2021 Şubat Anneleri

Arkadaşım orda doğum yapmıştı çok memnundu drundan, ben de ilk beğendim ama sonra ilgisiz geldi. çocuğu da oraya götürüyordum kontrollere ticarethane gibi gelmeye başladı, soğudum.

Valla cogu kisiden sikayet duydum cnm bide oyle guzel buyuk bir hastahanenin kapsamli bir yeni dogan yogun bakimi yok yani orda takipliyken erken dogum durumun olsa kabul etmiyorlar bir hastahanede dogum yaparken en olmazi bile düşünmek lazim.en onemlisi gerçekten doktor ve yenidogan yogun bakim gozum kapalı emanet edebilmeliyim. Hayirlisi olsun nerde guvende hissediyosan orda olmalisin en guzeli

Canım ayakta kılmakta zorlanmıyor musun? Secdede iyice sıkışıyor sanki bebek ?
İlk hamileligimde de 7.aya kadar hep ayakta kıldım canım rahat kılıyodum ama bunda bel ağrım olunca arada oturarak kılıyorum. Secdedeyken biraz daha ileri uzanıyorum o zaman bebek de sıkışmıyor.
Aynen gidince isticem odaları gormek 😃 detayli daha yaptirmadim 10 gun sonda yaptirmak icin giderim diye düşünüyorum.Amin cnm cumlemizin inslalah🤲 Bu arada cnm bebek arabasi .olayini ne düşünüyorsun yani şöyleki bizim normal arabamiz yok bebek arabasi ve taksiyle ulasim sagliyordum genelde ama simdi oglumda küçük olucak acaba ikiz bebek arabası alsammi diye düşünüyorum ama kararsizim 🤔
Şöyle canım bizim bebek arabamız chicco duo love up hem puseti var hemde normal bebek arabası oluyor. İlk başlar puseti bebekte kullanırım zaten elde taşınıyorlar bide pandemi de var cok dışarı çıkılmaz diye düşünüyorum oğluma da bebek arabasını kullanırım. Yaza doğru da büyük için uygun baston tarzı araba bakarım herhalde bu bebek arabası da küçüğe kalır. Aslında büyüğe haksızlık yapıyomuşum gibi hissediyorum ama 1 eve de 2 bebek arabası fazla olur 😥 seninde pusetin varsa sende öyle yap canım sonra büyüğe baston arabalardan alırsın ilk aylar bebekler hassas oluyo ya puset rahat oluyo onlar için.

Kizlar ne düşünüyorsunuz doğuma kadar korona hakkında bence baya düşüş olur sizce? 🤪
Tablo ortada,insanların verdiği önem ortada o yüzden Kesinlikle artış olacak. Grip ve nezle iyice arttıkça koronayla karışacak. Yasaklar gelecek birer birer. İyi günler beklemiyor bizi😭

Ve en kötüsü de doğumu tek başıma yapmam inşallah diye dua ediyorum🤲 hastanelere ziyaretçi girişini yasaklarlarsa ne annem ne eşim girmezse ne yaparım diyorum🤷🏻‍♀️😨

Tablo ortada,insanların verdiği önem ortada o yüzden Kesinlikle artış olacak. Grip ve nezle iyice arttıkça koronayla karışacak. Yasaklar gelecek birer birer. İyi günler beklemiyor bizi😭

Ve en kötüsü de doğumu tek başıma yapmam inşallah diye dua ediyorum🤲 hastanelere ziyaretçi girişini yasaklarlarsa ne annem ne eşim girmezse ne yaparım diyorum🤷🏻‍♀️😨
Tamam herşey malum ama bu kadar da umutsuz olmayın yahu!

Benim mesela babam mahalle içinde ,işçilerle hiç maske takmıyor ve benim bir çocuğum var bana bir şey olsa kim bana bakacak? Buna rağmen annem sürekli gel bana ben geliyim diyor o kadar geriliyorum ki anlatamam. Tek çocuk olmak çok zor .

Tamam herşey malum ama bu kadar da umutsuz olmayın yahu!

