2021 Şubat Anneleri

Canım şöyle ki ben bir hoca hanımdan duydum oğlunun adı Kayra idi sonra çocuk adını Ahmet demeye başladı. Ne oldu diyince o anlattı...
Doğrudur canım öyleyse zaten koymam işte bu yüzden anlam çok önemli bak sen söylemesen bilmeden çocuğa put ismi koycaktım. Allahım her işimizi hakkıyla yapabilmeyi nasip etsin

Evet canım biliyorum doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi
Ettafımda girenlere tecrübeli annelere danıştım hepsi girme diyor detaylı herşeyi garanti göstermiyor ve bu zamana kadar 5 kere ultrasona girdim doğuöima kadar 2 kere daha girerim belki ultrason ışınlarının bebeğe zararı yksek zaten bi sorun olsa normalede yansırdı doktorum 2 ultrasondur detylıca baktı mide borusu idrar kesesi bi çok şeyi inceledi eğer ciddi bi sorun görse giderdim ama şuan kararım depişmezse vazgeçtim her hangi bi korku yada maddi açıdan değil sadece son ayalrda huzurlu geçirmek stediğim için.. misal veriyorum bi sorun gördüğünde buna müdahele edebilecek mi doktor hayır. O yüzden şimdilik vazgeçtim
Bebeğe verilen ışın değil ses dalgası ve bebeğe bir zararı yok çevrendekiler seni etkilemiş beyinde bitirmişsin zaten girmemek için ayrıntılıya girenler burada zaten bebeklerinde sorun çıkarsa Allah korusun aldırmak için değil anne karnında bebeğe müdahale edilebilen durumlar oluyor ya da doğduğunda ona göre doktora gitmesi gereken durumlar oluyor bunu sana doktor doğduktan sonra söylemeye bilir yada zaman olarak geç kalmış olabilirsin girmeyeceksen kendi tercihin tabiki kimse seni zorlayamaz

Ettafımda girenlere tecrübeli annelere danıştım hepsi girme diyor detaylı herşeyi garanti göstermiyor ve bu zamana kadar 5 kere ultrasona girdim doğuöima kadar 2 kere daha girerim belki ultrason ışınlarının bebeğe zararı yksek zaten bi sorun olsa normalede yansırdı doktorum 2 ultrasondur detylıca baktı mide borusu idrar kesesi bi çok şeyi inceledi eğer ciddi bi sorun görse giderdim ama şuan kararım depişmezse vazgeçtim her hangi bi korku yada maddi açıdan değil sadece son ayalrda huzurlu geçirmek stediğim için.. misal veriyorum bi sorun gördüğünde buna müdahele edebilecek mi doktor hayır. O yüzden şimdilik vazgeçtim
Kesinlikle katılıyorum 👍

Bebeğe verilen ışın değil ses dalgası ve bebeğe bir zararı yok çevrendekiler seni etkilemiş beyinde bitirmişsin zaten girmemek için ayrıntılıya girenler burada zaten bebeklerinde sorun çıkarsa Allah korusun aldırmak için değil anne karnında bebeğe müdahale edilebilen durumlar oluyor ya da doğduğunda ona göre doktora gitmesi gereken durumlar oluyor bunu sana doktor doğduktan sonra söylemeye bilir yada zaman olarak geç kalmış olabilirsin girmeyeceksen kendi tercihin tabiki kimse seni zorlayamaz
Çok doğru yazmışsın canım arkadaş tamamen kafada bitirmiş zaten bende o kadar yazdığıma sonra pişman oldum. Rabbim herkese yavrusunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Kızlar merhaba ben mart anneleri grubundayım ama sizler benden en az 1 ay öndesiniz diye soruyorum, ben hamileliğimin 9.hadtasından beri kahverengi lekelenmeler yaşıyorum şuan 14.haftadayım, hatta bi ara kanama bile oldu, içerde kanama alanı hep var ama lekelenme 2 gün bitiyo sonra hamile gün devam yıne bitiyo yıne başlıyo, sizler yaşadınız mı böle bi durum, yaşayan varsa kaçıncı haftada oh be dedınız? İnanın tedirginim 😔
Ben yaşadım canım Rabbim Şafi adıyla şifa versin inşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın progestan kullanıp yatacaksın kahverengi akıntı sorun değil demişti doktorum kırmızı kanama da yaşadım sorun olmadı ve 13 14 haftaya kadar sürdü sonra geçti çok şükür

Kızlar grip aşısıyla ilgili bilgisi olan doktoruyla konuşan var mı? Doktorum yaptırabilirsin dedi ama daha önce taptırmadım yan etkisi olur mu diye emin değilim geçen kışta bronşit oldum tekrarlar diye korkuyorum çok kararsızım
Ben sordum doktoruma sıcak bakmadı kendini koru dedi hatta zatürre aşısına da hiç sıcak bakmadı koronadan dolayı da korkuyorum

Gökalp 💕 belki fikir olur eski isim ama benim oğlumun adı Muhsin Ertuğrul
önerin için teşekkürler Ertuğrul güzel ama eşime bir soracağım bakalım :)

