- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
Ağzından kayıp gidiyor ya, neyle geçti yaralan hoş asıl önemli olan doğru emzirmeBenim meme ucu yaraları geçti de oğlum kahverengi kısmın tamamını almıyor öğürüyor bu nedenle hala sızı gibi hafif bir acı var.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ağzından kayıp gidiyor ya, neyle geçti yaralan hoş asıl önemli olan doğru emzirmeBenim meme ucu yaraları geçti de oğlum kahverengi kısmın tamamını almıyor öğürüyor bu nedenle hala sızı gibi hafif bir acı var.
Her emmeden sonra ne kadar mama veriyosun? Ben 24 saatte toplam 100-120 cc veriyorum en fazlaEmme ihtiyacındanda olabilir o yalanma. Benim kızın ilk ve ikinci gün bezi kırmızı ve kupkuruydu. Mama verdim mecburen sarılık olmadın diye. Önce 30 cc günde sonra 60,90 oldu. Her vermede 30 cc olarak. Neyse eşim dediki bu aç ondan böyle ver mama. Her emmeden sonra 45 cc verdim içti sıpa hiç Yok demedi. Gecesinde perişan oldu o da biz de ne ağladı kıvrandı. Ben de bir sonraki gün tek 30 cc verdim şükür daha iyi geçti. Yani deneyerek öğreneceğiz bir de 2. Çocuğumha bir de tekim ben de. Allah yardım ediyor korkma. Bugün şimdiye kadar mama vermedim mesela gece de gazdan bence coşuyor ama eşim aç diye diyor veriyoruz bir ölçek mama. Ama bence ona da gerek yok.
Ha bir de bebek emerken sağımdan %30 daha gazla emermiş. Bir bebeğe de 28 gr ile 48 gr arası süt yetermiş
Dün tek 30 cc verdim. Bugün daha vermedim. Çok ağlayıp durmazsa veriyorum 30 cc. Benim de sağım da 40-50 cc çıktı sütüm denedimHer emmeden sonra ne kadar mama veriyosun? Ben 24 saatte toplam 100-120 cc veriyorum en fazla
Aslında kimseyi korkutmak istemiyorum, kişiden kişiye göre değişir çünkü. Ve normal doğum gerçekten harika bir olay ama belki benim acı eşiğim düşük, belki başka sebeplerden biraz acılı oldu. Suni sancı ile benim gibi olmayan da var. Hatta birçok kişi var. Ne olursa olsun, kucağına alınca bitiyor diyorlar ya o çok doğru canım. Eğer normal doğum bekliyorsan gerçekten cesaretlendirmek isterim :)Canım çok soru soruyorum ama suni sancı çok mu acılı, rahat geçti mi doğumun
Peki beşikte uyuyo mu gece gündüz durumunuz nasıl?Dün tek 30 cc verdim. Bugün daha vermedim. Çok ağlayıp durmazsa veriyorum 30 cc. Benim de sağım da 40-50 cc çıktı sütüm denedim
Beşikte uyumuyor maalesef. Memede uyuyor bıraktırıp yatırıyorum. 2 gün öncesine kadar gece 3 de yatıp sabah 9.30 da kalkıyordu. Ben uyanıp emziriyordum 1 kez ya da dalıp gidiyordum. Sonra gündüz karışık uyuyordu. Bazen 2 saat Uyuyup 2 saat uyanık kalıyordu. Bazen 3 saat uyuyordu. Emip geri uyuyordu. Ama 2 gündür sabaha kadar yatmıyor. Gazlı belli kıvrılıp ağlıyor. Maalesef yanıma alıp emerken ben sızıyorum bu çok tehlikeli dikkat etmem gerek. Gündüz de yine önceki gibi karışık uyuyorPeki beşikte uyuyo mu gece gündüz durumunuz nasıl?
Bizimde aynı yerde makatta bnde geçirmedim arko deniycem kızımda da onu kullandimMustela var bende henüz faydasını göremedim ya da bizdeki pişik değil bilemedim. Makatta canlı kırmızı kabarık benekler var başka yerinde yok. Geçiremedim kaç gündür.
Biogai kullanıyorum da vermiycem ya versem de aynı vermesem deNe kullanıyorsunuz biogaia deneyin.
Beşiğe üstüne giyip çıkardığın bi kıyafeti koymayı denedin mi? Ben geceleri pijama üstünü beşiğe yanına koyuyorum.
