2021 Şubat Anneleri

Aynı lafları yiyorum ne abartiyorsunuz bir siz takıyorsunuz yok öyle yok böyle. Gelmesini istemiyorum ama maalesef gelmemesi de sorun sürekli aglayis ağıt beddua... Tüm suç babamın oda öyle ...
Ve eşim onun ailesi benim ki gibi baskıcı değil ve oda rahatsız oluyor annesi bana bir iyilik yapsa karşılık beklemez ama annem sürekli bir karşılık derdinde laf sokma.... O yüzden eşim üzülme bu sefer kaale almayacağım diyor ama biliyorum huylu huyundan vazgeçmez. Bu aya kadar sabrettim cagirmadim ama artık maalesef olmuyor.

Ya bir anne evli kızını eşin çalışsın annesinde kalsın sen bize gel bir ay kal ..benim tek kızım var bir torunum var diye çağırır mi? Gitsem orada da susmuyor eşimin ailesi i,eşimi kotuluyor kendince... Allah bana sabır versin, dua edin🤲🏻

İnsanların hepsiyle uğraşmak zor demek ki 🤷🏻‍♀️ Komşu, arkadaş, aile.. bu günlerde bi tek eşimin sakinliği ve sessizliği iyi geliyor bana da.

Kızlar her gün ama her gün doğurdun mu diye sorulması beni niye rahatsız ediyor ya 😞 yani her gün sorulmaz ki. Günüm geçse anlarım. Ya da öğrendin ne işine yarayacak? Gelip bebeğe mi bakacaksın?doğursam sonra duyarsın neyin ısrarı bu😫İnsanlar mı sorunlu ben mi fazla stresliyim doğum yaklaşıyor diye bilemiyorum😔
Biraz stresli olabilirsin 🙂

Aynı lafları yiyorum ne abartiyorsunuz bir siz takıyorsunuz yok öyle yok böyle. Gelmesini istemiyorum ama maalesef gelmemesi de sorun sürekli aglayis ağıt beddua... Tüm suç babamın oda öyle ...
Ve eşim onun ailesi benim ki gibi baskıcı değil ve oda rahatsız oluyor annesi bana bir iyilik yapsa karşılık beklemez ama annem sürekli bir karşılık derdinde laf sokma.... O yüzden eşim üzülme bu sefer kaale almayacağım diyor ama biliyorum huylu huyundan vazgeçmez. Bu aya kadar sabrettim cagirmadim ama artık maalesef olmuyor.

Ya bir anne evli kızını eşin çalışsın annesinde kalsın sen bize gel bir ay kal ..benim tek kızım var bir torunum var diye çağırır mi? Gitsem orada da susmuyor eşimin ailesi i,eşimi kotuluyor kendince... Allah bana sabır versin, dua edin🤲🏻
abow tek çocuk olmak ciidden zor Allah yardımcın olsun. cidden halime dua ettim, farklı şehirde olma rahatlığı var... ama telefon bile delirtiyor bazen işte.

Amin canım Allah yardımcın olsun durumlarımız çok benziyor. Benim eşimin ailesi de baskıcı değildir kaynanam yemek yapıp yollar, oglum doğduğundan beri hiç bez aldirmadi bize hep kendi aldı. Annemin bunları görüp mutlu olması lazimken gereksiz şeylere takılıp bana kötülemeye çalışıyor doğumda gelince yemek yapmıcam falan diyip beni strese sokuyor. Anneme de ihtiyacim var tek başıma 2 çocuğa da bakamam 🙁 öyle tek çağırması da olmaz eşinin de tepkisini alır hiç ince düşünmüyorlar halbuki kızlarımız evlerinde mutlu deyip onlar da mutlu olsa tam aksi davranıyorlar hep onlarin dediğini yapalım istiyorlar

