- 14 Mart 2016
- 1.486
- 1.625
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben daha doğurmadı im benim bebeğin keyfi yerindeDoğum yapan tüm sevgili annelerimiz @klbkbr @Pumpkin34 @rooa @Otuken (kaçırdığım varsa özür dilerim) hepinizin gözü aydın inşallah ağrılarınız bir an önce geçer bebekleriniz bir memeden anne sütü aşığı ve uykuları düzenli olur
Doğum yapmamış kim kaldı bizden başka?Gonulmeyvesi
_Nur_ M Msspinkie @3kiz1anne @heroine L Limon kabugum @Fenbilgisi
Wonria @sevnurum
Yok vallah nst girdim hemşire ben hayatımda bu kadar harika nst görmedim dediYavruş senin sancılarım falan oluyomu haftamız bir merak ettim nasıl durumlar
Canım seninde ilk doğum mu?
Doktor banada sezerayn olabilirsin dedi çatı darlığından dolayı![]()
Başlamış doğumun bekle bakalım gerisi de gelir inşallahSabah 6 dan beri kıvrandım durdum. Adet sancısı gibi sancılarım var kahverengi akıntım da var şuan. Nst de hiç sancı çıkmadı![]()
Kız benimki geliyomu o zaman anlamadım, sancılarım sıklaşıyo git gide bağırtacak kadar şiddetli geliyo bide, ama doktorum olur normal falan dedi diye habire gitmiyorum doktoraYok vallah nst girdim hemşire ben hayatımda bu kadar harika nst görmedim dedine sancı ne belirti bekliyorum valahi
Nst bazen sancıyı yakalayamıyor demişti bana doktor. Bi de nişanda sonra 72 saat sürebiliyor doğumun olması. Hayırlısı, ssvd istiyordum inşallah istediğin gibi olurSabah 6 dan beri kıvrandım durdum. Adet sancısı gibi sancılarım var kahverengi akıntım da var şuan. Nst de hiç sancı çıkmadı![]()
Bebişin hareketleri nasıl? Azaldığını düşünüyorsan git bence acile...Kız benimki geliyomu o zaman anlamadım, sancılarım sıklaşıyo git gide bağırtacak kadar şiddetli geliyo bide, ama doktorum olur normal falan dedi diye habire gitmiyorum doktora![]()
Sanki kokulu dimi ama az az geliyor çok ıslak değilDoğum yaklaştıkça akıntısı artan oldu mu kızlar bir de koku vs olmuş muydu
İnşallah bakalım hayırlısıyla alalım kucaklarımıza.Başlamış doğumun bekle bakalım gerisi de gelir inşallah
Evet ben ilk doğumumda farketmiştim. Nasıl oluyorsa ben sancı hissettiğim halde çıkmamıştı, hemşire yanımdan gittiğinde nat cihazını acı hissettiğim bölgeye koymuştum 100 sancılarım çıkmıştı hastanenodasında yatakta doğuruyordum nerdeyse. Tabi bebeğin küçük olması etkilidir belkide 26 haftalıktı o zamanNst bazen sancıyı yakalayamıyor demişti bana doktor. Bi de nişanda sonra 72 saat sürebiliyor doğumun olması. Hayırlısı, ssvd istiyordum inşallah istediğin gibi olur![]()
Merhaba, gruba hiç yazmıyordum ama sizin gönderinizi görünce yazmak istedim. Daha çatı muayenesi olmadan önce hem Türkçe hem de İngilizce kaynaklardan ve okuduğum kitaplardan bu konuyu çok araştırdım. Ve öğrendiğim şey, çatı darlığı gibi bir durumun gerçekten çok çok düşük bir ihtimal olduğu. Amerika ve Avrupada doktorların çatı muayenesi diye bir şeyi doğum başlayana kadar yapmadığını okudum. Aynı zamanda bu ülkelerde çatı darlığı sebebiyle kadınların sezaryen olma oranı %5 iken Türkiye'de %50'lere varıyormuş. Tabii bunun sebebi doktorun gebenin başında beklemek istememesi ve en ufak komplikasyonda dava açılma ihtimali. Araştırmalarımdan ve normal doğum taraftarı doktorların söylediklerinden anladığım şu: çatı darlığı durumu doğum başlayana kadar belli olmaz, elle muayene bunu söylemek için yeterli değil. Şöyle ki, doğum sırasında bebeğin çıktığı yerdeki kemikler vs epek esnekmiş ve hareket edebiliyormuş. Doğum başladıktan saatler sonra bile açılma olmuyor ve bebek gerçekten çıkamıyorsa ancak o zaman çatı darlığı gibi bir sebep söylenebilirmiş. Eğer bebeğin çıkamamasının başka sebebi yoksa. O zaman da doğum zaten sezaryene döndürülüyor. Ben bunları iyice araştırdım, dediğim gibi daha sonra çatı muayenesi oldum ama her şeyin bilincindeydim. Tam tahmin ettiğim gibi doktorum iki saniye kontrol edip yüzünü buruşturdu ve çatı dar dedi. Tabii orada bırakmadım. Gittim internetten normal doğum yanlısı doktorları araştırdım ve şu an gittiğim doktorumu buldum. Hiçbir zaman çok geç değil