Benim mesela babam mahalle içinde ,işçilerle hiç maske takmıyor ve benim bir çocuğum var bana bir şey olsa kim bana bakacak? Buna rağmen annem sürekli gel bana ben geliyim diyor o kadar geriliyorum ki anlatamam. Tek çocuk olmak çok zor .
Bende yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı fabrikada görevim gereği tüm gün işçilerle muhattap olmam gerekn bir işte çalışıyorum. Annem ev hanımı babamın kendi ofisi var dikkat ediyorlar. Bende tek çocuğum ve onlar için risk benim. O yüzden gitmyioruz kapıdan bazı günler yemek alıyorum sadece. Bu dönemle annemle oğluma alışverişler yapmak birlikte bir şeyler paylaşmak o kadar isterdim ki.
Ve görüyorum insanlar hiç dikkat etmiyor sürekli uyarıyorum savunma alıyorum. Yok burnum küçük maske düşüyor ,yok 1 sn liğine çıkarmıştım gibi saçma sapan şeyler yazıyorlar. İnsanların korkusu yok.
Önümüzdeki ayı raporla geçirmeye karar verdim sırf bu yüzden. Corona iyice artmadan alışverişe başlamama hattta tamamlanan gerek diye düşünüyorum. Sizde kendinizi koruyun gerekeirse yanlarında maske takın. Eve girer girmez ellerini yıkattırın. Bir şeyler yiyip içmeyin. Hamilelere ilaçta veremiyorlar çok sıkıntı. Bir de bir can daha taşıyoruz vebali çok ağır.
Benim ellerim egzama oldu,maskeden burnunda kırmızı lekekler oluştu. Odada ve WC ye giderken bile maske takıyorum işyerinde. Çok zorlanıyorum 😨😨 Allah'ım hepimize yardım etsin🤲

Bende yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı fabrikada görevim gereği tüm gün işçilerle muhattap olmam gerekn bir işte çalışıyorum. Annem ev hanımı babamın kendi ofisi var dikkat ediyorlar. Bende tek çocuğum ve onlar için risk benim. O yüzden gitmyioruz kapıdan bazı günler yemek alıyorum sadece. Bu dönemle annemle oğluma alışverişler yapmak birlikte bir şeyler paylaşmak o kadar isterdim ki.
Ve görüyorum insanlar hiç dikkat etmiyor sürekli uyarıyorum savunma alıyorum. Yok burnum küçük maske düşüyor ,yok 1 sn liğine çıkarmıştım gibi saçma sapan şeyler yazıyorlar. İnsanların korkusu yok.
Önümüzdeki ayı raporla geçirmeye karar verdim sırf bu yüzden. Corona iyice artmadan alışverişe başlamama hattta tamamlanan gerek diye düşünüyorum. Sizde kendinizi koruyun gerekeirse yanlarında maske takın. Eve girer girmez ellerini yıkattırın. Bir şeyler yiyip içmeyin. Hamilelere ilaçta veremiyorlar çok sıkıntı. Bir de bir can daha taşıyoruz vebali çok ağır.
Benim ellerim egzama oldu,maskeden burnunda kırmızı lekekler oluştu. Odada ve WC ye giderken bile maske takıyorum işyerinde. Çok zorlanıyorum 😨😨 Allah'ım hepimize yardım etsin🤲
Ne güzel anlayislilar. Evet benim ailem önemsemiyor komsuculuk yapıyorlar herşey oluyor maskesiz. Beni sürekli abartmakla suçluyorlar bu mahallede kimse takmıyor birşey olmuyor sen çok abartiyorsun diyorlar. Aynı evde ne kadar maske korur ki oda var biraz dış siksalar vebalden cekinseler ama yok yok yok ...

Kızlar sizlerin eşleri de annesine aşırı merhametli mi . Kayinvalidem yakın zamanda dolma yemediyseniz kendime yapicam size de yapıyım demiş benimki yemediğimiz halde yedik demiş anneesine kıyamamış. Bu hafta da öyle yoruldum ki hem hergun çalışıyorum eve gelince yemek,ütü , çamaşır, kışlık hazırlıkları yapmaktan 5 dk yerime oturmadım. Bari yemeğim hazır olsaydı ona da annesine kıyamadı. Valla kızlar nazlı nazlı olun her şeyi yapınca ırgat zannediyorlar bizi

Kızlar sizlerin eşleri de annesine aşırı merhametli mi . Kayinvalidem yakın zamanda dolma yemediyseniz kendime yapicam size de yapıyım demiş benimki yemediğimiz halde yedik demiş anneesine kıyamamış. Bu hafta da öyle yoruldum ki hem hergun çalışıyorum eve gelince yemek,ütü , çamaşır, kışlık hazırlıkları yapmaktan 5 dk yerime oturmadım. Bari yemeğim hazır olsaydı ona da annesine kıyamadı. Valla kızlar nazlı nazlı olun her şeyi yapınca ırgat zannediyorlar bizi
Arada oluyor canım ama annesine bende üzülüyorum .... görümcem boşandı ve çoluk çocuk kadının basindalar. Arada bizde yemek veriyor ama öyle özel bir şey istemeyiz😔

