• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Aay bu haftaki derdim bu benim :KK70: sözde ikinci çocuk ama karar veremedim ne alsam
0-1 ve 1-2 var h&m de o_O
0-3 ler oğlumda ilk doğduğunda büyük olmuştu onu hatırlıyorum. Bir aylıkken anca olmaya başlamıştı. Yenidoğan olanlar da büyük gelmişti. Bence yenidoğanlarda kalıp farklılıkları da olabiliyor👍
Bi kaç tane 0-1 almıştım doğumdan sonra acilen. Çok almadım artık bolda gelse çorap giydiriyordum patikli altların üstünden mesela ayağı kaybolmasın diye:KK70:
Bu sefer şimdiden alacağım 0-1leri ama ucuz fiyatlı bişey olsa daha iyi olacak çok kısa süre giyiliyor çünkü.
Bende sepete atym indirim falan denk gelir belki diye düşündüm

Aay bu haftaki derdim bu benim :KK70: sözde ikinci çocuk ama karar veremedim ne alsam
0-1 ve 1-2 var h&m de o_O
0-3 ler oğlumda ilk doğduğunda büyük olmuştu onu hatırlıyorum. Bir aylıkken anca olmaya başlamıştı. Yenidoğan olanlar da büyük gelmişti. Bence yenidoğanlarda kalıp farklılıkları da olabiliyor👍
Bi kaç tane 0-1 almıştım doğumdan sonra acilen. Çok almadım artık bolda gelse çorap giydiriyordum patikli altların üstünden mesela ayağı kaybolmasın diye:KK70:
Bu sefer şimdiden alacağım 0-1leri ama ucuz fiyatlı bişey olsa daha iyi olacak çok kısa süre giyiliyor çünkü.
Bide mesela ilk dogduklarinda hava daha serin olur uyku tulumu 0-1 alana o zaman değmez 1-2 alsam içinde döner mi 😁

Ya bende hm den bakıyorum ve ilk çocuk ondan anlayamadım . Yenidoğan diye bişi yok onda 0-1 tulumlardan alsam büyük olsa da kolunu bacağını az kivirsam olur mu acaba diye . 0-1 kaç tane almalyz mesela onu ne kadar giyer . Diğer markalarda 0-3 falan diyor ama bunda ay ay ayırmış hiç anlamadım maalesef 😐
Ben şimdilik bi tane 1-2 ay aldım. O bile gözüme küçük geldi 0-1 daha da miniktir elimde kalır diye alasım gelmedi😅
0-3ler ilk bir ay büyük geliyor o kesin bak.
Yenidoğan hastane çıkışı setleri de genellikle büyük oluyor ilk haftalar.
Ben uygun fiyatlılardan 5-6 tane 0-1 aylık alacağım şimdilik. Her gün yıkarsam sıkıntı olmaz yeter heralde bir kaç hafta.
Tabi tüm bunlarda bebeğin doğum kilosu da etkili bi faktör. Yani 3.5 kilonun üstü bebeklere 0-1 olmayadabilir 😂
Oğlum 3.185 gramdı. Ona büyük, bol oldu 0-3ler. Hiç sevmiyorum bebekte olsa büyük giydirmeyi. İlla tam tamına olacak😂

Yine bir tez ve yine tesadüf mü bilmiyorum ama 😀 ben 12+6 diye gittim geçen hafta doktor 13+4 dedi ve erkek dedi . Bilemiyciim tez doğru mu tesadüf mü 🤔🌺

Bu arada kizlar dünden beri sol kasigimda hafif batma şeklinde ağrılarım var bugünlerde yaşayan var mı bunu uzun zamandır ağrım olmamıştı hemen moralim bozuldu 🥺
Benim de 4 5 gündür vardı rahim.genisliyor normalmiş, bugün kesildi gibi.

