• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ben 2 gündür kafayı yemek üzereyim. Gece 1 1.30 gibi uyanıp bu saatlere kadar uyumuyor. Yani uyutuyorum yerine koyduğum an emekleyip oturuyor bi de gülüyor. Uyutamıyorum uyuyamıyorum. Ya bi sıkıntısı var diyeceğim ama sadece uyutmaya çalışınca ağlıyor. Ben anlamadım ve çok yoruldum. Niye böyle oluyor sizce

Kızlar ben 2 gündür kafayı yemek üzereyim. Gece 1 1.30 gibi uyanıp bu saatlere kadar uyumuyor. Yani uyutuyorum yerine koyduğum an emekleyip oturuyor bi de gülüyor. Uyutamıyorum uyuyamıyorum. Ya bi sıkıntısı var diyeceğim ama sadece uyutmaya çalışınca ağlıyor. Ben anlamadım ve çok yoruldum. Niye böyle oluyor sizce
Gündüz çok uyuduğunda büz de aynı durumu yaşamıştık

Zeynepin harikalar diyarını ben de takip ediyorum. Doğumdan sonra biraz boşladım ama orda bulduğu dostluk gerçekten çok güzel görünüyor. Baby shower yapmışlardı ya zeynepe. Aklım hâlâ o sürprizde. Herkesin her derdine, mutluluğuna koşan ama yalnız bırakılan bir insan olarak kendimi memkeketimde kimsesiz hissederek geçirdim 1 yılı. Neyse ki artık düzeldi psikolojim. Alıştım kızımla kimse olmadan idare etmeye. Çok şükür 😇

Banu ben bir süre süt alamadım. Özel olarak aldığımız bir yer vardı, eşim gidemeyince de hazır yoğurt aldım ve yedirdim. Cici bebe de verdim, sürekli olmasa da.
Teşekkür ederim canım bende iki kez meyveli yoğurt vermiştim daha da vermedim ya kıyamadım. Güzel geliyor ama sağlıklı gelmiyor 😏 zaten yoğurt verin e hassasiyet gösteriyor hala 😢
Herkese merhaba 😊

Diş çıkaran minnosumla gece uykular haram modunda bir tatil geçirdik. Bol bağırarak ağlamalı geçiyor gecelerimiz. Babamız tabi ki yine duymuyor 😂

Bugüne kadar yataktan hiç düşmeyen evladım babasıyla yatakta otururken biranda yatakta yuvarlanarak yere düştü. Benim seslenmem, eşimin bakması, elini uzatıp tutamaması derken hooop yerde... Allahtan yatak alçak, başını vurmadı düşerken. Yüz üstü ellerinden destek alarak düştü. Daha korkuncu ise, otele geldiğimiz ilk gün asansörde eli sıkıştı 😔 Kucağımdaydı açılan kapıya elini dayamış ve çekmemiş, kafamı çevirdiğimde kapı açılmış ve kızımın eli kapıyla birlikte girmişti o boşluğa. Ezilme falan olmadı, minicik parmaklar sığmış oraya ama bizim bağırarak elini çekmemiz onu epey korkuttu, dakikalarca ağladı 😔 Bizim ev de asansörlü ama genelde bebek arabası ile biniyoruz. Böyle bir şey olabileceği aklıma gelmezdi hiç.

Normalde babasını görünce bana gelmeyen kızım otelin kalabalıklığı mı, yabancıladığından mı, havuz ve denizden mi kaynaklı bilmiyorum bana yapışık bir halde 5 gündür. Kızım bak bu baban, diye şaka yapıyoruz artık. Ne yediğimi anladım, ne içtiğimi. Gündüz uykuları 2 uyku oldu Allahtan. Havuz kenarında emzirip, bebek arabasına yatırdım, kemerini takıp havuza girdim. En düzenli olayımız bu oldu ve çok şükür 1 er saat uyudu. Sürekli elimden tutarak yürüyüş yaptı. Ayakkabı ile yürümeye de alıştı artık. Etrafta bebekler, abiler, ablalar olması onu çok mutlu etti bir yandan da.

