- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.554
- 598
Bu daha mantıklı geldi ...Aslinda takvim 8 aylik degilde 8.ayinin icindesin mantigiyla yaziyolar 30 gun sonra 8.ayin doluyor oluyor

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu daha mantıklı geldi ...Aslinda takvim 8 aylik degilde 8.ayinin icindesin mantigiyla yaziyolar 30 gun sonra 8.ayin doluyor oluyor
Çok teşekkür ederim2021 Ocak ayı annelerine bakın orda da çoğunluk aralık ayında doğum yaptı. 40 lara ulaşan gerçekten giderek azalıyor nedendir bilinmez,
Benimde sol bacağımın gövdemle birleştiği yer akşamları özellikle o kadar ağrıyor ki sol ayağımın üstüne basamıyorum. Annemde ben 7.aydan sonra sol ayağımla topallardım diyor. Ona mı çektim komple bilmiyorum ama beni zorluyor. E malum sola yatıyorum bir de uykular da haram olduMg içmeye başladım her gün olmasa da. Allahım hepimizin yardımcısı olsun
Bir çok yerde 32.haftaya kadar kullanın diyordu. Hatta forumda da kullaanan bir çok kişiyle konuştum herkesin dr'u farklı söylüyor. Dr'um kullan 34 e kadar dedim.ama erken doğum fln olursa kanamayı durdrmak zorlaşır ben 30 dan sonra 2 veya 3 güne bir içmeye başladım. 1 haftadır da içmiyorum artık. Sizde sorun isterseniz dr'unuza
30 bitti 31 in içindeyim gibi düşünülüyor o hesaplari hiç anlamiyorum direk neyse onu söylüyorum doğumda 39 olucak diye söylüyorum ne kadar kalmış kendileri bulsunlarBende hafta diyorum ama bazıları ay de anlamıyorum diyorevet 30+5
30 bitti 31 in içindeyim gibi düşünülüyor o hesaplari hiç anlamiyorum direk neyse onu söylüyorum doğumda 39 olucak diye söylüyorum ne kadar kalmış kendileri bulsunlar![]()
Gün sayar oldum artık son haftalar geçmiyor gibi 36 da doktora gittiğimde tarih isticem adi konulsunAynen onlar kadinlar kulubu sayfasinda ki takvime gore söyluyolardogru soyluyosun onlar kafa yorsun birazda
![]()
Ben de işte o yüzden sordum önceki tansiyon değerlerini arkadaşların ama hekimleri onlara bakmamış ben de senin gibi düşünüyordum ama belki bebek için normal olmadığından öyle bir sınır belirliyor da olabilirler diye şimdi düşündümBence bu tansiyon olayi kisiyle alakali normalde tansiyonun büyük 10-11 gibiyde 12 sana yuksek değildir mesela benim tansiyonum hep 9/6 dir 9/5 tir 12 olsa benim icin risk olusturur ama tansiyonu zaten 11 lerde olan birinin gebelikte 12 olmasi sorun teşkil etmez yani bu kisnin gebelik oncesi tansiyonuyla kiyaslanmali bence
Valla gozumuzun onunde yikadilar yarim saat önce normal dogumla dünyaya gelmis bebegi hemde guzel sacini vs sampuanlayarak sanirim hastahane hastahane değişiyorama yikanmamasi lazimmis ozelliklede dogar dogmaz yikanmasi bize cok tuaf gelmisti
Hayırlı geceler 🖐Gece bekçileri analar hayırlı geceler
Bugün nerdeyse gün boyu kasılma denen şeyi yaşadım sanırım
Sanki bebeğim bi yerde toplanıyor gibi aniden bi sıkılaşma sık sık hissettim bunu
Bide olmazsa olmazım gaz sancılarım
Hala karnımda sancı var
Sizler nasılsınız
Aynı dertler bugün bende adını kıyamadığım kadar sık sertleşmeler yaşadım.Gece bekçileri analar hayırlı geceler
