2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    240
Ya öyle mi cnm bunu bilmiyordum. Çiş sayısı normal yani baya islatiyor bezini. Zaten acıktı mi yıkıyor ortalığı. Dışardayken çok ağlıyorsa hemen eve çıkıyorum baktım acıkmış oluyor. Bazen acaba doymadı mi diye buzluktan süt ısıtıp veriyorum aç değilse emmiyor biberonu. Ama aç olduğunda meme mi.biberon mu farketmeksizin emiyor. Kakadan ben de bıkmıştım. Cırcır kaka yapıyordu devamlı.
 
Kızlar başka markayla denedim birde bel dak içinde çıktı nasıl sizce transferin 9. Gün
Canim insallah Allah gönlüne göre versin bana % 60 hamile gibi geldi. Ama nacizane tavsiyem daha pozitif bir nick edin kendine. Camdakikiz dizisindeki kiz çok olumsuz durumlar yaşıyor kitabını okumuştum.
 
Herkese günaydın kızlar nasıl gidiyor , bebeklerinizi kucağınızda oturtuyor musunuz .bizimki artık oturmak istiyor
 
Herkese günaydın kızlar nasıl gidiyor , bebeklerinizi kucağınızda oturtuyor musunuz .bizimki artık oturmak istiyor
Günaydın biz oturtuyoduk artık az az ama dün 4.ay kontrolümüzde doktor oturtmayın dedi. Sünüp gidiyo artık böyle oturtmadan kucakta tutmak çok zor.
 
Son düzenleme:
Vücuduma yaslayarak oturtuyorum öyle rahat gibi doktor da oturtabilirsiniz kucağınızda oturtunca ayaklarını toplamayı öğrenir dedi.ileride kendi başına otururken rahat etmesi için.ama bazen kendini salıyor kafa ağır geliyor sanırım
 
Biz bugün dr kontrolüne gittik. Dr kaka sıklığını günde 1-3 normal buldu. Kaka resmini gösterdik ona da normal dedi. Bizde süt alerjisi var. Diyete devam ama abartmadan yiyebilirsin dedi. Benim diyet yapmama da ok dedi. Ama kendini yormadan spor /yürüyüş yap dedi. Vücut çok yorulursa süte bir madde geçiyormuş o zararlıymış bebeğe. Bebeğin gelişimine normal dedi. Hatta " iyi bu sefer çok kilo almamış" dedi. Çok kiloyu sevmiyor bizim dr. Bizim ilk ay 1.200 - ikinci ay 1.000 gram almıştı. 3.ay 800 gram almis. Boyu da 3 cm uzamış 1 ayda. 64. cm olmuş. Artık eskisi gibi kilo almıyor. Niye iştahsız bilmiyorum. Sütüm de azaldi sanki. Hareketlendi iyice, ayakları ve kolları hiç durmuyor. Insallah mamaya başlamayız çünkü süt alerjik mamanın tadı çok kötüymüş. Bir de nimenrix diye özel asi olduk. 300 küsür lira. 3 doz olucakmış. Bexera diye bir özel aşıdan bahsetti. O da menenjit b grubu mikroplara yönelik bir aşı. Ama çok nadir görülüyormuş toplumda. Sanırım onu yaptırmayacağız.
Durumlar böyle arkadaşlar. 4.ayda tekrar götüreceğiz sanırım.

Bir de rota aşısından değildir kakasinin mukuslu olmasi dedi. 4.ayda ikinci dozu aike hekimliğinde yaptırın dedi.

İyi bakmışsınız çocuğa, sizi eleştireceğim bir konu yok dedi. Bi Allah in kulu da bunu demiyor ya çevremdekilerden
 
Merhaba arkadaşlar elimde kullanamadığım 3 numara bebek bezi var molfix pure &soft. Hic açılmamış 70li 2 paket. 20 adet de promalt steviali var Ilgilenenler bana ulaşabilir
 
Günaydın biz oturtuyoduk artık az az ama dün 4.ay kontrolümüzde doktor oturtmayın dedi. Sünüp gidiyo artık böyle oturtmadan kucakta tutmak çok zor.
Neden oturtmayin dedi canım biz 3 Ay i doldurduk çocuk oturunca çok rahat ediyor resmen ağlıyor uyanıkken yatmıyor tabiiki dik birşekilde oturtmuyorum. Kucakta oturtuyoruz mesela. Benim 3 çocuğum ilk kızımda böyleydi doktor çocuk istiyorsa bi sıkıntı olmaz demişti.
 
Kas gelişimi için erken dedi ama aynen bizimki de istiyor artık oturmak. Bu konuda doktorlar farklı fikirde kimi 3 ay kimi 4 ay kimi 5 ay diyo 6 diyen bile var. Mecburen yine yemek yerken falan oturtuyorum kucağıma yoksa yemek bile yiyemem.
 
Bizde oturtuyoz malsef ama dik bi sekilde degil yada sirtini iyice destekliyom cunku hic uzanamk istemiyo ya surekli kafasini kaldiriyo...
Ayy bugun ablasina bakip bakip kahkaha atiyodu cok güldük ona
 
Kizlar lütfen yardım başına boyle bisey gelen varmi oğlum bir haftadır emmiyor cok huzursuz surekli salya akitiyordu tesadufen ağzına dikkatli bakınca boyle birsey gordum. Cok moralim bozuk cumartesi ye randevu aldım ama ne olabilir ust damak komple boyle
 
Kızlar menenjit aşısı nimenrix ve bexero yaptıran var mi aranızda? Doktorunuz ne diyor bu konuda?
biz henüz Menenjit aşılarını yaptırmadık, takip ettiğim bir doktor 9. aydan sonra koruyuculuklarının daha fazla olduğunu söylemişti. Zaten 9.aydan veya 1 yaşından önce yapılan menenjit aşıları 4 doz falan vuruluyor. Ben de kendi doktorumuza sordum, o da çocuğun durumuna göre karar veriyorum dedi, enfeksiyona meyilli olanlara daha erken vuruyormuş, çok bir sorun yoksa 7.-9. ayda herhalde.
 
Biz de bugün 4. ay aşılarını yaptırdık, ilk kez oğlumun ateşi çıktı. Biraz endişelendim; ama genel durumu çok şükür iyi olunca ateş düşürücü vermedim henüz. Çünkü benim oğlumun alerjisi olduğu için doktoru benim bile ağrı kesici-ateş düşürücü kullanmamamı istemişti sütten geçip bebeğimin bağırsak florasını bozmaması için. Bakalım şimdi hafif ateşle sakin uyuyor inşallah tekrar artmaz.
Onun dışında bu ay 750 gram almışız, alerji diyetine başladıktan sonra da aynı ortalamayla almaya devam etmiş oğlum, onu görünce rahat ettim, sütüm azalacak diye endişeleniyordum. Bir de güya bugün diyeti açmaya başlayacaktım yavaş yavaş; ama şu ateş mevzusu yüzünden zaman olmadı, yarın inşallah deneyeceğim.
 
Nie oyle olmus ya merak ettim acaba sutten dolayi mi sütün kaynadığı icin mi boyle olmus
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…