- 15 Şubat 2020
- 2.302
- 1.730
- 63
Ameliyat esnasında bişey olmasın diye vurduruyorlar cnm sağlık ocağı takip etmiyor mu seni asi kartı vermesi lazımBana kimse tetanoz aşısı ol demedi. Olmak mı gerekiyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ameliyat esnasında bişey olmasın diye vurduruyorlar cnm sağlık ocağı takip etmiyor mu seni asi kartı vermesi lazımBana kimse tetanoz aşısı ol demedi. Olmak mı gerekiyor
Demek ki cnm normal o zmn teşekkürler bnde öyle çok ağrıyor üstüne yatamiyorum ins geçer hemenAmeliyat sırasında olabilecek komplikasyonlar nedeniyle sanırım. Sen 2-3 yıl önce olduysan belki gerek yoktur belli bir süre koruyuculuğu var diye biliyorum.
Benim 1 hafta sürdü ağrısı. 2. ya da 3. gece üstüne yatamadım sürekli uyandım. Normal sanırım ekşide okudum pek çok kişide olabiliyo bu yan etki
Hakkında hayırlısı olsun canım tedbirini al takdir Allah'ın..Sanki ilk haftalarda olsa bu kadar canim yanmazdi gibi hissediyorum cnm ne bileyim hepsi evlat ama ultrasondan hareketlerini gördüm yavas yavas hissetmemeye başlamıştım kızımı sürekli o anlar aklimda.. İnş sağlıkla nasip eder Rabbim zamani gelince. Kan tahlillerimi yeni yaptırmıştım ama yaptırayım tekrar bi lac hafta sonra. Takviye kullanmak istiyorum ama doktorum 3 ay falaj hiç bişey kullanma rahim hazır suan daha kolay olucak ins dedi ama rabbim bilir elbet.. Cok sagol duaların icin.. Bende yaptırıcam pıhtılaşma ve genetik testlerini aklimda..
Ben kızıma hamileyken 2 doz vurulmuşum 2 doz 5 yıl koruyor demişlerdi şimdi kızım 4 yaşında 1 diz vuruldum ama doktorum gerek yok dedi vurulmasaydim da olurmuş yaniBu tetanoz neden yapılıyor? Ben 2-3 yıl önce yaptırmıştım 1 doz. Paslı Demir batmıştı diye.
1 yılda alınabilecek rapor sayısı 40 gün o zmn değil mi? 2021 de tekrar yenileniyor.
Maaştan çok gidiyor ya![]()
Tek doz tetanozun kalıcı koruyuculuğu yok. Ben daha geçen aralıkta oldum ama tek doz olduğu için yeniden olucamAmeliyat sırasında olabilecek komplikasyonlar nedeniyle sanırım. Sen 2-3 yıl önce olduysan belki gerek yoktur belli bir süre koruyuculuğu var diye biliyorum.
Benim 1 hafta sürdü ağrısı. 2. ya da 3. gece üstüne yatamadım sürekli uyandım. Normal sanırım ekşide okudum pek çok kişide olabiliyo bu yan etki
Benim kız hep göbek deligimin aşağısında oynuyor bnde merak ediyordum herkesin öyle mi acaba belki gaz falan vardır akşamları karnım da çok şişiyor benimKizlar ya size bişey sorucam benim karnım göbek deliğinden itibaren şişti sanki artık o şişlik kasıklarıma inmiş gibi nete baktım ama pek bişey bulamadım bebekler aşağı inmiş olabilirmi bide asansör bozuk diye sekiz kat inip çıktım bugun
Rahim boyutu 20. haftada göbek deliği hizasına ulaşıyor. Bebeği göbek deliğinin altında hissetmeniz gayet normal ben de öyle hissediyorumBenim kız hep göbek deligimin aşağısında oynuyor bnde merak ediyordum herkesin öyle mi acaba belki gaz falan vardır akşamları karnım da çok şişiyor benim
huzurlu derken canım o bebekte sıkıntı varsa eğer ve müdahale şart bir işlem gerekliyse ne olacak ?detaylı normal ultrasondan farklı ki yapılıyor hatta her dr yapmaz detaylıyı çünkü çok önemli , ben hiç bebeğe zararlı diye duymadım kim dedi bilmiyorum seni yanlış yönlendirmişler tabi tercih senin gerçi bu tercihlik birşey de değil misal bebeğin kalbinde sıkıntı varsa bu tedavi edilmeli kist varsa bir yerinde belki müdahale edecek doğumda dr erken teşhis gibi birşey yani anlayacağın kusura bakma ama ben böyle düşünüyorumEvet canım biliyorum doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi
