2021 Şubat Anneleri

Benim tecrübelerim şu şekilde. Bebek göbeğimin altında anlık olarak bir yere yaslanıyor ve orda belirgin sertlik, gerginlik oluyor. Sonra seğirme tarzı hareketle gerginlik hissim gidiyor. O zaman oraya dokunuyorum ve odaklanıyorum. Elimle hissetmeye çalışıyorum, ısıya duyarlı olabilir belki diye :anneadayı: Ya da derinden gelen bir dürtü hissi olabiliyor. Sanki biri dokunup kaçıyor. Ama çok kibar bir his. Minnak bir şey içerden seni yokluyor gibi. Yemeklerden sonra hareketlendikleri için gaz sancısı sanman normal. Ama gaz arkadaşın da dediği gibi anlık olmuyor malesef. Gaz, bağırsak boyunca her yerde hissedilir. Bebek hareketi anlık olarak tek yerde. Gaz sancısında bağırsaklar genel olarak hareketlenir, gururdar. Eşin kulağını karnına yasladığı zaman aktif bağırsak hareketlerini çok rahat duyar. Gaz sancısı sandığında bağırsaklarına masaj yaparak gazın çıkmasını sağlamaya çalış, eğer gazsa sancı bağırsak boyunca ilerleyip çıkacaktır.
Anladım canım ama ben yine de emin olamıyorum ama dün dediğin o göbeğimin sol tarafında şişlik vardı bebek olduğu belliydi elimle okşadım hemen😊🤗 sağlıklı olsun da acele etmem beklerim onu hissetmek biraz huzur biraz rahatlatıcı olacak benimle olduğunu bileceğim bu yüzden sabırsızlıgim🙇‍♀️

Erken değil mi bunun için? Kendi isteğine göre pozisyon değişiyor şuan alanı geniş. Alan daralmaya başlayınca belli olur bence. Bu arada telefonda iki farklı uygulama var burada da gebelik takvimi var hepsine ayrı şey yazıyo. Özellikle boy ve kilo o kadar farklı ki acaba hangisi doğru veya doğru var mı? Çok şey okuyup kafamızı da karıştırııyoruz sanki ben böyle düşünmeye başladım
Tabi 7.aya kadar yer değişikliği olurmuş bana uygulama bilgisi geldi paylaşmak istedim 🤷‍♀️

Bunu ben de okudum dün ama saçma geldi yani biz nasıl değiştirebiliriz ki? İstediği gibi takılıyor orda😁 bir de kızlar karın ağrısı olan var mı adet ağrısı gibi değil ama daha yukarda. Acaba çok yemek yedim midem şişti ondan mı sıkıştırdım çocuğu ?😊
🤭🤷‍♀️

Kızlar benim de 21. Hafta kontrolümde bebeğin baş aşağı olduğunu söyledi duruş olarak sıkıntı olmaz dedi ama ben korktum benim gibi olan var mi sorun teşkil eder mi, sürekli öyle büyüme ihtimali yok demi

Kızlar bu ilk hissetmeleri nasıl hissediyorsunuz yani nasil tarif edersiniz ben daha hissetmedim yada ayırt edemiyorum
canım herkes farklı şekilde hissediyor ama sana şöyle anlatayım sırt üstü uzandığında içeride seğirme gibi veya kelebek kanat çırpması gibi hissedebilirsin, ya da gaz patlamaları olur ya ufak ufak hani karnımızda onun hissiyatı daha fazla olanı. Yani acaba dediğin an o gerçekten bebektir. Ben ilk anlamlandıramadığım bi his hissettim böyle sürtünme gibi her gün olunca artık 3. Gün o olduğunu anladım. Elimi koydum baktım ritmik hareket oluyor zaten bi kaç gün sonra bayaa kuvvetleniyor.İlk gebeliğim ama 17. Haftada hissettik ben ama zayıfım. Göbek yağlanman varsa geç hissedersin canım.

İlk gebeliğim ya canım galiba belirgin hareketlerini hissetmeden anlayamayacağım ben🙈
Bir iki whafta sonra net hissedince a o hissettiklerim bebekmiş demek ki diyeceksin. Bende hep gaz dönüyor diyordum sonradan anladım. Zaten şimdi baya baya hissediyorum. Sürekli ben burdayım anne diye hatırlatıyor kendini oğluşum🥰 elini koymana gerek bile kalmıyor pat pat vuruyor 😁🤩 Allah'ım isteyen herkese versin🤲 bizde sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🤲💐

Ya bende cuma asi yaptırdım. Bir bugün agrimiyo kolum. Iki gecedir çok ağrıdı 😣
Bende salı günü yaptırdım kolum hala mor ve ağrısı pazar günü geçti.😭 kolumu bile kaldırınca ağrıyprdu,uzanmak üstüne yatmak imkansızdı.😡Yaparken de çok ağrımıştı. Hayır ben yıllar önce 3 doz yaptırmştım ne yaparken ağrımıştı ne de sonrasında. 2. Dozu yaptrımam büyük ihtimal.

ben de sürekli
benim de geçen hafta ağrıdi oturup kalkmak yatmak eziyetti . Kayinvalidem genelde erkek bebeklerde olur doğuma kadar geçmeyebilir demişti. Ama çok şükür 2 3 gün sürdü geçti. Geçmiş olsun sizinki dr geçer inşallah

