• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Benim dogumumda babam gitmiş pide yaptırmış getirmiş benim doğum odasının yanında küçücük bir misafir odası vardı orada eşimin ailesiyle beraber yemişler. Doktor bebeği kontrole geldiğinde bunlara bir kızdı. Ayy gülmekten dikiş yerlerim acımıştı. Yahu açlıktan öldünüz mü gidin evinizde yiyin. Ben yeni ameliyat olmuşum zaten yiyemiyorum...Sonradan annem çorba, kayısı hoşafı falan getirmişti bana. Hastane yemekleri korkunç çünkü
Ufak bi doğum mevlidi yapmışlar ne var bunda 😂😂😂

Ben de aynı durumdayım annem vefat etti çok istiyordu doğumda yanımda olmayı nasip olmadı kaynanam illa gelcen diyor ama onun da kendine hayrı yok zorla yaptırıyorum iş eşim de laf söyletmiyor o da evde olcak elimde olsa normal doğurup ayağa kalkmak bı an önce..başkasının yaptığı yemeği de zor yiyorum kızım da öyle annem olsaydı ah ah
Mekanı cennet olsun 😔 her yaşta anneye ihtiyaç duyuluyor işte. Bizler hep evlatlarımızın başında olalım inşallah.

Yalnız değilsin canım bende aynıyım bebeğe alırsam oğluma da alıyorum epidural olsam mi diye aklimdan geçiyor sonra oğlumda olmadım bunda da olmiyim diyorum hep bi kıyaslama oluyor , içim acıyor bunlarda daha bebek ilgi istiyorlar artık oynamak için yere bile oturamıyorum oturunca kalkamıyorum 😔 inşallah bu zamanların telafisi kardeşleriyle oynayarak olur sağlıkla kucaklarimiza alalım da yazın gönüllerini alırız 😊

İnşallah ya tek duam bu yaza su lanet bitsede cocuklar cocuklugunu yaşasa

Benimki az daha büyük ben de o kafadayım. Kıyamıyorsun, kucağıma alamadığımda üzülüyorum... Oyun oynamak istiyor zıplamak hoplamak... Yok pil bitmiş annede😔 sinirinin çocuğunda haklı kuzum🤷‍♀️ hatta çalışabilir raporu almasam mı diye bile düşündüm. Yanındayım evde ama yokum çalışırken pc bsşında😅

Vallahi cok korkuyorum oglumu incitmekten hakkina girmekten dogum yaklaştıkça sürekli kurar oldum

Kizlar selam nerdeyse tum konusmalarinizi okuyorum ama islerim cok yogun maalesef icim gitse de sohbetlere katilamiyorum:KK43: size bisi sorucam, kasilma yasayan vardi sanirim burada, kasilma yasayip yasamadigimizi nasil anlariz:KK43: 2 gundur sipa degisik seyler yapiyor karnimin icinde sanki boyle gaz sancisi gibi hissediyorum ama gaz degil onu da anlayabiliyorum, sanki icerden karnimi sıkıp birakiyormus gibi bisiler hissediyorum.. daha once boyle bisi yasayan var mi? Cuma gunu de kontrolum var? Kendimi bosa da telaslandirmak istemiyorum..
Telaslanma canım anlattığın kasilmaya benziyor gibi o hissi yaşarken karnında sertleşiyor mu ? Bu haftalarda artık normal uygulamalarda bile yalancı doğum kasılmaları olabilir yazıyor hemde doktoruna da gidicekmissiniz onunla da paylaş o sana yol gösterir . Bide magnezyum aliyo musun ? Eğer alıyorsan böyle zamanlarda günde 2 ye çıkarabilirsin bana doktorum öyle tavsiye etti.

Buradaki arkadaşlarımın da tavsiyesiyle sabah aç karnına kayısı yeyip ılık su içiyorum. Beslenmem o gün hiç sulu besin değilse, bir gün kayısı yemeyi unutursam ya da yeterli gelmediyse hemen kabızlık oluyor. Gece içmekte kabızlığı engellemiyor ben de.
Bende gece lavobaya kalkinca içiyorm kendimce daha iyi emiliyodur diye düsünüyordum ama doğru mu yapiyorm yanlismi bilmiyorm kabızlık bende de hat safada

Telaslanma canım anlattığın kasilmaya benziyor gibi o hissi yaşarken karnında sertleşiyor mu ? Bu haftalarda artık normal uygulamalarda bile yalancı doğum kasılmaları olabilir yazıyor hemde doktoruna da gidicekmissiniz onunla da paylaş o sana yol gösterir . Bide magnezyum aliyo musun ? Eğer alıyorsan böyle zamanlarda günde 2 ye çıkarabilirsin bana doktorum öyle tavsiye etti.
Evet canim karnim baya tas gibi oluyor, nefes aldirmiyor bazen yatinca rahatliyorum sadece. magnezyum da aliyorum ama bacak agrilarim falan da cok kesilmedi.. cuma gunu doktora soyleyecegim ama bilemedigim icin acaba cumayi beklemesem mi diye bir de buraya yazayim istedim.. cok tesekkur ederim cevabin icin 🙏🏻

