2021 Haziran ayı tüp bebek yaptıracaklar toplanalım 🤗

10dan fazlası vardır eksiği yoktur şimdi bile haftalık 450 falan gidiyor prolutexden dolayı. Yok bana opu günü 3.gümde transfer yapıcaz demişti ama yumurtalarım 3.güne güzel gelince diye düşünüyorum 5.güne kadar beklediler iyiki de beklediler 3.günde 2 side çok güzeldi embriyolarımın biri 4.günde geriledi 5.günde öldü dediler kalanı koydular o da tuttu. Yani bence tamamen doktora kalmış bi durum embriyolog doktorunuz biraz daha izlenmesini istiyor demişti bana
çok sevindim tutmasına canım. Rabbim sağlıklı doğumlar göstersin. İlaçlarım fiyatları farklı demek benım ilaçlarım 3 bin tuttu ( merionel-fostimon- cetrodit) Gonal f daha kaliteli belki de , zaten ben negatif sonuç almıştım. İnşallah bu transferim olumlu olur

Selam kızlar, öncelikle sonucunu bekleyenlerin moralini bozmak istemem, benim dünki kan tahlili sonucum 1 den küçük çıktı, 5.gün çift embriyo 8.gündü. bende dün göğüs hassasiyetim başlayınca iyi çıkacak diye ümitlenmiştim ama boş çıktı, zaten başka da bi belirtim yoktu, ilaçları bırakıyorum. İnşallah sizlerin sonuçları yüksek gelir, hoşçakalın
Merhaba 8.günde yaptığınız test sonucuna göre neden ilaçları bırakıyorsunuz? en erken 10.gün test yapın diyorlar erken pes ediyorsunuz ya geç tutunma olduysa her ihtimali düşünerek hareket etmek lazım bence doktunuzla görüşmeden ilaçları kesmeyin :(

Herkese Merhaba,
Ben de sizlerle sürecimi paylaşmak istedim.Belki bazılarımıza yardımcı olur bu yazdıklarım.
Forum'a yeni üye oldum:)
Tüp bebek tedavisindeyım bende aynı sekılde.35 yasındayım.2 yıllık evliyim.2020 eylül de bebek için denemlere başladık ,ilk doktorum yaştan ötürü 6 ay deneyın sonra olmazsa bir takım tetkiklere başlarız dedi ve 6 ay denedik ve olmadı.Sonra HSG cekılmemi istedi doktorum ve sol tüpüm tıkalı cıktı ,sol hidrosalpinks.Hidrosalpinks olmama ragmen ilk doktorum aşılama önderdi.Aslında hidrosalpinks'i olan kişilerde aşılama ve diğer tüp bebk tedavileri kesinkez tutmuyor arkadaşlar eğer ki hidrosalpinksiniz varsa aşılamayı ve diğer tedavıleri kabul etmeyın ya doktorunuzu değiştirin yada laporoskopi olup tıkalı tüpü aldırın lütfen.Cunkü hidrosalpinks demek tıkalı olan tüpte iltihaplı sıvı olması ve bu sıvının rahime akması demektir ve bu sıvıda embriyonun rahime tutunmasını engeller ve bu noktada gebe kalmanız imkansızdır.Doktorumuza bu noktada guvendık ve güvenimiz boşa cıktı açıkçası.Aşılamam sonuç itibari ile tutmadı ve biz doktorumuzu akıllanıp değiştirdik.Tüp bebek uzmanına gittik.Ve yukarıda dediğim gibi laporoskopi olmam gerektıgını yoksa tedavını basarısız olacagını iletti.Laporoskopiye girerken tüpümü almıcağını sadece rahimle olan baglantısını kesiceğini söyledi fakat ameliyat sırasında sıvının fazlalıgını görüp ve diğer tüp'ü de etkileyecek durumda oldugunu görüp sol tüpümü aldı.Bende bu seklde olmasını istiyordum cunku okudugum yorumlardan alınmayan tüplern ilerde sorun cıkardıgını bir çok kez okudum açıkçası.
Neyse laporoskpiden önce yumurta toplamam yapıldı,tabi bu evrede iğneler kullandım.11 yumurtam cıktı.5 i embriyo oldu :) bunlardan 4'ü 5.gün embriyosu 1'i 6.gün (geç geliştiği için )ve bunları dondurduk cunku o arada laporoskopi oldum(24 mayıs 2021).Ve şimdi yine estrofem ve redostın kullanıyorum (adetın 3.günü başladım bu ilaçlara) rahim istenen kalınlıga ulaşsın diye.Dün doktoruma gittik
11. günde 10 mm olmus rahim kalınlıgı,herşey cok guzel ilerliyor dedi.Veee 29 hazıranda transferim olacak.O yuzden su an çok heyecanlıyız.
Allah isteyen herkesın gönlüne göre versin, evlat sahıbi olmayı hayırlı kılsın Rabbim.
Hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize.
Umarım bnde pozitif sonuç alırım,dualarım sizinle ,sizler de dualarınız beni katın.
Sevgilerimle

