2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende bonevit kullanıyorum içinde kalsiyum magnezyum d vit çinko manganez var ilk hamileliğimde gece bacak kramplarimdan çok çekmiştim ondan sonra osteocare kullanmaya başlamıştım bunda kramplar başlamadan başlattı doktorum
Kızlar kullandığımız vitamin takviyesinde magnezyum var ama benim buna rağmen inanılmaz beş ve sırt ağrılarım oluyor, doktora pazartesi soracağım ama yine de size de bi danışmak istedim, ekstra magnezyum alıyor musunuz siz?

Ben bacak ağrım olsaydı kesin isteyecektim. Çünkü benim adet dönemlerimde müthiş bacak ağrısı sızlaması çekerdim. Gebelikte de oluyormış sanırım bacak ağrısı. Bunu öğrendiğimde dedim kesin benim de ağrır. Çok şükür ağrımadı inşallah ağrımaz da 🙏🏻

Insallah canim 🙏

Benim arkadaşıma da aynısı oldu. Son haftalarda et, kaşar gibi şeyler yemesini tavsiye etti doktoru. İşe de yaradı baya. Beslenme genetik beraber gidiyor bu işte doğal olarak.
Bir de şöyle bir şey söylemişti doktorum 2 yaşa kadar olan boy kilo persentili beslenmeyle ilgili 2 yaştan sonra genetik ilerliyor.
Evet benim de bahsettiğim buydu hatta kuzenim çok muz ve kaşar peyniri yemişti, gerçekten de etkiledi doğuma kadar yakaladı kilosunu. Tabi bebekte gelişimle alakalı bir sorun varsa yemek de fayda etmeyebilir o durum farklı.

Öyle normal doğum olacağını bilsem kesinlikle ben de çok isterdim ama yaşadığım yerde öyle bir imkan yok. Hastanelerde kesisiz doğum yapan doktor da çok azdır sanırım 😞 Bazen ben de öyle paylaşımlara denk geliyorum ne kadar sakin o doğum anı. Sancıları nasıl karşılayacaklarını biliyorlar. Aslında bu en başından beri başlanması gereken bi süreç. Ben artık sezaryeni kabullendim sanırım kendi içimde. Daha önce de apandisit ameliyatı olmuştum sonrası gayet rahattı ki onda bi organa müdahale ediliyor, daha uzun sürüyor, komple uyutuyorlar vs.
Benim doktorum o doktorlardan ama doğumum başarısız oldu bir kere. Şimdi şartlar elverirse tekrar vajinal deneyeceğiz ama benim içime sezaryen olacakmış gibi doğuyor 😁

Hiç korkulacak bir yanı yok zaten ilk hafta biraz yataktan kalkarken zor oluyor. Yinede her işini yapabilir oluyorsun.

Haha kesinlikle gogusler cok fena belki gobek catlamicak ama gogusler cok kasiniyor habire nemlendiriyorum. Catlayacak gibiler 😔 keske popoma filan gitse kilolar guzel olur 😁
Çatlayacak olsa çatlardı bence çünkü ilk büyümeye başladığında çatlak olacaksa bi gecede oluyor. Bundan sonra doğuma kadar daha da büyüyeceklerini sanmam 🙈

Canım herkeste olmuyor kramplar. Benim ilk gebeliğimde hiç olmadı. Mg takviyesi de almadım doğal olarak. Ama bunda siyatik ağrılarım için verdi doktorum çok da iyi geldi. Belki hiç gerek kalmaz artık kullanmana.
Peki mesela arada agrim oldugunda icsem? Duzenli degil de mesela bi hafta 2 kez ictiysem diger hafta 4 kez gibi? Bir sakincasi olur mu?

Öyle normal doğum olacağını bilsem kesinlikle ben de çok isterdim ama yaşadığım yerde öyle bir imkan yok. Hastanelerde kesisiz doğum yapan doktor da çok azdır sanırım 😞 Bazen ben de öyle paylaşımlara denk geliyorum ne kadar sakin o doğum anı. Sancıları nasıl karşılayacaklarını biliyorlar. Aslında bu en başından beri başlanması gereken bi süreç. Ben artık sezaryeni kabullendim sanırım kendi içimde. Daha önce de apandisit ameliyatı olmuştum sonrası gayet rahattı ki onda bi organa müdahale ediliyor, daha uzun sürüyor, komple uyutuyorlar vs.
Seninle pek cok duygu ve yasadiklarimiz paralel gidiyor, taa nifty den beri🤭🌹

Ben de sezaryeni kabullendim ama arada boyle denk gelince insan cok imreniyor.. doktor bile mudahale etmemis resmen bebek kendi cikmis.. ne kadar huzurlu bir dogum😥 valla sonra takipten ciktim moralim bozuluyodu her gordugumde😆😆😆 napalim, saglikla dogsun da artik seklini dusunmiycem.

Back
X