Kızlar 30.haftaya girdim cogunuz benden ilerdedir hatta ama sezeran olacagım için nor al dogum zamanından 10gün önce olacak inşşalah doğum. Bazıları kıyafetler yıkamaya ütülemeye başlamış bile bense halen acaba hersey tamammı diye soruyorum ne alsam acaba falan filan. Varmı yıkama ütüleme işini yapan. Birde bşr yemek az bi iş göreyim alt tarafta bir baskı hissediyorum çok aşagıdaymış gibi

Evet canim karnim baya tas gibi oluyor, nefes aldirmiyor bazen yatinca rahatliyorum sadece. magnezyum da aliyorum ama bacak agrilarim falan da cok kesilmedi.. cuma gunu doktora soyleyecegim ama bilemedigim icin acaba cumayi beklemesem mi diye bir de buraya yazayim istedim.. cok tesekkur ederim cevabin icin 🙏🏻
Şikayetlerimiz benzer, özellkile geceleri karnımın altı (göbek deliğimin aşağısı )semsert olup , yürümekte zorluk yşaıyorum. bazen buna ek genelde adet sancısı gibi ağrıda oluyor. yaklaşık 1-2 haftadır yaşıyorum. dr magnezyum verdi bugun başlıycam kullanmaya. yalancı kasılma dedikleri bu mu acaba ?

Şikayetlerimiz benzer, özellkile geceleri karnımın altı (göbek deliğimin aşağısı )semsert olup , yürümekte zorluk yşaıyorum. bazen buna ek genelde adet sancısı gibi ağrıda oluyor. yaklaşık 1-2 haftadır yaşıyorum. dr magnezyum verdi bugun başlıycam kullanmaya. yalancı kasılma dedikleri bu mu acaba ?
Ben magnezyum kullaniyorum aslinda ama demekki az geliyor.. benim gece bi sorunum yok aslinda agrimda olmuyor sadece o kasilma aninda hafif sicratiyor beni bir de karnim sertlesiyor.. bende de 2-3 gundur var ama ben 27. Haftadayim.. siz baya ilerdesiniz..

Kızlar 30.haftaya girdim cogunuz benden ilerdedir hatta ama sezeran olacagım için nor al dogum zamanından 10gün önce olacak inşşalah doğum. Bazıları kıyafetler yıkamaya ütülemeye başlamış bile bense halen acaba hersey tamammı diye soruyorum ne alsam acaba falan filan. Varmı yıkama ütüleme işini yapan. Birde bşr yemek az bi iş göreyim alt tarafta bir baskı hissediyorum çok aşagıdaymış gibi
Ben bu gun yikadim minik minik birsuru parca, sererken yoruldum , o kadar kucuk mu olur bebek 😊organiser , aski aldim, utuleyip onlara yerlestiricem ins

Çok sağol canım sanada çok geçmiş olsun
Bende hem kovidden dolayı hemde uyuşturucu iğne falan hamilelikte uygun olmaz diye gitmeyip sabrediyorum ama artık baya zorluyor beni apse yapmaması için dua ediyorum
Doğumdan sonra dolgu yapmalık hali kalırsa yaptırırım artık 🙄😊

çok geçmiş olsun uyuşturucu iğne olmuş muydunuz peki ?

Ya ben ağrı kesici bile içmek istemiyorum aslında
Alakası yoktur büyük ihtimalle ama geçen gece ağrı kesici içtim uyumak için kısa bi süre sonra yine ağrıdı bi faydası olmadı ve onun peşi 3 gün bebeğimin hareketleri aşırı azaldı dedim onu da mı sakinleştirdi uyuşturdu acaba o yüzden bi daha içmedim
Doktorum günde 4 taneye kadar içebilirsin dedi parolu ama yinede içmemeye çalışıyorum 🙄

Allahım acil şifalar versin aynı şekilde benim de dedem ve babaannemin pozitif çıktı biri 74 diğeri 79 yaşında evde atlattılar şükür inşallah sizinkilerde kolayca atlatır
Babaannem iyi ama dedemi etkiledi
Baya zayıfladı iştahı kesildi canım benim :KK43:
Rabbim tüm hastalara şifa versin

Tabi doktora sorarım mutlaka :)

Bende artık kan ilacını tok içicem napayım yoksa hepten unutuyorum 😊

Aah ah benim dr ne yesem şişiyor bazen yürümekte bile zorluk çekiyorum
Bol su içmemiz lazım 😐
Yok canım ya zannetmem o yapsın, 4 saatte bir içebilirsin dedi doktor bana düşün

