- 4 Şubat 2019
- 1.138
- 990
- 73
- 38
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #45.121
Çocuk doktoruydu canım ya yakmak dediğin kibrit gibi bir şey vardı elinde ucunu sadece oraya dokundurdu başka bir şey yapmadı. Şimdi kremini sürdüm tekrar ya ram toparlıyor gibi geliyor azıcık gerinlessin açılıyor o arası birleşmedi gitti bir türlü valla. Kapanmazsa tekrar gelin demişti. Bu hafta kapanmazsa haftaya tekrar gidicezya çocuk dr u yakmak istemedi bizim. kremleri kullanın dedi geçmezse çocuk cerrahında gidin o yaksın dedi. sizin çocuk doktoru muydu cerrah miydi? cevap için cook teskkurler. içimi rahatlattin
Emziğin ani bebek ölümünü engellenmede önemi var bir de gaz sancısına iyi geliyor. Uyurken verirsin eğer uyurken ağzından düşerse tekrar vermene gerek yokBebeği emzikle uyutmak sakıncalı mi? Bebeğin gaz sancısı var tok olsada devamlı uyanıp kucağımda uyumak istiyor ama emzik verince uyanmıyor devamlı emiyor sakıncalı mi bilmiyorum
Kızlar süt renginiz ne renk yaglı sarımı yoksa sulu beyaz gri gıbımı
Her annenin sütü bebeğinin ihtiyacına göre şekillenir.Benımde oyle sutun sulu doymaz bebek dediler morelım bozuldu 15 gunlukuz bız
Yo valla hiçte bişey olmadı ilk bebeğimdede yaptım ki doktorum bilinçli annelere tavsiye ediyorum yapabilcekleri için yanlış yapmıcakları için dedi.tabiki zorda kalmadıkça yapmıyoruz ,yinede herkes kendi doktor yada sağlıkocağı hemşiresi tavsiyesi olmadan hiçbirşey yapmasınlarBu bağırsak tembelliği yapabilir, daha sonra bebeğiniz uyarmadan kakasını yapamaz.
Bizim doktorumuz yarım fıncan suya 2 3 adet tane kimyon atıp demleyin cay kasıgı ile verin dedıKızlar kimyon çayı bebeğe verenler vardı. Nasıl demliyorsunuz kimyon miktarı falan ne kadar?
ben 1 çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı kimyonu kaynatıyorum. Tülbentle süzüyorum. 1 çay kaşığı bebeğime veriyorum kalanını da kendim içiyorumKızlar kimyon çayı bebeğe verenler vardı. Nasıl demliyorsunuz kimyon miktarı falan ne kadar?
Ne gibi yan etkileri yan etkileri var acaba d vitamininin bizim doktorumuz d vitamini kulannamamizi onerdi..digerlerini anne sutunden aliyor dediArkadaslar d vitaminine başlayıp çok yan etkisini gören arkadaslar vardı, nasil çözduler acaba sorunlarini, newvit marka vitamin d3 verdim bu sabah 9da 1 damla, saat 10 bucuktan beri inanılmaz huzursuz, sürekli ağlıyor, emiyor ağlıyor, uyaniyor ağlıyor, uykusu da 10 dk sürdü zaten. Sizin gördüğünüz yan etkiler de bu şekilde miydi, zamanla düzeliyor mu acaba fikriniz var mi yoksa vitamini mi degistirecegiz.
Bizim de değişiyo cnm, bazen 10 dk bazen 15 dk. Genelde tek seferde 13 dkı geçmiyor. Uyanınca 10 dk emiyor sonra altını değiştiriyoruz ve ardından 5-10 dk daha emiyor. İkinci emzirme daha çok gazdan ağladığı için sakşnleştirme amaçlı oluyor. Ağlayarak emdiği için gaz yutuyorSelam arkadaşlar. Bebeklerinizin emme süreleri nasıl? Bizim her gün farklı oluyor. Ama bu ara 5-10 dk emip uyuyakalıyor diğer memeye geçemiyorum bile. Doymasa ağlar diyorum ama uyku daha tatlı geliyor da olabilir sürekli aklımda doydu mu doymadı mı düşüncesi var
Cnim bebeginin kuvezde yatma sebebi neydi?Kesinlikle oturmaktan olmuştur canım.
