2021 Şubat Anneleri

Senin kayınvalide marifetli ben de elyaflı minder yaptırdım, sen de yaptır ona kare falan🥰🥰. Böyle bir şey yapıabilir altına da battaniye serersin. Ben kızda yorgan seriyordum altına...
Kayinvalde marifetli demeni anlamadim canim? Bende yorgan ya da battanye sermeyi düşünüyorum. Yapacak bir sey yok sogukta oturamaz belki iki kat bile sererm.

Ben de daha oda yapamiycam ikinci çocuğa, bu nedenle beyaz büyük bir şifonyer aldım ikea dan. Yatak odamız büyük besigiyle beraber orda durucak. Fiyati 850 tl. Eşim kurdu. Baya güzel oldu, çok süper kaliteli deil ama uzun süre iş görür kullanışlı. Yalnız ilk 2 hafta kokusu çıksın diye havalandirdik cnm. Bilgin olsun
Sağol canım benim diğeri de küçük o yuzden onu da ayirmak istemiyorum o babayla yatak odasinda yatar bende kucukle oturma odasinda olurum oraya da oğlumun beşiği cilek mocha serisi onun büyük şifonyerini alicam bu hafta. Sağol canım yarın öbür gün odasi olursa takim olsun deyip baska bakmadim 😊
Yoo neden çirkin dursun. Paylaştığın görselleri görmüştüm cnm gayretler şıklar. Benim oğlan 7 yaşında çekmeceli yerlere hep boyamalarını kitaplarını falan koyuyor. İleride böyle de değerlendirir kuzular. Zaten biz bile çürüyüp gidiyoruz onlarda kırılıp gidecekler sonunda. Güzel günlerde kullanmayı nasip etsin Rabbim
Oda küçük şifonyer baya yer kaplicak canim o yüzden cirkin olur gibi dusundum ama artik yapcak bisey yok belki sonra taşınırım. Oyle tabiki rabbim hayirli sağlıklı omurler versin 🙏

Canim ilk bebeğini prematüre doğum yapmış bir anne olarak sana tavsiyem kabizlik sorunun yoksa muz yemen. Muz ve kaşar peyniri bebeğe güzel kilo yapıyor toparliyor ama gelisim geriliği 3 haftayı asmadigi surece de kendini strese sokma önlem al tabiki elinden geldiğince benim bebegimde 3 bucuk hafta geri olarak doğdu muz ve kaşar yemeye basladim son zamanlarinda oyle guzel toparladi bu hafta eger sekerini etkilemiyorsa kontrollu ye faydasını görürsün inşallah 🤲 suan benim bu bebegimde 12 gun geriden geliyor bizde yakin takipteyiz bakalım.
Şekerimi kontrol edip yiyeceğim tavsiyeniz için teşekkürler.

Benim önerim de muz ve kaşara ilave olarak ceviz ve avokado yemek. Bir de göbek kordonundaki kan akışına dr kontrolünde bakılarak gerekirse dr un coraspin benzeri kan akışını kolaylaştıran bir ilaç başlayabilir
Coraspin gebeligimin başlangıcından beri kullanıyorum. Tavsiyelerinizi şekerimi kontrol ederek demeyeceğim

Kayinvalde marifetli demeni anlamadim canim? Bende yorgan ya da battanye sermeyi düşünüyorum. Yapacak bir sey yok sogukta oturamaz belki iki kat bile sererm.
Bugün bi babynest gördüm kayınvalidem yaptı demişti, seninki değilmiydi. Kusura bakma🥰

Ay bu yaranmak meselesi tövbe Allah bana bi elti evlerden ırak... Hamileyken bi kere aramadı. Ben onun hamileliğimde nişanlıydım eşim canı şunu çekmiş bunu çekmiş yaptım yolladım. Hastanede geldi AA sonunda doğurmadan gördüm dedi. 40 gün geçmeden eve outlet bi takım alıp geldi. Ben tekim, kimsem yok kolik bebek ne uyku ne bişi.. eşime dedim git hamur işi bişiler al hazır😔 sırf hamurişi yapmamışım diye benimle görüşmeyi kesti, 2 yıldır konuşmuyoruz🤣🤣 ki bi de utanmadan kayınpederime şikayet de etmiş. yapsaydım keşke taş gibi bi kek... Benim kendi arkadaşlarım dostlarım hep kendileri bişiler yapıp getirdi bana.
Bu pandemiyi ben de bu yönüyle seviniyorum... Gereksiz insanları görmücem🙏
Biz iki eltiydik bu sene 4 e çıktık 1 senede 2 yeni elti aldı kaynanam aile apartmanındayız 1 eltim kaynanamın yeğeni zaten ağzınla kuş tutsan en yabancı sana daha iyidir ben evlendiğimde çocuğu yoktu ben hamile kaldım koşa koşa tüp bebek yaptı büyük elticim ben şimdi ikinciye hamileyim koşa koşa ikinciyi koyduracak söylenmez böyle şeyler ama bende o 3 ay yattı kimse yoktu temizliğinden yemeğine bütün herşeyi yaptım benim bu hamileliğimde kanamam oldu ilk haftalar gelmeyi bırak arayıp geçmiş olsun bile demedi bir de benim bebeğim erkekten ilk erkek torun onun çekememezliği var çoğu kişide

