2021 Şubat Anneleri

Emdikten sonra yalanıyor beşiğe koyunca ağlıyor ya ben de başlıyorum ağlamaya yetemiyorum bakamıyorum diyorum şimdi yanımda birileri var ama gidecekler o zaman napıcam yorgun uykusuz tek başıma
Canım psikoloji çok etkiliyor sakın böyle düşünme mama ver çocuğa zehir değil ya neticede benim iki gün sütüm inmedi dediğin gibi memeden çekip beşiğe koyunca aranıyor ağlıyordu eşime mama aldırdım iki saatte beslenmeyi bir mama bir meme vererek yaptım.dinlenmek uyumak çok iyi geliyor birde memeye süt olması için izin ver

Merhaba anneler. Benim ilki oğlandı şimdi kızım oldu. Altınıntemizlerken zorlanıyorum. Kakası sıvı oluyor genital bölgeye kadar çıkıyor. Dudakların iç kısmı hep kaka mecbur aralayıp temizliyorum. Normali bu mudur bir sıkıntı olur mu? Ya da doğrusu başka birşeyse anlatır mısınız?
Annelik hep evham ya hu
Dudakların içini de silmeniz lazım idrar yolu enfeksiyonu olur aksi durumda. Ama yavaş hareketlerle silmelisiniz
Dün detaylı bir muayene sürecinden geçtim malesef 2. Derece yüz felci gecirmisim. Kortizon içerikli prednol tedavisi başlandı. Gebelikte şeker problemi yaşayanlarda ve zor geçen normal doğumlarda görülebilen bir durummuş. İlaç kullanılmadığı takdirde ilerleme söz konusu olacağından mecbur dün başladık. Sabah ilacı aldıktan sonra 5 saat emzirme yapmıyorum sahip dokuyorum mama veriyorum o arada. 5. Saatin sonunda emzirecegim. Ama gel gör ki şeker sorunum hala devam ediyor ve bu ilaç şekeri yükselten bir etkiye sahipmiş yine çok sıkı bir diyet yapacağım 15 gün. Diyet olduğu için sutumde bugün azaldı. İnşaallah 15 gün sonunda düzelmiş olur yüzüm.
Çok geçmiş olsun canım iyi ki doktora gitmişsin. Tez zamanda iyileşirsin inşallah
Canım çok soru soruyorum ama suni sancı çok mu acılı, rahat geçti mi doğumun
Ben normal doğurdum. Suni sancı da verildi kend sancım çok yoktu çünkü. Epidural de almadım. 4 saat içinde doğurdum ve çok rahat geçti sürecim gözünü korkutma. Eğer sen bu hamilelikte hareketliysen yürüyüş yaptıysan perine masajı squat yaptıysan hele hiç korkma.

Dudakların içini de silmeniz lazım idrar yolu enfeksiyonu olur aksi durumda. Ama yavaş hareketlerle silmelisiniz

Çok geçmiş olsun canım iyi ki doktora gitmişsin. Tez zamanda iyileşirsin inşallah

Ben normal doğurdum. Suni sancı da verildi kend sancım çok yoktu çünkü. Epidural de almadım. 4 saat içinde doğurdum ve çok rahat geçti sürecim gözünü korkutma. Eğer sen bu hamilelikte hareketliysen yürüyüş yaptıysan perine masajı squat yaptıysan hele hiç korkma.
Hiçbirini yapmadım ama olsun 😂😂😂

Emdikten sonra yalanıyor beşiğe koyunca ağlıyor ya ben de başlıyorum ağlamaya yetemiyorum bakamıyorum diyorum şimdi yanımda birileri var ama gidecekler o zaman napıcam yorgun uykusuz tek başıma

Evet benim.kizimda öyle ama doymadigindan degil teshisini koydum acayip gazli bir bebek ve gaz sancısından.yapiyor bunu günlerdir uykusuzum ben kimsede yok yanimda ve 21 aylik bir bebegim.daha var geceleri biri gogsumde biri ayagimda dermanım kalmadı. Bebeklerde gaz sancısı oldugunda emmek isterlermis çünkü emmek azda olsa rahatlatirmis aliyorum emziriyorum uykuya dalıyor tam.yatiriyorum.ciglik atiyor küçükle ilgilenmekten büyüğe bakamaz oldum ve bugum bende ağladım artık oğluma haksizlik oluyor diye. Gaz damlasi kullaniyomusun. Birde bebeğin kusuyormu ?

Evet benim.kizimda öyle ama doymadigindan degil teshisini koydum acayip gazli bir bebek ve gaz sancısından.yapiyor bunu günlerdir uykusuzum ben kimsede yok yanimda ve 21 aylik bir bebegim.daha var geceleri biri gogsumde biri ayagimda dermanım kalmadı. Bebeklerde gaz sancısı oldugunda emmek isterlermis çünkü emmek azda olsa rahatlatirmis aliyorum emziriyorum uykuya dalıyor tam.yatiriyorum.ciglik atiyor küçükle ilgilenmekten büyüğe bakamaz oldum ve bugum bende ağladım artık oğluma haksizlik oluyor diye. Gaz damlasi kullaniyomusun. Birde bebeğin kusuyormu ?
Benimki de aynı. Gaz damlası kullanmıyorum ama düşünüyorum. Bebeğim de kusuyor.

M Msspinkie canım ilk doğumde kopmle sırtım omuzlarım öyleydi, bunda ameliyatlanede daha başladı doktor diclative jel verdi o iyi geldi
Benimde bu doğumdan sonra sağ omzum ve sırtımda ağrı var en ufak bir ayakta kalıyım ağrısına dayanamayıp uzanıyorum inşallah geçer bide genel olmuştum.

