2021 Şubat Anneleri

Insulin kullanmak istemiyorsaniz beslenmeniz3 cok dikkat etmelisiniz.yemekten 1-2 saat once ve yemekten 1-2 saat sonra olcun degerinizi ve seker iceren cok fazla besin var.sekerinizin yuksek seyretmesi gebelikte bebegin suyunu arttirma ihtimali yuksek bilginize.
Bana kan şekeri takip defteri verildi cihaz da aldım. Lokmayı ağzına attigin anı not edip yemekten önce ve 1 saat sonra ölçüm yapıyorsun. Bu 1 hafta içinde çok dikkat ettim. Akşam tatlı krizi gelirse elmanın üzerine tarcın serpip yedim. 3 litre su. Salata çok iyi geliyor düşük çıkarıyor. Her öğünde 2 dilim ekmek veya 2 kaşık pilav hakkım var. Ekmek daha mantıklı. Ekmek 1 dilim gireceksen kan 1 dilim hakkını 1 kepçe çorba ile kullanabiliyorsun. Hal böyle olunca tatlı ya da börek yemek imkansız hale geliyor tabii. Yani çorba içmek bile lüks:) 1 kilo vermişim 1 haftada. 3 ay devam edicez sanırım bu halde. Ama diyetle bile şeker düşmezse insulin şart. Bebeğin ve annenin sağlığı için. Dozunu mutlaka endokrinoloji uzmanı ayarlıyor. Yine cihaz ile şeker takibi yapılıyor.

Aynen mesela patates yer elması bezelye fln şeker iceriyormus. Iyi bir diyetisyenden beslenme programı alınmalı.
Ben bunları yemiyor. Çok dikkatli beslendim listenin disina çikarmadim hepsi normale döndü tek sabah açlik şekeri 107 falan çikiyodu doktorda ins verdi çok direndim ama dün kullanmaya basladim

Ben bunları yemiyor. Çok dikkatli beslendim listenin disina çikarmadim hepsi normale döndü tek sabah açlik şekeri 107 falan çikiyodu doktorda ins verdi çok direndim ama dün kullanmaya basladim
Aslında çok değilmiş 90 a fln düşürebilseydin iyiydi. Açlık max 95 olacak dediler bana. Benim 80-90 arası çıkıyor açlık. Biraz kullan cnn kontrolünü yaptır. Inşallah düşer

Kızlar bebek hastaneden çıkarken ne giydiriliyor? Bide pusete koymadan önce Hava soğuk olacağı için mont falan mı giydirmek lazım?
Organik ürünler işte... Alt üst takım, tulum, hastane çıkışı gibi şeyler giydirilir. Mont olmaz, pamuk battaniyesi üstüne triko ya da örgü Bi battaniye... Ben şöyle bir şey almıcam. İçi tüylü, bebek battaniyesine sarıp koyarım...

Eklentiler

• Screenshot_20201112_222643_trendyol.com.webp
    Screenshot_20201112_222643_trendyol.com.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 87
Merhaba elleri ve ayakları şişen var mı benim 3 gündür şişiyor ayakkabilarim olmuyor artık haftaya kontrolüm var gidecegim. Gebelikte el ayak şişmesi olur ama bu aylarda oluyor mu bilemiyorum

Kizlar belim fena yahu, kopacak gibi nasıl bir ağrı 😵 artık doğuma dejygecmez dimi😔
Benimde aynen sağ arka alt kabırgamın orası çok kötü bıçak saplıyolar sanki
Kızlar uzun süredir giremiyordum nasılsınız? Herşey yolunda umarım. Ben en son 2 hafta önce dr a gitmiştim. Bebiş iyi hamdolsun ama yüzünü göstermedi sabah açlık şekeri ölçüleceği için yemek de yememiştim. 1 haftadır diyetteyim. Her öğün öncesi ve sonrası şeker ölçüyorum. Iyi çıkıyor gibi. Aclik 80 civari tokluk da 100-120 arasi çıkıyor. Bu arada kilo da verdim belki de ödemdi. 29. Haftadayım ve 9 kilo aldım. Cumartesi endokrinoloji uzm randevum var. Sabah yine aç gidilecek. Bunun dışında hala çalışıyorum. Sabah 9 akşam 18.30. Haftaya izin aldım kızımın okulu tatil. Sonra da 3 hafta kalıyor geriye. Ben 32 de ayrılacağım valla dayanılacak gibi değil. Maddi olarak ücretsiz izni uzun tutacak olmam (1 yil kesin alacağım üzerini verirlerse yine alırım) bizi etkileyecek ama çok iyi ekonomi yapabilen bir insanım. Gereksiz alışveriş yapmam, idare edeceğiz bir süre. Benim işyeri şartlarım biraz ağır. Oturmalı bir iş ama stresi ve uzun saatleri yıpratıyor. Bebişime birkaç parca kıyafet aldım. 2 tulum, 3 kollu body, 2 patikli alt pijama, 3 şapka, 5 yarim kollu body. Yenidoğan takımını babanne ya da anneanne yaptırabilir diye henüz almadım onu. İsim yazılı olan nakislilar var onlardan yaptırabiliriz. Ayrıca ana kucağı örtüsü ve minderi, müslin bez, alt açma, baby nest ve isim yazılı yastık yaptırmayı düşünüyorum. Süt sağma makinesi, beşik, park yatak, cam biberon, lohusa takımı, battaniye, yelek hırka , gümüş kapak, oyun halısı, oyuncak, anne bebek çantası, ana kucağı, nebek arabasi, emzirme yastığı olsun bunlar evde var. Başka neler aldınız siz? Bir de bebek şekeri ve süsleme yaptıracak mısınız? Hastaneye gelen olmayacağı için gerek yok, ama kızımda bu kadar meşhur değildi o zamanlar yaptirtmamistik. Biraz içimde kaldi gibi...Bebek şekerini de kime vereceğiz?
Ben geçen çikolatacıya sormuştum bi kutu mavi renkli çikolata alıcam üstünde hoşgeldin bebek yazıyor zaten kimse gelmez bide ekstradan masrafa gerek yok bence hiç yapmadım demektense bi kutu çikolata olsun yeter

