• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Güle güle giysin. Ebebekin İnternet sitesi çok kötü, sipariş verene kadar kırk kere girdim çıktım, geceden beri uğraşıyorum. Kartı kaydettim de anca öyle sipariş verdim, şimdi kartı silemiyorum uyuz oldum🤣
Sağ ol canım, aynen ya dün çöktü resmen uygulama bugün alabildim ben de

Böyle düzenli kıyafetleri görünce imreniyorum maşallah🤣 ben siparişleri bi yere yığdım, daha var bu aşamaya...
Aynen çok çabuk yoruluyorum artık. Nefesim kesik kesik konuşurken bile soluk sesimi duyuyorum. Hoş sağlam kilo aldım, 14 kilocuk😬 onun da etkisi var... Bebiş de 2 kilo olmuştur tahminimce... Bi çorba yapıp oturuyorum diğer yemeğe 1 saat sonra girişiyorum. Demin süpürdüm silme yarına diyorum. Doğuma doğru evi temizlemeye birini çağırıcam gibi gözüküyor...

Aynen bende öyleyim yani düzenledim ama kaç gün sürdü herşey gözümde büyüyor
Hamilelikte mutfak çok zahemtli oldı bana
Yemek derdi 😄 bende şimdi yapıcam daha
Banada bi ay sonra falan annrm yardıma gelecek inşallah camdı perdeydi ittirmeli kaktırmalı bi şeyler yaparız inşallah

Bide buzluğa da bi şeyler koysak güzel olur aranızda stok yapan varmı 😍

Aynen bende öyleyim yani düzenledim ama kaç gün sürdü herşey gözümde büyüyor
Hamilelikte mutfak çok zahemtli oldı bana
Yemek derdi 😄 bende şimdi yapıcam daha
Banada bi ay sonra falan annrm yardıma gelecek inşallah camdı perdeydi ittirmeli kaktırmalı bi şeyler yaparız inşallah

Bide buzluğa da bi şeyler koysak güzel olur aranızda stok yapan varmı 😍
Evet benim icin de mutfak zordu. Bebişin eşyalarını kıyafetlerini yıkamadım daha. Güneşli bir günde yıkayıp kuruturum. Şifonyerimiz yeni geldi zaten. Perde, temizlik için annemi bekliyorum ben de. Eve temizlik için cagirdigimiz teyzeyi pandemi nedeniyle alamiyorum aslında çok iyi olurdu ayda 2 kez gelse. Aynen buzlugumda da pek bir şey kalmadı. Annemde derin dondurucu var bari bir seyler getirse. Onlar da pandemi nedeniyle uzak bir yerde bahçe ve ev var orda kalıyorlar. Normalde aynı sehirdeyiz. Ama ben bu seferkine bakamam diyor. Yaşlandı artık 70 yaşına geldi. Ben işe başlayınca sigortalı bakıcı tutucaz mecbur.

Battaniyeler ne kadar güzel çok beğendim nerden aldın canım ? Ben de battaniye bakıyodum ebebekten şimdi.

Çok sağol canım pazen battaniyeyi yani yeşil olanı kumaşçıdan kumaş aldık annem dikti
Sarı olanı da yine annem bimden almış
Diğeri kundak havlumuz o da bimden 😊
Bide hem hatıra olsun diye hemde kış bebeği olacağı için bende ördüm ananesi de ördü
Ekleyebilirsem onları da eklerim 😊

Sadece sarı dolgu kutu battaniyeyi ben ördüm gerisi anam sağolsun 😊

Eklentiler

• 20201108_204625.webp
    20201108_204625.webp
    44,5 KB · Görüntüleme: 52
  • 20201108_204439.webp
    20201108_204439.webp
    46,9 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Ben oglumda o kadar korkutulmaya alistim ki yeterki dogrulari soylesinler kotu de olsa diyorum😃 ama gerçekten relaxti yani korkutmadi sadece erken doğum riskim oldugu için takibimiz sık sık olmali dedi isi sansa bırakmadı.muhtemelen sanada temkinli olmak istemiştir . Doğum ucretlerinide sorucaktim aslinda unuttum onu hani spinalde ne kadar farkediyor merak ettim. Yanımda esim veya ablam olsa sanirim bende spinal olabilirdim ama tekken tansiyonum felan cikar kesin güvenemiyorum ☺️ sen ne zaman gidiceksin dogum izni raporu almaya cnm
Cumartesi günü ilk saate aldım randevuyu canım bi aksilik olmazsa o gün gidicem ama cuma günü verebilse raporu cuma gitmek isterim. Kontrole eşimle birlikte gidiyoruz çocuğu bırakmak cumartesi günü zor olucak. 1.5 sene önce 500 tl fark vardı spinalle genel arasında belden uyuşma daha pahalı oluyor .

