Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aç karnına içiyordum kabızlık yaptığı için tok karnına iç dedi doktor. Ben yatmadan hemen önce içiyorum.Kızlar bişey sorucam bu gyno ferro sanol kan ilacını ben sabahları aç karnına içemiyorum midem çok bulanıyor ve bazende unutuyorum bunu yemeklerden bi kaç saat sonra içen varmı yada öyle içsem faydası olur mu ?
Anlık bi ağrı bana da oluyor bıçak saplanır gibi. Biraz acıyıp geçiyor sonra.Kızlar hapşurunca mahvoluyorum ben kasığıma çok kötü ağrı giriyor. İlk doğumun olacak Allah nasip ederse ama sanki daha önce sezeryan olmuşum dikişlerim patlayackmış gibi hissediyorum.
Var mı benim gibi olan?
Yiyecek götürmek çok iyi fikir be güzel düşündünüz vallahi. Geç saate doğum yapınca acıkıyor insan her an yemek vermiyorlar. Ben eşimden çorba getirmesini istemiştim onu da acılı alıp gelmiştiAynen ben de dun çok yorulmuştum gece hep bacağım ve dizim ağrıdı. Uyandım ağrısına ilaç da içemiyoruz. Biz beşiği kurmadık daha, şifonyer almıştım o geldi kuruldu kokusu çıksın diye havalanıyor. Haftaya hava iyi olursa giysi ve nevresimleri yıkayıp kurutup yerleştirmeyi düşünüyorum. Yavaş yavaş çanta da hazırlamak lazım. Hepsini bir yere koydum ama daha eksikler var. Bir de aklıma gelmişken soyleyim. Hastaneye yiyecek de götürün. Bana kahvaltı için petibör bisküvi ile çay vermişlerdi. Ne alakaysa...Kendim mis gibi evimden götürürüm daha iyi. Ceviz, incir, kuru kayısı fln bir poşet yapicam ben.
Aynıyız inan ki. Ben de evde başka birinin varlığından pek hoşlanmıyorum. Kendi annem dahi kalsa düzenim bozuluyor. Kalan kişinin istekleri ve alışkanlıklarıyla bizim isteklerimiz uyuşmuyor. En basiti bi yemeği bile pişirilme şeklinden eşim de ben de rahatsız oluruz alıştığımız dışında olduğunda. O yüzden kimseyi istemiyorumYa eşim iki gündür abimin kızı kovidi geçirdiğinden söyle alalım ankaradan gelsin diyor, çocukla ilgilenir biz hastaneyken falan diyor, zırt pırt hastaneye gidicez artık napacaz diyorçocukla gider arabada beklersiniz dedim
ya ben kendi gölgemden bile rahatsız oluyorum evimde... Vaktiyle Yakın arkadaşımın annesi yanındaydı bebek görmeye gittiğimde kızının yanında bana " bu anne mi, küçük abla" falan demişti arkadaşım için, emziremiyordu kız diye sırf... Yani bazen annelerin bu bilmişlikleri de iyi olmuyor. Anam bana öyle dese aboww
sonra o arkadaşım ben yalnız olduğumdan en güzeli seninki karışanın edenin yok demişti
çocuğunu sahipleniyorlar seni adam yerine koymuyorlar demişti... Hakkınızda Hayırlısı vesselam
![]()
Gerçekten öyle. Kendim olsam bi şekilde vakit geçer ama çocuklara çok üzülüyorum. Sırf gün içinde hep evdeler çok sıkılmasınlar diye sabah ses yapmıyorum bari çok uyuyup günü kısaltsınlar diyeAynen nasılsa ilk aylar evde olacağız, mayıstan sonra virüs yine azalır. Bol bol dışarda oluruz. Bahçeli ev ya da köy yeri düşünmek lazım artık. Özellikle 2 çocuğu olanlar ne demek istediğimi anlar. Şehirde hayat kalmadı.
En korktuğum şey kronik hasta yaşlıların virüs kapmasıKızlar dua edindün eşim anneannem ve dedemi teste götürdü onlar da pozitif çıktılar. Biz yapma etme şu dönem geçsin derken anneannem ağrıları yüzünden ameliyat olacağım diye hastane hastane dolaştı.
Sonunda da kapmışlar. Şimdi onlara yemek hazırlıyorum. Ama stresten midir nedir off çarpıntım var. Biri 77 öbürü 83 yaşında.