Son düzenleme:
Bugün benim de doktor kontrolüm vardır. 13+2 haftalıkmış, benim bebek de bir hafta kadar ileride çıktı.
Tsh, şeker ve kan değeri için kan verdim. Tiroid ilaç dozunu arttırdılar, dört hafta sonrası için tekrar tsh tahlili istediler.
Cinsiyet tahmini yapmadılar beklediğim üzere.
Gebelik şekeri için de evde bir hafta kendim ölçüm yapacağım, cihazı verdiler. Bir hafta sonra telefonla değerlerimi öğrenip ona göre değerlendirme yapacaklar. H Happymom20 senin de bilgin olsun canım, yine gelişmeleri aktarırım.
Bana bildirim gelmemis ya da görmemişim yazdığını tek tek mesajlara bakip buldum. Sonuç ne oldu merak ettim canım?

Kızlar bebelimani diye bir site var Instagram'da da var ordan birkaç şey aldım ben uyguna. LCW, hem çok pahalı geldi bana 🤷

Bu arada site adı vermek yasak mı bilmiyorum 😁

diğer belirtilerin ne erkek bebek bekleyenler belirtileriniz
Benim bir kızım var onda çok aşırı bulantı kusmam oldu uzun sürdü ama çok güzelleştim saçlarım cildim parladı. Bu gebeliğime erkek dedi dr bunda yüzümü sivilce bastı saçlarım da hala dökülüyor enerjim yerlerde kızıma benzemiyor yani bir re rahim hemen yukarı çıktı dr bile daha büyük sandı haftasını şuan göbek deliğimde resmen. Kızım 21 haftaya kadar hiç belli olmamıştı

Yenidoğan tulumu alan veya alacak olan anneler acele etmeyin derim. Bebeğin gelişimine göre karar verirsiniz. Anne baba iriyse bebek de iri olabiliyor yeni doğanlar küçük gelebiliyor ya da tam tersi minnak olup büyük kalıyor. Nasipse nisan annesiyiz arkası yaz çok fazla almayın derim. Ben İzmir de oturuyorum 23 nisan dan sonra kısa giyiyoruz biz burda. O yüzden duruma gere birkaç uzun penye alt-üst takım almayı düşünüyorum. Tulumlar riskli küçük veya büyük gelebilir. Büyüdüğünde hava ısınır giydiremezsiniz. Yaz gelince cıvıl cıvıl tulumlar çıkacak o zaman alın derim. Uyku tulumunu da şimdiden almayı tavsiye etmem yaz bebeği olacağı için. 3 4 aydan önce dönmeye başlamıyorlar battaniyeye sarmak yeterli oluyor. Nasipse önümüzdeki kışa boyuna huyuna göre alırsınız. Sevgilerimle❤

Gözün aydın arkadasim, :) kaç haftalıksin
Teşekkür ederim, benim 11 hafta yarın bitiyor.10. haftada vermiştim testi.Normalde Türkiyede erken haftada dna dan cinsiyet tespit etmek yasakmış çocuk erkek değilse aldırma oranları çok fazla olduğu için.Testi yapanlar cinsiyeti biliyor fakat doktorum istemeden söylemiyorlar.

Ben de bunları aldım 😻

Eklentiler

• IMG-20201015-WA0002.webp
    IMG-20201015-WA0002.webp
    79,1 KB · Görüntüleme: 53
Merhaba sevgili anneler daha önce gebelik yaşayanlar bilir bu hareketini hissetme en erken ne zaman oluyor ve nasıl bir his acaba nasıl anlaşılıyo. Benim ilk gebeliğim 13+1 im daha çok erken biliyorum ama karnımın sağ tarafında falan birden sancı gibi oluyor sonra geçiyor acaba bu hareket mi yoksa rahim büyüme sancılarımı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba sevgili anneler daha önce gebelik yaşayanlar bilir bu hareketini hissetme en erken ne zaman oluyor ve nasıl bir his acaba nasıl anlaşılıyo. Benim ilk gebeliğim 13+1 im daha çok erken biliyorum ama karnımın sağ tarafında falan birden sancı gibi oluyor sonra geçiyor acaba bu hareket mi yoksa rahim büyüme sancılarımı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sancı degil de sanki faz hareketi gibi başlamıştı benim. Kelebek ucuyomus pıt pıt carpiyomus gibi

Back
X