Bebek hasta değilse kanlı mukuslu kaka alerji belirtisidir. Bebegin kilo alımı iyiyse koyun eti yemeye devam ederdim ben olsam. Benim kızımın alerjileri aşılardan sonra çıkmıştı. Ilk kanlı sümüklü kakayı 2 aylık kadarken görmüştüm. Doktor süt alerjisi, kilo alımı düşerse diyet yap demişti. Kilo alimi hep üst sinirda oldugu icin diyet yapmamistim ama bebegim inanilmaz huysuz, sancılı ve uykusuzdu. Gunler öyle perişan geçince sadece süt ürünlerini kesip diyete başladım. 4 gün sonra kaka düzeldi ve bebeğim mutlu, uyuyabilen bir bebeğe dönüştü. Ardından yeni aşı zamanı geldi ve aşıdan sonraki hafta diyet ise yaramaz oldu, kizim eskisinden beter durumdaydi. Ben alerjinin zamanla genisleyebilecegini, aşının alerji yapabileceğini bilmedigim için doktor doktor gezmeye başladık. 5 aylıkken çocuk gastroentrolog yumurtayi da kes dedi. Yumurtayi kestim ve yine 4. gün her sey normale döndü. Son olarak 6. ay aşısını yaptırdık, hayatımın hatasıydı. Kızımda inanamayacaginiz kadar genis bir alerji başladı. Kuruyemisler, meyveler, baklagiller, kış sebzeleri, susam, mısır, ay çekirdeği, kakao, yumurta, süt urunleri, etler. Neler neler. Sadece pişmiş sogan, mantar, patates, zeytin, pazi yedim ama dokunmuyor diye degil, en az bunlar zarar veriyor diye. Bu kadar kısıtlı beslenmeme rağmen kucagimda 10 kilo bebekle sabah ediyordum. Gazli yenidogan büyütür gibi büyüttüm kizimi aylarca.
Ben sizin yerinizde olsam bebek 3 ayını doldurana kadar süt ürünleri, kuruyemişler, bakalgiller, kakao, mısır, domates, salça, kış sebzeleri, inek ve tavuk etini keserdim. 3 ayi dolunca sebzelerden başlayarak yavas yavaş diyeti açardım. Ama sut urunlerini denemek için en az bebegin 6 ayi doldurmasini beklemenizi tavsiye ederim.