• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

hayek hayek muhtemel dogum tarihimiz aynı gözüküyor ilk doğumun mu olacak ikincimi ona göre sezeryan mı olacan benm gibi ikinciyse. Kuzenin nasıl biri isim karakter analizi yaparsan iyi de🙏🏻☺️☺️
Benim ilk canım şimdilik doğum şekli belli değil mümkünse normal istiyorum becerebilirsek analı oğullu :) amcaoğlum küçüktür benden bebekliğini de hatırlıyorum ama cin gibi çocuktu maşallah bir de fazla bilmiş afacandı şimdi koca adam oldu yılsonuna eczacı olacak inşallah tabi karakter oturdu. Küçüklüğünden beri her yaştan kişiyle muhakkak sohbet edecek birşey bulurdu ben severim böyle kişileri sosyal iletişimi kuvvetli girişken tipleri. Erkek bir gün o da evinin babası olacak lazım ☺️

Sancı gibi gelmiştir size bence gebeliğin son aylarında temizlk ağır iş yorgunluk hemen bele vuruyor. Öyle durumlarda ayakları kaldırıp bir kaç yastık koyabilirsiniz altına dinlenin.. artık eskiisi değil vücudumuz kabul edelim koca bir göbeğimiz var 🙂
İş yapmadan duramıyorum ki ama mecbur duracağım ilk hamileliğimde böyle olmamıştım hiç her hamilelik farklıymış gerçekten

Benim bebeğime de teyzelerinden bir sürü kıyafetler gelmişti aylar öncesinden karantinadayken onları yıkayıp ütüledim kendi şifonyerimizde yer açtım yerleştirdim bende nasıl olmuş? 😊
Çünkü neyden ne kadar var ne almam lazım kestiremiyordum gerçi hala bebiş tombul mu olur zayıf mı olur bilemiyorum 10 hafta var.. Ama böyle aylara göre dizince daha kolay oldu sanki tespit etmesi..

Eklentiler

• 5D91BF9D-59D4-4B17-BAF4-BFBAEB8E9C89.webp
    5D91BF9D-59D4-4B17-BAF4-BFBAEB8E9C89.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 81
Benim bebeğime de teyzelerinden bir sürü kıyafetler gelmişti aylar öncesinden karantinadayken onları yıkayıp ütüledim kendi şifonyerimizde yer açtım yerleştirdim bende nasıl olmuş? 😊
Çünkü neyden ne kadar var ne almam lazım kestiremiyordum gerçi hala bebiş tombul mu olur zayıf mı olur bilemiyorum 10 hafta var.. Ama böyle aylara göre dizince daha kolay oldu sanki tespit etmesi..
Harika görünüyorlar bayagı almışsın bende böyle ayırmayı düşünüyorum şu düzenleyeci organizatör bezler var ya onlardan istiyim dedim rahat olur, kaç aylık aldın genelde uzun kollumu . Tulum mu alt üst mü aldnız çoğunlukla? Bende 1-3 0-3 aldıklarımdan bazılarını değişip 3-6 alayım diyorum .

İzledim onları bende su koyuyorum mesela salona götürüyorum hem sil hem süpür diyorum salonun birazını yapıyo birazını yapmıyo bazen su akıtmıyo bez kupkuru oluyo😕😔
Bezini de hafif ıslat temizliğe öyle başlar. Uygulamadan da kontrol et sonra silme özelliği açık mı diye.

Tüketici hakem heyetine basvuracaginizi söyleyin o zaman ilgilenirler. İlk kızımda çok benzerini yaşamıştım adam cevap vermeyince esim öyle mesaj atmıştı. Birden modu değişmişti satıcının. Can sıkıyor bu süreçte ama halloluyor her şey siz çok düşünmemeye çalışın..
1 hafta oldu hala ses yok. Her türlü şikayet edeceğim. Şikayet var'a fln da tüketici hakm heyetine de artk edevletten başvuruluyormuş ona da bakim.
Takıntılı bir tipim takmamaya çalışıyorum🙈 teşekkürler 💐
Bende misafir odasıdnaki komidini boşalttım. Her bir çekmeceyi aya göre ayırdım. 1. Çekmece 0-3 ay, 2. Çekmece 3-6 ay, 3.çekmece 6-9 ay şeklinde.
Artık bebişe kıyafet almıyorum.

