor. Hep bağırıyor gördüklerini istiyor çünkü ☺️ derken kaç gün kaldı kendimede alamadım kiyafet. Evde bin tane elbisem var, hic giymedigim 3 tane Jean var ama o kadar zayifladim ki 36 beden kotlar bol duruyor elbiseleri giyince de askı gibi hissediyorum kendimi. Elbise üstüme asılmış gibi. Cafe de kutlayacağız evde olsa bulurum biseyde. Dışarısı olunca özeniyorum.
Bizim de bazen çift uyku bazen tek uyku gününe göre değişiyor tek olunca 4 - 4,5 saat uyuyor çift olunca ilk uykuyu 2-3 saat ikinci uykuyu 1 saat uyuyor gece de hep geç yatar 10 -11 gibi hatta diş çıkardığı zamanlar 12 yi de geçiyor uyuması ama sabah 8-9 a kadar uyur normalde gece pek uyanmaz ama diş çıkardığı zamanlar birkaç kez uyanıyor

bizim alttaki ön kesiciler ve yan kesiciler çıktı üstteki ön kesiciler ve yan kesiciler de çıktı şimdi üstteki ilk azı dişler çıkıyor benim kız diş çıkarırken mızmızlığı artıyor bir de uyumakta zorlanıyor çok şükür iştahını etkilemiyor inşallah siz daha kolay çıkarırsınız
Ohh maşallah baya çıkmış sizinki 🧿 bizimde iştahı iyi ama uyku sorunu olmaya başladı inşallah geçer ya 😢

Geçmiş olsun biz de bayram ve tatil günü kusadasinda hastalaninca normal acile 2 defa gitmiştik ateslenmisti bogazina bakip kizariklik var deyip antibiyotiği 39 derece olursa ver dedi iki tane de ates düşürücü yazmis antibiyotigi vermeden ateş düşürücüler ile atlattik ama benimde içime kurt düşmüştü şimdi nasil iyisinizdir uumarım bebekler hiç hastalanmasın önümüz kış soğuk dışarı da çıkıyoruz üşüyorum terledim vs de diyemiyorlar.
Teşekkür ederim ☺️ şuan sıfır ek gıda dışında hiçbir sorunumuz yok. İlk gün iki kez ateş oldu.ikinci ateşten 5 saat sonra falan gittik Dr a. Ama daha sonra hiç ateş olmadi.Antibiyotik kullanmamistik da. Neden böyle oldu hala anlamadım. Ama ben sıfır ek gıda ve huysuzlanma çok olunca antibiyotiği kullanmaya başladım. Sanırım sütüm oğlanın hasta olduğunu anladı ona göre süt üretti ve oğlan onu emince bir daha ateş olmadı ikinci ateşten sonra Ne bileyim. Öyle okumuştum. Bebek hasta olunca sütun icerigi değişiyormuş. Zaten 5 ml veriyorum 4 milini tukuruyor antibiyotigin. nasılda yutmamayi öğrenmiş ya. Çığlık kıyamet harp taarruz Allah'ım o siringayi gorunce oğlan. Bu arada bugün doğum günümüz ve dışarda kafede kutlayacagiz. Güzel güzel ve hızlı hızlı biter inşallah bu gün. Kendimi sünnet düğünü yapıyor gibi gergin ve heycanli hissediyorum niyeyse. Evde kutlasak böyle hissetmem ama dışarda olunca bir değişik hissediyorum.

Back
X