Benim babam vefat etti 48 yaşındaydı. Kayınpederim babamın ismini koymamı istedi. Çok da ısrar etti. Eşim de koy dedi. Ama ben koyamadım. İstemedim. Seslenemem aklıma gelir sürekli. Tvde duyunca bile bi değişik oluyorum.
seni çok iyi anlıyorum babam 21 mayısta 56 yaşında vefat etti. bebeğim o gün 3 günlükmüş haberim yok. Rabbim bir can aldı bir can verdi bize. çok iyi geldi bebek haberi tabi. Erkek olduğunu öğrendim babamın ismini koymak istedim başta ama yapamam ben de senin gibi seslenemem. şuan bunu yazarken bile tuhaf oldum. Allah rahmet eylesin tüm ölmüşlerimize. Bebeklerimize uzun ömür versin inşallah

seni çok iyi anlıyorum babam 21 mayısta 56 yaşında vefat etti. bebeğim o gün 3 günlükmüş haberim yok. Rabbim bir can aldı bir can verdi bize. çok iyi geldi bebek haberi tabi. Erkek olduğunu öğrendim babamın ismini koymak istedim başta ama yapamam ben de senin gibi seslenemem. şuan bunu yazarken bile tuhaf oldum. Allah rahmet eylesin tüm ölmüşlerimize. Bebeklerimize uzun ömür versin inşallah
Başınız sağolsun benim babamda bir yıl önce vefat etti şimdi oğluma hamileyim onun ismini koyup koymakla okdr çok aradayimki koysam her seslendigimde babam aklıma gelecek ne bilim sizin yorumlarinizi okumak iyi geldi

Başınız sağolsun benim babamda bir yıl önce vefat etti şimdi oğluma hamileyim onun ismini koyup koymakla okdr çok aradayimki koysam her seslendigimde babam aklıma gelecek ne bilim sizin yorumlarinizi okumak iyi geldi
Aynı duyguları bende yaşıyorum 30 Eylül de 1 sene olacak babamı kaybedeli bende ismini koymak istedim ama benide üzer isminle hitap etmek zor bir durum Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah

Amin canım inşallah.

Canım merhaba. bir arkadaşımın bebeğinde detaylı ultrasonda Kalp ile ilgili sıkıntı tespit ettiler. (rabbim hepsini esirgesin) doğar doğmaz Ameliyata aldılar. Kulaktan duyma olsa bu bilgiyi sana vermezdim ama birebir şahit olunca Detaylı ultrasonun önemini belirtmek lazım. Ben tarama testlerini yaptırmak istemediğim ili doktora ayrı ayrı belirttim ikisinin de ilk tepkisi detaylıyı yaptır ama mutlaka demek oldu. Anne karnında müdahaleden bahsetmiyoruz doğum sonrası operasyon gerektiren durumları tespit ediyor detaylı en çokta.
beni hatırlıyorsan tarama testlerini yaptırmadım. Çünkü engelli, sendromlu bebeK konusunda kaderci davranmak ebeveynin tercihidir. Ben öğrensem de aldırmayacağım için bu testleri yaptırmadım. sağlık konusunda bir sonuç verecekse gözardı Edemeyeceğim için detaylıyı yaptıracağım.

Son düzenleme:
Kızlar subat annesi olamicam biliyosunuz bebeğimi kaybettim ama yine sizi takip ediyorum güzel haberlerinizi alarak biraz olsun içimdeki burukluk geçicek inş.. Bilenler var benim gebeliğim riskli ydi zaten sürekli doktor kontrolünde ilaclar igneler serumlar aldim bi sikinti gördüğünde aninda müdahale etti doktorum sağolsun zaten riskli gebelik uzmanı ydi. Rabbim inş bidaha naisp ettiğinde yine ayni doktora giderim yine takiplerimi düzenli yaptiririm evet Rabbimin dediği oluyo engel olamiyoruz hic bişeye ama tedbir almamiz lazim. Detaylı ultrason konusunda Konuşmuşsunuz fikrimi söylemek istedim. Lütfen bebeklerinizi riske atmayın kontrollerinizi ihmal etmeyin. Bazı arkadaşların da dediği gibi anne karninda müdahale edilebiliyo.. Ins hiçbiriniz benim yaşadığım acıyı yasamaz sağlıkla kavuşursunuz meleklerinize.. Bana da dua edin lütfen en güzel zamanda cennetteki kızım abla olsun ins sağlıkla hayirlisiyla..
Burda koskocaman bi aile edindin say. Herkesin sana güzel dilekte bulunup dua etmesi ne büyük güzellik. Güzel günler yakın olsun inşallah en hayırlı zamanda sağlıklı bir gebelikle bebeğine kavuşursun.💜 hep aklımızdasın haberlerini de paylaşırsın inşallah canım.

Canım merhaba. bir arkadaşımın bebeğinde detaylı ultrasonda Kalp ile ilgili sıkıntı tespit ettiler. (rabbim hepsini esirgesin) doğar doğmaz Ameliyata aldılar. Kulaktan duyma olsa bu bilgiyi sana vermezdim ama birebir şahit olunca Detaylı ultrasonun önemini belirtmek lazım. Ben tarama testlerini yaptırmak istemediğim ili doktora ayrı ayrı belirttim ikisinin de ilk tepkisi detaylıyı yaptır ama mutlaka demek oldu. Anne karnında müdahaleden bahsetmiyoruz doğum sonrası operasyon gerektiren durumları tespit ediyor detaylı en çokta.
beni hatırlıyorsan tarama testlerini yaptırmadım. Çünkü engelli, sendromlu bebeK konusunda kaderci davranmak ebeveynin tercihidir. Ben öğrensem de aldırmayacağım için bu testleri yaptırmadım. sağlık konusunda bir sonuç verecekse gözardı Edemeyeceğim için detaylıyı yaptıracağım.

Galiba bende yaptırıcam çok ikilemde kaldım biraz daha araştırdım bakalım hayırlısı inşallah 😊

Back
X