2021 Şubat Anneleri

Doktoruma güveniyorum canım ama bu durum da tehlikeli olduğu için korkuyorum benimde tansiyonum 13/9 oluyor doktor gerekirse ilaç başlarız dedi olmadi öyle yaparım biraz daha dayansın yavrum inşallah gelip geçer . Okuduklarimda korkuttu beni hafta içinde oluyor diyolar
Canım okuma bir şey gerçekten bak sana yazdım tutmuyor hepsi hepsini 😡 ben sismiyorum diye tansiyona bakmiyordum meğer böyle de oluyormuş.

Sen üzülme ve okuma bir şey limonlu şeyler iç. Takviye neler kullanıyorsun? Omege ihmal etme ve magnezyum...keşke corasprin de başlasan ama doktorun iyi bilir 👍

Geçmiş olsun canım bu tansiyon seni rahatsız ediyor mu? Evde tansiyon aletin varsa otururken bir de Dinlenirken Ölç. Ayakta dolanırken daha yüksek oluyor belki uzanır vaziyette düşük çıkar. Eğer düşük çıkarsa ozmn yatıp dinlenirsin. Bir zararı olmaz.
Teşekkür ederim canım rahatsız ediyor ensemden başlayıp baş ağrısı yapıyor ağrı gözlerime vuruyor yarın doktora gidicem bakalım o ne dicek

Teşekkür ederim canım rahatsız ediyor ensemden başlayıp baş ağrısı yapıyor ağrı gözlerime vuruyor yarın doktora gidicem bakalım o ne dicek
Sen bu günü kapat artık bir şeye bakma doktorlar Allah'ın izniyle bilir....tekrar söylüyorum 3 kadında 3 farklı durum oldu! Nette ki hersey olasılık 🤩

Canım okuma bir şey gerçekten bak sana yazdım tutmuyor hepsi hepsini 😡 ben sismiyorum diye tansiyona bakmiyordum meğer böyle de oluyormuş.

Sen üzülme ve okuma bir şey limonlu şeyler iç. Takviye neler kullanıyorsun? Omege ihmal etme ve magnezyum...keşke corasprin de başlasan ama doktorun iyi bilir 👍
Benimde hastalığım o okuyup belki iyi şeyler yazan olur diyorum hep de kötü çıkıyor 😣 magnezyum alıyorum omega da düzenli almiyodum onu düzenli alırım yarın doktora gidicem belki ilaca baslatirim dedi bakalım nolcak şöyle 35.hafta falan olda korkmicam da şimdi daha küçük. 6 haftadır doktora da gitmedim gelişimini etkiledi mi onuda bilmiyorum

Benimde hastalığım o okuyup belki iyi şeyler yazan olur diyorum hep de kötü çıkıyor 😣 magnezyum alıyorum omega da düzenli almiyodum onu düzenli alırım yarın doktora gidicem belki ilaca baslatirim dedi bakalım nolcak şöyle 35.hafta falan olda korkmicam da şimdi daha küçük. 6 haftadır doktora da gitmedim gelişimini etkiledi mi onuda bilmiyorum
Sen vesvesye kapılma yoktur bir şeyi, zaten ilaçlarla çok daha uzatiyorlar ki senin ki daha çok başı bu işlerin bir vaka bile değilsin preeklampsi için.

Öyle şişliğim yok biraz tansiyonum yükseliyordu bugün de idrar vermiştim pozitif çıkmış. Böyle olanları okuyorum 1 hafta sonra doğum yaptık diyolar korktum valla
Gebelik zehirlenmesinde bi belirti de o işte şişmeler oluyor vücut ödem yapıyor. Tansiyon kan basıncı olduğundan sürekli farklılık gösterir dinlenir halde olsan daha da düşük çıkar. Normalde büyük tansiyonun 8 9 civarı galiba... Yoksa ehvamlanıcak bi değer asla değil büyük 13... Ben sırf bu yüzden tansiyon aleti almıyorum. Psikolojik olarak etkiliyor bilek ölçerler de pek doğru sonuç vermiyor. Zaten hassas bi süreçteyiz...

Gebelik zehirlenmesinde bi belirti de o işte şişmeler oluyor vücut ödem yapıyor. Tansiyon kan basıncı olduğundan sürekli farklılık gösterir dinlenir halde olsan daha da düşük çıkar. Normalde büyük tansiyonun 8 9 civarı galiba... Yoksa ehvamlanıcak bi değer asla değil büyük 13... Ben sırf bu yüzden tansiyon aleti almıyorum. Psikolojik olarak etkiliyor bilek ölçerler de pek doğru sonuç vermiyor. Zaten hassas bi süreçteyiz...
Ben böyle doğum yaptım preeklampsiden ama en ufak şişliğim yoktu 🤷

Sen vesvesye kapılma yoktur bir şeyi, zaten ilaçlarla çok daha uzatiyorlar ki senin ki daha çok başı bu işlerin bir vaka bile değilsin preeklampsi için.
Sağol canım Allah razı olsun inşallah geçici biseydir de zamanında alırım kucağıma ilk oğlumda da tansiyon yükselmesi yaşamıştım ama idrar protein yoktu. Dün nerdeyse hiç su içmemiştim acaba o da etki etmiş midir diyorum .
Normalde tansiyonum 10/6 11/7 oluyor canım çok düşük olmuyor ama 2 gündür 12/8 13/9 arası gidip geliyor beni de çok etkiliyor . Bu hafta hem çok uykusuzum hemde çok yoruldum oğlumun kıl kurdu tedavisi için Her şeyi yıkadım evi pakladım bide kaç gün utu yaptım o etkilemiştir diyodum ama protein çıkması korkuttu