Benim de sürekli ayakta kalmaktan belim ve sırtım çok ağrıyor akşamları resmen pert oluyorum. 16 aylik kızım var ve asla oturmama yatmama izin vermiyor ağlıyor elimden tutup kaldırıyor. Evin içinde faaliyetteyiz sürekli:))
ben de sürekli otruyorm demekki bişeyi sabit yapnca ağrı artıyor :KK43:

Günaydın kızlar tetanoz aşısı sonrası bebeğin hareketleri yavaşladı olan bişey mi acaba kıpır kıpır olan bebek dünden beri çok az hareket etti ne yapmalîyım

Bir iki whafta sonra net hissedince a o hissettiklerim bebekmiş demek ki diyeceksin. Bende hep gaz dönüyor diyordum sonradan anladım. Zaten şimdi baya baya hissediyorum. Sürekli ben burdayım anne diye hatırlatıyor kendini oğluşum🥰 elini koymana gerek bile kalmıyor pat pat vuruyor 😁🤩 Allah'ım isteyen herkese versin🤲 bizde sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🤲💐

Bende salı günü yaptırdım kolum hala mor ve ağrısı pazar günü geçti.😭 kolumu bile kaldırınca ağrıyprdu,uzanmak üstüne yatmak imkansızdı.😡Yaparken de çok ağrımıştı. Hayır ben yıllar önce 3 doz yaptırmştım ne yaparken ağrımıştı ne de sonrasında. 2. Dozu yaptrımam büyük ihtimal.
Yaaa çok tatlı ya ne güzeldir orada olduğunu hissetmek 🤗amin canım inşallah sağ salim kucağımıza alalım inşallah ❤️🤲👶💙

canım herkes farklı şekilde hissediyor ama sana şöyle anlatayım sırt üstü uzandığında içeride seğirme gibi veya kelebek kanat çırpması gibi hissedebilirsin, ya da gaz patlamaları olur ya ufak ufak hani karnımızda onun hissiyatı daha fazla olanı. Yani acaba dediğin an o gerçekten bebektir. Ben ilk anlamlandıramadığım bi his hissettim böyle sürtünme gibi her gün olunca artık 3. Gün o olduğunu anladım. Elimi koydum baktım ritmik hareket oluyor zaten bi kaç gün sonra bayaa kuvvetleniyor.İlk gebeliğim ama 17. Haftada hissettik ben ama zayıfım. Göbek yağlanman varsa geç hissedersin canım.
En son diyetisyen e gittiğimde pko vardı bende ve göbeğim yok ama yağlanma vardı göbek çevremde bende ona bağlıyorum bide derim de çok sıkıdır benim bakalım detaylı ultrason a kadar hissedebilecek miyim ya bide 24. Haftaya kadar yolu var diyorlar bakalım sağlıklı olsun da miniklerimiz bekleriz🤲❤️👶💙

Kızlar sizlerde hala ara ara kusuyor musunuz az önce ayıptır söylemesi çıkardım birazda ben ilk 3 ayda kusmadim mide yanmam ve bulantım vardı sadece şimdi birden kusunca neden olmuş olabilir diye düşündüm

Kızlar selam ben nisan annesi olucam ama size bişey sormam lazım. İkili test yaptırdım biyokimsayal risk 227 de bir cıktı doktorum dedi 3 lü yapalım 16.hafta ama ondada yanılma payı cok oluyomuş. Sizde yaşadınızmı böyle bişey ne yaptınız acaba

Kızlar selam ben nisan annesi olucam ama size bişey sormam lazım. İkili test yaptırdım biyokimsayal risk 227 de bir cıktı doktorum dedi 3 lü yapalım 16.hafta ama ondada yanılma payı cok oluyomuş. Sizde yaşadınızmı böyle bişey ne yaptınız acaba
Kızda ense 2.8 kimyasal değerim de yüksekti. Araştırdığımda pap bilmem ne değeri kız bebeklerde yüksek çıkabiliyormuşyormuş... Bu hamileliğimde de geniş alanda ense 3ün üstü dendi, ikili yaptırmadım o yüzden kimyasalımı bilmiyorum. Ayrıntılıda her ikisinde de down sendromlu olma olasılığının çok düşük oldğunuu öğrendim. Kızım gayet iyi, bu miniğine de Rabbim emanet ettim, perinatolog da yüzde 80 Sağlıklı bir bebek olduğunu söyledi.. O da sağlıkla gelsin inşallah sizin bebeğiniz de... Annesi bebeğin için en güzeline sen karar ver🙏aldırmayı düşüyorsan ya da şimdiden bilmek istiyorum diyorsan nifty denen şu kan testlerini yaptır 3lüyle hiç kafa bulandırıp daha da strese girme🤗Allahtan gelene razıyım diyorsan da 3lü bir şey değiştirmiyecek kararında nifty de.. ikili teste riski düşük çıkıp down sendromlu bebeği doğan da var. Sadece yüzde 30-50 doğru çıkabiliyor bu test... Bu da çok yüksek Bi oran değil güvenirlik açısından😉

Back
X