• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Benimki de yemiyor sebze ben de o yüzden yoğurtla karıştırıyorum az önce pırasa pişirdim ezdim yoğurt kattım yedi
Bende bugün pırasa yapayım yoğurtla
Ben her şeye yoğurt koyuyorum,dün ilk defa kemik suyu koydum o da güzel oldu
Kemik suyunu ilikli mi kaynattınız ne kadar kaynatınız? Bir yerde okudum 24 saat falan kaynatıp veriyorlarmış. O kadar kaynatmaya gerek var mı?
Merhaba tatlım ben içine anne sütü katıyorum biraz bazen de tatlı kabak çorbası yapıyorum püre gibi içine bir tane bebe bisküvisi koyuyorum severek yiyor o zaman şu e bebekte satılan bisküvi
E Bebek bisküvisi👍 bana hiç doyurucu gelmiyor bu yaptıklarımız bisküvi mantıklı😍
Elbette yazarım.
Biz kış gelmeden tuzsuz tarhana yaptık çorbaya hazır olsun diye tam bugday unundan erişte yapacaz. Doktoru 9. Aydan itibaren yemeklere koyabilmemiz için tuzsuz domates sosu yapmamızı önerdi onu yapacaz. Bir de kapya biberle bebek salçası yapmayı düşünüyorum.
Tarhanayı kaçırdıkta😔Domates sosu, kapya biber, erişte yapalım bari minnoşuma

Şu an günlük rutinde kaç kez ne kadar ek gida veriyorsunuz ne oldgunun onemi yok sebze meyve muhallebi yogurt sadce zaman ve miktarlari neler?
Ben iki öğün veriyorum bir kahvaltı bir de gece yatmadan önce. Dün doktora bazen sütümün yetmediğini düşünüyorum bir iki kez 3 öğüne çıktım dedim. Her zaman da 3 öğün verebilirsin, yiyiyorken yedirin dedi, sütü olumsuz etkiler mi dedim bir şey olmaz ondan, sabah kahvaltı öğlen bir sebze çorbası veya meyve püresi verebilirsin dedi. Yarım çay bardağı olayını sordum yiyorsa ver sınırlama dedi 🤷‍♀️

Kemik suyunu ilikli mi kaynattınız ne kadar kaynatınız? Bir yerde okudum 24 saat falan kaynatıp veriyorlarmış. O kadar kaynatmaya gerek var mı?
Evet öyle diyorlar ya, Ben e bebekten aldım, migrosta gurvita varmış o daha güzelmiş aslında ona da bakıcam. Evde yapabileceğimden emin olamadım

E Bebek bisküvisi👍 bana hiç doyurucu gelmiyor bu yaptıklarımız bisküvi mantıklı😍

Tarhanayı kaçırdıkta😔Domates sosu, kapya biber, erişte yapalım bari minnoşuma
Ben kendimize kemik suyu yaparken en az 20-22 saat kaynatıyorum asıl faydası o zaman çıkıyoe kemiğin

Ben de bugün tatlı patates kabak ve azıcık brokoli hasladım pişince ezdim sonra içine tel şehriye karıştırdım güzel bir çorba oldu. Belki fikir olur. Yarın ben de kahvaltıya başlıyorum. Bugün alerjik bebek bisküvisi yapıp onu demleme ıhlamurla biraz yumuşatıp vermeyi düşünüyorum. Sonra içine meyve de eklerim. Benim doktorum da pek açıklama yapmadı kendim araştırıp duruyorum çok sinir bozucu. Bu arada çok geçmiş olsun 🙏 K Kimmik

Kızım da ilk iki üç gün kustu doktoru 4.gün de denememizi istedi tepki vermedi

Doktorumuzun önerisiyle kuzu kıymaya başladık sebze püresine karıştırıyorum sevdi
Kıymayı sebzeyle birlikte mi haşlıyorsun yoksa buhar ya da söylemedikten sonra mı karıştırıyorsun. Ben 7. Ayda geçeceğim ete inşallah alerjik bir durum olmazsa.

Et 8.ayda degilmiydi ya🙄Her yayin baska bisi diyor
Benim bildiğim de 7.aydı ama doktor ver dedi, kızımın süt alerjisi var yoğurt yiyemiyor belki o yüzden alerji doktoru erkene almış olabilir, irmiği de erken denetti, bu hafta da yumurta denicez iyi bi doktor bi bildiği vardır diye sorgulamıyorum artık 🤷‍♀️
Kıymayı sebzeyle birlikte mi haşlıyorsun yoksa buhar ya da söylemedikten sonra mı karıştırıyorsun. Ben 7. Ayda geçeceğim ete inşallah alerjik bir durum olmazsa.
Kıymayı ayrı başlıyorum, az suyla 45 dk haşlayıp blenderda çekiyorum, her gün ceviz büyüklüğünde buharda haşlanmış sebzeye ekliyorum, gerisi daha doğal bi poşetle buzlukta

1 hafta sonra tam 7 ay bitmis olacak ama hala tam manasiyla ek gidaya gecemedik. Gunluk toplam 1 tatli kasigindan oteye gecmedi, bazi gunler hicbir sey vermiyorum bile. Yani her gun duzenli kahvaltisidir meyvesidir filan duzenli bir sey bir turlu olmadi. Ustune bir de hastalik atlattigimiz icin evdeki tartiya gore 300 gr kadar kilo kaybetmis gorunuyor bu ay. Ilk baslangicta meyveyle baslamis olmamin zorlugunu yasiyorum bence, cunku yogurdu hic kabul etmiyor. Meyveyle karistirip bir kere daha denemek istiyorum, insaallah sever.