Sanki bebeğim bi yerde toplanıyor gibi aniden bi sıkılaşma sık sık hissettim bunu
Hala karnımda sancı var
Sizler nasılsınız
iyi akşamlarrr :) pek iyi oluğum söylenemez giderek her şey zorlaşıyor sabah karşı sol kasık ağrısıyla uyandım ve beraberinde karın sertleşmeleri... uyutmadı. gün içinde de yaşıyorum karnım sık sık sertleşiyor özellkile yürüyüşle. bu şikayetler erken doğumu getirir mi acaba ?Gece bekçileri analar hayırlı geceler
Hala karnımda sancı var
Sizler nasılsınız
Ben kilo ölçülmesini mantıklı bulmuyorum zaten üzerinde başka kıyafet oluyor yemek yiyip gidiyorsun tuvalete çıkmamış oluyorsun onun tartısı ile seninki farklı ölçüyor o kadar çok etken var ki sonra aaa kilo almışsın oluyoBenim 2 farklı doktorum oldu, ikisi de tansiyon kilo ölçmüyor. Doktordan yana Bi şansım gülmedi
Doktor kilomu da sormadı hiç,kendim söyledim çok kilo aldım diye zayıf hamile kalmışsın zaten 80 de bitirelim dedi o kadar, diyet bile vermedi. Bi baktı şekerim mi var o da normal çıkınca pek önemsemediBen kilo ölçülmesini mantıklı bulmıyorum zaten üzerinde başka kıyafet oluyor yemek yiyip gidiyorsun tuvalete çıkmamış oluyorsun onun tartısı ile seninki farklı ölçüyor o kadar çok etken var ki sonra aaa kilo almışsın oluyo ben evde kendi ölçümümü baz alıyorum doktorum kilomu soruyor söylüyorum yalan söylemeye gerek yok sonuçta aldıysak aldık :)
Ben sadece bir kere başka bir doktora gitmiştim benim psikolojimi bozdu bu dediğim sebeplerden benim evde ölçtüğüm ile 3-4 kilo fark çıkmıştı o zamanlar tabi ki de fazlaydı.
Bende de aynı dert “yatakta dönme ve yataktan kalmak”Aynı dertler bugün bende adını kıyamadığım kadar sık sertleşmeler yaşadım.
Gaz sancıları karın acımaları
Yatsam soldan sağa dönmem 3 dk sürüyo ahlana uhlana ve aklıma şuan gelmeyen birsürü ağrı sızım oluyo
Çatlaklarım baya olmuş bugün fark ettim inşallah dahada artmaz
son zamanlar daha zormuş :)
Lavaboya kalkmak banada cok kötü oluyo kalkamıyorum ve hergece 3 kere kalkıyorum tutunacak yerde yokBende de aynı dert “yatakta dönme ve yataktan kalmak”
Çünkü bir yerden sonra hangi yana yattıysam orası çürüyor. Gece lavaboya kalktığımda bakıyorum aynada yazık o yanım kıpkırmızı olmuş![]()
Bende henüz tam keşfedemedim ama herhalde normal sayılmaya başlıyor bu hallerimiz.Gece bekçileri analar hayırlı geceler
Hala karnımda sancı var
Sizler nasılsınız
Beni anlatıyorsun şu andaLavaboya kalkmak banada cok kötü oluyo kalkamıyorum ve hergece 3 kere kalkıyorum tutunacak yerde yok![]()
Yere yatak yapıp yuvarlanak kalkıcam artıkBeni anlatıyorsun şu anda![]()
Hayırlı geceler 🖐
Bence senin kasılmalar gaz sancısından oluyor canım kendini üşütmemeye bak, bide yediklerine içtiklerine dikkat et . Kasilman oldukça da dinlen canım senin ilk doğum kendini yorma zamanını beklesin bebegin .
Onu bilmiyorum ki ama ben problem olmadığı müddetçe beni kilo konusunda strese sokmasını istemezdim hassasım o konudaDoktor kilomu da sormadı hiç,kendim söyledim çok kilo aldım diye zayıf hamile kalmışsın zaten 80 de bitirelim dedi o kadar, diyet bile vermedi. Bi baktı şekerim mi var o da normal çıkınca pek önemsemedi