Sizin alacak neleriniz kaldı kızlar?🙋
Beşik korumalığı, cibinliği,alezi eksik. Bebişin hastanede giyeceklerimi kendim süsleyeceğim,onu yapmam gerek.kapı süsünü de kendim yapacağım.dağıtmak için hediyeliğe karar veremedim😒 siz neler düşündünüz? hastane geceliğim yok foto çekimi için,reflü yatağı, göğüs pompası, mama almadım (alır mıyım hala bilmiyorum da🤷🏻‍♀️)

Harika görünüyorlar bayagı almışsın bende böyle ayırmayı düşünüyorum şu düzenleyeci organizatör bezler var ya onlardan istiyim dedim rahat olur, kaç aylık aldın genelde uzun kollumu . Tulum mu alt üst mü aldnız çoğunlukla? Bende 1-3 0-3 aldıklarımdan bazılarını değişip 3-6 alayım diyorum .
Bunların çoğu yeğenlerimin biri şimdi 2 yaşında öbürü 5 yaşında. Evde battaniye ve ayakkabı koleksiyonum var :)
Kıyafetler 0-1 ay 50-56 cm 1-3 ay 56-62 cm ve 3-6 ay 62-68 cm diye ayırdım çoğunlukla tulumlar ve patikli patiksiz altlar vardı.Benim aldığım birkaç ve hediye gelen birkaç parça haricinde de yok henüz.
Ben de bir hastane çıkışı aldım 2 takımlı bir de daha önceden aldığım kolsuz çıtçıtlı body+tulum +şapkası olan bir set bir de uzun kollu body+alt olan bir takım var. E bide sonuçta bu çocuk aşıya gidecek dışarı çıkacak illaki deyip aldığım bir alt üst takım yaptım bunlar hep 0-1 ay o zamanki durumuna göre sipariş veririm diye düşündüm. Çünkü küçük gelse ayrı dert büyük gelse ayrı dert giydiremek mevsim değişecek ☺️ Şimdilik kuzenlerden idare edebilir.
Ablam demişti onun oğlu alıyorum giyemeden uzuyor bu çocuk diye ki hala öyle, kızkardeşim de o kadar heveslenmiştim bebek bir ay hiç kilo almadı memeden inmemesine rağmen sonra besin alerjisi çıkmıştı onunki de küçük kalmıştı mesela

Bezini de hafif ıslat temizliğe öyle başlar. Uygulamadan da kontrol et sonra silme özelliği açık mı diye.

1 hafta oldu hala ses yok. Her türlü şikayet edeceğim. Şikayet var'a fln da tüketici hakm heyetine de artk edevletten başvuruluyormuş ona da bakim.
Takıntılı bir tipim takmamaya çalışıyorum🙈 teşekkürler 💐

Bende misafir odasıdnaki komidini boşalttım. Her bir çekmeceyi aya göre ayırdım. 1. Çekmece 0-3 ay, 2. Çekmece 3-6 ay, 3.çekmece 6-9 ay şeklinde.
Artık bebişe kıyafet almıyorum.

Sizin alacak neleriniz kaldı kızlar?🙋
Beşik korumalığı, cibinliği,alezi eksik. Bebişin hastanede giyeceklerimi kendim süsleyeceğim,onu yapmam gerek.kapı süsünü de kendim yapacağım.dağıtmak için hediyeliğe karar veremedim😒 siz neler düşündünüz? hastane geceliğim yok foto çekimi için,reflü yatağı, göğüs pompası, mama almadım (alır mıyım hala bilmiyorum da🤷🏻‍♀️)
Ben bebeği tamamlayayım deyip kendimi unutuyorum :( bebeğin havlusu, bez, ıslak bez, pişik kremi, kulak çöpüydü, vücut losyonuydu vs kaldı şampuanı mevcut ama 😁
Esas anne duruyor. Hormonlardan mı bilmiyorum kendime birşeyler bakarken off oğluma alırım moduna geçiyorum 😅
En önemlilerinden yani benim için anne çantası (diaper bag diye ingilizler) bulamadım hala çünkü çalıştığım için laptopu taşımak istediğimde 2 çanta dolaşmak istemiyorum ve onun için ayrı bölme olsun istiyorum. Bir de benek büyüdükten sonra da kişisel olarak kullanabileceğim bir tipi olsun falan filan..
Onu muhtemelen bulabilirsem birazcık fazla verip yurtdışından bulacağım 🤨 sen ne aldın anne çantası olarak?

