2021 Şubat Anneleri

Kızlar ben 20 yaşındayken hipoplazik böbrek yani boyut olarak normalden küçük böbreğim olduğunu öğrendim. A yrıca fonksiyon kaybım da var bir miktar. Çok şükür şuan bir sıkıntım yok. Ama doktorun bana dediği eğer bebekken anlaşılsaymış böyle olmayacakmışım. Tabi annem benim normal ultrasona bile girmemiş ki bırakın detaylıyı 30 sene önce yoktur zaten. Demem o ki detaylı ultrasonu mutlaka yaptırın ileride pişman olmamak için.
Aynen mutlaka yaptırılmalı. İlk gebeliğimde oglumun böbreklerindeki sorun ayrıntılı ultrasonda cıktı. Dogduktan sonra da hemen ameliyat VS başladı. Erken müdahale için gerekli.

Bilmiyorum aile büyükleriniz var mı canım ama onlar bizde çok yardımcı olmuşlardı oğluma hala doğru düzgün kıyafet almadım daha doğmadan 1 yaş kıyafetlerini bile hediye almışlardı ben bayramlarda hoşuma giden şeyleri aldım bide bebek arabası , yatak gibi büyük şeyleri aldım. Sagolsunlar kıyafet olsun , ıvır zıvır olsun hep yardımcı olmuşlardı belki sizlerinde öyle olur .

Maalesef küçücük bir aileyiz bir de Corona dolayısıyla akraba arkadaş felan alacağımı hiç sanmıyorum eve. O yüzden kimseye güvenmeyip bol bol alacağım galiba 🙄

Tetonuz asisi nedn vuruluyosunuz bi kac kisi daha vuruldu burda sormadim 😊
Sağlık ocağı takip ediyor bu haftalarda arayıp çağırıyorlar. Kendi kadın doğum doktorunuza da sorun onlarda öneriyorlar. Doğumda oluşabilecek herhangi bir tetanoz riskine karşı bebeği de koruyor aşı. Aşı olmayan kişilere, temiz olmayan koşullarda yapılan doğum, kürtaj, ameliyat, enfeksiyonlar, yaralanmalar gibi kazalarda direkt temasla kana geçer ve hızlı bir şekilde çoğalır. Diye bilgiler mevcut. İsterseniz netten araştırın ve doktorunuza sorun💐

Allahtan bu gruba katılmışım hastane çıkış seti falan 3-5 şey öğrendim 😂😂
Canım eğer bebeğin prematüre olmazsa hastane çıkışı da fazla alma bir tane battaniyeli al bir tane de normal al. 0 3 ay grubu takımlar alırsan daha iyi olur.Hastane çıkışları 0 aya göre ayarlanıyor bu yüzden bebekler haftada bir büyüdüğü için hemen küçüluyorlar🤭🤭 0 3 ay grubu takım ve tulumları tercih edersen daha rahat edersin.

Kızlar detaylı usg için ümraniye çevresinde nereyi öneriyorsunuz
Meraba bende ümraniye ye yakın oturuyorum üsküdar zeynep kamil den randevu aldım 5 ekime... Bende ayrintiliya girme taraftarı değildim ama ısrarcı da değildim..Dr ikili yaptırmadiğim için istedi o yüzden gireceğim.. Devlet diye çok tatmin edici olur mu onu düşünüyorum.. Geçen perinatoloji bölümünü açtırmak için gitmek zorunda kaldım 2 dk sürdü sürmedi muayene..Birde pratisyen muayene etti Dr bile görmedim 🙄🙄

Oğlunuzun böbreğinde ne sorun vardı? 🙁
Ayrıntılı da böbrek genişlemesi görüldü. Dogduktan sonra ilk kapalı ameliyat oldu böbrek ten mesaneye giden yerde daralma vardı onun acıması için ameliyat oldu sol böbrek ten gelen idrar dısarı verdiler 8_9 ay öyle kaldı daha sonra içeri aldılar tekrar acık ameliyatla suan sol böbrek yüzde 8 calısıyor. Hemen müdahale edilmeseydi o kadar bile calısşmaya bilir ve böregi alabilirlermiş

Canım onu neye göre anlıyoruz ayrı ayrı para vermek istemiyorum. Yok mu şöyle Bi kere alınıp kullanılacak Bi araba. Ben niye hiç bişi bilmiyorum moralim çok bozuluyo
oto koltugu ana kucagı zaten omurga gelişimi için pek de tavsiye edilmiyor uzun süreli kullanıma uygun değil. Bir de bebek 7. 8. Ayda hareketlenmeye başlar bunda zaptemezsin gibi geldi. 18 kiloya kadar demiş ama bana göre o yaşları görmez gibi eğer fotodaki dışında başka bir parçası yoksa$. Ayrıca ne moralin bozuluyor ben ilkinde evi 0-3ay kıyafet doldurdum giymedi çoğunu 1aya 3-6aya geçtik😂😂😂 geç alıcam diyorsan bebek arabasını baston ya da kabin tipi bebek arabalarına bakderim tam yatış pozisyonu olan...

