2021 Şubat Anneleri

Kizlar benim bu gebeligimde de kuyruk sokumu ağrım başlamış bulunuyor. Öncekinde de olmustu. Devamli oturmali bir işteyim. Kilo da binince üstüne agridan ilk kalktıgımda adim atamiyorum. O zaman ortası yuvarlak olan oturma minderi almistim o minderi bulmam lazim

bence de benm de şuan 18 gün rapor hakkım var ben de alıcam kasımda 15 gün de yıllık iznimi kullanırım

hesaplarıma göre 7 aralık 32. hafta oluyo ondan önce doğum izni alamıyorm sanırm ben de böyle yol buldum yani ekim bi bitsin aydınlık gunler beni bekler
Evet 7 aralık 32+1, benimde 9 günde yıllık iznim var. Siz 22 gününüzü kullandınız mı ? Her hangi bir sıkıntınız mı oldu ? İşe gitmemek için mi?

Doktorlar sıkıntı çıkarmaz değil mi rapor verirken?
Bir de sağlık ocağı doktorları da 10 gün verir mi ?

Bunu ben de okudum dün ama saçma geldi yani biz nasıl değiştirebiliriz ki? İstediği gibi takılıyor orda😁 bir de kızlar karın ağrısı olan var mı adet ağrısı gibi değil ama daha yukarda. Acaba çok yemek yedim midem şişti ondan mı sıkıştırdım çocuğu ?😊

Benimde oluyor canım bugün bide bacaklarım ağrımaya başaladı :/

Kizlar benim bu gebeligimde de kuyruk sokumu ağrım başlamış bulunuyor. Öncekinde de olmustu. Devamli oturmali bir işteyim. Kilo da binince üstüne agridan ilk kalktıgımda adim atamiyorum. O zaman ortası yuvarlak olan oturma minderi almistim o minderi bulmam lazim

Benimde çok aykta kaldığım zaman hem ağrı hemde batma oluyor kuyruk sokumumda ve bacağıma vuruyor üstüne basamıyorum resmen

Evet 7 aralık 32+1, benimde 9 günde yıllık iznim var. Siz 22 gününüzü kullandınız mı ? Her hangi bir sıkıntınız mı oldu ? İşe gitmemek için mi?

Doktorlar sıkıntı çıkarmaz değil mi rapor verirken?
Bir de sağlık ocağı doktorları da 10 gün verir mi ?

sağlık ocakları pek rapor verme meraklısı deği evet ben 22 gün oyle kullandım ara ara kullanmak istedimm
kalanları da kasımda kullanırım die düşündüm. bir de bir doktorun maksimum 20 gün rapor hakkı var farklı doktordan almanz gerekr ve bi seferde en fazla 10 gün rapor yazıyolar habernz olsn

Kızlar, pandemiyi neden olarak gösterip doğum sonrası analık izni bittikten sonra ücretsiz izine ayrılabiliyormuşuz. Ve bu süre zarfı ücretsiz izin diye geçmesine rağmen pandemi kaynaklı olduğu için maaş yatıyor diyorlar. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
evet işkurdan size ödeme yapılır kısa çalışma ödeneği alırsınız uzarsa tabi kanun o zamana kadar şu an ekim sonu son tarih.

Gunaydinlar iyi haftalar olsun sevgili anneler, ben de 68 ile basladim 66 ya düştüm ilk zamanlar. Ama istahim cok acik 75 gordum bugun tartida. 5. ayimiz bitiyor. Ilk gebeligimde yine 68 ile baslayip 77 ile doguma girmistim 40.haftada sezaryen olmustum. Napicam ben ya? Bi de gebelik sekeri vardi bende diyet yapmistim ilk gebeligimde. Bu gidişle yine şeker çıkabilir. Bu hafta diyete baslamam lazim
dr sizi uyarmadı mı beni geçen ay uyardı hem de henüz 3 kilo almıştım son 3 haftada 2 kilo birden almışım biraz bozuldu dr ilk hamileliğimde şeker çıkmıştı çünkü şu an toplamda 4-4,5 kilo gibi aldım sayılır yine kızacak gibi haftaya kontrolüm var. :)

