2021 Şubat Anneleri

Kizlar yarın ameliyat var benim ama bugün nst ye girdim sancım çıktı düzenli değil diye doktor acele etmedi ama bel ağrım devam ederse gece de olsa gel bebeği alalım dedi.

Kizlar belim çok ağrıyor karnım ayaktayken çok sertleşiyor sizce ne yapayım?

Kizlar yarın ameliyat var benim ama bugün nst ye girdim sancım çıktı düzenli değil diye doktor acele etmedi ama bel ağrım devam ederse gece de olsa gel bebeği alalım dedi.

Yakınsa gidip biznst mi çektirsen evde bi bebiş daha var

Eşim herseyi alıp satar ben sormam bile ona kredi kartı bende, ailen Bi çeyrek bile takmıyo dediğim zaman onların durumu kötü ben yapıyorum ya diyo ama benim ailem yapınca sanki yapmak zorunda. ailemin durumu iyiymiş onlara koymazmış mantığa bak. Annen fakirse iki sarma dolma köfte yapıp yollayabilir dimi, insan Bi kazak örer patik örer bari.
Çok fena cidden. Gelinini sevmeyen, ilgilenmek istemeyen kayınvalideyi de bi noktaya kadar anlarım da, torunu için bu kadar sevgisiz olanı asla anlamam. Benim kayınvalidemle kavgam yoktur ama içli dışlı da değiliz. Beni sevdiğini de düşünmüyorum. Yine de çocuklarım için her şeyi yapar. Doğumda çocuklarım yemeksiz kalmasın diye bi kaç gün yemek taşıdı. Annem canı sağolasıca ihtiyacın yoktur kayınvaliden getiriyormuş sonra iyileşir yaparsın acemi değilsin zaten dedi:) hamurişi yapmış eşin gelsin götürsün dedi. Adam zaten geç geliyor bi hamurişi için ayağına çağırması zoruna gitti eşimin. Kapıya getirip bırakmaya üşeniyorlar gel al diyorlar dedi ki çok haklı. İlk günden beri ayaktayım sadece gece bebek uyudukça yatabildim.

Arkadaşlar 17 günlük olduk doğum kilosunun üstüne 140 gram almış verdiği kilonun üstüne ise 360 gram doktod kilo alımı az dedi, ki 3 kere mama da veriyorum gögüslerim dolu dolu olurda birini emzirirken diğerinren ğüzel süt toplardım ama öyle değil bu kadar süredi terbiye olmaz diye düşünüyorum kendi kendime nazar ettim sanırım sütüme😭 sizin kilo alımları nasıl
Yarım ayda 360 almış neyi az ki... Doktorun biraz bilmişlik yapmış. 10. Gün 255gr almıştı, gayet iyi gıdısı bile çıkmış dedi bize de dr. 30 günden bakarsak ikisinin de alacağı kilo aynı. Kendini boş yere heder etme.tahinli helva denedin mi?Ben extra bir şey kullanmıyorum süt için hergün komposto ve helva arada kimyonlu bulgur dereotu... Tabi bol su güzel uyku arkadaşım🥰 bu ikisi yoksa o dediğin olmuyor

Git bi nst çektir için rahat etsin

Baya kotu durumu afedersn dis memeler olmus nasil yazilir bilemedim 😒😒insallah gecer can yakmaya basladi baya
Suya oturmak kasları gevşettiğini için gebelerin yapması önerilmiyor canım ben de çok çektim doğumdan sonra geçti. Bebek baskı yaptığı için oluyormuş zaten. Sürekli vazelinli ya da Hindistan cevizi yağ sürdüğüm pamuk beklettim. O da çok fayda etti sayılmaz doktora gitsen iyi olur, çok fena bilirim.

Yarım ayda 360 almış neyi az ki... Doktorun biraz bilmişlik yapmış. 10. Gün 255gr almıştı, gayet iyi gıdısı bile çıkmış dedi bize de dr. 30 günden bakarsak ikisinin de alacağı kilo aynı. Kendini boş yere heder etme.tahinli helva denedin mi?Ben extra bir şey kullanmıyorum süt için hergün komposto ve helva arada kimyonlu bulgur dereotu... Tabi bol su güzel uyku arkadaşım🥰 bu ikisi yoksa o dediğin olmuyor
Bana doktor 90 grama bile normalde zayiflarlar sizinki kilo almış falan diyor tabi az aldığı kilo ama🤷‍♀️

