Kızlar merhaba

anlatacklarım biraz uzun ama bana dua eder misiniz? Aranızda avukat olan var mı? Danışmam gerekenlerde var

müdürümün mobbingine dayanamyıp 10 gün rapor almıştım. Dün raporum bitti işe gittim bir girdim koca evrak dolabım yok, masamın üstünde bir tane evrak yok. Bir baktım hepsini kendi odasına taşıtmış

dedim sonunda hamile olduğumu doğum iznine ayrılcğmı anlamış hem de raporluyken de sürekli beni taciz edip sinir etmişti onun acısını çıkarmak için yapmıştır dedim. 1 saat geçmedi insan kaynakları müdürü yanına çağırdı siz artk birbirinizle çalsışamayacak duruma gelmişsiniz.bende dedm ki uzun süredir böyleyiz kendi şahsi sıkıntıları var ve sizinde bildiğiniz gibi 10 yıldır çalıştığı bölüme daha kurumsal bi yerden bir kadın müdür getirdiler bunu da işten çıkaramamk için yedeğe aldılar.beni de ona bağladılar. Yaptığım işle de ilgili hiçbir eğitimi ve ilgisi yok. Aylardır çırpınıp duruyor ve bozuk psikolojisini çekiyordum
Ik müdürü diyorki e pandemide var biz seni çıkartamıyoruz. Bak tazminatında bu kadar işsizlkte alırsın hadi arabulucya gidelim. Kendi özel nedenlerimle ayrılıyorum yazacksn diyor öyle yazarsam hem tazminath hem işsizlik alamam istifa etmiş oluyorum bu cümleyle diyorum yok ben gar anti veriyorum alacksn diyor. İnanır mıyım tabiki hayır! Şurda 1,5 ay kaldı izne ayırlmama istrrseniz yıllık izin e rapor ile geçirim sonra iznm başlasın doğum izinm bitip nisanda döndüğümzde çıkış işlemlerini yapın. Hem sgk devam eder hem de devletin sunduğu imkanlardan faydalanmak için durdum ben bu kadar yaşadığım şeye rağmen dedim. O da onu kabul etmiyor. Dğne ve bugne izin aldım benm eşime dostuma avukata sormam gerek dedim.
Pazartesi gel ücretsiz ine imza at diyot hala. Şimdi işçi kabul etmese de gönderebiliyorlar ücretsize.

Şimdi iki yolum var dava açacağım fazla çalışmalarım, ücretimin elden verilmesi, mobbing ,istifaya zorlama ,mobbing gibi bir çok şey çok konuyla ilgili ama bu davalar 3-5 yılda sürebiliyor.
Geriye kalan 30 günü kullansam yine 3 haftam eksik kalıyor, heyet almam gerek. Heyet raporu almak nasık kolay mı bilen var mı? Özel hastaneler de veriyormuş.para veya torpille alınıyor mu ki artık?

Pandemi de hamilelerin heyet alması daha kolay mı?

Hastalığı olmadığı halde heyet alan var mı aranızda kızlar? raporu gönderip 32.haftada norml izinime ayrılırsam haklarımı alırım. Büyük bir firmada çalışıyorum davalıkta olmak istemiyorum aslında ama haklarımı da yedirmeye niyetim yok.

Lütfen başından geçen duyan birileri varsa bana yardımcı olabilir mi?