İnsanların hepsiyle uğraşmak zor demek ki 🤷🏻‍♀️ Komşu, arkadaş, aile.. bu günlerde bi tek eşimin sakinliği ve sessizliği iyi geliyor bana da.
Kesinlikle o kada iyi geliyor ki ama annemleri düşündükçe 🤷
abow tek çocuk olmak ciidden zor Allah yardımcın olsun. cidden halime dua ettim, farklı şehirde olma rahatlığı var... ama telefon bile delirtiyor bazen işte.
Canım yan yana iki ayrı sehirlerdeyiz ama yok yok yok her türlü uzaniyorlar. O yüzden bir çocuk daha istiyorum aslında Rabbimden belki yaşlandıkça anneme benzerim diye ama yaş 32 oldu daha kaldiramam iki yeter gibi 😔
Amin canım Allah yardımcın olsun durumlarımız çok benziyor. Benim eşimin ailesi de baskıcı değildir kaynanam yemek yapıp yollar, oglum doğduğundan beri hiç bez aldirmadi bize hep kendi aldı. Annemin bunları görüp mutlu olması lazimken gereksiz şeylere takılıp bana kötülemeye çalışıyor doğumda gelince yemek yapmıcam falan diyip beni strese sokuyor. Anneme de ihtiyacim var tek başıma 2 çocuğa da bakamam 🙁 öyle tek çağırması da olmaz eşinin de tepkisini alır hiç ince düşünmüyorlar halbuki kızlarımız evlerinde mutlu deyip onlar da mutlu olsa tam aksi davranıyorlar hep onlarin dediğini yapalım istiyorlar
İnanamıyorum aynısı yahu.... Bence kendilerini ezik gormelerinden kaynaklanıyor.
Eşim titiz annem tam tersi her geldiğinde beni sürekli ona karşı dolduruyor beni beğenmiyor diye. Halbuki o öyle ailesine de öyle. İlk gebeligimde annemin baskıları da beni biraz preklampsi yaptı biliyormusun? Bak şimdi ne rahatım tüm hamileligimi eşimle geçirdim 🤗ama anlamıyor Allah yardımcımiz olsun.

Yemek yapmıcaksa niye geliyor canım. İki çocukla yemeği sen yapsan zaten gerisi inan mühim değil.

Kesinlikle o kada iyi geliyor ki ama annemleri düşündükçe 🤷

Canım yan yana iki ayrı sehirlerdeyiz ama yok yok yok her türlü uzaniyorlar. O yüzden bir çocuk daha istiyorum aslında Rabbimden belki yaşlandıkça anneme benzerim diye ama yaş 32 oldu daha kaldiramam iki yeter gibi 😔

İnanamıyorum aynısı yahu.... Bence kendilerini ezik gormelerinden kaynaklanıyor.
Eşim titiz annem tam tersi her geldiğinde beni sürekli ona karşı dolduruyor beni beğenmiyor diye. Halbuki o öyle ailesine de öyle. İlk gebeligimde annemin baskıları da beni biraz preklampsi yaptı biliyormusun? Bak şimdi ne rahatım tüm hamileligimi eşimle geçirdim 🤗ama anlamıyor Allah yardımcımiz olsun.
Amin canım çok takmamak lazım ama söylencek şeyi de kırmadan söylememiz gerekir yoksa daha beter oluyorlar. Dediğin gibi kendilerini eksik hissediyorlar ama o zaman sende imkaninca yap yani yada yapana konuşma kendi yapınca da sanki sadece o almış gibi konuşuyor. Stres herşeyin sebebi zaten şimdi kulaklarını tıka son haftalara geldik zaten takma kafana hiç bişey bizden kıymetli değil 😘
Yemek yapmıcaksa niye geliyor canım. İki çocukla yemeği sen yapsan zaten gerisi inan mühim değil.
Kaynanam gelince ona yemek yapmıcakmiş canım bana demiyor. Pandemi döneminde 2 dedemi kaybettim kayinvalidem sadece aradi annemi ona annem biraz takıldı, ilk hamilelikte de doğumdan sonra eve geldik ben birileri yemek yapıp koyar diye bekledim annem benim yanımdaydı kimse bişey yapmamıştı, kaynanamlar misafir gibi bebeği görüp giderlerdi annem bunlara hep takıldı acısını bana söyleyerek çıkarıyor bende kendin söyle diyorum onu da yapamıyor beni huzursuz ediyor. Bu konuda haklı ama napiyim maddi konularda da allah için çok yardım ettiler napiyim