Benim kızım da bir hafta kaldı, o merkezdeki hastanede yattı biz ilçedeyiz.
Her gün bir saat gittik bir saat döndük. Süt götürdüm, iki dk görüp geldik.
İlk haftsm böyle yıpratıcı geçti, evde de bir kızım daha olunca pek dinlenemedim. Sonuç olarak bir ay olmasına rağmen hala dikiş ağrısı çekiyorum
İnşallah çabucak toparlarız
Solunumu çok hızlıydı canım o yüzden aldılar, ilk üç gün solunum desteğinde kaldı sonra kendi kendine nefesini düzenlemeye başladı. Enfeksiyon için de tedavi alıyordu o yüzden bir hafta yattı toplamda.Canim
Cnim bebeginin kuvezde yatma sebebi neydi?
Bir su bardağı kaynamış suya bir tatlı kaşığı tane kimyon atıyorum 15 dk demlenmesini bekliyorum.Kızlar kimyon çayı bebeğe verenler vardı. Nasıl demliyorsunuz kimyon miktarı falan ne kadar?
Alerji değildir canım. Sütten geçen hormonların etkisiyle diye okumuştum bir yerde. Zamanla geçiyor onlarda.Peki canim hani suttuen kaynaklanma nedeni ne biliyormusun sut alerji mi yapiyor?
Çok çok zor gerçekten. İlk çocuk dayandım tecrübesizlik de var tabi. Ama bunda daha dikkatli olmayı düşünüyorum. Yapabilirsem yaşına girer girmez keserim inş gece beslenmeyiİnşallah olmazlar siz zorluğunu yasamissiniz daha çok biliyorsunuz eziyetini kızım gece emip hemen uyuyan bı bebekti 18 ay gibi sık sık uyanıp emmek istemesinden bile yılıp gece emmesini kesmiştim şimdi iki çocukla uykusuzluk daha zor olur
Canım 7 güne kadar normal diye biliyorum ben kaka yapmaması. Yani normal döngüsü 7 gün olan bebekler bile varmış.B En acamıyım canım nasıl yapıcam popo uyarmayı, cıs bizimde oldu yatakyarın bizimde Dr kontrolu var fitil kendim alıp kullanmak istemedim, zeytinyağ degdırdım agzına bana ısın demiyor gaz cıkıyor agızdan popodan ama 2 cgundur kaka yok morelım bozulup normal mi onuda bilmiyorum 4 defa mamada veriyorum 30 cc sutun var ama sulu rengi beyaz sarımsı degıl sureklı emme ıstıyor o yuzden doyurmuo sanırım
Ani bebek ölümleri açısından iyiymiş emzik kullanmak. Keşke benimki de alsa.Bebeği emzikle uyutmak sakıncalı mi? Bebeğin gaz sancısı var tok olsada devamlı uyanıp kucağımda uyumak istiyor ama emzik verince uyanmıyor devamlı emiyor sakıncalı mi bilmiyorum
Ben🖐 ocean 400 lük olanından verdi doktorumuz onu kullanıyoruz içerisinde zeytinyağı varmış devletin verdiğinin içinde normal sıvıyağ oluyomuş bunu kullanın dedi. Hiç bi sorun yaşamadık yan etki falan olmadı günde 1 fıs bebiş tadını sevmedi pek ama çubuğu ağzna sokup yanağının içine doğru sıkıyorum biraz ağzını yüzünü ekşitiyo ardından meme verince ağzının tadı yerine geliyo geri çıkartma falan olmuyo çok şükürBende pedia d verdim oğlumda da onu kullanmıştım hiç sorın yaşamadık ama kızda verdiğimin gecesi sürekli ıkınma sesleriyle geçti ne gaz çıkarabildi ne kaka yapabildi bıraktıktan 2 gün sonra bir kaka yaptı bellerine kadarŞimdi hangisini alssm diye düşünüyorum ocean ın sprey şeklinde olanı var onu mu alsam acaba kullanan varsa bi yorumlasa iyi olur aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?