Evet benim icin de mutfak zordu. Bebişin eşyalarını kıyafetlerini yıkamadım daha. Güneşli bir günde yıkayıp kuruturum. Şifonyerimiz yeni geldi zaten. Perde, temizlik için annemi bekliyorum ben de. Eve temizlik için cagirdigimiz teyzeyi pandemi nedeniyle alamiyorum aslında çok iyi olurdu ayda 2 kez gelse. Aynen buzlugumda da pek bir şey kalmadı. Annemde derin dondurucu var bari bir seyler getirse. Onlar da pandemi nedeniyle uzak bir yerde bahçe ve ev var orda kalıyorlar. Normalde aynı sehirdeyiz. Ama ben bu seferkine bakamam diyor. Yaşlandı artık 70 yaşına geldi. Ben işe başlayınca sigortalı bakıcı tutucaz mecbur.

Allah yardımcın olsun canım yavaş yavaş yapabildiğimiz kadar biz yapıp atarız artık

Mesela ben yufka alıp börek sarmayı düşünüyorum gül yada kalem şeklinde
Ya mayalı hamur atarım yada poğaça.pişirip atarım
sarma atabilirim

Kuru baklagilleri ıslatıp toptan paketleyip atabilirim başkaaa kolay yemek olabilecek şeyler fikriniz varsa yazın kızlar 😊

Cumartesi günü ilk saate aldım randevuyu canım bi aksilik olmazsa o gün gidicem ama cuma günü verebilse raporu cuma gitmek isterim. Kontrole eşimle birlikte gidiyoruz çocuğu bırakmak cumartesi günü zor olucak. 1.5 sene önce 500 tl fark vardı spinalle genel arasında belden uyuşma daha pahalı oluyor .

Bence verir cnm 1 gün cok sorun olmaz bizdede ctesi esim.izinli bebegi ona birakip cikiyorum mecbur birakcak kimsem.yok ☺️ evet lokaller daha pahali oluyor genelde suana kadar 1 hastahane duydum ek ücret almayan hepsinde ek ücret oluyor. Bu arada kovid testini belki kandan bakarlar diye düşünüyorum sorucam bidahaki gidisimde 😃insallah kandan bakiliyodur ya 😂😂

Bence verir cnm 1 gün cok sorun olmaz bizdede ctesi esim.izinli bebegi ona birakip cikiyorum mecbur birakcak kimsem.yok ☺️ evet lokaller daha pahali oluyor genelde suana kadar 1 hastahane duydum ek ücret almayan hepsinde ek ücret oluyor. Bu arada kovid testini belki kandan bakarlar diye düşünüyorum sorucam bidahaki gidisimde 😃insallah kandan bakiliyodur ya 😂😂
Annemle kayinvalidem var onlardan birine bırakırım herhalde eşim ilkinde hepsine geldi bunda da gelmek istiyor 😊 eğer eşimi alırsa epidural isterim ama hiç zannetmiyorum almazlar pandemiden dolayı yine genele talim ederim 😂 belki hızlı testlerden yapılıyordur canım bilmiyorum ki çünkü test sonucu 1-2 güne anca çıkıyor yöne temas ediyoruz birilerine .

Ben yaptırdım hem kan hem sürüntü yaptı doktor sürüntü daha kesin sonuç veriyor kanda negatif çıktı aynı gün birde sürüntü ye bakalım dedi sonuç ne olacak 26 saat sonra sürüntü sonucu da ne gatif çıktı

Allah yardımcın olsun canım yavaş yavaş yapabildiğimiz kadar biz yapıp atarız artık

sarma atabilirim

Kuru baklagilleri ıslatıp toptan paketleyip atabilirim başkaaa kolay yemek olabilecek şeyler fikriniz varsa yazın kızlar 😊
köfte tabiki olmazsa olmaz:) aynen börek sarma kurabiye falan çocuk için benim de aklımada olanlar.