Ayrıntılı da böbrek genişlemesi görüldü. Dogduktan sonra ilk kapalı ameliyat oldu böbrek ten mesaneye giden yerde daralma vardı onun acıması için ameliyat oldu sol böbrek ten gelen idrar dısarı verdiler 8_9 ay öyle kaldı daha sonra içeri aldılar tekrar acık ameliyatla suan sol böbrek yüzde 8 calısıyor. Hemen müdahale edilmeseydi o kadar bile calısşmaya bilir ve böregi alabilirlermiş
Ben bugün rutin muayenemi oldum. Bir böbreğinde genişleme gördü doktorum. 🙁 Haftaya cuma ayrıntılı ultrasona gircem. Orda net belli olur dedi. Ama normal muayenede gördüyse doktor orda da öyle gözükür diye düşünüyorum. İnşallah kötü bişey çıkmaz. Korkuyorum. Şimdi sizden de böyle duydum.

Öğretmen olan arkadaslarım ozellıkle sınıf ogretmeni haftada 30 saat canlı dersi bunyenız kaldırabilecek mi?
Ben şimdilik 4 dersle başladım. Ekders olayında bir kesinlik var mı bildiginiz? Dersler yarım saat oldugundan üçünü sabah üçünüde öğleden sonra vermeyi düşünüyorum. Ama çok da verimli geçeceğini düşünmüyorum . 2.sınıf okutuyorum sınıfta tutmak ve susturmak bu kadar zorken bunu onlıne yaşamak 🤦🏻‍♀️

Ben bugün rutin muayenemi oldum. Bir böbreğinde genişleme gördü doktorum. 🙁 Haftaya cuma ayrıntılı ultrasona gircem. Orda net belli olur dedi. Ama normal muayenede gördüyse doktor orda da öyle gözükür diye düşünüyorum. İnşallah kötü bişey çıkmaz. Korkuyorum. Şimdi sizden de böyle duydum.
Bizimki öyle oldu ama her genişleme de öyle olacak drgil tabiki bizim genişleme cok fazlaydı. Genelde erkek bebeklerde okuyor demişti drumuz ve doguma kadar yada dogumdan sonra gecer gecer demişti tabi bizimki gittikce ilerledi. Yani genelde bütün erkek bebeklerde olabiliyormuş.

Demek ki cnm normal o zmn teşekkürler bnde öyle çok ağrıyor üstüne yatamiyorum ins geçer hemen
Iyi ki yazdiniz benim sağlık ocağı hic ilgili alakalı olmadigindan beni aramadilar. Gidip vurulayim . Hatta günüm sizden 1 hafta önce . Isini iyi ve layikiyla yapmayan insanlari hic sevmiyorum😡

Benim sağlık ocağımda hiç arayıp sormuyor ama geçen doktorumun verdiği tahlilleri yaptırmak için gitmiştim üzerine basa basa tetenoz aşısı için gel dedi hemşire hanım. Annemde sen 3doz oldun genç kızken yaptırdık sana diyor. Doktoruma danışacağım :işsiz:

Meraba bende ümraniye ye yakın oturuyorum üsküdar zeynep kamil den randevu aldım 5 ekime... Bende ayrintiliya girme taraftarı değildim ama ısrarcı da değildim..Dr ikili yaptırmadiğim için istedi o yüzden gireceğim.. Devlet diye çok tatmin edici olur mu onu düşünüyorum.. Geçen perinatoloji bölümünü açtırmak için gitmek zorunda kaldım 2 dk sürdü sürmedi muayene..Birde pratisyen muayene etti Dr bile görmedim 🙄🙄

İnşallah güzel bi doktor denk gelir canım
Bizde afiyette düşündük bugün bi arayıp randevu bilgisi alıcam inşallah
4 ekimle 4 kasım arası yaptırmam gerekiyormuş şimdiden randevu almak lazım

Kızlar şu arabayı takip ediyorum ilk defa indirime girdi ve stok azalmış, tecrübeli anneler fikir verebilir mi acil 😁bu araba kaç sene kullanılır 1 yaşına kadarsa almıcam. 2,3 yaşına kadarsa alıcam bilenler lütfen bilgi verebilir mi
Bu arabanın aynısını bergüzar korel de gördüm sanki instagramında. 4 bin TL civarı değil mi?

Eklentiler

• 2A37E15B-024E-4E55-B8EC-C8141C603740.webp
    2A37E15B-024E-4E55-B8EC-C8141C603740.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 28
Ben şimdilik 4 dersle başladım. Ekders olayında bir kesinlik var mı bildiginiz? Dersler yarım saat oldugundan üçünü sabah üçünüde öğleden sonra vermeyi düşünüyorum. Ama çok da verimli geçeceğini düşünmüyorum . 2.sınıf okutuyorum sınıfta tutmak ve susturmak bu kadar zorken bunu onlıne yaşamak 🤦🏻‍♀️
Ben de 3. Sınıfım. Eziyet gıbı geliyor canlı ders cocuklar ıcın de oyle bir giriyorlar bı gıremıyorlar

Bu arabanın aynısını bergüzar korel de gördüm sanki instagramında. 4 bin TL civarı değil mi?
Kızlar bu araba ünlülerin kullandığı bir araba ama boyu fazla kısa. Yoksa sokakta yürürken yerin tüm tozunu bebeğiniz solur. Boyu arttırılıp azaltılıyor mu bilmiyorum ama kimde görsem engin. Lütfen dikkat edin

Back
X