Banyodan sonra oluyor bizim de demek ki normal azıcık var zatenBenim kızın göbeği 5. Günde düştü hep kan oldu üstün başım. Doktora gidiyorduk tam üstüne denk geldi. Yaktı dr k vitamini vurdurdu. Bugün 20 günlük oldu hala leke geliyor ve bir parçası duruyor. Lekenin fotosunu attım doktora birşey olmaz dedi. Sağlık ocağı ebesi de normal Benin bebeğin bir ay öyle oldu dedi. Akıntı koku yoksa sadece lekeyse sorun olmaz bence. Bir de yıkamadık daha o son parça da düşsün iyice kuru kalsın enfeksiyon olmasın diye
Sudocream kullanıyorum ben memnunum şimdilik hamazinc bende beğenmedim doktor önerisiyle almıştımKızlar pişik kremi ne kullanıyorsunuz eşim hamazinc almış ama geçirmiyor sanki o da yıkıyorum poposunu bazen ona rağmen
Teşekkür ederimCok güzel
Sağolasın canım benim Allah razı olsunVuhuu maşallah yaasağlıkla büyüsün gözünüz Aydın.
Amin canım Allah senden razı olsun, suni sancıdan çok korkuyorum doktoruma epidural vercem merak etme dedi. Epidural etkisi gecince mi ıkınıp doğuruyosun, nasıl oluyoKendini hırpalama hiç suni verilirken epidüral de aldım ben hiç hissetmedim sancıyı o zaman. Çok kolay bir Doğum oldu. Rabbim herkese benim doğumum gibi bir Doğum nasip etsin inş.
Canım cok saol, normal doğum bekliyorum sezeryan beni korkutuyor sonuçta kesikli falan ameliyat İnş normal doğum olurAslında kimseyi korkutmak istemiyorum, kişiden kişiye göre değişir çünkü. Ve normal doğum gerçekten harika bir olay ama belki benim acı eşiğim düşük, belki başka sebeplerden biraz acılı oldu. Suni sancı ile benim gibi olmayan da var. Hatta birçok kişi var. Ne olursa olsun, kucağına alınca bitiyor diyorlar ya o çok doğru canım. Eğer normal doğum bekliyorsan gerçekten cesaretlendirmek isterim :)
Çok geçmiş olsun canım yaa..Allah şifalar versin..Inşallah hic görmemiş e dönersin...Dün detaylı bir muayene sürecinden geçtim malesef 2. Derece yüz felci gecirmisim. Kortizon içerikli prednol tedavisi başlandı. Gebelikte şeker problemi yaşayanlarda ve zor geçen normal doğumlarda görülebilen bir durummuş. İlaç kullanılmadığı takdirde ilerleme söz konusu olacağından mecbur dün başladık. Sabah ilacı aldıktan sonra 5 saat emzirme yapmıyorum sahip dokuyorum mama veriyorum o arada. 5. Saatin sonunda emzirecegim. Ama gel gör ki şeker sorunum hala devam ediyor ve bu ilaç şekeri yükselten bir etkiye sahipmiş yine çok sıkı bir diyet yapacağım 15 gün. Diyet olduğu için sutumde bugün azaldı. İnşaallah 15 gün sonunda düzelmiş olur yüzüm.
Canım çok geçmiş olsun, sağlık olsun önce bebeği emzirmek için yıllar var önünde. İyiki dikkatli davranıp kontrole gitmişsiniz, inşallah çabuk toparlarsın. Dualarım seninleDün detaylı bir muayene sürecinden geçtim malesef 2. Derece yüz felci gecirmisim. Kortizon içerikli prednol tedavisi başlandı. Gebelikte şeker problemi yaşayanlarda ve zor geçen normal doğumlarda görülebilen bir durummuş. İlaç kullanılmadığı takdirde ilerleme söz konusu olacağından mecbur dün başladık. Sabah ilacı aldıktan sonra 5 saat emzirme yapmıyorum sahip dokuyorum mama veriyorum o arada. 5. Saatin sonunda emzirecegim. Ama gel gör ki şeker sorunum hala devam ediyor ve bu ilaç şekeri yükselten bir etkiye sahipmiş yine çok sıkı bir diyet yapacağım 15 gün. Diyet olduğu için sutumde bugün azaldı. İnşaallah 15 gün sonunda düzelmiş olur yüzüm.
Canım acaba terini mi muhafaza edemedin doğumdan ne kadar sonra başladı ağrın birde neskafe iyi geliyor sade az şekerli içKizlar anesteziden sonra boynumun sağ tarafında bir ağrı kaldı ... Uzanamiyorum baya kötü bir ağrı ... Acaba nedir ne yapsam
Hesap ayarlarından gebelik tarihinizi silin değişikliği kaydedin, takvim gidiyorimzamı nasıl değiştircem ben hacılar
Canım aynısı ama aynısı bende de oldu. Daha bugun gecti biraz gibi. Hemşireye sordum tamamen anestezi kaynaklı eger boynun sag tarafıysa .. bide başa vuruyordu benim... bol su için türk kahvesi için ve yastıksız uyuyun bi süre.. uzanmak işkence gibi gelıyodu.Kizlar anesteziden sonra boynumun sağ tarafında bir ağrı kaldı ... Uzanamiyorum baya kötü bir ağrı ... Acaba nedir ne yapsam