BÖyle böyle haftasını sağlıkla tamamlarsın inşallah canım. Ara ara yazSorduğun için Sağol canım ayniyim yatıyorum ama iyiyim şükür :)
azıcık aşım ağrısız başımAynıyız inan ki. Ben de evde başka birinin varlığından pek hoşlanmıyorum. Kendi annem dahi kalsa düzenim bozuluyor. Kalan kişinin istekleri ve alışkanlıklarıyla bizim isteklerimiz uyuşmuyor. En basiti bi yemeği bile pişirilme şeklinden eşim de ben de rahatsız oluruz alıştığımız dışında olduğunda. O yüzden kimseyi istemiyorumeşime kayınvalidemi getirmemesi için pandemiyi öne sürdüm ama işe yaramadı. Annemgil kimseyle görüşmüyor dikkat ediyorlar felan demeye başladı. Tek umudum vardı o da söndü
![]()
Aslında eşiminki işten kaçma değil tamemen katıksız tecrübesizliktenBence başedebilirsiniz tek başınıza. İki oğlumda da kayınvalidem sadece birer hafta kalıp gitti. Onda da beni panik yapmaktan başka bir işe yaramadı. bebek ağlıyor aç mı? Gazı mı var? Sütün mü gelmiyor? Bi yeri mi çıktı? Endişesinden başka bir şey vermedi. Tek korktuğum banyo yaptırmaktı onda da eşim yardım etti hep. Banyo filesi büyük kolaylık sağladı ama üşüyecek telaşesiyle ben bir kilo veriyordum banyo yaptırırken. Kayınvalidem banyo yaptırırken üşüyecek beklenmez elin yavaş diye diye bebeğimi de strese sokmuştu bizim sert hareketlerimizden dolayı. Anne tek başınayken daha sakin bence. Bilinmezlikle paniklemiyorsun, birinin direktifleriyle lohusa sendromun coşuyor. Şehir dışında olduğum için ailemden de hiç yardıma gelen olmadı. Ama eşin desteği gerçekten çok önemli. Ayrı evlerde kalma, bu süreci anneye yükleme isteğini eşinize vermeyin bence. Bebek bakımı birlikte olmalı. Uykusuz geceniz olacaksa eşinizde şahit olmalı. Ben eşimden hiç beklemediğim şekilde destek aldım. Sabah 5e kadar kolik oğlumu omzunda gezinerek pışpışlayıp 7de işe giderdi. Emziriyorum diye yemeği önce bana yedirip bebeğe bakar, sonra kendi yerdi. Bunları eşlerimiz yaşamalı. Sonra ne var ki çocuk bakmakta evde durupta ne yapıyorsun sanki demesinler.
Ben de çocuk istiyorduk ama adet düzensizliğim vardı 3 ay adet olmamıştım neden olmuyorum diye doktora gittim 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim endoskopi olmuştum bir sürü ilaç içmiştim ock şaşırmıştıkBizimde 1 sene uzerine ilki tedaviyle oldu 2.yi de yine kendiliğinden olmaz diye düşünüyoduk zaten emziriyordum da ilaç da kullanmiyodum. Adetlerim de hep duzensizdi arada hamile olabilir miyim diye soruyordum hiç ihtimal vermiyorduk. Sonra doktora ağrıyla kasık fıtığı olabilir mi diye gittim ultrasonda bi baktık 3 aylık bebek olmuş nasıl şaşırdık bide endoskopi olup bir sürü ilaç içmiştim . Rabbim ne zamanı uygun görüyorsa o zaman nasip ediyor. Dünyadan yicekleri nimetleri varsa her türlü geliyorlar Rabbim tamamına erdirip sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin![]()
Son anlara kadar endişe edip zamanını harcama :) geçen muayenemde doktor bana aşağıya dönmüş demişti ama bir başka hastası uzun zamandır baş aşağı dururken doğumuna da az kala paşam sıkılmış yukarı dönmüş bu bebişlerin ne yapacağı hiç belli olmuyorBen de kontrole gittim kızlar bugün, 41cm 1500 gram olmuş bebişkom ama duruşu ters baş yukarıda umarım zamanla posizyonu alır endişe duyuyorum biraz bu konuda
Geçen haftaya kadar benim de öyleydi Gaviscon şurup olmadan duramadım. Bu aralar şükür tekrar azaldı.Kizlar midem çok şişiyor azıcık şeyler yiyorum![]()