Ben yeniyim bu mecrada e bebekte şubatta da mı indirim oluyor bilmiyorum 🤪
Evet, Şubat'ta her gün yeni bir kategori indirimde oluyor ...bazıları piyasanın çok çok altında falan oluyor.
Misal;1 Şubat Bez kampanyası 2 Şubat oyuncak kampanyası 3 Şubat emzirme ürünleri kampanyası 👍

Ben de 52 ile hamile kaldım 66 kg olmuşum. Ben de kilo almışım 😐

Aaaa bende 52 ile hamile kaldım şimdi 62 yim

Böyle düzenli kıyafetleri görünce imreniyorum maşallah🤣 ben siparişleri bi yere yığdım, daha var bu aşamaya...
Aynen çok çabuk yoruluyorum artık. Nefesim kesik kesik konuşurken bile soluk sesimi duyuyorum. Hoş sağlam kilo aldım, 14 kilocuk😬 onun da etkisi var... Bebiş de 2 kilo olmuştur tahminimce... Bi çorba yapıp oturuyorum diğer yemeğe 1 saat sonra girişiyorum. Demin süpürdüm silme yarına diyorum. Doğuma doğru evi temizlemeye birini çağırıcam gibi gözüküyor...
Kızlar her aya 1kg diyorlardı . Ama biz buna pek uynuyoruz🙈 Bugün tartılınca şok oldum.
Bende 52 ile başlamıştım bugün 61.5 olmuşum. 15 kg almadan doğururum diyordum ama galiba 15 kg alırım bu gidişle dedim🙈

Kızlar her aya 1kg diyorlardı . Ama biz buna pek uynuyoruz🙈 Bugün tartılınca şok oldum.
Bende 52 ile başlamıştım bugün 61.5 olmuşum. 15 kg almadan doğururum diyordum ama galiba 15 kg alırım bu gidişle dedim🙈
Canım ben 58le hamile kaldım şimdi 72yim.ben şimdiden 14 almışım. Bilseydim bu kadar çabuk alındığını daha az yerdim😀

Sağ ol canım, aynen ya dün çöktü resmen uygulama bugün alabildim ben de
ya ben kıyafet falan değil de temizlik ürünlerine yöneldim.
Ben 20 ile kapatırsam iyi ilkinde 30 aldım🤣 takmıyorum gidiyor çünkü...

Kızlar daha önce doğum yapanlara sormak istiyorum.
Doğumdan çıktıktan sonra 5 kg gidiyor değil mi? Kabaca 3 kg çocuk, plesanta,su ve şişkinlik 2 kg olsa diye düşündüm.🙈
Bir de ne kadar sürede eski kilonuza geri döndünüz?🙃
Allahtan kışın doğum yapıyoruz yaza kadar zayıflarım diyorum. Allah'ım sağlık versin de🤲

sarma atabilirim

Canım yapmayı denedin mi bilmiyorum ama annem dolma ve sarma da atıyordu buzluğa. Çiğ olarak, mayalı hamur iyi oluyor pizza ve poğaça için. Çocuklara özellikle evde çocuğun varsa. Bir de manti çok atıyoruz biz bir gün oturup 3-4 beze yapıyor, benim kıza pişiyorum seviyor. Aslında yapmayı bilsem içli köfte de atılıyor buzluğa. Bir de klasik kıymadan köfte hazırlayıp ya da sulu köfte icin minik köfteler de döndürülüyor.

Kızlar daha önce doğum yapanlara sormak istiyorum.
Doğumdan çıktıktan sonra 5 kg gidiyor değil mi? Kabaca 3 kg çocuk, plesanta,su ve şişkinlik 2 kg olsa diye düşündüm.🙈
Bir de ne kadar sürede eski kilonuza geri döndünüz?🙃
Allahtan kışın doğum yapıyoruz yaza kadar zayıflarım diyorum. Allah'ım sağlık versin de🤲
Canım ben 68 kg ile hamile kalmıştım 77 ile doğuma girdim. 3.4 kg bebek doğmuştu. Eve geldiğimde 72 kg. tartıldım. 1 ay içinde o 4 kg da gitmişti. Ama sonra emzirirken süt oldun diye tekrar kilo aldim. Benim yolumdan gitmeyin siz;)

Back
X