Veee sonunda bugün regl oldum. Durdum, durdum ve 6 günlük tatilin 5.gününde oldum. Neyse ki ilk gün olmadım diye teselli ediyorum kendimi 😇 Yarın eve dönüyoruz. Yine mutfak, yemek, temizlik beni bekliyor. Kızım da iyice bana düşmüşken ne yapacağım bakalım 🤦‍♀️
Yaa kıyamam gerçekten çok zorlanıyorlar diş döneminde, tam da zamanına denk gelmiş. Biraz üst üste gelmiş her şey ama değişik ortam görmüş sosyallesmis sana da evden uzaklaşmak iyi gelmiştir. İnşallah dönünce çok zorlanmadan geçer günleriniz 🙏♥️

Ben dün gece saat 2 de yaptım jalapeno turşusu ama 3 kilo ☺️ eşim akşamdan yıkadı doğradı. Mutfakta oglanda vardı. O dahil herkese öksürük girdi acılık nasıl yayıldı öyle. Pencereleri açtık falan. Yani dikkat etmek lazım. Porçöz gibi mubarek. Bugünde 5 kilo yani az once kornison turşusu yaptım. Domatesimi annem yaptı Allah'tan. Domates büyük iş bravo sana bebekle. Her yıl 40 kilo yapardık eşimle. Bu sene oğlan yüzünden tuvalete bile gidemiyoruz. Eşim diyor sen çıkınca gel ben gideyim tuvalete, mutfağa iş yapmaya gitme diyor =)))) meyveli yoğurt deyince de oğlan benim yoğurt yemediği için daninonun şu bisküvili yogurdundan aldım geçen aylarda. Yeltendim yani yese vericem ama yemedi. Hiç birşey yemediği dönem çok oluyor. Genelde 10 güne yakın oluyor bu süre. O donemler yesinde bundan yesin deyip sağlıksız demeyip alıyordum vallahi. İnsan ne yapacağıni şaşırıyor yemeyince. Yani yese şimdide alırım da yemiyor. Yoğurtlu hicbirsey yemiyor. Dışardan yedirdigim seyler balık kraker, çubuk kraker yolda bebek arabasinda oyalamak için.
Ohh ellerine sağlık valla zor oluyor ya 😅bende 12 kilo doğradım, yapıyorum yapıyorum bitmiyordu 😂😂😂 Bizim ki çok şükür yiyor ama ne zamandır yoğurt veremedim bir vereyim dedim baya sevdi. Yemeyince gerçekten çok zor insan yeter ki yesin moduma geçiyor çok haklısın. İnşallah bunlar da gecicek ne diyelim ya sabır 🙏

Robot konusunda esim bi sefer istemeden korkutmasina sebep olmustu. Ben fe senin taktigi uyguluyorum bir sey calistiracaksam. Vuuvuy falan diye once sesini de cikariyorum 😀
Aslinda fena olmaz bulusmak, ama istanbulda orta nokta bulunur mu emin degilim😅
Ulaşımı kolay bir yer bulup, gelebilenlerle takılırız. Ama bu işin sonunda tek başıma kahve içip kalkabilirim gibi geldi şu anda 😂😂
Akasya avm falan ulaşımı kolay bir yer mesela. Kimler gelir, bi el edin. Veya başka bi yer önerin 🤗
Boynunu tutamıyor desteksiz oturamıyor biz de mamayı arttırdık 8 kilo oldu şuan. Evet gördüm instagramda maşallah pek tatlış
Kıyamam 😕 çıktı mı sonucunuz? Umarım ciddi bir şey yoktur

Ulaşımı kolay bir yer bulup, gelebilenlerle takılırız. Ama bu işin sonunda tek başıma kahve içip kalkabilirim gibi geldi şu anda 😂😂
Akasya avm falan ulaşımı kolay bir yer mesela. Kimler gelir, bi el edin. Veya başka bi yer önerin 🤗

Caddebostandayım ben o bölgeye rahat gelirim, akasya da olur 😊

Bakırköy de bana çok yakın olmuş Maslak Sarıyer olabilir mi
Bebelerle en güzeli park bence 😅 göztepe özgürlük parkı diyorum. Dibinde marmaray var 🤭

Hay allah ya, regl olman da artık tuzu biberi olmuş. Her şey üstüste gelmiş. İyimser olup, sonu iyi olsun sağlık olsun diyelim🙈 yine de ortam değişikliği iyi gelmiştir mutlaka. Yiyecek içecek hazır önünde falan :)
Biz de geçen hafta yaz bitmeden tatile gittik, yazın annemlerle gitmiştik tek başımıza zor olur diye. Tek başına tatil çok daha zormuş, tatil senin neyine diye düşündüğüm anlar çoktu. Ama geriye güzel anılar kalıyor işte. 😊

Teşekkür ederim canım bende iki kez meyveli yoğurt vermiştim daha da vermedim ya kıyamadım. Güzel geliyor ama sağlıklı gelmiyor 😏 zaten yoğurt verin e hassasiyet gösteriyor hala 😢

Yaa kıyamam gerçekten çok zorlanıyorlar diş döneminde, tam da zamanına denk gelmiş. Biraz üst üste gelmiş her şey ama değişik ortam görmüş sosyallesmis sana da evden uzaklaşmak iyi gelmiştir. İnşallah dönünce çok zorlanmadan geçer günleriniz 🙏♥️

Teşekkür ederim kızlar. Her şeye rağmen güzel bir tatil oldu yine de. Yemek, temizlik işleri olmaması bile yetti mutlu olmam için 😇 Sosyalleşmeye ikimizin de ihtiyacı vardı. Şimdi yoldayız. Uyuttum, koltuğuna yatırdım. Uyanınca yol nasıl devam edecek bakalım. Ağlaya ağlaya kucağına aldırıyor kendini arabada. Alışamadı bir türlü oto koltuğuna.