Tamam canım yazarım inşallah şu iki gündür baya sancılar oluyor düzensiz bazen düzenli yarın kontrol var bakalım ne diyecek doktorBÖyle böyle haftasını sağlıkla tamamlarsın inşallah canım. Ara ara yaz![]()
Bu sözlerin altına imzamı atarım o derece doğruBence başedebilirsiniz tek başınıza. İki oğlumda da kayınvalidem sadece birer hafta kalıp gitti. Onda da beni panik yapmaktan başka bir işe yaramadı. bebek ağlıyor aç mı? Gazı mı var? Sütün mü gelmiyor? Bi yeri mi çıktı? Endişesinden başka bir şey vermedi. Tek korktuğum banyo yaptırmaktı onda da eşim yardım etti hep. Banyo filesi büyük kolaylık sağladı ama üşüyecek telaşesiyle ben bir kilo veriyordum banyo yaptırırken. Kayınvalidem banyo yaptırırken üşüyecek beklenmez elin yavaş diye diye bebeğimi de strese sokmuştu bizim sert hareketlerimizden dolayı. Anne tek başınayken daha sakin bence. Bilinmezlikle paniklemiyorsun, birinin direktifleriyle lohusa sendromun coşuyor. Şehir dışında olduğum için ailemden de hiç yardıma gelen olmadı. Ama eşin desteği gerçekten çok önemli. Ayrı evlerde kalma, bu süreci anneye yükleme isteğini eşinize vermeyin bence. Bebek bakımı birlikte olmalı. Uykusuz geceniz olacaksa eşinizde şahit olmalı. Ben eşimden hiç beklemediğim şekilde destek aldım. Sabah 5e kadar kolik oğlumu omzunda gezinerek pışpışlayıp 7de işe giderdi. Emziriyorum diye yemeği önce bana yedirip bebeğe bakar, sonra kendi yerdi. Bunları eşlerimiz yaşamalı. Sonra ne var ki çocuk bakmakta evde durupta ne yapıyorsun sanki demesinler.
Bizde öyle çok şaşırdık helikobakteri çıkmıştı bende onun için yoğun antibiyotik tedavisi gördüm 12 saat araba yolcuğu yaptım çocuk emzirerek. Rabbim bu zamana kadar getirdi inşallah sağlıkla kucagimiza almayı da nasip etsin bu dünyada nasipleri varmış demekki yavrularımızınBen de çocuk istiyorduk ama adet düzensizliğim vardı 3 ay adet olmamıştım neden olmuyorum diye doktora gittim 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim endoskopi olmuştum bir sürü ilaç içmiştim ock şaşırmıştık
Gruba girdikçe yazdın mı diye bakıyorum. Aklıma geldikçe de dua ediyorum. İnşallah yarın doktorundan güzel şeyler duyarak bize haber verirsinTamam canım yazarım inşallah şu iki gündür baya sancılar oluyor düzensiz bazen düzenli yarın kontrol var bakalım ne diyecek doktor
Benim dogumumda babam gitmiş pide yaptırmış getirmiş benim doğum odasının yanında küçücük bir misafir odası vardı orada eşimin ailesiyle beraber yemişler. Doktor bebeği kontrole geldiğinde bunlara bir kızdı. Ayy gülmekten dikiş yerlerim acımıştı. Yahu açlıktan öldünüz mü gidin evinizde yiyin. Ben yeni ameliyat olmuşum zaten yiyemiyorum...Sonradan annem çorba, kayısı hoşafı falan getirmişti bana. Hastane yemekleri korkunç çünküYiyecek götürmek çok iyi fikir be güzel düşündünüz vallahi. Geç saate doğum yapınca acıkıyor insan her an yemek vermiyorlar. Ben eşimden çorba getirmesini istemiştim onu da acılı alıp gelmişti![]()
Aynen öyle bebek zaten kendine baktırıyor bi şekilde bide iç güdüsel olarak herşeyi aslında biliyoruz çocukla birlikte ortaya çıkıyor. Dediğin gibi evin işleri yapılsa bebek de rahat bakılır, eş de yardim ediyor ama yinede bi kadın eli farklı oluyor . Yine ilk çocukta daha yapılabilir olur herşey ama şimdi 2.yle nasıl yaparım kara kara düşünüyorum . Şimdi bile yerinde durmuyor çok zorlaniyorum. Allahım sanada yardim etsin işini kolaylaştırsın inşallah
Aynen ama benimki 5 dk yerine oturmuyor ya peşine koşmaktan yoruldum![]()