• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Kızlar çoğumuz 30 olduk ya da çoktan geçtik şu kendi çantanıza neler koydunuz ?? Sizce bende eksik ne var?
Lohusa pedi
Göğüs pedi
Terlik
Çorap 🤭
Hırka 🤭
iki pijama
iki iç çamaşıri
iki emzirme atleti
Havlu, yastık ve yastık kılıfı, pike, ( ben kendi yastığını ve örtümü götüreceğim) makyaj çantası, kuru meyve, malt içecek, saç maşası veya düzlestirici, göğüs pedine gerek yok gibi çünkü süt zaten çok gelmiyor ilk gün.

Merhaba, Nuran Hanım cep telefonunu veriyormu acaba? benim şuan ki doktorum kesinlikle vermiyor ve bu yüzden değiştirmek istiyorum.çünkü insanın bazen panikle birşey sorması gerekiyor ama Dr.a ulaşamıyorum:KK43: Bu yüzden de değiştirmek istiyorum

Yeni giden kisilerddn biriyim 2 kere gittim 3.ye gidicem haftaya ctesi normalde hemen vermiyomus dediler ilk muayneye gidene ama ben size ulasabilcegim bir numara vs varmi dedigimde yazip vermisti numarasini direk whatsapptan da bi kere yazdim kasilmalardan ötürü işi yoksa cogunlukla hemen cvp veriyor ve eger avicennaya gidiyosaniz kesinkikle nuran hanima gidin burdaki arkadaslar bana cok önce onermisti nuran hanimi ama yol uzunluğu sebebiyle cevreme bakmistim ilk ama simdi yol hic gozume fazla gelmiyor cunku doktorumdan cok memnunum cok ilgili bilgili

Yeni giden kisilerddn biriyim 2 kere gittim 3.ye gidicem haftaya ctesi normalde hemen vermiyomus dediler ilk muayneye gidene ama ben size ulasabilcegim bir numara vs varmi dedigimde yazip vermisti numarasini direk whatsapptan da bi kere yazdim kasilmalardan ötürü işi yoksa cogunlukla hemen cvp veriyor ve eger avicennaya gidiyosaniz kesinkikle nuran hanima gidin burdaki arkadaslar bana cok önce onermisti nuran hanimi ama yol uzunluğu sebebiyle cevreme bakmistim ilk ama simdi yol hic gozume fazla gelmiyor cunku doktorumdan cok memnunum cok ilgili bilgili
Tamamdır teşekkürler

bu ara çok uykunuz geliyor mu.. Haminnelere döndüm sürekli gözler kapanıyor ama uyuyorum
Ben öyleyim :halay:
dün sabah uyandım 2 saat sonra taa akşam 6 buçuğa kadar tekrar uyudum. Kalkıp eşimle akşam yemeği hazırladık topladık biraz oturduk derken gece 2 ye doğru uyudum ama yatağa geçtim 12.30 gibi tabi sabah yine 10'a doğru uyandım :confused:

Dün doğru düzgün çalışamadığımdan, şimdi gözüm hep uykuda olsa da işlerimi halletmeye çalışıyorum.

Ben doğurduktan sonra ücretli izin bitince çalışırım diyordum da nasıl olacak o iş yaa o_O
kızlar siz ne durumdasınız bu konuda?

dün sabah uyandım 2 saat sonra taa akşam 6 buçuğa kadar tekrar uyudum. Kalkıp eşimle akşam yemeği hazırladık topladık biraz oturduk derken gece 2 ye doğru uyudum ama yatağa geçtim 12.30 gibi tabi sabah yine 10'a doğru uyandım :confused:

Dün doğru düzgün çalışamadığımdan, şimdi gözüm hep uykuda olsa da işlerimi halletmeye çalışıyorum.
Ay uyu uyu, Arıcan bu günleri. Beni çocuk bırakmıyor gündüz de işler... Sürekli uykumu bişiler kaçırıyor😔şimdi Bebiş uyuyor, uyansana onunla ama yok... Midem yanıyor fena.

Ben doğurduktan sonra ücretli izin bitince çalışırım diyordum da nasıl olacak o iş yaa o_O
Ben kızda yaptım süt izinlerinde yarım gün çalıştım 5.5 aylıkken sonra o izinler bitince ücretsiz aldım... 17 aylıkken tekrar işe başladım. Bizm bu sürecimiz kreş ve dedesiyle geçti... Kimsem olmadığı için çalışsam da çalışmasam da durumumuz aynı olacağından (2 bebeye bakacak bakıcı da kreş de en az 4bin civarı İstanbulda) ücretsize ayrılıcam. Allah sağlık maddi sıkıntı vermezse ikinci çocuk 32 aylık olana kadar ücretsize devam...

