2021 Şubat Anneleri

Kızlar merhaba doğumlar yaklasti yarın devlet hastanesi gun verecek bana da .

Bu arada ssvd mi deniyordu kısaca:) acaba denesem mi diye düşünüyorum

Anadolu yakasında bildiğiniz hastane var mı ssvd yaptiran

Bugün Nuran hoca senden bahsetti galiba. Nstye yazdı bana dedi aslinda nstyede güvenmiyorum bi hastamin nstde ağrısı yoktu ama rahmi bi ölçtüm incelmiş dedi ama yinede bebegin kalp atislarini dinleyelim.vs dedi sen aklima.geldin direk. Sende arayi cok acma o zaman cnm git bi daha anlamadan acilman vs olmasin.
evet benim:) 40 dk sürdü nst ama evdeki gerilmelerin hiçbiri o süre zarfında olmadı. nst bazen yakalayamıyor sancıyı:( açılma olmaz sanmam kızda da olmadı 35te sancı başladı ama yok bi türlü 1 cm açılmadı. erbil bey bununla alakalı bişi demişti ama neydi unuttum:) çarşamba gidicem kontrole ama acil bişi olursa daha erken de gidebilirim.

Kızlar Antalyada olan var mı acaba
Eşim özel bi hastane ile konuşmuş bugun kapı süsü fotoğraf çekimi hepsi 3bin 500 demişler bana çok geldi fiyat konusunda tüm hastanelerin aynı mı oluyor acaba
Doğum için, Devlet hastanesi ile özel hastane arasındaki fark nedir acaba kızlar ilk gebelik bilgim yok 🤔 özel de 3500 tl dedi yani acaba o kadar parayı vereceğime bebeğin ilerki zaman ihtiyaclarına gitse daha mantıklı olmaz mı 🤔 bilemedim ya kararsızım..

Genel anestezimi olucak cnm senin.

Aynen zorlamadilar gidin kzilar pazarliginizi yapın zorlamiyor ismail bey direk iniyor yada ben durmaksizin konuştum ama direk yazip gonderdi bunumu dinlicem diye 😂

Valla bende cok sevindim senin adina cnm darısı başıma inşallah bende bugun gittim 1500 3 hafta gerileme sabit 11 günde 300 gram almis bizimkide bunada şükür bi 2 hafta daha dursa sanirim 2 kilo olur bizimkide insallah kuvez yolu gormeden saglikla aliriz kucagimiza
Canım sezaryen doğum muydu senin. Kaşarı bol ye.sanırım gebelik şekeri yoktu sen de yanlış hatırlamıyorsam . Muz, fındık, hurma, süt birlikte çekip içebilirsin. Allah’ın izniyle son haftalar daha hızlı kilo alır merak etme. Dua edelim bol bol. Hepimizin derdi farklı valla Rabbim sağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin.

Doğum için, Devlet hastanesi ile özel hastane arasındaki fark nedir acaba kızlar ilk gebelik bilgim yok 🤔 özel de 3500 tl dedi yani acaba o kadar parayı vereceğime bebeğin ilerki zaman ihtiyaclarına gitse daha mantıklı olmaz mı 🤔 bilemedim ya kararsızım..
Canım özel hastanede hangi saatte olursa olsun doğumu doktorun yaptırıyor. Pozitif muamele ilgi seni memnun edebilir. Doğum hepimiz için önemlibu yüzden insan gerilmek yerine rahatlamak istiyor. Epizyotomi, suni sancı için aceleci davranmıyorlar. Doğal süreci önce görmek istiyorlar. Devlet hastanesinde doğumu ebe yaptırır. Senin isteklerine pek kulak asmazlar, nazını çekmezler. Saatlerce açılmanı sancını beklemek istemezler. Suni sancıyı verirler bir an evvel doğum olsun diye.sadece tecrübeleri çok olduğundan bana güven veriyor devlet hastanesi. (Sezaryen tecrübem yok nasıl olur bilmiyorum) ben 5.bin TL ve üstünü vermek istemediğim ve de devlet hastanesinde tüm muameleye kendimi alıştırdığım için devlette doğum yapacağım. En büyük duam iyi bir ebe ve ekibe denk gelmek 😬

Arkadaşlar nefes darlığı bende de tekrar çoğaldı. Otururken kendi nefes sesime şaşırır oldum. Yemek yiyemiyorum resmen. Kalp atışlarım öyle düzensiz geliyor ki yemeği yarıda bırakıp soğuk havaya atıyorum kendimi. Üstelik hormalaya da başladım 🤭 geceleri bi bakıyorum eşim yastığı alıp kaçıyor yanımdan 😬

Bi arkadaşım nefes darlığı çoksa sezaryen de yapabilirler dedi. Normal doğum nefes kontrolüyle çünkü.