Bana kan şekeri takip defteri verildi cihaz da aldım. Lokmayı ağzına attigin anı not edip yemekten önce ve 1 saat sonra ölçüm yapıyorsun. Bu 1 hafta içinde çok dikkat ettim. Akşam tatlı krizi gelirse elmanın üzerine tarcın serpip yedim. 3 litre su. Salata çok iyi geliyor düşük çıkarıyor. Her öğünde 2 dilim ekmek veya 2 kaşık pilav hakkım var. Ekmek daha mantıklı. Ekmek 1 dilim gireceksen kan 1 dilim hakkını 1 kepçe çorba ile kullanabiliyorsun. Hal böyle olunca tatlı ya da börek yemek imkansız hale geliyor tabii. Yani çorba içmek bile lüks:) 1 kilo vermişim 1 haftada. 3 ay devam edicez sanırım bu halde. Ama diyetle bile şeker düşmezse insulin şart. Bebeğin ve annenin sağlığı için. Dozunu mutlaka endokrinoloji uzmanı ayarlıyor. Yine cihaz ile şeker takibi yapılıyor.
Senin kaç çıktı cnm degerler

Merhaba elleri ve ayakları şişen var mı benim 3 gündür şişiyor ayakkabilarim olmuyor artık haftaya kontrolüm var gidecegim. Gebelikte el ayak şişmesi olur ama bu aylarda oluyor mu bilemiyorum
Canim genelde tansiyon varsa şişer diyolar
Yanintuz falan yiyomsn tansiyonn nasl
Olabliyoms boyle seylet

Benimde aynen sağ arka alt kabırgamın orası çok kötü bıçak saplıyolar sanki

Ben geçen çikolatacıya sormuştum bi kutu mavi renkli çikolata alıcam üstünde hoşgeldin bebek yazıyor zaten kimse gelmez bide ekstradan masrafa gerek yok bence hiç yapmadım demektense bi kutu çikolata olsun yeter
Kaç para dediler. Ben buradan yaptırırım lezzetli de oluyor. Kimse gelemicek hatıra kalsın diye 30 tane yeter😂 biz yeriz...

Eklentiler

• Screenshot_20201112_234849_com.huawei.browser.webp
    Screenshot_20201112_234849_com.huawei.browser.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 69
Benim nerdeyse 2 aydir hep sisiyor, corabin lastigi iz yapiyor, 38 numara ayakkabilarim olmuyor, botlarim 39 onlarda olmuyor, 40 numarada almak istemiyorum ama ne yapicam bilemiyorum, dr tuzu, tursuyu birak bol su ic dedi dikkat ediyorum

Bebek büyüdükçe damarlara baskı yapıyor o da şişliğe neden oluyor, hafifletmek için tuzsuz yemek tavsiye edilir. Ben 40 numara terliği bile şişlerden ayağıma giymiyordum ilk hamileliğimde. Ama bir de albümin var, şişliğe sebep olan... O yüzden bi doktora gidip tahlil yaptırıp gözüksen mi?

Günaydın herkese. Sosyolog anne benimde ayaklarım yüzlerim şiş. Ödem oluştu. Bu aylarda olabilir. Hareketsizlik fazla tuz alımı. Tansiyonum da normal. Diğer gebeeliklerim de de olmuştu. Kendimi sürekli yorgun hissediyorum ilk aylardaki gibi. Ocağın sonunu iple çekiyorum. 32.haftada nasıl işe başlıycam onu kara kara düşünüyorum bende 😭

Back
X