2021 Şubat Anneleri

Ben de tam tersi kabızlık problemi yaşıyorum 😔 Ne yaptıysam çözemedim doktor duphalac verdi gaz yapmak dışında hiçbir işe yaramadı. Karnım öyle şişip geriliyor ki gaz sancısı mı çekiyorum doğum sancısı mı ayırt edemiyorum 🤦🏻‍♀️
Ha bak ben farklı olarak hurma yemeye başladım kuru olandan doğum için belki o beni isal etmiştir dene istersen haftanda iyi zaten

Amin inşallah . Hepinizden Allahım razı olsun🤲💐 hepimiz inşallah sağlıkla mutlulukla bebişlerimizi büyütürüz🥰

Seninde başın sağolsun canım 🥺🤲 Allahım tüm sevdiklerine uzun ömürler versin🤲
Ediyorum etmem mi 😭
Ya hiç sorma hamileliğim boyunca hamileliğim dışında her konuda sıkıntı çektim. Hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle ailemle eşimle birlikte oğlumu kucağıma alıp büyütürüm Allahın izniyle🤲

Babam orda yaşam mücadalesi verirken evde böyle çaresizce beklemek çok zor cidden😭 elden bir şey gelmemesi çok kötü😔
Senin ve baban için hepimiz dua ediyoruz rabbim şafi adıyla şifa nasip etsin inşallah gelecek olan melek evinize sağlık huzur bereket getirsin inşallah 🙏❤️

Amin inşallah cnm tek isteğim o. Oğluma diyorum dedenin iyileşmesini bekle gelme erkenden, babama diyorum torununu görmeden gitme. Allah'ıma çok çok dua ediyorum. Kabul olur inşallah🤲

Bugün yine değerleri yükselmiş, oksijen cihazına bağlamışlar, uyutuyorlarmış. İyice kritik demişler😭

İnşallah canım hepimizin inşallah🤲💐

Amin amin inşallah 🤲 size de çok geçmişler olsun.

Ediyorum cnm etmem mi. Allah'ım hepimizin dualarını kabul etsin🤲💐
Allahın izniyle bugünleri de atlatacağız. Şu an savaşıyor, yorgun ve yaralı savaşçı ama..🥺tek dileğim oğlumun sevinci babamın acısına karışmasın. Biri kucağımda biri yanımda olsunlar inşallah🤲💐

Hepimiz sağlıkla kucağımıza alıp,mutlulukla büyütelim inşallah🤲😇
İnşallah bebişinin yüzü suyu hürmetine Rabbim ikisine de sağlık sıhhat versin babacığın da torununu görsün doya doya sevsin inşallah canım 🤲🏻

İsalde de var o gaz sancısı maalesef. Bir de karın ağrısı. Ama Doğum sancısıyla çok farklı o yüzden hissedersin. Doğum sancısı belden başlayıp kasıklara doğru yayılır adet sancısı gibi. Kasılmalar olur yanı sıra. Allah sağlıcakla kurtulmayı nasip etsin hepimize inş. Son zamanların bu kadar zorlu geçeceğini hiç tahmin etmemiştim. İlk çocuğumda 36 hafta full çalıştım bunda 24 haftalıktan sonra evdeyim daha kötüyüm
Benim de aynı 24 haftalıktan beri evdeyim. Pandemiden, virüs korkusundan dışarı da çıkamıyoruz. Hareketsizlik daha da zorluyor sanırım.

Canım benimki ilk aldığında tutamıyordu ama bi kaç gün sonra omzunda çok sabahladı. Benim mesai ondan önce başladığından 6 aylıkken bez değiştirdi, biberonla sütü verdi. Yenidoğan hani ben bile ürküyorum tutarken onun paniğini inşallah yaşamazlar, bizden cesaretli olmaları lazım🤣 Ya geçen niye uyumadın dedi ayaklarım yanıyor dedim. Bi baktım su doldurmuş leğene gelmiş. Bazen beni ilgisiyle şaşırtıyor, yumurta bile kıramaz normalde🤣
Bende bol bol çalıştırmayı düşünüyorum. 😇 O kdar çocuk istedi hamilelikte pek faydalanamadım etinden sütünden 🙈
Benden daha cesaretli olur mu bilmiyorum ama bende şimdiden ay puseti düşürür mü ay çocuğu tutabilir mi diye düşünüyorum🙄