Bana sadece her şey normal dedi dr'um bir de dopum ne zaman diye bana sordu 🙄 haftaya tekrar bu dr a gideceğim bir sonraki haftada kendi dr'um dönüyor sonunda. Doğum hakkında hiç konuşmadık bu gidişle bi kez konuşup doğuma gireceğim. 🙈
I insaatci kızlar günlerinizi almanıza çok sevindim. Sağlıcakla kucaklarınıza alırsınız inşallah. 🤲💐 Sen erken istiyordun kabul etmedi mi dr'un ?
Benim eşimde şimdi pazartesi olsun bari babalık izni pazartesi den başlasın diyor🤣 haklı aslında. 39+1 i kabul eder mi dr'um bilmiyorum onu da geçtim oğlum durur mu onu Allah bilir🤲
Gün alsam bile yine de belirsizlik gün erahatlamam herhlde ben🙈🙄 erken gelir mi bi şey olur mu? Diye diye kendimi yerim🙈

Dün ilk defa nst te girdim çift maskeyle ve huzursuz bir şekilde çok zorlandım neyseki buralada okuduğum gibi 30-40 dk sürmedi 10 dk sürdü. Ama kendmden tiksindim bu corona bizi mahvetti ya😭
Ben de bugun çok zorlandım 2 maskeyle nefes alamiyor insan

evet benim:) 40 dk sürdü nst ama evdeki gerilmelerin hiçbiri o süre zarfında olmadı. nst bazen yakalayamıyor sancıyı:KK43: açılma olmaz sanmam kızda da olmadı 35te sancı başladı ama yok bi türlü 1 cm açılmadı. erbil bey bununla alakalı bişi demişti ama neydi unuttum:) çarşamba gidicem kontrole ama acil bişi olursa daha erken de gidebilirim.

Aynen bugun banada 40 dk istedi hic bir agri kasılma vs yapmadi ama hastahaneden ciktim.eve geldim kaldığı yerden devam etti fake atiyolar bize 😅😂 aynen cnm rahatsız edersende git insallah zamaninda gelir hayirlisiyla

S Semos sen doğurdun mu ikinci şubat bebişi senin mi🤣 gözün aydın... Rabbim analı babalı büyütsün inşallah.

İlk doğumda bir özel hastaneye gidiyorduk. Biz ilçedeydik ve hast. ildeydi. 9 ay gittik geldik ama doğum sancısının gerçek olup olmadığını anlamak için gittiğimiz ilçe devlet hastanesinde normal doğum yaptım. Doktor hanım tanıdıktı ve o an kimse yoktu. Buna rağmen popoyu açıkta bırakan önlüğü giydirip suni sancıyı dayadılar. Şimdi düşününce doğum anının adrenalin ile pek anlamadığım tuhaflıklar oldu. Yine de doğumu doktor yaptırdı.
İkinci çocukta ilde çalışıyorduk ve özele devam ettik. Daha sakin bir doğum oldu, kendi sancı çektiğim odada doğurdum ve hızlı bir doğumdu. Fakat harika bir ebe vardı; Ayşe ebe. Yaşlı, devlette emekli olmuş. Tek başına ilgilendi, yine doktor gelip doğurttu.
Her ikisinde de bebek çıkacağı sırada herkes başımıza toplandı gibi geldi, ebe hemşire sağlık çalışanı.. bu mahremiyet açısından hoş değildi, ikisinin de doktor muamelesi iyiydi, hastane şartları özelde kısa sürdüğü ve sabah saatlerinde olduğu için sakindi. Bir tek özelde hemşire hastabakıcı kim varsa “benden iyi bahset” diye bir olayları vardı. Hastane geri dönüş bekliyor sanırım. Devlette de ebelerin hediye beklentisi olmuştu, doktor söylemişti daha sonra.
Velhasıl, ben her iki doğumda da sağlıkla ve kısa sürede bebekler dünyaya geldiği için mutluydum gözüm pek de bunları görmedi. Doğum sonrası da neredeyse benzer muameleler vardı. Doğum kötü geçerse ha devlette olmuş ha özelde olmuş gene de insan memnun kalamaz gibi geliyor. Ama doğum iyi geçtiyse tüm aksilikler de silinebiliyor. Doğumuna sahip çıkmak diyorlar ya, biraz o konuda bilinçli olmak lazım. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın duasını da unutmadan..

Valla say say bitmez bütçen el verirse ozel tavsiye ederim ama bulunduğun yere gorede degisiyor doktor davranislari ben hastahanede yattigim surece insan gibi davranan 1 elin parmağını geçmezdi o yüzden tercih etmedim. Durumun musait degilse devletede gidilir tabiki sonuçta milyonlarca insan var orda doğum yapan ben özellikle doktor suratı cekmek istemedigim agzindan kerpetenle laf almakla ugrasmamak için istemedim.

Bu cumartesi gidicem canım tam 36+0 olucam senin bir daha ne zaman ?