bunlar olduğunda 36. Haftanın sonundaydım. Şu anki doktorum sizinle yukarıda paylaştığım bilgilerin aynısını bana söyledi. Doğum anına kadar bunun anlaşılamayacağını söyledi. Bize gelirse, şimdilik bebeğim gayet iyi durumda kafası aşağıya dönük, kilosu normal ve doktorumun açıklık var mı diye yaptığı son muayenede doktorum bebeğin kafasına dokunabildiğini söyledi. (Daha önce yaptığı açıklık muayenesinde de elle hissedilecek kadar bir darlığın asla olmadığını söylemişti.) Yani şu ana kadar bir engel yok ve normal doğumu bekliyoruz. Eğer bebeğim normal doğamazsa ve doğum ilerlemezse sezaryene dönebilir. Bunu eşim de, ben de, doktorum da kabul ediyoruz ve böyle ilerliyoruz. Ki normal doğamamasının tek sebebi çatı değil, kalp atışlarının yavaşlaması, bebeğin strese girmesi vs de olabilir. Lütfen araştırmalarınızı iyi yapın ve kararınızı öyle verin. Umarım istediğiniz gibi bir doğum olur :)Canım seninde ilk doğum mu?
Doktor banada sezerayn olabilirsin dedi çatı darlığından dolayı![]()
Çok güzel bilgiler teşekkürler ederiz, ben de sizin gibi düşünüyorum çatı muayenesi olmadım doktorum da bu durumda ısrar etmedi zaten önce benim fikrimi soruyor. Bebek gelmeye karar verince yaparsınız dedimMerhaba, gruba hiç yazmıyordum ama sizin gönderinizi görünce yazmak istedim. Daha çatı muayenesi olmadan önce hem Türkçe hem de İngilizce kaynaklardan ve okuduğum kitaplardan bu konuyu çok araştırdım. Ve öğrendiğim şey, çatı darlığı gibi bir durumun gerçekten çok çok düşük bir ihtimal olduğu. Amerika ve Avrupada doktorların çatı muayenesi diye bir şeyi doğum başlayana kadar yapmadığını okudum. Aynı zamanda bu ülkelerde çatı darlığı sebebiyle kadınların sezaryen olma oranı %5 iken Türkiye'de %50'lere varıyormuş. Tabii bunun sebebi doktorun gebenin başında beklemek istememesi ve en ufak komplikasyonda dava açılma ihtimali. Araştırmalarımdan ve normal doğum taraftarı doktorların söylediklerinden anladığım şu: çatı darlığı durumu doğum başlayana kadar belli olmaz, elle muayene bunu söylemek için yeterli değil. Şöyle ki, doğum sırasında bebeğin çıktığı yerdeki kemikler vs epek esnekmiş ve hareket edebiliyormuş. Doğum başladıktan saatler sonra bile açılma olmuyor ve bebek gerçekten çıkamıyorsa ancak o zaman çatı darlığı gibi bir sebep söylenebilirmiş. Eğer bebeğin çıkamamasının başka sebebi yoksa. O zaman da doğum zaten sezaryene döndürülüyor. Ben bunları iyice araştırdım, dediğim gibi daha sonra çatı muayenesi oldum ama her şeyin bilincindeydim. Tam tahmin ettiğim gibi doktorum iki saniye kontrol edip yüzünü buruşturdu ve çatı dar dedi. Tabii orada bırakmadım. Gittim internetten normal doğum yanlısı doktorları araştırdım ve şu an gittiğim doktorumu buldum. Hiçbir zaman çok geç değil bunlar olduğunda 36. Haftanın sonundaydım. Şu anki doktorum sizinle yukarıda paylaştığım bilgilerin aynısını bana söyledi. Doğum anına kadar bunun anlaşılamayacağını söyledi. Bize gelirse, şimdilik bebeğim gayet iyi durumda kafası aşağıya dönük, kilosu normal ve doktorumun açıklık var mı diye yaptığı son muayenede doktorum bebeğin kafasına dokunabildiğini söyledi. (Daha önce yaptığı açıklık muayenesinde de elle hissedilecek kadar bir darlığın asla olmadığını söylemişti.) Yani şu ana kadar bir engel yok ve normal doğumu bekliyoruz. Eğer bebeğim normal doğamazsa ve doğum ilerlemezse sezaryene dönebilir. Bunu eşim de, ben de, doktorum da kabul ediyoruz ve böyle ilerliyoruz. Ki normal doğamamasının tek sebebi çatı değil, kalp atışlarının yavaşlaması, bebeğin strese girmesi vs de olabilir. Lütfen araştırmalarınızı iyi yapın ve kararınızı öyle verin. Umarım istediğiniz gibi bir doğum olur :)
Evet aynen son zamanlarda kokulu olmaya başladım doktora da sormadım normaldir diye. Az az oluyor ama devamlı peçete değiştiriyorum her abdest arasıSanki kokulu dimi ama az az geliyor çok ıslak değil
Hareketleri normal hatta bazen deli dana gibi, devam etmiyo şimdi sancılar yine zorlarsa bi gitcem bakiyimBebişin hareketleri nasıl? Azaldığını düşünüyorsan git bence acile...