Normalde sata gore olur cnm.eger en basindan beri bi gec dollenme yada ustune gorme gibi bir durum yoksa yani 6-7 haftalıkken 9 haftalik cikiyosa ustune gormussun derler doktorlar o sekilde devam ederse sati degistirirler ama sonraya doğru önde cikiyorsa o baz alinmaz çünkü ölçüleri onde çıksa da iç gelisimi sata göre olmus oluyor. Mesela benim 4 hafta geride suanda ama sata gore hareket ediyoruz dogum tarihi icinde

Ben 8.haftada gitmeye başaldım şuan gittiğim doktoruma o zaman 3 4 gün önde gidiyordu
Ayrıntılı da falan da 1 hafta önde çıkmıştı
En son gittiğimde de yine 1 2 hafta önde çıktı üstüne görmedim sanırım ama yerleşme kanaması yaşadım 🙄

Depend marka kilot gibi bir ped çıkmış gördünüz mü hiç. Bedeninize göre ondan alırsanız yeterli. Ben sadece atlet aldım, terleme olur diye onun dışında alt çamaşır almadım

Evet gördüm ondan alamyı düşğnüyırdum ama alt pijama mutlaka kullanırım uzun gecelikte giysem o yüzden her sefrrinde pijamayı çıkarıp külot pedi çıkarmak gözümde büyüdü nedense şuan da zor giyiyorum ondan olabilir
O yüzden ondan almamıştım
Atlet koymadım bi onu da alıp koymam lazım 2 tane koysam yeter heralde

Haberdar et canım inşallah sağlıklı sonuçlar alırsın. Usg ölçümleri doğum için baz alınmıyor diye biliyorum yanlışta olabilir.

Sağolasın canım
Gittim rutin kan ve idrar tahlili verdim bu ani sancılar belki enfeksiyondan olabilir diye okumuştum burda
Kan ilacım bitmişti hemşirem d vitamini ve demir hapını verdi

Bu demir ve kan aynı şey mi bazen kan ilacı diyolar bazen demir ilacı anlamadım 🙄
Gyno ferro sanol kullanıyıdum şimdi farklı bi (ilaç) vitamin verdiler bunu devlet veriyormuş

Asm nin demir kan ilacını kullanan varmı ?

Kızlar doğum çantasını hazırladım eksik olan birsey varmı acaba?
Kendim için ve genel ;
1 resim çekilmek icin sabahlık
3 pijama takımı
3 takım ic çamaşırı alt üst
2 emzirme sutyeni niyetine sütyen 😅
1 triko Hırka
3 çift çorap
Terlik
Göğüs pedi
Cerrahi Maske
Tuvalet kağıdı
Lohusa pedi (ben bebek bezi kullanıyorum oğlumda baya iş görmüştü :) )

Bebek için;

2 takım battaniyeli hastahane çıkışı
3 tane altli üstlü takim
Eldiven
Ağız bezi
Şapka
Çorap
Emzik
1 muslin pattaniye
1 kalın hastahane cikisi kullanmak icin battaniye
18 tane bebek bezi
Islak mendil

biberon koymadım bitek lazim olmaz diye ama onuda ekleyeyim olmadı 😅
şarj aleti :)

Doktorum erkek bebekler daha çok yoruyor kızlardan dedi gerçekten kızımda böyle değildim uykusuzluğa şimdiden başladım doğunca zombi gibi gezerim artık sağlıkla doğsunlar da razıyız uykusuzluğa
ben de tam tersi diye biliyorum kızlar anneyi daha çok yoruyor bence.erkek bebek hamilelikleri daha kolay geçiyor çevremde öyle gördüm kızlar hem anneyi çirkinleştiriyor daha ağırlaştırıyor aynı zamanda vucut daha çok yayıyor bi de mide bulantısı bence kızda daha fazla oluyor.

Kızlar her gün ama her gün doğurdun mu diye sorulması beni niye rahatsız ediyor ya 😞 yani her gün sorulmaz ki. Günüm geçse anlarım. Ya da öğrendin ne işine yarayacak? Gelip bebeğe mi bakacaksın?doğursam sonra duyarsın neyin ısrarı bu😫İnsanlar mı sorunlu ben mi fazla stresliyim doğum yaklaşıyor diye bilemiyorum😔
doğurunca haber ederim de bence :)

Back
X