Bana transferden sonra oksapar vermedi dün benimde aklıma düştü canım sordum pozitif alınca vereceğini söyledi ben unuttuğunu düşünüyorum açıkçası
Diğer tedavi ve gebeliklerimde hep ikisini de kullandım hem coraspin hemde iğne
İnşallah geç kalınmaz çok aklıma takıldı ya :KK43:
Tek faktör homozigotum yani pıhtılaşmam var
Evet benim de aynı pıhtılaşmam var benim de yazmamıştı hemşireye pıhtılaşmam var ama onun için bişey verildi mi dedim sonra doktora sordu oksapar verdi gebelik sonuna kadar kullanmam gerkiyormuş. Bana transfer günü verildi

Patrolice siz tekrar yaptırdınız mı testi?Neden bıraktınız ilaçları?Doktorunuz mu dedi?Dün aylinnaylinn 'in dediği kızı araştırdım. Gerçekten 6 küsür iken 400 küsüre çıkmış sonucu 4 günde . Geç implantasyon olamaz mı?
Doktorum değerimin düşük gebelik olmadığını söyledi tekrar kan vermemi istemedi ilaçları bırak diğer adetle görüşürüz dedi.

çok sevindim tutmasına canım. Rabbim sağlıklı doğumlar göstersin. İlaçlarım fiyatları farklı demek benım ilaçlarım 3 bin tuttu ( merionel-fostimon- cetrodit) Gonal f daha kaliteli belki de , zaten ben negatif sonuç almıştım. İnşallah bu transferim olumlu olur
Gonalf 994 tl falan zaten ben 3 gün falan kullanıyodum 1 kutusunu. İnşallah bu sefer güzel olacak dualarım sizinle bekleyen herkesle 🤲🏻🤲🏻

ben de anlamadım P Patrolicee ilaçlarını kafana göre bırakma, kızlar doktor bırak deyince bırakın ilaçlarınızı. Rabbm mucizesini göstersin inşallah hepimize
Doktorum istedi bırakmamı 10. Gün gebelik testi yanıltıcı olabiliyormuş sevinmiştim ama sonu hüsran oldu ilk deneyimimdi dondurulmuşlarım var şükür ki birkaç aya tekrar deneriz

Evet benim de aynı pıhtılaşmam var benim de yazmamıştı hemşireye pıhtılaşmam var ama onun için bişey verildi mi dedim sonra doktora sordu oksapar verdi gebelik sonuna kadar kullanmam gerkiyormuş. Bana transfer günü verildi
Evet konuştum Ebru hoca ile azönce gebelik testinden sonra kullanmak geç değilmiş bazı değerlerim normal olduğu için öyle söyledi canım Rabbime emanet inşallah birşey olmaz
Senin hangi ve kaç faktör pıhtılaşman

Canım bir zararı olmaz ben kızımda 2 tane konulmuştu diğerinde tutunmuştu ama sonlanmış kendiliğinden ultrasonda göstermişti hatta doktorum ama kızım sağlıkla

canım senin ilk deneme oldupu halde mi pgt yapalım dediler hangi merkez? Çok pahalıya gelıyor ya yoksa daha garanti oluyordur tabi
Yok bu ikinci deneme.ilk denemede de ptt yapılmıştı. Biz istedik.Bahcecide yapiyorum.