Hayır tatlım baska arkadaştı o 😀 ama benimde annem yapiyor belki ona soylerim yapar mat ya da battaniye sererim. 🤷🏼‍♀️
Ya bizimkiler kış bebeği ha döndü yaz gelicek zaten... Asıl emeklemeleri falan bi daha kışa geliyor... Ay Rabbim sağlık ömür versin o günleri afiyetle görelim de onu da ozaman düşünelim🤣

Biz iki eltiydik bu sene 4 e çıktık 1 senede 2 yeni elti aldı kaynanam aile apartmanındayız 1 eltim kaynanamın yeğeni zaten ağzınla kuş tutsan en yabancı sana daha iyidir ben evlendiğimde çocuğu yoktu ben hamile kaldım koşa koşa tüp bebek yaptı büyük elticim ben şimdi ikinciye hamileyim koşa koşa ikinciyi koyduracak söylenmez böyle şeyler ama bende o 3 ay yattı kimse yoktu temizliğinden yemeğine bütün herşeyi yaptım benim bu hamileliğimde kanamam oldu ilk haftalar gelmeyi bırak arayıp geçmiş olsun bile demedi bir de benim bebeğim erkekten ilk erkek torun onun çekememezliği var çoğu kişide
Allah yardımcın olsun ben aynı apartmanda asla yaşayamazdım eltilerimle.

Ben de 81 olmuşum of çok sıkıntı yaşıyorum, yere oturdum mu kalkamiyorum. kilolular bir an evvel kilo versin valla biz hamileyiz de, normalde böyle olmak çok zor olurdu. Ben hayatımda 80 üzeri görmedim en çok 74 olmuştum.
Şimdi 83 oldum canım üzülme 🤣 tam 15 kilo aldım bu süreçte bakalım daha ne kadar alacağım 😃😃 amannn hepsi geçer gider ben takmıyorum çok

Bugün çalışamaz raporumu aldım. Kontrolde iyi şeyler duyamadım malesef. Bebeğin gelişimi istediğimiz düzeyde değil. 1490gram şuan. Yaklaşık 15 günlük bir gerileme söz konusu. Gebelik şekerim var diyet yapıyorum ama yinede olumsuz etkisinin görüyorum sanırım. Bazı bebeklerde aşırı kilo bazılarında beklenilenden az kilo yaparmış şeker. Haftaya bir çağırdı artık sıkı takip edilecek. Eğer ara açılmaya devam ederse erken alinabilirmiş. Şekerimi düzenli ölçmenin istedi bu hafta. Çok moralim bozuldu
Canım geçmiş olsun. Beslenmene çok dikkat et. Muz avokafo ve yulaf bebeğe kilo yapıyor. Ama şekerin var yulafı kısıtlı yemelisin.
Benim ev kira ve heryer dolap kendinden. Oğlanın odası duvardan duvara dolap. O yüzden hiç dolap vb birşey almadım yerleştirdik bakalım. Beşik puset battaniye emzik alacağım bu hafta inş sonra hazırız. Rahat olmak daha iyi oluyor bence 😬

Ya benimki de önde gidiyor fazlaca. 50 ilk yüklemede şeker 146 çıktı 100 lük daha düşük çıktı diyet yapmadım ben de ama dr diyet yap yoksa normal doğuramazsın diyor yapamıyorum da inş sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi

Kasılma da bebek bir yerde toparlanıyor sertleşiyor canın acıyor bazen nefesi kesiyor yürürken falan olursa yürüyemiyorsun normalden farklı bir his oluşuyor
Canım şeker çok önemli kesinlikle dikkat etmelisin. Allaha emanetler evet ama biz de önlem almalıyız

Bazi hastahanler test pozitif cikinca doguma almıyolarmis yani kabul.etmiyolarmis. Kendi hastahaneme bunu sormadım henüz ama gidince sormayı düşünüyorum ona göre yedek bir yer ayarlamaliyim kendime 🤷
Benim devam ettiğim hastane doğum öncesi testin pozitif çıkması halinde orada doğum yapamayacağımı söyledi. Çünkü yoğun bakım üniteleri birinci basamakmış. Her ihtimale karşı daha üst basamak yoğun bakımı olan hastanede doğum yapmanızı istiyorlar. Doğumdan sonra gerekli bir durum olursa hastanelerin kabul etmesi zor oluyormuş, doğrudan orada doğumu orada yapmaya yönlendiriyorlarmış o yüzden. Doktorum en son gittiğimde bununla ilgili bilgilendirme yapıp, en son hiç bir belirtisi olmayan birinin pozitif çıktığını hastaneninde devreye girdiğini ve şafak ve acıbademde yer bulduklarını söylemişti.

Benim de var özel sağlık sigortam ama limiti bitti gibi. Ben de Bülent karsa gidiyorum onun muayenehanesi ayrı yerde. Daha öncede mi orada doğum yapmıştın sen
evet bülent orada yaptırıyor biliyorum bülette acıbadem sigorta var galiba bittiyse yenilemen lazım ben de yeni yeniledim evet daha önce de o hastane de doğum yaptım dr um bülent bey di.Ama o zaman sağlık sigortam yoktu.Geçen bülent beyi gördüm hastanede baştan bana pas vermedi sonra hatırladı kendi yanıma geldi çok iyi dr dur.

Back
X