Oğlumdan kalanlari yikadim bide aldigim hastahane cikisini felan ama henuz utumelemeye gecmedim acikcasi hic enerjim de yok evdeki bebekle zor yemek temizlik yapiyorum
Ütüye ve doğum temizligine birini alicam gibi sanırım

Kızlar dün neredeyse kesintisiz 4 saat kasılmam oldu soluğu sabah doktorda aldım, herşeyin yolunda olduğunu söyledi bol yürüyüş yapıcaksın diyince yürüyünce kasılmam olduğunu söyledim magnezyum dedi bi önceki doktorumda demişti ama kramp yok diye almamıştım, idrar yolu enfeksiyonu yok ancak sedimantasyon yüksek bu kaçıncı antibiyotik sayamadım kullanıp kullanmamak arasında kaldım crp 3 tahlildir hep yüksek ama hamilelikte olabiliyornuş, bebişim 1.5 kilo olmuş

Düzenli olup olmaması önemli canım eğer belli bi düzende olursa doktoruna gitmeni öneriririm ama düzensiz oluyorsa cumaya kadar beklenebilir ama yinede istersen doktoruna bi danış gel derse gidersin.

Bende paşa nın kıyafetlerini ütüledim şimdi.bugün çantayı hazırlarım Allah izin verirse.perşembe işe başlayacağım için yorgunluktan yapamam.gerçi evde de bişey yapasım olmuyor 🤪ismi hazır benim erkeğin "Aybars"olacak Allah izin verirse abisinin adı da "Ayberk" 🥰😍

Kızlar dün neredeyse kesintisiz 4 saat kasılmam oldu soluğu sabah doktorda aldım, herşeyin yolunda olduğunu söyledi bol yürüyüş yapıcaksın diyince yürüyünce kasılmam olduğunu söyledim magnezyum dedi bi önceki doktorumda demişti ama kramp yok diye almamıştım, idrar yolu enfeksiyonu yok ancak sedimantasyon yüksek bu kaçıncı antibiyotik sayamadım kullanıp kullanmamak arasında kaldım crp 3 tahlildir hep yüksek ama hamilelikte olabiliyornuş, bebişim 1.5 kilo olmuş
ya bu hamilelikte çok tahlile gitmiyorum hatta bugüne kadar hiç crp değerine bakılmadı ama ilkinde crp yüksekti kum döküyordum böbreğimde büyüme vardı. antibiyotik vermediler... takip denildi... bol su hatta limonlu su demişti... ama belki aşırı yüksekse antibiyotik tavsiye ediyorlardır.. bi ürolojiye gözüksen mi...

Kızlar bu ara çok gerginim, hep sinirlerim bu değişik sizler nasılsınız?

Kızlar bu ara çok gerginim, hep sinirlerim bu değişik sizler nasılsınız?
ben de... uykusuzluk da var yorgunluk da... hiç uyuyamıyorum, dinlenemiyorum da... ona bağlıyorum ee bi de yetemiyorum eve evdekilere...

Bu adamlar niye böyle ya hiç annelerine, ailelerine laf soylemiceksin ama onlar senin ailene kızınca istediğini söyler. Biraz önce bende kavga ettim yarın çocuğu almak istediler kimlerle görüşmüşler diye sor dedimsen seninkiler kimlerle görüşüyor biliyo musun diyor biliyorum annem temizliğe gelicekti komşusuyla görüştü diye gelme dedim daha napiyim dedim. Amacım riskli bir durum olmasın ama konuya başka acıdan bakıyorlar. En iyisi susup naparsa yapsınlar da onuda yapamıyorum.
Benim ilk doğumum da kaynanam köydeydi doğumdan sonra geldi sonra 10 gün sonra tekrar köye gitti annem babam yanımdaydı bu doğumumda da köye gittiler yanımda olmayacaklar babam vefat etti annem yanımda eltim doğum yaptığında yanındaydı koşa koşa gitti kayınpederimde dahil hepsi yanındaydı 2 gelin daha aldı bakalım onların doğumu nasıl olur eşimin İşyerinde işten ayrılanlar oldu kızımla 15 gündür evde yalnızım eşim İşyerinde kalıyor hamilelik hormonlarıyla çattım eşimle tartıştım ama NATO kafa NATO mermer bu erkekler gerçekten psikolojimi alt üst ettiler el birliğiyle

Ben sadece kıyafetlerini ve benim pijamaları yıkayıp ütüledim. Henüz bakım ürünleri almadık. Alır almaz bu ay içinde valizi hazırlarım. Hep aşağıda hissettiğim için ben de erken doğum tedirginliği var.

Back
X