2021 Şubat Anneleri

Erkek bebek benimki o yüzden böyle çok cicili bicili değil de ahşap bişey olsun daha ağır durur diye düşündüm, fiyat da çok uygundu hani. Evet iade yok instagramını buldum yazdım satıcının. İletişim bilgilerini de buldum ama geç oldu diye aramadım. Yarın arayıp görüşücem. Pakette hasar yoktu. Covid nedeniyle hemen açmıyoruz kargoları önce kolonya yağmuruna tutup birkaç saat bekletiyoruz öyle açıyoruz. O yüzden tutanak da yok 😞
Cok mu kirik olmadi ahsap yapistiriciyla yapistirin. Sirf bu yüzden kendim yaptim benimki kız ondan cicili bicili baya 😀
Internetten belli olmaz dedim ne olacagi. Gidip alamadim da korona.
Boyarsin o sorun degil de kirigi da yapistir napcan artik kabul etmezse. Insallah kabul eder tabi

2 ay önce kullanmistim magnesiyum bitince almamıştım başka geçenlerde eczaneden alayım dedim belirli aydan sonra alınmıyor doktora danışın dedi vermediler bende başka eczaneden aldim doktoru aramadim
Canım sanırım normal doğum yapacaklara kesiyor doktor kasilmayi falan önlüyor ya

Bu arada çiçeksepetinden kapı süsü siparişi verenler geldi mi ürünleriniz?

Ben de sipariş vermiştim bugün geldi fakat hem kırık hem de rengi istediğim renk değil 😔 Çok mutsuzum 🥺
Aynı yerden mi sipariş verdik bilmiyorumiki karton arasında geldi sağlam geldicanım

H heyecanli_anneee canım benim teyzem Almanya'da yaşıyor o evde tek yıkayacagi sırada ebe ona göstermiş.o bizdeki küvetler var ya onun içini sıcak suyla yani bebeğin girebileceği ısıda su ile dolduruyormuş vücudu onun içinde kalıyor sen güzelce onu yıkıyorsun sonra en sonunda temiz suyu döküp çıkariyorsun. Yenidoğan için bence biraz yine zor ama bu da bir taktik söyleyeyim dedim. 🤗

İlk bebeğim evet kısmet olursa sonrasında bir bebeğim daha olsun istiyorum yaş aldı başını gidiyor 😅 O zaman benim işime yarar katlanır olması. Hiç böyle düşünmemiştim teşekkür ederim ☺️
Rica ederim o zaman sizin işinizi görür evde de yer kaplamaz kullanışlı olur klasikler baya yer kapliyor 😊
Yadirgamakla korkmak ayni cumle icinde gecemez ki. Biri beni korkutma boyle yazarken neyi yadirgayabilir?
Evet emzirirken bebeğinin ustune yatip uyuya kalan yanlışlıkla bogan annelerde var ama ben böyle bir konu acilmasa bunu asla dile getirmezdim. En duyguların pik yaptigi donemde. Cogu kişinin burda 2. 3. Cocugu ilk cocugu olanlar daha korkabilir ona göre konusmak lazim. Ya da yapmak zorunda olan olabilir bogmak degil de insanbul arkds gbi bir kere soylersin baktin karsindaki ortmek zorunda uzatmazsin yani
Burda hepimiz kendi fikirlerimizi , yaşadıklarımızı anlatıyoruz herkesin ki birbirine uymak zorunda degil tabiki bende cok kötü örneklerin anlatilmasindan yana degilim hangimizin nasıl etkileneceği bilinmez. Ama kendi adıma arkadaşın yazdığında sorun görmedim açık açık da korkutma amaçlı yazmamis gibi geldi dediğim gibi bu benim anlayışım siz korkmuş olabilirsiniz . Belki tecrubesiz bir arkadas için bu bilgi faydalı olabilir açıkçası hoşumuza gitmeyen seyleri bu platformda gormezden gelebiliriz. Amacım kimseyi de savunmak değil acikcasi sizi de rahatlatmakti ama olmadı sanırım. Herkes bebeği için en iyisini bilir dogdugu zaman siz herşeyini yapar dikkat ederseniz zaten rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏😊

Donemiyor , hareekt etmiyor nasil bogulcak ki ? Ben yun yorganin cok sagliklii oldugunu okudum her yerde agir olmayacak sekilde yaptirdim. Kullanacagim stres azaltma, alerjenlik durumu azaltma gibi faydalari varmis. Battaniye de ortulebilir tabi ama bogulma hepsinde bogulma olur Allah korusun.
Ama hic sanmiyorum ya kac tane cocuk buyutmussun ortmussundur zaten. Bazi seylerin de suyu cikiyor
Cok guzel uyku tulumlari da yaptirdim acarsa kendini onlardan kullanirim ilerde ama sanmiyorum. Ben daha cok disarisi için yaptirdim o tulumlari.