Cnm ikinci Doğumun ama insan kaç olursa olsun panikliyor bilemiyor di miDoğum yapıcağım hastane uzak oldıpu için bulunduğum ilçede bi hastNedeçektirdim nst. Gidiceğim hastane de 40 dk nst çektiler burda 10 dk
Ama araba da sancım varken hastaneye girdiğim anda karnım slime gibi olmuştu. Gerçekten de o an olmadı sancım
Merhaba, gruba hiç yazmıyordum ama sizin gönderinizi görünce yazmak istedim. Daha çatı muayenesi olmadan önce hem Türkçe hem de İngilizce kaynaklardan ve okuduğum kitaplardan bu konuyu çok araştırdım. Ve öğrendiğim şey, çatı darlığı gibi bir durumun gerçekten çok çok düşük bir ihtimal olduğu. Amerika ve Avrupada doktorların çatı muayenesi diye bir şeyi doğum başlayana kadar yapmadığını okudum. Aynı zamanda bu ülkelerde çatı darlığı sebebiyle kadınların sezaryen olma oranı %5 iken Türkiye'de %50'lere varıyormuş. Tabii bunun sebebi doktorun gebenin başında beklemek istememesi ve en ufak komplikasyonda dava açılma ihtimali. Araştırmalarımdan ve normal doğum taraftarı doktorların söylediklerinden anladığım şu: çatı darlığı durumu doğum başlayana kadar belli olmaz, elle muayene bunu söylemek için yeterli değil. Şöyle ki, doğum sırasında bebeğin çıktığı yerdeki kemikler vs epek esnekmiş ve hareket edebiliyormuş. Doğum başladıktan saatler sonra bile açılma olmuyor ve bebek gerçekten çıkamıyorsa ancak o zaman çatı darlığı gibi bir sebep söylenebilirmiş. Eğer bebeğin çıkamamasının başka sebebi yoksa. O zaman da doğum zaten sezaryene döndürülüyor. Ben bunları iyice araştırdım, dediğim gibi daha sonra çatı muayenesi oldum ama her şeyin bilincindeydim. Tam tahmin ettiğim gibi doktorum iki saniye kontrol edip yüzünü buruşturdu ve çatı dar dedi. Tabii orada bırakmadım. Gittim internetten normal doğum yanlısı doktorları araştırdım ve şu an gittiğim doktorumu buldum. Hiçbir zaman çok geç değil bunlar olduğunda 36. Haftanın sonundaydım. Şu anki doktorum sizinle yukarıda paylaştığım bilgilerin aynısını bana söyledi. Doğum anına kadar bunun anlaşılamayacağını söyledi. Bize gelirse, şimdilik bebeğim gayet iyi durumda kafası aşağıya dönük, kilosu normal ve doktorumun açıklık var mı diye yaptığı son muayenede doktorum bebeğin kafasına dokunabildiğini söyledi. (Daha önce yaptığı açıklık muayenesinde de elle hissedilecek kadar bir darlığın asla olmadığını söylemişti.) Yani şu ana kadar bir engel yok ve normal doğumu bekliyoruz. Eğer bebeğim normal doğamazsa ve doğum ilerlemezse sezaryene dönebilir. Bunu eşim de, ben de, doktorum da kabul ediyoruz ve böyle ilerliyoruz. Ki normal doğamamasının tek sebebi çatı değil, kalp atışlarının yavaşlaması, bebeğin strese girmesi vs de olabilir. Lütfen araştırmalarınızı iyi yapın ve kararınızı öyle verin. Umarım istediğiniz gibi bir doğum olur :)