Hanımlar birşey sorucam doktorum her gidişimde royal omega diye bi balık yapı veriyor. Çevremdeki herkes gereksiz almana gerek yok desede aksatmadan verdiği 2 vitamini kullanıyorum Birde elenantal var. Sizce cidden gereksiz mi ?
Birde üstüme vazife değil ama alışveriş yapmamış kişilere tavsiyelerde bulunmak isterim bi yanlışım varsa lütfen düzeltiniz
ilk benim açımdan olmazsa olmazları yazmak istiyorum
1-) bakım ürünleri banyo ürünleri. İnstagram adresi vermek kural dışımı bilmediğim için vermiyorum ama takip ettiğim bi sayfa böyle ürünlerin analizini yapıp sonucunu direk paylaşıyor oradan bakarak çoğu bakım ürününü ebebekten veya Trendyol hepsiburada gibi sitelerden temin ettim.
ucuza temin ettiğim ürünler sleepy yeni doğan ıslak mendili oldu fırsat paketini 45 TL ye aldım internet indirimden
bebek şampuanı pudrası fırçası tarağı bunlar ebebekten aldım interneteki fiyatıyla arasında çok fazla fark yoktu çünkü
küveti 4moms olarak aldım biraz gereksiz bi harcama oldu ama ilk çocuk olduğu için o yüzden biraz heves ettim kendi kutusunun içinde herşeyi mevcut olduğu için geri kalan ürüne bakmadım ama
küvet almayan anneler için bence bekleyin 2 ayda 3 ayda bir şok bim gibi marketler bebek malzemesi getiriyor küvetler 35-40 TL ye satılıyor set halinde 60 TL ye geliyor bence kaliteside harika öyle ucuz diye adi birşey sanmayınki çoğumuzu annemiz mavi lehende yıkadı
2-) bebek kıyafeti; Bu konu biraz sıkıntı instagram da takip ettiğim sayfalarda bazen indirim oluyor oralardan alıyorum veya ebebeğe gittiğimde beğendiğim ürünü alıyorum ama bazen özellikle hastane çıkışları çok gereksiz pahalı olabiliyor bence ideal fiyatı en fazla 50-80 TL arası çünkü çok uzun süre giyemicek.
genellikle 3-6 ay arası alıyorum zaten şubatta doğum yapıcaz bol ve kalın giyinir diye

biraz pinti diyebilirsiniz ama çabuk büyüdükleri için böyle tercih ettim ben
ebebekte fırsat paketleri oluyor çoraplar 4.99 a satılıyor takip etmenizi öneririm sık sık ama kıyafeti güvenmediğiniz yerden almayın. Ebebekte bile aynı ürünün %100 pamuklu Halide var polyester Halide ikiside aynı fiyata üstelik
3-) tekstil; yatak örtüsü takımı müshilleri yastıkları yorgan ve battaniyesini parça parça topladım yani hoşuma gideni aldım
bebek paketi mevcut Özdilekte fiyatı 300 TL olması gerekiyor içinden banyo takımı yatak örtüsü takımı kılıfları yatak korumalığı tekstil adına herşeyi içinden çıkıyor indirimli haliyle bulduğum için almıştım Buda sık sık kampanyaya giren ürünler arasında
Bi kaç adet yatak takımını ebebekten bi adette şoktan almıştım tam takım halinde 49 TL idi yanlış hatırlıyor olabilirim ama en fazla 10 TL üstüdür.
4-) ele avuca gelen ürünler; ben büyük ürünlere öyle diyorum
mama sandalyesini yurt dışından aldım peg prego tatamia diye geçiyor ülkemizde maalesef aşırı pahalı bi ürün. Benim hemen alma nedenim 0+ desteklediği içindi ve fiyatı ülkemize göre cidden çok daha avantajlı. 250euro fiyatı mevcut ülkemizde 3.500 üstü buradan almanızı önermiyorum
bebek arabası; bu ürünüde yurt dışından temin ettim çünkü yukarıda bahsettiğim gibi ülkemizdekiyle arasında uçurum fiyat farkı mevcut aldığım model jane matrix light 2 modeli yurt dışı fiyatı 900$ 870euro arasında
bebek arabasını aşırı araştırdım günlerce haftalarca eğer Türkiye’den alacak olsam instagram sayfalarında bin TL ye satılan travel sistemler var yanında bakım çantası bile hediye ediliyor onların çoğu modelini inceledim fiyatına bakılırsa aşırı iyi ve kullanışlılar.
anne Kucağı; joie 2in1 modelini aldım bunuda ülkemiz de 1.199 TL ye ebebekte bulabilirsiniz internetten asla bulaşmayın çünkü Google da fiyatı 2.299tl çıkıyor
anne kucağınıda çok araştırıp aldım özellikle kolik çocuklarda çok fazla işe yarıyor aldığım ürünü kolik çocukta denedim hatta sonucuna anneside çok şaşırdı olmazsa olmaz bi ürünmü derseniz. EVET olmazsa olmaz bi ürün gerçekten müzikli kısmı titreşim modu sallanan kısmı kalitesi çok iyi bu ürünün YD fiyatı 149 Euro şaka gibi bi fiyatı var ama muhakkak alın derim.
