6. Hastalik oldu oglum. Ilk baslangic asamasinda olanlar ve anlayamayanlar varsa, paylasayim sizlerle, endiseniz varsa bir nebze azalir. Yaklasik 3 gun boyunca hic gecmeyen bir ateslenme soz konusu oldu. Ilk basta hep 4 saatte bir tekrar etti, 38.5 - 39 arasinda artis oluyor, calpol verince 1-2 saate 37-37.5 a dusuyor ama hic 36.6 ya gelmiyordu. Ilk gun her 4 saatte bir ayni boyleydi. 2. Gun 6 saatte bir oldu. 3. Gun 12 saatte tekrar etti ve sonunda ates bitti. Atesin tamamen 36.6ya indigi gun yuzunde dokuntuler basladi. Ertesi gun sirtindan kulaklarindan poposuna varincaya kadar tum vucudu kizardi. Yani isilik gibi kucuk benekler halinde kizarikliklar, dokuntu deniyor ama pul pul dokulen yara gibi bir sey sanmayin. Kizimda da olmustu 6. Hastalik ayni bu aylarda. O yuzden ben bu sefer endiselenmedim. Ne olacagini, neyle karsilasacagimi biliyordum. Ama kizimda oldugunda şok olmustuk. Bir ates nasil boyle gunlerce surebilir... Doktora goturuyoruz 6. Hastalik olabilir, emin olmak icin tahlil yapalim diyor, bir dunya eziyet kanini aliyorlar, sonuc viral bir sey, muhtemelen 6. Hastaliktir diyor doktor. Ee yani sonuc, tedavi? Yok. Zamanla gececek. Sadece atesi kontrol altinda tutmak onemli. Baska yapilacak bir sey yok. Kizarikliklar 3 4 gune olmadi 1 haftaya tamamen geciyor, iz filan da kalmiyor. Bizim kizarikligin 2. Gunu su an.