Ne güzel hareketler bunlar, Allah'ım daim etsin ilgisini sevgisini inşallah🤲💐
Senin ve baban için hepimiz dua ediyoruz rabbim şafi adıyla şifa nasip etsin inşallah gelecek olan melek evinize sağlık huzur bereket getirsin inşallah 🙏❤️
Amiinn canım benim 🤲 Hepinizden Allah razı olsun kızlar 💐 Allah'ım sizlerinde tüm dualarını kabul etsin🤲
İnşallah bebişinin yüzü suyu hürmetine Rabbim ikisine de sağlık sıhhat versin babacığın da torununu görsün doya doya sevsin inşallah canım 🤲🏻
Amin canım🤲 inşallah çok istiyorum.ben tek çocuğum,bu da ilk torun. Kendini hastanede "daha torunumu parka götüreceğim diye"motive ediyordu. Allah'ım o günleri görmeyi nasip eder inşallah 🤲💐

Bende bol bol çalıştırmayı düşünüyorum. 😇 O kdar çocuk istedi hamilelikte pek faydalanamadım etinden sütünden 🙈
Benden daha cesaretli olur mu bilmiyorum ama bende şimdiden ay puseti düşürür mü ay çocuğu tutabilir mi diye düşünüyorum🙄

Ne güzel hareketler bunlar, Allah'ım daim etsin ilgisini sevgisini inşallah🤲💐

Amiinn canım benim 🤲 Hepinizden Allah razı olsun kızlar 💐 Allah'ım sizlerinde tüm dualarını kabul etsin🤲

Amin canım🤲 inşallah çok istiyorum.ben tek çocuğum,bu da ilk torun. Kendini hastanede "daha torunumu parka götüreceğim diye"motive ediyordu. Allah'ım o günleri görmeyi nasip eder inşallah 🤲💐
Rabbimin izniyle olucak, anne baba eksikliğimizi aratmıcaklar İnşallah canım🙏

Sen daha önceden yaşadın zaten biliyorsun. Çok mantıklı yapıyorsun zaten devlete de giderek. İnşallah b planına geçmek zorunda kalmadan istediğin yerde, istediğin zaman ikiniz için de sağlıklı süreç olsun 🤲

İnşallah canim çok sağol 😘 Allah'ın izniyle hepimiz saglikla kavusalim.kuzularimiza 🤲

Kızlar yenidoğan bebişin ağzına zemzem damlatmak ve hurma sürmek konusunda ne düşünüyorsunuz?

Kızlar bişey soracağım
Benim doktor 3aylıktan itibaren bana omega3 kullandırtıyor bebeğin beyin gelişimi için önemli diye
Bebeğimin kafası da hep iki hafta önden gidiyor diğer ölçümlerine göre.
acaba bu vitaminden dolayı mı oldu ki 🤔
Ben de doktor devam et demesine rağmen kendim bıraktım omega3 ü,daha fazla büyür korkusuyla. Çünkü bi yerlerde okumuştum omegaların beyin kıvrımlarını geliştirdiğini,büyüttüğünü.
Yani sizce saçma bi düşünce mi devam etmeli miyim?😐
Devam et canım. Ben omega kullanmıyorum bebeklerimin genetik olarak kafaları 2 hafta önde

Kızlar yenidoğan bebişin ağzına zemzem damlatmak ve hurma sürmek konusunda ne düşünüyorsunuz?
Çantamda hazır tutup ikisinde de yapmayı unuttuğum şey. Doğum sonrası bi afallıyorum hemen emzirdim. Doktorlar önermiyor gerçi. İslami olarak doğruluğunun ne kadar olduğunu da bilmiyorum çevremden çok söylendiği için koymuştum çantama.