Bakırköy de bana çok yakın olmuş Maslak Sarıyer olabilir mi

Bebelerle en güzeli park bence 😅 göztepe özgürlük parkı diyorum. Dibinde marmaray var 🤭
Akasya’yı metro ve metrobüs seçenekleri var diye önermiştim. Göztepe de olur ama artık sonbahardayız, park işi biraz sakat olabilir gibi geldi. Yerler ıslak olur, yağmur yağar vs. Ama park derseniz de uyarım.
1. Köprüye yakın, metrobüsle ulaşılabilen bir yer olabilir ama karşıyı pek bilmiyorum. Beşiktaş da olabilir ama yine ulaşım için çok rahat bir yer değil, park sorunu da olur. Bilemedim.

Akasya’yı metro ve metrobüs seçenekleri var diye önermiştim. Göztepe de olur ama artık sonbahardayız, park işi biraz sakat olabilir gibi geldi. Yerler ıslak olur, yağmur yağar vs. Ama park derseniz de uyarım.
1. Köprüye yakın, metrobüsle ulaşılabilen bir yer olabilir ama karşıyı pek bilmiyorum. Beşiktaş da olabilir ama yine ulaşım için çok rahat bir yer değil, park sorunu da olur. Bilemedim.
Park benim icin uygun aslinda havalar iyice sogumadan en azindan. Biz henen hemen her gun oralardayiz, spontane yolu dusen bana ozelden yuruyebilir 😅

Akasya da olur bebeklerle rahat oturulacak yerler varsa beb 1-2 sefer hizlica ugradim sadece.

baltasar baltasar karsi biraz zor dostum biliyorum karsilikli 🥺

Bu arada İzmirde oturan anneler süt kuzusuna başvurmayı unutmayın. Çok önemli bence ☺️ Belediyenin uygulaması. 1 yaştan 5 yaş dolana kadar 8 kg süt hiç fena degil. Birde bu pahalilikta. Belki bilmeyenler vardır süt kuzusunu. Kızımda 5 yıl almıştım. Hep yoğurt yapıyordum. Çokta güzel oluyor yoğurdu.
Evet bende başvurdum gidip geçen hafta. Tire süt tedarik ediyormuş sütleri, daha da sevindim. Bugün marketten 1 lt süt aldım 18 TL ya. Yani aylık 8 litre süt hiç fena degil. Bana 2-3 ayı bulur evinize teslimi dedi orda çalışan personel.

Evet bende başvurdum gidip geçen hafta. Tire süt tedarik ediyormuş sütleri, daha da sevindim. Bugün marketten 1 lt süt aldım 18 TL ya. Yani aylık 8 litre süt hiç fena degil. Bana 2-3 ayı bulur evinize teslimi dedi orda çalışan personel.
Evet Tire süt. Evde kendimize mayalamak için tire alırdım zaten marketten. Bizim adres kayıtta sorun çıktı. Başvuruya gitti eşim ancak 3 ay önce ev taşıdık ama nüfusa bildirmedik onu halledersek bize de gelecek inşallah. Süt 8 kg olunca insan ne yapacağını sasiriyor 😄 bol bol yoğurt ve sürekli sütlaç yapıyorum ben ☺️ benim bildiğim vermedikleri ayında sütünü veriyorlar mesela 2 ayi buldu gelmesi 16 kg veriyorlar.

Kızlar doğum sonrası ilk regliniz normal miydi? Benim dün biraz kanamam geldi, bugün hiçbir şey yok. Normal mi acaba?

Kızlar doğum sonrası ilk regliniz normal miydi? Benim dün biraz kanamam geldi, bugün hiçbir şey yok. Normal mi acaba?
Benim 3 gün azıcık olmuştu bitmişti, 2 hafta sonra tekrar aynı sejikde oldu. Sonradan düzene girdi zamanla

Benim de 40 gün önce sadece bir gün lekelenme gibi geldi. Geçen hafta normal düzenimdeki gibi ağrımaya başladı belim sonra regl oldum. 4 gün sürdü ama eskisi gibi çok yoğun olmadı.

Back
X