ŞİMDİ gelelim geri kalan kısma Beşik konusuna joie rock park beşik aldım bunu seçmemin nedeni anne Kucağı gibi titreşimi olması ve yanında alt değiştirme ünitesi , ana kucağını vermeleri ürünü ebebekten internet üzerinden aldım alacaksanız son güne bırakmayın PTT kargo ile geldi 20 gün sürdü gelmesi geldiği gün kurdum hem hafif hem taşınır hemde cidden kullanışlı olduğunu düşünüyorum
Birde ilk hastaneden çıktığında 3-4 ay kadar yatar diye tahta yuvarlak beşik aldım cibinliği filan mevcut süsleme pek sevmesemde en azından bi isimlik filan asarım diye düşündüm.
Bu beşiklerin içine anne yanı yatağı ve reflü yatağıda aldım ayrıca bambinin bebek yatağınıda 90*120 boyutunda bi yatağın uzun süre idare edeceğini tahmin ediyorum
Reflü yatağı ve anne yanı yatağı almak isteyen kişiler acele etmesin şok marketlere tekrar gelmesini bekleyin çünkü cidden uygun fiyata aldım.
Buhar makinası: markasını bilmiyorum ama kokuda koyulan iyonizerli bi ürün aldım evim küçük ve doğalgazlı olduğundan kurumaya karşı yardımı oluyormuş almak isteyenler 200-300 TL ye bulabilirler uzaktan kumandalı seçin derim araştırdığım kadarı ile o yorgunlukla ya saat ayarlı yada kumandalı olması çok yardımcı oluyormuş
Anne bakım çantası; yukarıda değindiğim bebek arabasını aldığım için anne bakım çantası yanında vardı ama yinede ufak olduğu için okiedog marka çanta aldım hem elde hem sırtta hemde araba askıları mevcut
ebebekte 150-200 TL ye satılan bi çanta yerine eğer alabiliyorsanız okiedog markasına bakın derim ürünün biberon kılıfı alt değiştirme ünitesi kirli çantası herşeyi ile harika aradaki fiyat farkına değiyor aldığım modelin numarasını unuttum ama isteyen olursa söylerim Türkiye fiyatını bilmiyorum.
5-) emzirme besleme; ilk önce biberona değinmek istiyorum şartlar gereği emzirme bizde biberonda olacağı için biraz önem verdim bu konuya. Emzirme şansı olanlar katiyen bence bu işe bulaşmasın çünkü biberon fiyatları cidden çok pahalı.
BİM’e geçen ay geldiğinde wee marka 2 Li cam biberon almıştım 15 TL cidden çok güzel fiyat
cihicco marka biberon emzik setini 59tl ye ebebekten aldım almamın nedeni biberon anne memesi şeklindeydi indirimi yakalarsanız alın
Medela softcup ; ülkemizde fiyatı 720 TL olan bi kaşık biberon fiyatı. Almamın birden fazla nedeni vardı. Valf sistemine sahip olması 6 Aydan sonra katı gıdayı desteklemesi , biberon tercih etmeyen bebeklerde kullanım kolaylığı ve prematüre bebeklerde kullanımı olması.
Dr brown; bu ürünü alacak olan arkadaşlar DİKKAT ülkemizde iki modeli var 2010 üretim olan düz uçlu biri yakın tarihte çıkmış geniş ağızlı modeli ikiside aynı fiyat. 250-350 TL arası geniş ağızlı cam modelini aldım gaz yapmadığını bir çok kişiden duydum. Özellikle benim gibi emzirme şansınız yoksa gaz yapmaması büyük bi fayda oluyor
Süt sağma pompası; avent markadan uzak durun derim. Göğüsleri aşırı yorduğunu ve can yaktığını bir çok kişiden duydum.
Maddi duruma göre baby plus 2 Li alın derim masaj özelliği harika kullanan yorumlarıda harika. Alacağınız modelde masaj özelliği olduğuna emin olun hangi marka alırsanız alın.
Steril makinası pişirme kurutma; mamajoo 5 in1 modeli çok kullanışlı ama bin TL bi fiyatı var bunun yerine arzum marka bakmanıza öneririm aynı özellikler çok daha uygun fiyata alabilirsiniz
Süt saklama; steril makinanız varsa poşet almayın veya deterjanınıza güveniyorsanız poşet olarak almayın ebebekte baby plus marka 4 lü saklama kapları var içerdiği malzemelerde sorunsuz donmaya ve ısınmaya dayanıklı fiyatıda uygun
6-) bebek telsizi; bu ürüne ihtiyacınız varsa eğer görüntülü yani manitörlü olmanızı öneririm AliExpress ten alabilirsiniz gelme süresi 2 ay gibi bi süreyi bulur ama fiyat farkına değer
Aklıma gelenler bunlar 3-4 aydır bebek malzemesi olarak fiyat olsun kullanışlılık olsun sağlıklı olsun diye çok fazla araştırma yaptım yanlış bildiğim veya yanlış yazdığım birşey olduysa şimdiden özür diliyorum dilediğiniz gibi soru sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmak isterim öncelik sağlıklı ve fiyatının uygun olmasını seçtim. Atladığım bir konu varsa ekleme yapacağım hepinize hayırlı akşamlar sağlıklı günler dilerim.
not: bebek bezine hiç değinmedim. Çünkü Google da bir çok satıcı bebek bezi satıyor 210 lü halde 50 TL ye başka markayı 140 lı halini 50 TL ye bunu araştırıyorum eğerki güvenilir sağlıklı bi ürün ise onlarıda alıp inceleyip buraya ekleme yaparım