Korumaliklari hem yan koruma hem üst tahta kismi kapalı olan varsa ondan al derim ya da yaptir bebekler ayaklaninca o tahta kisimlara dislerini gecirip kasincak gibi kullanip zarar verebiliyorlar ya da carpabiliyorlar
5-6 li örgülü modeller var orgu peynir var ya onun gbi besigin kenarindan yüksek kalıyor boyle alsan da korur diye düşünüyorum
En iyisi uyku tulumu kışın. Üstünü açtı mı derdi yok. Yazın müslin tülbent felan örtüyordum tabi. Zaten gözümüz hep üstlerinde oluyor ilk aylar annelik iç güdüsüyle uykusuz kalsak dahi kontrol ediyoruz nefesini bile. İçten gelen bir şey o.

Bizim beşik dar o örgü modelden alırsam alanı daralır. Model olarak beğendiğim şeyler oldu internette ama kalitesinden emin olan arkadaşlarımdan marka ismi almak istemiştim :)

Kızlar oğlum yaz bebegiydi onu yikarken küvetin içine file kullanıyordum şimdi kış bebeği filenin üstünde üşür mü ? Bide hangi marka küvet aldınız oğlumda kayınvalidemin küçük oğlundan kalan küveti kullanmıştım şimdi gorumcem de hamile aramizda 1 ay var o alir annesinden diye ben yeni almak ıstiyorum önerdiğiniz marka var mi ?
İki oğluma fileli küvetten kullandım yaz bebekleriydi çok rahat ettim yıkarken ama gerçekten yer işgali. Hemen birine verdim bebeklik geçince. Şimdi normal leğen var altına battaniyesini koyar suyun içinde yıkarım :) benim 3.olduğu için ekstra masraftan kaçınıyorum artık.

Kesinlikle araştırmalı insan... ben 3 yaşına dek kızıma uyku tulumu giydirdim sadece... Çünkü üstünü de örtme becerileri olmuyor sürekli açıliyorlar. Yorgan yeni yeni başladık hamdolsun evimde sıcak 🤗
Gerçekten uyku tulumu süper bir şey aklın kalmıyor. Deli yatıyorsa hele 🤗

Rica ederim o zaman sizin işinizi görür evde de yer kaplamaz kullanışlı olur klasikler baya yer kapliyor 😊

Burda hepimiz kendi fikirlerimizi , yaşadıklarımızı anlatıyoruz herkesin ki birbirine uymak zorunda degil tabiki bende cok kötü örneklerin anlatilmasindan yana degilim hangimizin nasıl etkileneceği bilinmez. Ama kendi adıma arkadaşın yazdığında sorun görmedim açık açık da korkutma amaçlı yazmamis gibi geldi dediğim gibi bu benim anlayışım siz korkmuş olabilirsiniz . Belki tecrubesiz bir arkadas için bu bilgi faydalı olabilir açıkçası hoşumuza gitmeyen seyleri bu platformda gormezden gelebiliriz. Amacım kimseyi de savunmak değil acikcasi sizi de rahatlatmakti ama olmadı sanırım. Herkes bebeği için en iyisini bilir dogdugu zaman siz herşeyini yapar dikkat ederseniz zaten rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏😊
Görmezden geliyorum cogu korkunc dogum hikayelerini ama direkt bana yazilmis olunca mecbur okudum malesef. Ve bu konularda etkilenen bir yapim var. Zaten ilk bebek akillarda binbir soru var. Daha yapıcı daha korkutmadan kendince fikrin söylenebilir diye düşünüyorum her zaman. Bu topikte falan hep yazmisimdir kg karsilatirmayin, korkunc dogum anlatmayin , yediğinizi ictginizi konusmayin vs vs . Ama onemseyen ve dikakte alan baskasina dert olur mu diye dusunup yorum yapan o kadar az kisi var ki bende düşünmeyecegim artik. Korkunclu hikayeler cok seviliyor anlatmasi burda da normalde de herkeste var maşallah şak diye anlatiyorlar acaba aklına takilir mi demeden
İnce düşünen incinir demisler ya o misal.
Yavas yavas basladim zaten dunden beri.
Bilgi paylasimi insabul arkadasin yaptığı gbi olur korkunclu hikayeler ve yasanmis korkunclu hikayelerle degil.
Yoksa hepimizin tanidigina bir sey oluyor hepimiz anlatmaya kalksak ohoo.
Zaten bebeğini aşırı kitaptan buyutecek biri degilim biraz daha annelerimiz ve modern bakim karışımı gideceğim.
En iyisi takmamak. Iki uc arkadaş guzel ve mantikli yaziyor onlar icin takipteyim zaten forumu. Bir de birilerine yardimci olabilmek adina.

