Ilk bebegimi devlette dogurdum ve tum rutin kontrollerine devlet ve ozel bir gittim dogunca cocuk doktoru devletteydi.Merhabalar
Asagi yukari 2 aydir Ankara'dayim. Hamilelik takibim ve dogumum Ingiltere'de oldu. Bana gore orada saglik sistemi hantal olup ve benim alisik oldugum gibi de olmayinca cok stresli gecti surec. Ayda bir mezurayla gobegim olculerek gecti gitti, simdi dusundukce hala icim urperiyor. Yalniz en basindan tek bir ucret odememistik dogum da dahil. Ustune bir de 36+6da 32 hafta olculerinde 2 kilo, minicik bir bebek dunyaya getirince, tek basima bebek bakim surecine alismam hayli zaman aldi.
Simdi Ankara'da kostur kostur hem bebegim icin hem de kendim icin doktor arayisina girdim. Arkadaslarinin tavsiyeleriyle bir iki doktor gorduk. Simdi de burada olup bitenlere inanamiyorum!!! Paylasmayayim dedim de dayanamadim icimi dokmek istiyorum. Istedigimiz doktoru secme ozgurlugumuz olmasi cok guzel tabi ama nereye gitsek her yer ticarethane olmus. Cok kisa surede verdigimiz paralara inanamiyorum. Mesele sadece para degil tabi ki, ek gida konusunu sordum ornegin, elime Bepantol'un hazir brosurunu tutusturdu ve baska esantiyon bazi urunler verip gonderdi. Sadece onlem amacli yapilan rutin muayeneler bunlar. Ekonominin durumu ortada tabi ama artik hastanelerin ve bizim gordugumuz doktorlarin insanlara yaklasimi sadece musteri gozuyle olmus.
Bir doktor daha gorecegiz o da Kasim sonuna randevu verdi. Guvenecegimiz birini bulana kadar cok fazla zaman ve para kaybediyoruz. Icim asla rahat degil. Tum sureci burada yasamis olanlar nasil bas ediyorsunuz, nasil altindan kalkiyorsunuz. Cok zor! Musteri olmakla kendini guncellemeyen yavas bir sistem arasinda bir yer yok mu yani.
2.bebegimi ozelde gittim ayrintilisini profa yaptirdim dogduktn sonraki doktoru ozelde.ozel asilarinida yaptiriyorum.
1.cocuguma rota yaptirmdim menenjit denmiodu zaten simdi hakszlik olmasin die onada menenjiti yaptiriyorum.
Sansliydim iyi doktorlara denk geldiler ama cidden artik maddi olarak yoruldum ozel sig oldugu halde anlasmali kurum yok fesedildi anlasmali baska ilde.Bu kuruma odeme yaoiorm tonlarca fatura alip bekliyorum.
Devlette daha iyiydi cok iyi bir doktordu orda da sira kalabalik zaman darligi gibi gibi cidden cok yipratici.Hangisi iyi bilmiorm ama cidden anneyi yoruyorlar.Ama yinede saglik hizmetinin Turkiyede cok ii oldugunu dusunuorm ve doktorlarinda oyle