Canım ben 35 yaşında, biraz geç evlendim ama denedik hemen eşimle çocuk yapmayı, korunmadık.İlk yıl olmayınca bebek,İlk tüp bebek denememi 36 yaşında yaptım.Doktor hidrosalpenks var demişti ama tüplere müdahale ettirmek istemedim. Zaten ilk denememde 10küsür yumurta toplandı hiç biri döllenmedi.O zaman ben tüp bebek yapınca, hemen olur zannediyordum

, sigara falan da tüketiyordum, eşimin de morfoloji ve hız problemi vardı. Doktor dedi bırakın sigaraları, embriyo bile oluşmadığına göre yumurta ve spermler kalitesiz dedi. 2017’de tekrar deneyelim dedik,2 tane 3.gün embriyosu oluştu ,taze transfer yapıldı ama yine tutmadı hidrosalpenks yüzünden.3 .denemeden önce ameliyat oldum ve tüpleri aldırdım. Bu sefer umutluyduk yine 3.gün 2 embriyo transfer edildi ama tüplerin alınmasına rağmen yine tutmadı. Bu 3 denemeyi hep farklı kliniklerde denedim. Memnun olmadığımdan değil, dondurulacak embriyo oluşmayınca hep değiştirmek istedim. 4. yani bu denememde tamamen başka bir kliniğe geldim geçen Aralık ayında.Sigarayı bıraktım,3 ay Teatrio kullandım.Sonra 2 ay arka arkaya yumurtamı topladı doktor.5 tane 3.gün embriyosu ,1 tane de 5.gün donduruldu (6. gün olmuş o sonra).İlk defa 14 Haziran’da dondurulmuş 2 tane 3.gün embriyosu transfer edildi.Diğer 4 tanesi duruyor.Hayırlısı ,bekliyorum 26’sında transfer günüm

5 yıldır uğraşıyorum,belki hamileliği ben de tadarım :)