Tahmin edebiliyorum kuzum 11 gündür vuruluyorum mahvoldum bana diyileni diyeyim sahada iğne vurulduğunda ister dışarıda ister evde bi 10 dakika yürü bide vazelin ile ovala dediler biraz rahatlattı sende dene istersen canim benim ins bebislerimis bizimle olsunda ins bu günler de gecer diyelim 🥰🤲🏻
İnşallah canım ya valla çok zor allah yardımcımız olsun inşallah 🥰 geçicek bu günlerde işte şuanda çok zor geliyor 🙈

10dan fazlası vardır eksiği yoktur şimdi bile haftalık 450 falan gidiyor prolutexden dolayı. Yok bana opu günü 3.gümde transfer yapıcaz demişti ama yumurtalarım 3.güne güzel gelince diye düşünüyorum 5.güne kadar beklediler iyiki de beklediler 3.günde 2 side çok güzeldi embriyolarımın biri 4.günde geriledi 5.günde öldü dediler kalanı koydular o da tuttu. Yani bence tamamen doktora kalmış bi durum embriyolog doktorunuz biraz daha izlenmesini istiyor demişti bana
Teşekkür ederim darısı başınıza 🤲🏻 çanakkaleden gittim ben. İlk olarak ön görüşmeye gittiğimde adetim 12.günü falan da konuştuk ettik sonra adetin 2.günü başladı tedavi bende amh düşüklüğü var iğneler ilaçlar verdi 5 gün sonra tekrar çağırdı sonra 2 gün sonra çağırdı sonra yine 5 gün sonra çağırdı sonra da yumurta toplama oldu benim yumurtalarım biraz geç büyüdüğü için tam 14 gün sonra opu oldu opudan sonra da 5.günde transfer oldum. Benim nerdeyse tedavi kadar da ilaçlar tuttu. Yani kısaca hiç belli olmuyo doktor ne zaman derse o zaman o da yumurtaların gelişimine bağlı bi durum
amin canım inşallah 🤲🏻 teşekkürler bilgiler için. sen bu çağırdığı sürelerde istanbulda mı kaldın canım günübirlik mi gidip geldin evine.

Genetikli istemenizin sebebi en iyi yumurta olsun diue mi canım. Bir de nasıl oluyor tam olarak döllenen yumurtaların tamamını mı yolladınız
Cnm bizde genetik sıkıntısı var.ilk olarak bir kaç sene önce başka yerde tüp yapıyorduk. Bizim haberimiz olmadan dr.muz pgt yaptırmış .o zaman pgt ücrete dahildi.toplanan yumurtaların hepsinde trizomi 21 çıkmıştı. O günden beri biz denemede hep pgt istiyoruz.insallah bu sefer yüzümüz güler. Çok korkuyorum bunlarda da çıkar diye.bahcecide ocak ayındaki tüp denememde 4 yumurtadan 1 tanesi 5.güne ulaştı onunda pgt sonucu trozomi 18 geldi.transfer yapamadık haliyle. Dr.bile şaşırdı bu duruma.hayirlisi Rabbimden..

Doktorum değerimin düşük gebelik olmadığını söyledi tekrar kan vermemi istemedi ilaçları bırak diğer adetle görüşürüz dedi.
Canım yaşın kaç?Eğer sıkıntılı bir durumun yoksa olur gider kafayı takma.Ben 4.denemedeyim,yaşta 40 olmak üzere Kasım’da.Tüpler de alındı.Bak hala bir umut belki bir evladım olabilir diye uğraşıyorum.Ne olur üzülme ve biraz dinlenip önümüzdeki aylarda tekrar başla 😘

Genetikli istemenizin sebebi en iyi yumurta olsun diue mi canım. Bir de nasıl oluyor tam olarak döllenen yumurtaların tamamını mı yolladınız
Sanırım başarısız denemeleri olan kişilerde yapıyorlar benim öyle oldu şahsen ilk 2 denemede yapmamıştı eski gittiğim yer. 5.güne gelen embriyolarda yapıyorlar.

Back
X