Belki senin yapmadığını belli etmemek için öyle demiştir canım. Erkekler Farklı düşünüyor biraz. İnsan şu süreçte hazır yemeğe oturmak istiyor gerçekten. Pandemi sebebiyle dışarıdan yemiyordum ama şimdi haftada bir dışarıda yiyoruz. Bir günü kar sayıyorum o derece. Ailem çevrem çok kalabalık ama kimsenin faydası yok.

her şeyi yapmamayı en baştan yapacaktık. Sonradan pek inanmıyorLar naz niyaza :) Hiç kırılgan narin olamadım. Hep Herkül gibi alışveriş pazar poşetlerini kocasına bırakmadan eve çıkaranlardan oldum. Övünmüyorum keşke annem gibi olmasaydım diyorum. Çünkü annemde hep böyleymiş. Kendi evinin duvarlarını kendi örmüş. Şimdi 70 yaşında, yemek yapmaya mecali olmadığı günlerde bile babam surat asar anneme. Bu böyle gidiyor yani.

benim oğlum çok istekli ama bu online eğitim onu sıkıyor. ödev yaparken hep kolu ve başı ağrıyor bazen de karnına ağrılar giriyor :KK70: normal bence. ilk ödevler ilk sorumluluklar. alışırlar zamanla. bebeler doğana da kadar da iyice adapte olmuş olurlar. okumayı yazmayı da öğrenirler inş.
Tamda endişe ettiğim konuya değindin canım. Bebiş doğduğunda böyle giderse ben huniyi takarım bu ödevler sebebiyle :KK8:

Belki de 😬 apandistim patladı sezeryandan Bi kaç yıl önce, kapalı ameliyat oldum. Çok zor geçti iyileşme dönemi. Sezeryanda akşam 6da ayakta, ertesi günse makinaya çamaşır attım eğilip,😂 Ama şimdi 2 yaş Sendromu olan Bi bebek, Bi de kış soğuğu, gözüm korkuyor...
İkinci mecburi olduğundan bizim2750tl sezeryan fiyatı, ben sordum😉
2700 iyimiş bende mi karşıdan oraya gelsem, türkiye hastanesinde 4.500 ve odalalr küçücük

Arada oluyor canım ama annesine bende üzülüyorum .... görümcem boşandı ve çoluk çocuk kadının basindalar. Arada bizde yemek veriyor ama öyle özel bir şey istemeyiz😔
Benimki öyle değil canım kaynanam rahattır kayinpederim çok yardim eder annesi yardim eder bi yemeği yapar . Bende özel olarak hiç yap demem o kendine yaparken özel yemeklerden böler kadın yine öyle yapmak istemiş benimki yemek yapicam dedin o yüzden öyle dedim diyo.
Belki senin yapmadığını belli etmemek için öyle demiştir canım. Erkekler Farklı düşünüyor biraz. İnsan şu süreçte hazır yemeğe oturmak istiyor gerçekten. Pandemi sebebiyle dışarıdan yemiyordum ama şimdi haftada bir dışarıda yiyoruz. Bir günü kar sayıyorum o derece. Ailem çevrem çok kalabalık ama kimsenin faydası yok.

her şeyi yapmamayı en baştan yapacaktık. Sonradan pek inanmıyorLar naz niyaza :) Hiç kırılgan narin olamadım. Hep Herkül gibi alışveriş pazar poşetlerini kocasına bırakmadan eve çıkaranlardan oldum. Övünmüyorum keşke annem gibi olmasaydım diyorum. Çünkü annemde hep böyleymiş. Kendi evinin duvarlarını kendi örmüş. Şimdi 70 yaşında, yemek yapmaya mecali olmadığı günlerde bile babam surat asar anneme. Bu böyle gidiyor yani.
Bizde dışardan çok yedim canım artık düzenli olarak yapıyorum başka işimi bırakıyorum onu yapıyorum. Bugün de yemek yapicam dedim diye yapma demiş aslında annesi yorulmasın diye yoksa hazır yapiyo yapsın ben daha yapmadım nasılsa. Aynen bende öyleyim bu halimle her isimi yapıyorum yoğruldum diyip yatmıyorum ama böyle kiymetimiz yok işte. Bi yatsam ne yaptım da yaptım olur ama değiştircem bu düzeni benimki de can valla kimse için kendimi heder edemem. Seninde 3 çocuk olucak canım zorla yardim iste esin dostundan valla yoksa olan bize olur erken yaşlanırız