Ettafımda girenlere tecrübeli annelere danıştım hepsi girme diyor detaylı herşeyi garanti göstermiyor ve bu zamana kadar 5 kere ultrasona girdim doğuöima kadar 2 kere daha girerim belki ultrason ışınlarının bebeğe zararı yksek zaten bi sorun olsa normalede yansırdı doktorum 2 ultrasondur detylıca baktı mide borusu idrar kesesi bi çok şeyi inceledi eğer ciddi bi sorun görse giderdim ama şuan kararım depişmezse vazgeçtim her hangi bi korku yada maddi açıdan değil sadece son ayalrda huzurlu geçirmek stediğim için.. misal veriyorum bi sorun gördüğünde buna müdahele edebilecek mi doktor hayır. O yüzden şimdilik vazgeçtim
huzurlu derken canım o bebekte sıkıntı varsa eğer ve müdahale şart bir işlem gerekliyse ne olacak ?detaylı normal ultrasondan farklı ki yapılıyor hatta her dr yapmaz detaylıyı çünkü çok önemli , ben hiç bebeğe zararlı diye duymadım kim dedi bilmiyorum seni yanlış yönlendirmişler tabi tercih senin gerçi bu tercihlik birşey de değil misal bebeğin kalbinde sıkıntı varsa bu tedavi edilmeli kist varsa bir yerinde belki müdahale edecek doğumda dr erken teşhis gibi birşey yani anlayacağın kusura bakma ama ben böyle düşünüyorum
Kızlar detaylı için nereye gidiyorsunuz? Ve ücretleri ne yazar msnz? Ben de 1 ay sonraya alıcam şimdiden almak gerek sanırım heryer doluyor önceden.
Canım bu hastane nerde?Ben avicenna hastanesinden perinatolog mehmet uludoğan a 400 tl ye bu cuma için randevu aldım. Daha öncede perinatolog zeki şahinoğluyla görüşmüştüm onun da muayene ücreti 600 tl ydi. Bu işi radyologlarda daha uyguna yapıyorlar galiba ama genelde doktorlar perinatologları tercih etmemizi istiyorlar.
Ataşehir küçükbakkalköyde canımCanım bu hastane nerde?
Pişman olan bendim çünkü sana çok fazla anlatmaya çalıştım ben hata ettim çünkü sen kararsız gibi değil kararını vermiş gibi konuşup fikrini savunuyordun bende gereksiz yere dil döktüm o zamanda söyledim karar elbetteki senin biz ultrasona gir dedik diye giricek yada girme dedik diye giricek değilsin ama çevrem öyle söylüyo annemle kavınvalidem bunları söyluyor gibi şeyler söyledin bizde aksini söyleyip fikrimizi söyleyince büyükleri dinleyip güvenmek gerek diye konuştun.Böyle olunca ister istemez kendi adıma ne diye bu kadar dil döktüm ki dedim ben belki fikrin değişir diye kendi yaşadıklarımı söyledim ama sen kararını vermiş gibi konuştun. Aynı zamanda bi arkadaş da dayatma yapmayalım tarzı bişeyler söyledi o konuma düştüğüm için de üzüldüm aynısını şimdi sende yapıyorsun tabili hiç birimzin dediğini yapmak zorun değilsin fikir sordun söyledik , yaşadıklarımızı anlattık ama bence sende bizi yeteri kadar anlayamadın yada geçiştirdin gibi geldi. Sanada hayırlı sağlıklı hamilelikler olsun rabbim yaptıklarımızı içimize sindirsin inşallah :)Bana laf anlattığı için pişman olanı da okudum şimdi gerçekten teşekkür ederim ne diyim
Ben zorlamıyorum ki kimseyi
Kararsız kaldığım bilmediğim konularda gelip size danışıyorum bi bilen vardır diye
Herkese teşekkür ederim cevap veren vermeyen
Hepinize sağlıklı güzel hamilelikler diliyorum![]()
Ya üzme kendini herkes kendi doğrusunu doğru kabul ediyor. Kardeşim radyolog sen bilirsin dedi. Hatta hastanelere ölümcül olmadan gitmeyin diyor şu süreçte. Hele anne karnında müdahale edilir diyenler de ayrı bir durum. Anne karnındaki kesede ki bebeğe tek müdahale aldırmak!Bana laf anlattığı için pişman olanı da okudum şimdi gerçekten teşekkür ederim ne diyim
Ben zorlamıyorum ki kimseyi
Kararsız kaldığım bilmediğim konularda gelip size danışıyorum bi bilen vardır diye
Herkese teşekkür ederim cevap veren vermeyen
Hepinize sağlıklı güzel hamilelikler diliyorum![]()