Bu soruya cevap verebilecek var mi acaba? 😊
Muhallebi gibi ek gidalara anne sutu katanlara soruyorum, sutunuzu pisiriyor musunuz yoksa normal suyla yaptiktan sonra mi ilave ediyorsunuz sutunuzu? Sut pisirilmez diye duymustum da... ne derece dogru emin degilim. Hani insanoglu cig sut emmis denir, belki de aklimda ordan kaldi?!

Ben iki öğün veriyorum bir kahvaltı bir de gece yatmadan önce. Dün doktora bazen sütümün yetmediğini düşünüyorum bir iki kez 3 öğüne çıktım dedim. Her zaman da 3 öğün verebilirsin, yiyiyorken yedirin dedi, sütü olumsuz etkiler mi dedim bir şey olmaz ondan, sabah kahvaltı öğlen bir sebze çorbası veya meyve püresi verebilirsin dedi. Yarım çay bardağı olayını sordum yiyorsa ver sınırlama dedi 🤷‍♀️
Zaten ilk verdigimle suanki yeme kapasitesinayni degil bnm kiziminda.Cok yemiyor ama ilk zaman gore artti.

Benim bildiğim de 7.aydı ama doktor ver dedi, kızımın süt alerjisi var yoğurt yiyemiyor belki o yüzden alerji doktoru erkene almış olabilir, irmiği de erken denetti, bu hafta da yumurta denicez iyi bi doktor bi bildiği vardır diye sorgulamıyorum artık 🤷‍♀️

Kıymayı ayrı başlıyorum, az suyla 45 dk haşlayıp blenderda çekiyorum, her gün ceviz büyüklüğünde buharda haşlanmış sebzeye ekliyorum, gerisi daha doğal bi poşetle buzlukta
😇😇iyi olsun kuzucuklarda napalim artik uyguliycaz.

Akşam öğününde ne veriyorsunuz senze çorbalarını sevmedi oğlum az bişey tarhana yiyor sadece 15.00 i geçme diyen doktor sindirim zor olur diye mi öyle dedi ki. Birde oğlumun gece uykusu berbat kızlar 1-1,5 saat uyuyor maksimum açmı alışkanlıkmı bilmem ne yapayım bir akıl verin 🤦‍♀️ Çok zorlanıyorum şu bay bay night damla duydum hiç duydunuz mu kullanan memnun olan

Bu soruya cevap verebilecek var mi acaba? 😊
Ben kendi sutumu hic pisirmedim ilk oglumda da ne yapiosam hazirlayip sutu normal sagip ekledim.Aksinide hic dusunmedim cunku heo anne sutunu isitmayin diye okudum buzluktakini bile cikarirken asla isitmayin benmari eritin die.

Alerjik bir durum olursa geceden önce çıksın ki insani saatlerde hastaneye doktora ulaşabilelim diye. Bir de gün içinde saatler ilerledikçe uyaran sayısı artacağı için tadımda ve yemede odaklanma sorunu yaşamasın yemeğe odaklansın diye.

Ben kendi sutumu hic pisirmedim ilk oglumda da ne yapiosam hazirlayip sutu normal sagip ekledim.Aksinide hic dusunmedim cunku heo anne sutunu isitmayin diye okudum buzluktakini bile cikarirken asla isitmayin benmari eritin die.
Tesekkur ederim cevap icin.

Akşam öğününde ne veriyorsunuz senze çorbalarını sevmedi oğlum az bişey tarhana yiyor sadece 15.00 i geçme diyen doktor sindirim zor olur diye mi öyle dedi ki. Birde oğlumun gece uykusu berbat kızlar 1-1,5 saat uyuyor maksimum açmı alışkanlıkmı bilmem ne yapayım bir akıl verin 🤦‍♀️ Çok zorlanıyorum şu bay bay night damla duydum hiç duydunuz mu kullanan memnun olan
Gece uyaninca ne yapiyor, emip tekrar uyuyor mu hemen? Boyleyse bir sorun oldugunu sanmiyorum. Ama agliyor hic durmuyor tekrar uykuya gecisi zor oluyorsa altinda yatan psikolojik bir sebebi olabilir. Bebege uykusunda olumlu telkinlerde bulunarak psikolojik olarak rahatlatmayi hic duydunuz mu? Bu sayede kolayca cogu uyku problemi duzelebiliyor. Sadece bebeklere uygulanmiyor. Cocuklarda da mesela gun icinde agresiflik, hircinlik, hiperaktiflik, veya sebepsiz aglama durumlari varsa, yine uykuda olumlu telkinlerle duzelebiliyor. Once sorunun ne oldugunu tespit etmek gerekiyor. Sonra da eger gecmisten gelen bir etki oldugunu tespit ettiyseniz, artik o gunlerin geride kaldigini guzel gunlerin onu bekledigini telkin ederek olumlu cumleler soylemek gerekiyor. Onu cok sevdiginizi belki uyanikken cok soyluyoruz ama asil uyudugunda bilincaltina bunu duyurmak gerekiyor. Ayrica olaya hakkaniyetli yaklasarak kendi hataniz varsa onu kabul ettiginizi dile getirip cocuktan uykusundayken ozur dilemek de gerekiyor. Bu hem anneyi cok rahatlatan bir sey hem de cocugu iyilestiren bir yontem. Bu yontemi Eft uzmanlari oneriyor, daha detayli arastirma yapabilirsiniz.

Back
X