Ben üsküdar dayım camlica medipol e gidiyorum

Hangi doktora gidiyosun orda cnm. Ya benim cevremde dogum sonrasi memnun olmayan cok o hastahanede o yüzden bir iki kere gittim sonra vazgectim bide kapsamli yenidoğan yogun bakimi yok o yüzden tereddütlü kaldim

İlk hamileligimde de 7.aya kadar hep ayakta kıldım canım rahat kılıyodum ama bunda bel ağrım olunca arada oturarak kılıyorum. Secdedeyken biraz daha ileri uzanıyorum o zaman bebek de sıkışmıyor.

Şöyle canım bizim bebek arabamız chicco duo love up hem puseti var hemde normal bebek arabası oluyor. İlk başlar puseti bebekte kullanırım zaten elde taşınıyorlar bide pandemi de var cok dışarı çıkılmaz diye düşünüyorum oğluma da bebek arabasını kullanırım. Yaza doğru da büyük için uygun baston tarzı araba bakarım herhalde bu bebek arabası da küçüğe kalır. Aslında büyüğe haksızlık yapıyomuşum gibi hissediyorum ama 1 eve de 2 bebek arabası fazla olur 😥 seninde pusetin varsa sende öyle yap canım sonra büyüğe baston arabalardan alırsın ilk aylar bebekler hassas oluyo ya puset rahat oluyo onlar için.

Ya tek basina disari ciktiginda sorun aslinda diye düşünüyorum sen esinle mi cikiyorsun genelde hani 3-4 yaslarina kadar çocuk bebek arabasina ihtiyac duyuyor o yüzden hani cikmam gereken zamanlarda digerini elimde tutimde yapamicam o yüzden çok kararsızım

2700 iyimiş bende mi karşıdan oraya gelsem, türkiye hastanesinde 4.500 ve odalalr küçücük
küçükbakkalköy içerenköyde burası öyle ulaşımı da kolay gibi gelmedi bana. Şu an üsküdardayım ama oraya taşınıcam iki hafta sonra. Ben daha önce başka Bi yerde doğum yaptım. Buranın odalarını yenidoğan bakım ünitesinin bilmiyorum. Ama benim gelecek kimsem olmadığından odası eşimle bana yetsin yeter diyorum.
Bu arada kapı süsü hastane süslemesi bu süreçte yapmayı düşünüyor musunuz?malum bu süreçte kimse gelemicek ben Bi isimli tulumla kapı süsü yaptırayım diyorum fotolarda hatıra kalsın. Arkadaşım martta doğum yaptı makrome kapı süsü hazırladık anahtar falan çikolataları... Hepsi çöp oldu hazırlıklarıyla birlikte... Ziyaretine Bi ben gidebildim😔

Bizimki benden önce rahmetli olduğundan hiç bu duyguyu yaşıyamadım🤗 ama rahmetliyi bana öve öve bitiremez. Evlenmeden önce benden hafta içi mükellef Bi sofra sakın bekleme dedim. Özel şeyleri müsaitsem hafta sonu yaparım dedim. Söylendiğinde bu lafımı hatırlatırım seni kandırmadım ben uyardım derim. Geçen Bi zeytinyağlı sarma yap da arkadaşları çağıralım dedi. Cırladım benle dalga mı geçiyorsun ayakta zor duruyorum dedim. Bi de korona zamanı misafircilik mi oynucam hamile halimle dedim🤣 cidden ne yaparsan devamını bekliyorlar... Çalışıyorsun ama yaparsın.. Benimki de Bi yumurta kıramayan tiplerden... Hazır kurulu sofrada yemeyi deli gibi özledim.

Bu arada senin de ilki sezeryandı değil mi. İkinci mecburi olduğundan istege bağlı olmadığından daha uygun diye biliyorum. Medipol camlıcada sezeryan indirimli 4500, mecburi sezeryan indirimli 2500 denmişti bana. Avicenna da öyle mecburi sezeryan fiyatı o. Yoksa zorunlu olmayan daha pahalı...

Back
X