Kizlar bebeklere serum fizyolojik su hangi marka almalıyız sizce? Kızma xclear kullanmıştım ama?🤔
Canım ben poşet serum fizyolojik kullandım. Maliyeti uygun.
Bende de 100gr eksik cıktı canim
Bende 200 gram eksik gosterdi
söylediğinden 300 gr fazla cıktı bende buraya girince verileri.
Kızlar teşekkür ediyorum 💜 inşallah benim ki de fazla çıkan kısımdandır o kadar diyorum yani. Kilosu fazla diye şımarıklık olarak addedilmesin, ikinci bebeğimin doğumu gerçekten beni yıprattı fiziksel ve ruhsal anlamda. Bedenim kilolu bebek doğurmaya müsait değilken zorlanılmışım. İnanın çok stresliyim sezaryen isteyeceğim devlet isteğe bağlı yapmıyorsa özele başvuracağım. Bu hafta da devletten kilosuyla ilgili içimi rahatlatan sonuç alamazsam özelde bir doktor görüşü alacağım.

Kızlar ben yine sizden dua isteyeceğim💐
Babamı bugün yoğun bakıma aldılar.
Ağlamaktan helak oldum.😭 Lütfen dualarınızda yer verir misiniz?
kanseri yendi covidi yendi derken hastane enfeksiyonu mahvetti adamı😡
Rabbim Şafi ismiyle şifa versin babacığına. Üzme kendini. Hamilenin duası kabul olur inşallah dua edelim her şeyi atlatan güçlü baban bunu da atlatır Allah ın izni ile. Hiç kıyamıyorum ben babalara 😔

Canım ben poşet serum fizyolojik kullandım. Maliyeti uygun.

Kızlar teşekkür ediyorum 💜 inşallah benim ki de fazla çıkan kısımdandır o kadar diyorum yani. Kilosu fazla diye şımarıklık olarak addedilmesin, ikinci bebeğimin doğumu gerçekten beni yıprattı fiziksel ve ruhsal anlamda. Bedenim kilolu bebek doğurmaya müsait değilken zorlanılmışım. İnanın çok stresliyim sezaryen isteyeceğim devlet isteğe bağlı yapmıyorsa özele başvuracağım. Bu hafta da devletten kilosuyla ilgili içimi rahatlatan sonuç alamazsam özelde bir doktor görüşü alacağım.
Neden sımariklik olsun canim, benimde 2.dogum cok fenaydi. Bebek 3700 falan dogdu, perisan oldum, zor dogumdan cocugun gozleri bi garip dogdu, sonra 1 haftalikken doktor doktor gezmeye basladik, tabi ki kendini riske atma

Ne işe yarıyor
Bizim büyükler söyleyip duruyordu kayınvalidem ve annem. Ben de şimdi araştırıyorum ne işe yarıyor diye. Hurma için sünnet olduğuna dair birçok hadis var. Yedirmek değil de yumuşatıp bebeğim iç damağında gezdirmiş Peygamber Efendimiz. Çocuğun çene kaslarının kuvvetlenmesini ve annesinin göğsünü daha iyi tutabilmesini sağlıyormuş. Anne sütünden önce yapıp ismini kulağına okumuş Peygamberimiz, öyle yazıyor hadislerde.

Ayy kuzum takabilirsin anladım seni 🙈 bizim arabamızda bakımda haftasonu arabasız kaldık 10 dk uzakta dedim ama bugün 25 dkda gittim bi de geldim. Senden de az yüküm şimdilik kaç hafta var aramızda o yüzden haklıymışsın 😉
:) ya sorma bende pert oldum Allah'tan bu ağrıları daha fazla cekmicem çok heyecanlı resmen yarından sonraki gün doğum. Az önce eşimle bebegin beşiğini hazırladık sanki ilk brbrkmis gibi heyecanlanıyor insan
Bende kizim da damağına hurma sürdüm ama zem zem bulamadım. Bunda da elime zem zem geçmedi hurma sürerim sadece . Ben sünnet diye yapıyorum

Back
X