Ben böyle doğum yaptım preeklampsiden ama en ufak şişliğim yoktu 🤷
😂Yok haklısın fazla rahatlık olmadık şeylere neden olur ama olacak olana kimse engel olamıyor ki. Takdiri ilahı o vakitte gelmesini, senin o imtihanı yaşamanı istemiş. İdrarımda ilk gebelikte protein vardı ama böbrekte genişleme olduğundandı. Yoksa 40+3te sezeryan oldum. Her belirti aynı olmuyor... Crp gebelikte yükseliyor mesela ama başka Bi bulgu yoksa kanda iltihabı normal görüyor doktorlar... Baş ağrısı tansiyona bile bağlı bile olmayabilir... Kansızlık da baş ağrısı yapıyor mesela... H heyecanli_anneee nuran hanım sakinleştirir seni yarın😘

Sağol canım Allah razı olsun inşallah geçici biseydir de zamanında alırım kucağıma ilk oğlumda da tansiyon yükselmesi yaşamıştım ama idrar protein yoktu. Dün nerdeyse hiç su içmemiştim acaba o da etki etmiş midir diyorum .

Normalde tansiyonum 10/6 11/7 oluyor canım çok düşük olmuyor ama 2 gündür 12/8 13/9 arası gidip geliyor beni de çok etkiliyor . Bu hafta hem çok uykusuzum hemde çok yoruldum oğlumun kıl kurdu tedavisi için Her şeyi yıkadım evi pakladım bide kaç gün utu yaptım o etkilemiştir diyodum ama protein çıkması korkuttu
Senin baş ağrısı uykusuzluk strestendir ya. Migrenim var uykusuz kalsam saçlarımı yolar hale geliyorum. Ama rabbim beni iki gebeliğimde de o baş ağrısıyla imtihan etmedi etmez de inşallah. Çok geçmiş olsun tekrardan...

😂Yok haklısın fazla rahatlık olmadık şeylere neden olur ama olacak olana kimse engel olamıyor ki. Takdiri ilahı o vakitte gelmesini, senin o imtihanı yaşamanı istemiş. İdrarımda ilk gebelikte protein vardı ama böbrekte genişleme olduğundandı. Yoksa 40+3te sezeryan oldum. Her belirti aynı olmuyor... Crp gebelikte yükseliyor mesela ama başka Bi bulgu yoksa kanda iltihabı normal görüyor doktorlar... Baş ağrısı tansiyona bile bağlı bile olmayabilir... Kansızlık da baş ağrısı yapıyor mesela... H heyecanli_anneee nuran hanım sakinleştirir seni yarın😘
Aynen simdi bile normal yazmış gerekirse ilaç yazariz demiş 😅

Senin baş ağrısı uykusuzluk strestendir ya. Migrenim var uykusuz kalsam saçlarımı yolar hale geliyorum. Ama rabbim beni iki gebeliğimde de o baş ağrısıyla imtihan etmedi etmez de inşallah. Çok geçmiş olsun tekrardan...
Çok sağol canım baya uykusuzluk var onun stresi de var inşallah geçer gider sağlıklı bi hamilelik geçiririz hepimiz.

Cidden çok acayip benim de arkadaş da vardı ama dediğiniz gibi hep şişti kız. Bende aman öyle birşey olsa siserdim dedim ama meğer öyle değilmiş☹️ Bencede Doktor en iyisini der, ama bende H heyecanli_anneee için aynı şeyleri düşünüyorum bir seycik yoktur 🤲🏻

Ben de lavanta kesesi alicam.insallah
Bi model cok begemdm kendm yapma sansm.yok.diye nasip olursa alicam
Benim de bebek için cok eksiklik kalmadi ama benim pijama camasir almam gerek bi dahaki ay tamamlarım onları da ksmetse
Ben de dışarı çok çıkamıyorum o yüzden erkenden çıktıkça aldım azar azar. Bugünde büyük boy çamaşır tayt falan aldım artık sadece bebek bezi kaldı inşallah. Gerisi yıla ütüle yerleştir. Zaman çok çabuk geçiyor. Ben lavanta keselerine magnet de aldım buzdolabına falan yapıştırmak isteyen okur diye bi o kaldı sonra oda bitiyor inşallah. En büyuk eksik bebisin ismi . 3sim daha var daha var diye umursamıyor pek kızım da da böyle yapmıştı ismini bem koymuştum bu gidişle oğlumun ismini de ben koyucam :))

Kızlar idrarda protein +1 çıkmış preeklamspi den korkuyorum doktorum normal dedi ama :/
Benim de öyle olmuştu mutlaka idrar tahlilini yenile. İdrarın ilk kısmını tuvalete yap sil kendini temizle öyle kaba yap idrarı. Akıntı karışabiliyo o yüzden oluyo. Ben tekrarladım negatif çıktı

Senin kaç çıktı cnm degerler
Benim açlık 80 cıktı. 50 ml glikoz yüklemesi 1 saat değeri 160 cıktı. Dr kesin tanı için 100 lük glikoz yükleme yapılmalı dedi. Ben kabul etmedim. 3 saat hastanede bekleyip 3 kez kan aldirip bir de o igrenc sekeri icmek istemedim.Gebelik şekeri varmış gibi diyete başlatın kan ölçümü yaparım dedim. Diyetisyenin verdiği listeyi uyguluyorum. Her gün öğün öncesi ve sonrası ölçüm yapıp deftere yazıyorum. Yarın da kontrolüm var.

Back
X