Canım ben sana yediklerini yaziyim ama ben daha dr gitmedim. Avokado,muz, tahin pekmez ( bende şeker var pek yiyemiyorum), peynir, yoğurt, somon balığı (dip baliği olmayan balıklar da olur) , hurma(erken doğum riskin yoksa ye), organik tavuk+ et, ceviz, fındık, badem, kuru incir ve her gün yumurta. Bunlar çok faydalı hamileyken çoğu kişi bunlarla besleniyor.
Bnde de şeker sınırda ondan dikkat ediyorum..muz yiyorum,yumurta,fındık,ceviz tavuk hepsinden yiyorum aslında ama normal sanırım kızların da o civardaymis bebisleri
Banada 1250 gr dedi internetten bakarsan haftasıyla gayet uyumlu aslında
Tmm cnm demek ki normal hepimizin birbirine yakın

Gencler bu sıfır kollu zibinlar ilk doğunca rahat geçiyor mu kafadan yandan çıtçıtlari yok bı de kaç ay almak lazım aslında tecrübeliyim ama 7 yıl oldu unutmuşum😂😂

Kitikatede var şu an omuzdan patlı sıfır kol. 15 TL.... Bi bak İnternet sitesine... Ben onun kalitesini beğeniyorum... Ama büyük al alırsan 3-6ay ya da bi tane küçük al 0-3ay çabuk büyüyorlar...
İlk bebeğimde ben de hep büyük aldım sonra çocuuuma giydirecek bişey bulamadım ilk ay 😂 ben 5-6 tane aldım sıfır kol çıtçıtlılardan. Bi kaçı 0-3 ay bi kaçı 3-6 ay. Ama ölçünce hiç bir fark göremedim.

Ankara’da olanlar için babymall mağazasında tek altlar ve çıtçıtlı bodyler çok uygun. 7.90 civarı. Geri kalan hastane çıkışı, ikili takımlar ve tulumları ebebekten aldım. Daha uygun ve güzeldi.

Gencler bu sıfır kollu zibinlar ilk doğunca rahat geçiyor mu kafadan yandan çıtçıtlari yok bı de kaç ay almak lazım aslında tecrübeliyim ama 7 yıl oldu unutmuşum😂😂
Bana 4 yıl oldu ben de hatırlamıyorum çoğu şeyi. boyun kısmı sıfır yaka değil de katlamalı olan bodyler var onlardan tercih edebilirsiniz. O zamanlar C&A vardı. Zıbınları hep öyle almıştım. Kafa kısmı çok rahat geçiyordu. Şimdi sen deyince aklıma geldi keşke bu aldıklarımı da öyle tercih etseydim 😬 sanki ilk kez anne olacak gibiyim 🙄
Şöyle yakalı

Eklentiler

• 6ADF99DD-E47F-425D-A5B4-AEA777BBE6D0.webp
    6ADF99DD-E47F-425D-A5B4-AEA777BBE6D0.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 54
Dün gece belime vuran sancılarla sabahladım dedim acaba erken doğum mu yapıyorum normal bel ağrısı değildi çünkü sabaha kadar bekledim dakika tuttum düzensizdi yalancı sancılar başladı sanırım birde beyaz akıntım oldu ama geçti dün yorulmuştum baya böyle ağrı yaşayan var mı birde ayakları aşağıda sanırım sabah bir tekme vurdu ama canımı çok yaktı velet 😊😊
Dünden önceki gün aynı ağrıyı yaşadım. Kuyruk sokumuma inanılmaz baskı vardı kasılmayla beraber. Belim ve kasıklarıma vuruyordu. Eyvah dedim. Daha kıyafetlerini bile yıkamadım prematüre olursa ne yaparım diye düşündüm. Ayaklarımı duvara kaldırıp uzandım ama geçmesi uzun sürdü. Yorgunluktan büyük ihtimal. Ben de o gün çocuklara tatlı ve hamurişi yaptım aynı anda bi kaç çeşit hazırlığı kaldıramıyormuşum anladım 🙄

kızlar dr kontrolünden geldim 1600 gr olmuş miniğim ama yüzünü göstermedi popoyu dönmüş uyuyordu galiba çok az tepki verdi.
Kızlar hastaneye giderken birşeyler atıştırıp giderseniz özellkle tatlı meyvesuyu tarzı yada tokluk saglayacak bişey , hareketli oluyorlar kontrol esnasında

Back
X