Canım sen dün nişanım geldi demişsin. Şu an nasılsın? Son durum Ne?
Canım benim alt muayene den sonra kanamam oldu gecesine de sümğksü pembesi akıntı geldi nişan diye düşündüm.. o gün gaz sancısı gibi sancım oldu şuan hiç bir şey yok bebek hareketleri de normal hareketli bebek bende çok kafama takmadım bişi yoktur diye

Herkesin kandili mübarek olsun..yavrularımızla geçireceğimiz daha nice kandiller olsun ins🤲
Kızlar sağlık ocağında topuk kanı aldirdiniz mi?
Bir de adetiniz ne durumda benim 18. Gün kesilmiş durumda sanki
Hayırlı kandiller💜 topuk kanı aldırdık evet aile hekimliğinde.
22.gün benim de iki gün tamamen kesiliyor bir gün günlük ped kullanacak kadar geliyor günlerdir böyle.

Arkadaşlar iyi akşamlar regaip kandiliniz mübarek olsun bu mübarek günde bebeğim sarılıktan dolayı yoğun bakıma aldılar onsuz döndüm eve dualarıniza ihtiyacım var oğlumu sağlıkla kucağıma almak istiyorum İnşallah 🤲😭
Çabuk iyileşir inşallah kavuşursunuz bir an evvel. Keşke yanında olmaya izin verseler niye böyle yapıyorlar ya 😔

Yarın ameliyat var diye stres mi yaptın acaba canım. Ben stresliyken kasılmam artardı. Yine de şüpheyle sabahlamaktansa bi nst kontrolüne gitmek iyidir.

Arkadaşlar 17 günlük olduk doğum kilosunun üstüne 140 gram almış verdiği kilonun üstüne ise 360 gram doktod kilo alımı az dedi, ki 3 kere mama da veriyorum gögüslerim dolu dolu olurda birini emzirirken diğerinren ğüzel süt toplardım ama öyle değil bu kadar süredi terbiye olmaz diye düşünüyorum kendi kendime nazar ettim sanırım sütüme😭 sizin kilo alımları nasıl
Canım bizimki de 14 günlükken aile hekimliğinde doğum kilosunun üzerine 90 gram almış dediler. Ama 300 gram vermişti ilk 5 günde. Ben bu hesabı anlamıyorum. Kimi bebek hiç kilo vermiyor. Kimisi de % 10 kilo veriyor. Benimki çok vermişti mesela, ödem ve ilk kakası çok fazlaydı demek ki... senin bebişin de ilk günler kilo vermiş baya... ama sonra almis işte ne güzel. Son hız emzirmeye devammmm....insallah 1 aylik olunca guzel kilo almis olurlar...

Sanınım doğum kilosunun üstüne aldığını baz alıyorlar, mamaya yönlendirse dicem mama için dedi öylede değil biraz az daha sık dedi ama ben ilk dğlumda bu konuda dilim yandığı için şimdi yoğurdu üfleyerek yiyorum, tahinli helva alsam ben onu bi günde yerim, gündüzde büyüt oğlum uyursa muhakkkak uyumaya çalışıyorum

Canım bizimki de 14 günlükken aile hekimliğinde doğum kilosunun üzerine 90 gram almış dediler. Ama 300 gram vermişti ilk 5 günde. Ben bu hesabı anlamıyorum. Kimi bebek hiç kilo vermiyor. Kimisi de % 10 kilo veriyor. Benimki çok vermişti mesela, ödem ve ilk kakası çok fazlaydı demek ki... senin bebişin de ilk günler kilo vermiş baya... ama sonra almis işte ne güzel. Son hız emzirmeye devammmm....insallah 1 aylik olunca guzel kilo almis olurlar...
Evet her bebek farklı oluyor kimi alıyor kimi veriyor, 3220 den 3040 a düşmüştü, bi hafta sonra kilo için tekrar çağırdı, sağlıklı olsunlarre gerisi boş aslında da insan takıyor

Canım benim alt muayene den sonra kanamam oldu gecesine de sümğksü pembesi akıntı geldi nişan diye düşündüm.. o gün gaz sancısı gibi sancım oldu şuan hiç bir şey yok bebek hareketleri de normal hareketli bebek bende çok kafama takmadım bişi yoktur diye
Alt muayene Ne içindi? Bebek hareketleri iyiyse sıkıntı yoktur heralde.

Back
X