Canım ben kıza montessori aldım ona kullanırım diye 2 köşeye geçirebileceğimi tek parça bi ürünü cigitten aldım. Müslin, içi pamuk, dokusu güzel geldi ama yatağa olmadı oğlanın beşiğe kullanıcam
Civil sanırım :) tamam bi bakayım teşekkür ederim canım. Kayınvalidenin aldığı korumalığı iade ettim😬

H heyecanli_anneee canım benim teyzem Almanya'da yaşıyor o evde tek yıkayacagi sırada ebe ona göstermiş.o bizdeki küvetler var ya onun içini sıcak suyla yani bebeğin girebileceği ısıda su ile dolduruyormuş vücudu onun içinde kalıyor sen güzelce onu yıkıyorsun sonra en sonunda temiz suyu döküp çıkariyorsun. Yenidoğan için bence biraz yine zor ama bu da bir taktik söyleyeyim dedim. 🤗
Sağol canım aklımda olsun olmadı öyle yaparım çok teferruatlı bişey istemiyorum yerimde yok saklayamam da pratik şeyler 2-3 ay işimi görür sonra bizim küvette yıkarım zaten 🤗
İki oğluma fileli küvetten kullandım yaz bebekleriydi çok rahat ettim yıkarken ama gerçekten yer işgali. Hemen birine verdim bebeklik geçince. Şimdi normal leğen var altına battaniyesini koyar suyun içinde yıkarım :) benim 3.olduğu için ekstra masraftan kaçınıyorum artık.
Benimde 1.5 sene arayla 2. Bebeğim olucak o yüzden uzun bir süre bebek düşünmüyorum o yüzden 2-3 ay beni idare edip yer kaplamayan şeyler istiyorum arkadaşla sizin dediginiz de kafama yatti normal leğen iş görür gibi :)

Yüzyüze değiliz jest mimikler yok, bazen iyi niyetle yazılmış bi cümle bile, bize sert gelebiliyor🥰🥰 hemhal olmak iyidir... Annelik içgüdüsel olan bir şey. onca kitap da okusak, onca tavsiye de alsak, 4. 5.yi de doğursak aynı çömezlik olucak hepimizde.
Civil sanırım :) tamam bi bakayım teşekkür ederim canım. Kayınvalidenin aldığı korumalığı iade ettim😬
Yok cigit🤣🤣

En iyisi uyku tulumu kışın. Üstünü açtı mı derdi yok. Yazın müslin tülbent felan örtüyordum tabi. Zaten gözümüz hep üstlerinde oluyor ilk aylar annelik iç güdüsüyle uykusuz kalsak dahi kontrol ediyoruz nefesini bile. İçten gelen bir şey o.

Bizim beşik dar o örgü modelden alırsam alanı daralır. Model olarak beğendiğim şeyler oldu internette ama kalitesinden emin olan arkadaşlarımdan marka ismi almak istemiştim :)
Uyku tulumlarimda var duruma gore o da olur bakalım yasayip göreceğiz bu konuyu da arastiririm da o zamna bebek yorgani diye bir yorgan neden var anlamdım ortalama 2 yasa kadar tehlikeli o zaman.

Arka sayfalarda bir arkadas almisti sanırım bir insta sayfasindan ona sorabilirsin bulursan. Kaca kac ki besigin eni bir 60 bir 70 var diye biliyorum. Anne yaniysa zaten bebek cok kucukken işlevini yitirdiginden cokta genis alana ihtiyac duymazsin gibi geliyor

Back
X