Uyku neydi inan 1.5 senede unuttum uyudugumda 45 dk sonra hiç uyumamış gibi kalkıyorum 😂 çocuk yokken uyuyabildigin kadar uyu ilk zamanlar eğer kolik değilse yine 2 saatte 1 de olsa uyuyosun ama büyüyünce daha zor gibi uykuları en azından benimki öyle gece 2-3 kere kalkıyoruz 1 saat pispisliyorum sonra benim uykum kaçıyor zaten 😣
Ben 6 ay ücretsiz alıcam 2 aylık çok küçük oluyolar bırakamam oğlumda da öyle yapmıştım. Oglumun da şansına 6 aylık izinden döndükten sonra 1 ay işe gittim sonra pandemi cıktı ondan sonra da baya yanında kaldım 🤣

Çok küçük olacak yavrucuk nasıl çalışacaksınız 😳 Ben kamuda çalışıyorum 24ten sonra idari izne çıkmıştım 32 de çalışamazı mecburi aldım doğumdan sonra 2 ay sadece bebişimin yanında olucam o yüzden 6 ay ücretsiz düşünüyorum.

ben şuan çalışıyorum 5 haftamı doğumdan sonra aktarmak için.38 dede sezeryan olacağım 2 haftada ordan eklenecek.toplam 7 hafta devlette doğumdan sonra 8 hafta izin veriyor.15 hafta izinli olacağım 43 gün de yıllık iznim var.bebeişi bi 5 -5.5 aylık yapar işe başlarım zaten 3 saat erken çıkıcaz süt izninde de.

Çok küçük olacak yavrucuk nasıl çalışacaksınız 😳 Ben kamuda çalışıyorum 24ten sonra idari izne çıkmıştım 32 de çalışamazı mecburi aldım doğumdan sonra 2 ay sadece bebişimin yanında olucam o yüzden 6 ay ücretsiz düşünüyorum.
neden mecburi aldınız.mecbur alıcaksınız diye birşey yok ki..ben sağlık sektöründeyim.ben aktarmamı yaptım.

Yıllık izniniz varsa ve rapor hakkını 5 gün rapor, 5 gün izin şeklinde kullanıraanız bebek en az 5 aylık olur... Sonra süt izinlerinden kalanla 8 aylık oluyorlar. Yarım gün sabah çalışıyordum 8de eşim bırakıyordu birde yanındaydım uyuyordu haminnoş🤣

Çoğunluğunuz kamuda çalışıyor muhtemelen.. Benim dediğim doğum izinleri bittikten sonra home office çalışmaya bir müddet daha devam etmek şeklinde ama bu bazenki aşırı yorgunlukları düşününce nasıl olur bilmiyorum. Bebek uyurken çalış uyanınca onunla ilgilen gibi bi süreç çok mu yorucu olur sizce? İş yüküm zaten biraz daha azaldı mesela işe alım süreçlerini takip etmiyorum artık gibi gibi..

Çoğunluğunuz kamuda çalışıyor muhtemelen.. Benim dediğim doğum izinleri bittikten sonra home office çalışmaya bir müddet daha devam etmek şeklinde ama bu bazenki aşırı yorgunlukları düşününce nasıl olur bilmiyorum. Bebek uyurken çalış uyanınca onunla ilgilen gibi bi süreç çok mu yorucu olur sizce? İş yüküm zaten biraz daha azaldı mesela işe alım süreçlerini takip etmiyorum artık gibi gibi..
Gündüz uyuyorlar canım yorucu olmaz, şayet kolik bi bebek olmazsa sıkıntı yaşamazsın...

Gündüz uyuyorlar canım yorucu olmaz, şayet kolik bi bebek olmazsa sıkıntı yaşamazsın...
Ay kolik olmasın lütfen. Tek olumlu düşünce bile beni aşırı pozitif yapıyor negatiflikleri ise düşündükçe üzerime çekiyorum sanki. Hem eşim hem ben home office olacağımız için bu süreçte zorlanmayız diye düşünüyorum Allah'ın izniyle tabi

neden mecburi aldınız.mecbur alıcaksınız diye birşey yok ki..ben sağlık sektöründeyim.ben aktarmamı yaptım.
Maalesef icraatı idari amirlere bıraktıkları için kurum ne karar alıyorsa onu uyguluyorlar. Belediyedeyim ben ve bizde 24 haftada idari izne çıkanlara madem o vakitte tehlike vardı çıktınız 32de de var çalışabilir alamazsınız diyorlar 🤦🏻‍♀️
Yıllık izniniz varsa ve rapor hakkını 5 gün rapor, 5 gün izin şeklinde kullanıraanız bebek en az 5 aylık olur... Sonra süt izinlerinden kalanla 8 aylık oluyorlar. Yarım gün sabah çalışıyordum 8de eşim bırakıyordu birde yanındaydım uyuyordu haminnoş🤣
Aslında yaklaşık 2 ayı bulan bi yıllık iznim var ama 4 aylıkken de bebeğimi bırakmak istemiyorum. Ücretsiz izin hakkını almak için de doğum izninin akabinde ara vermeden kullanmak gerekiyormuş araya yıllık izinlerimi koyamıyorum bu sebeple. Rapor, izin şeklinde kullanıma izin vermeyebilirler bizim idareciler maalesef 😒

Kamudayım ama memur değilim maalesef bizde homeoffice e geçmediler herkes tam zamanlı çalışıyor hala.

Sizin normal çalışma şekliniz mi homeoffice yoksa pandemiden dolayı mı? Pandemiden dolayı ise işe dönüş zamanına aşı da gelmiş olacak normal çalışmaya geçebilirler.

Back
X