18 de hissediyodum ama gün içinde toplasan 5-6 kere ve her gün değil tam olarak 20 de hissetmeye başladım canım.
Kızlar bu ilk hissetmeleri nasıl hissediyorsunuz yani nasil tarif edersiniz ben daha hissetmedim yada ayırt edemiyorum

Ben öyle şeyler hissediyorum ama gaz yada karnım genişliyor o dur diye düşünüyorum tam olarak bebek olarak hissetmiyorum yada ayırt edemiyorum
Gaz daha belirgin oluyo bide uzun süreli oluyo bebek hareketi derinden kısa süreli. Ben öyle ayırt etmiştim ama 2.gebeligim olmasına rağmen 19.haftanin sonuna doğru hissettim belki sizde daha hissetmiyor olabilirsiniz.

Gaz daha belirgin oluyo bide uzun süreli oluyo bebek hareketi derinden kısa süreli. Ben öyle ayırt etmiştim ama 2.gebeligim olmasına rağmen 19.haftanin sonuna doğru hissettim belki sizde daha hissetmiyor olabilirsiniz.
İlk gebeliğim ya canım galiba belirgin hareketlerini hissetmeden anlayamayacağım ben🙈

inanılmaz bi bel sırt ağrım var işe geldim yine başladı bol oturmalı işimde
Vücudumuzda östrojen hormonu artmaya başladı. Ne kadar dikkat etsekte sırt ağrımız olacak. Ama azaltmak bizim elimizde. Belimizi sırtımızı yastıklarla destekleyip düzenli dik duruş egzersizleri yaparsak daha az ağrır sanırım.

benim de geçen hafta ağrıdi oturup kalkmak yatmak eziyetti . Kayinvalidem genelde erkek bebeklerde olur doğuma kadar geçmeyebilir demişti. Ama çok şükür 2 3 gün sürdü geçti. Geçmiş olsun sizinki dr geçer inşallah
inanılmaz bi bel sırt ağrım var işe geldim yine başladı bol oturmalı işimde
Benim de sürekli ayakta kalmaktan belim ve sırtım çok ağrıyor akşamları resmen pert oluyorum. 16 aylik kızım var ve asla oturmama yatmama izin vermiyor ağlıyor elimden tutup kaldırıyor. Evin içinde faaliyetteyiz sürekli:))

Kızlar bu ilk hissetmeleri nasıl hissediyorsunuz yani nasil tarif edersiniz ben daha hissetmedim yada ayırt edemiyorum
Benim tecrübelerim şu şekilde. Bebek göbeğimin altında anlık olarak bir yere yaslanıyor ve orda belirgin sertlik, gerginlik oluyor. Sonra seğirme tarzı hareketle gerginlik hissim gidiyor. O zaman oraya dokunuyorum ve odaklanıyorum. Elimle hissetmeye çalışıyorum, ısıya duyarlı olabilir belki diye :anneadayı: Ya da derinden gelen bir dürtü hissi olabiliyor. Sanki biri dokunup kaçıyor. Ama çok kibar bir his. Minnak bir şey içerden seni yokluyor gibi. Yemeklerden sonra hareketlendikleri için gaz sancısı sanman normal. Ama gaz arkadaşın da dediği gibi anlık olmuyor malesef. Gaz, bağırsak boyunca her yerde hissedilir. Bebek hareketi anlık olarak tek yerde. Gaz sancısında bağırsaklar genel olarak hareketlenir, gururdar. Eşin kulağını karnına yasladığı zaman aktif bağırsak hareketlerini çok rahat duyar. Gaz sancısı sandığında bağırsaklarına masaj yaparak gazın çıkmasını sağlamaya çalış, eğer gazsa sancı bağırsak boyunca ilerleyip çıkacaktır.

Back
X