Burdayım canım sabah baya konuştuk hastane işi çeneme vurdu 😂

Cuma çağırdı aslında ama esim bugun izin aldi ctesi gelsek olurmu dedim oda hani ctesi hafta icine gore kalabalik oluyo hafta ici kadar detayli bakamiyorum ama ctesi gel o zaman dedi. Cikar cikmaz aldim ctesiye randevuyu yoksa doluyor saatleri 😅

Canım sezaryen doğum muydu senin. Kaşarı bol ye.sanırım gebelik şekeri yoktu sen de yanlış hatırlamıyorsam . Muz, fındık, hurma, süt birlikte çekip içebilirsin. Allah’ın izniyle son haftalar daha hızlı kilo alır merak etme. Dua edelim bol bol. Hepimizin derdi farklı valla Rabbim sağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin.

Evet cnm sezeryan olucak gebelik sekerim yok.
İnsallah canim amin hepimize insallah 🤲
Mide bulantilari bas gösterdi 1 aydır inşallah azalırda kilo aldirici seyler yiyebilirim günlük muz ve findik yemeye çalışıyorum hayırlısı olsun inşallah hakkimizda ya 2 kiloyu bi girsek oh dicem.bende bi 😅

Valla say say bitmez bütçen el verirse ozel tavsiye ederim ama bulunduğun yere gorede degisiyor doktor davranislari ben hastahanede yattigim surece insan gibi davranan 1 elin parmağını geçmezdi o yüzden tercih etmedim. Durumun musait degilse devletede gidilir tabiki sonuçta milyonlarca insan var orda doğum yapan ben özellikle doktor suratı cekmek istemedigim agzindan kerpetenle laf almakla ugrasmamak için istemedim.

Cuma çağırdı aslında ama esim bugun izin aldi ctesi gelsek olurmu dedim oda hani ctesi hafta icine gore kalabalik oluyo hafta ici kadar detayli bakamiyorum ama ctesi gel o zaman dedi. Cikar cikmaz aldim ctesiye randevuyu yoksa doluyor saatleri 😅

Evet cnm sezeryan olucak gebelik sekerim yok.
İnsallah canim amin hepimize insallah 🤲
Mide bulantilari bas gösterdi 1 aydır inşallah azalırda kilo aldirici seyler yiyebilirim günlük muz ve findik yemeye çalışıyorum hayırlısı olsun inşallah hakkimizda ya 2 kiloyu bi girsek oh dicem.bende bi 😅
Cumartesi öğlene kadar çalışıyor ya çalışanlar hep o güne almak istiyorlar bende tam günüm o zaman oluyor 36+0 o yüzden öyle alıyorum 😂 bi daha kontrol hakkımın son günü giderim sonra da inşallah doğuma giderim diyorum 😂

32 çalışabilir raporunda analık izin başlangıç tarihi yazıyor. Tekrar çalışamaz raporu almamıza gerek var mı rapor bittiğinde?

İlk doğumda bir özel hastaneye gidiyorduk. Biz ilçedeydik ve hast. ildeydi. 9 ay gittik geldik ama doğum sancısının gerçek olup olmadığını anlamak için gittiğimiz ilçe devlet hastanesinde normal doğum yaptım. Doktor hanım tanıdıktı ve o an kimse yoktu. Buna rağmen popoyu açıkta bırakan önlüğü giydirip suni sancıyı dayadılar. Şimdi düşününce doğum anının adrenalin ile pek anlamadığım tuhaflıklar oldu. Yine de doğumu doktor yaptırdı.
İkinci çocukta ilde çalışıyorduk ve özele devam ettik. Daha sakin bir doğum oldu, kendi sancı çektiğim odada doğurdum ve hızlı bir doğumdu. Fakat harika bir ebe vardı; Ayşe ebe. Yaşlı, devlette emekli olmuş. Tek başına ilgilendi, yine doktor gelip doğurttu.
Her ikisinde de bebek çıkacağı sırada herkes başımıza toplandı gibi geldi, ebe hemşire sağlık çalışanı.. bu mahremiyet açısından hoş değildi, ikisinin de doktor muamelesi iyiydi, hastane şartları özelde kısa sürdüğü ve sabah saatlerinde olduğu için sakindi. Bir tek özelde hemşire hastabakıcı kim varsa “benden iyi bahset” diye bir olayları vardı. Hastane geri dönüş bekliyor sanırım. Devlette de ebelerin hediye beklentisi olmuştu, doktor söylemişti daha sonra.
Velhasıl, ben her iki doğumda da sağlıkla ve kısa sürede bebekler dünyaya geldiği için mutluydum gözüm pek de bunları görmedi. Doğum sonrası da neredeyse benzer muameleler vardı. Doğum kötü geçerse ha devlette olmuş ha özelde olmuş gene de insan memnun kalamaz gibi geliyor. Ama doğum iyi geçtiyse tüm aksilikler de silinebiliyor. Doğumuna sahip çıkmak diyorlar ya, biraz o konuda bilinçli olmak lazım. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın duasını da unutmadan..
Amin canım 🙏

Back
X