Canım imkanın varsa eşinin yardımıyla odaları ayırsan. ben önce kızı uyutuyorum, o babasıyla uyuyor gece. Biz başka odada uyuyoruz. Başta birlikte yapayım dedim baktım birbirlerini uyandırıyorlar ve dediğin moda bürünüyorum, biri memede diğeri ayakta odalarını mecbur ayırdım. Sabaha doğru büyük geliyor afra tafra ama en azından ben de uyumuş oluyorum. 😅 Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum. Gazını çıkaramadığında benimki de kusuyor.

Canım imkanın varsa eşinin yardımıyla odaları ayırsan. ben önce kızı uyutuyorum, o babasıyla uyuyor gece. Biz başka odada uyuyoruz. Başta birlikte yapayım dedim baktım birbirlerini uyandırıyorlar ve dediğin moda bürünüyorum, biri memede diğeri ayakta odalarını mecbur ayırdım. Sabaha doğru büyük geliyor afra tafra ama en azından ben de uyumuş oluyorum. 😅 Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum. Gazını çıkaramadığında benimki de kusuyor.
Bizimde düzen sizin gibi büyük babayla yatıyor sabah babası işe giderken ben küçüğü de alıp büyüğün yanına gidiyorum. Küçük ıkınıyor büyük kalkıyor büyüğü pışpışlarken küçük meme istiyor en sonunda pes edip bırakıyorum büyük kalkıyor 😀1 çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocukmuş gerçekten 😅

Benimki de aynı. Gaz damlası kullanmıyorum ama düşünüyorum. Bebeğim de kusuyor.

Valla benki kolay kolay uykusuzum.demem oğlumla kimde kalsak nasıl dayanıyorsum der bana gun icindede uyumadigim.halde uyku aramazdim.ama su kizdan sonra mahfoldum valla esimi biraz önce gece gece gonderdim.artik.bende dayanamadim baya bi gaz cikardi sonra emip uyudu izlenimlerimi paylasicam bakalim 😅

Cnm ben hamile kaldigimi duyduktan bi muddey sonra oglumun odasini ayırdım bende ilk onu yatiriyorum odasina koyuyorum sonra bebisle ilgileniyorum ama oglumun uykulari cok duzensiz gece beslenmesine kalkiyor sallanmak istiyor desteksiz uykusu yok aslinda babaya havale ettim onu gece yanimiza geldigindede ama ben uyutmadan uyumuyor e ben bebekle ilgilenirken uykusu kaciyir beklerken bu sefer kalkip gece vakti oyun oynuyoruz yorulana kadar iki ucu bip değnek derlerya 😂 benimki o misal oldu valla gunde 73635 kez kahve iciyorum açılayim diye yemek yemeyi unutuyorum oğlum ek gida almasa yemek bile yapmam 😶 bide tekim kimsede yok anne kaynana abla kardeş gibi bakalim ne olucak sonum 😊

Kizlar ben pisik olmasin diye kirmizi kantaron yagi kullaniyorum, dogdugunda pisik olacak gibiydi hemen ona basladim, pamukcuk icin karbonatli su ile silmek cok faydali oluyor. Gaz sorunu bizde de cok cokk var henuz damla baslamadim almayi dusunuyorum, ben bolca dut ve gun kurusu hosafi iciyorum, hem sut olsun diye hemde bebegin gazini alsin diye, sabaha kadar ayaktayiz uyumuyor, karni tok eminim ama gazi cok 🤦‍♀️ 2 kucuk kizim daha var, buyugun dersleri ortancanin kiskancligi,minigin gazi beni perisan etti. Normal dogum yaptim ama bi saat bile yatip dinlenemedim o yuzden hic toparlanamadim 😔

Canım psikoloji çok etkiliyor sakın böyle düşünme mama ver çocuğa zehir değil ya neticede benim iki gün sütüm inmedi dediğin gibi memeden çekip beşiğe koyunca aranıyor ağlıyordu eşime mama aldırdım iki saatte beslenmeyi bir mama bir meme vererek yaptım.dinlenmek uyumak çok iyi geliyor birde memeye süt olması için izin ver
40 cc mama veriyorum emmenin üstüne yine beşikte uyumuyo kucakta da bir saat maksimum. Nasıl oturtucam düzenş bilmiyorum

Kusmuyo canım damla olarak da simplex kullanıyorum. Hep memede ya da kucakta valla allah yardımcımız olsun

Amin canım Allah senden razı olsun, suni sancıdan çok korkuyorum doktoruma epidural vercem merak etme dedi. Epidural etkisi gecince mi ıkınıp doğuruyosun, nasıl oluyo
Benim kendi sancım başlamıştı. Saat 10 civarı 5 dakikada bir geliyordu. Evden çıkıp hastaneye giriş yap galan derken saat 12 oldu. Epidüral istedim yatıştan sonra. Saat 13 de uzman gelip yaptı epidürali dediler ki 1,5 saat sonra tekrar yaparız sancı gelirse. Ebe çatalda açıklık muayenesine aldı 14.30 civarı dedim sancım tekrar geliyor. Tekniker geldi ilacı çatalda tekrar yaptı ben kalkacaktım dur Doğum olacak dediler şok oldum. Açıklık tamamlanmış. Yalnız ilk doğumda hiç hissim yoktu ıkınamadım ama bunda ebem süperdi yönlendirdi ıkın deyince ıkın dedi saniye tuttu nefesimi kontrol edeyim diye 4. Ikınmam da doğdu kızım sanırım. Sancım falan hiç yoktu ıkınırken ama bebeğin çıktığını falan hissettim ilkinde olmamıştı o his. Bir de ilkinde kesi falan uygulandı ikinci de gerek de kalmadı. İnş iyi bir ebeye denk gelirsin doktorun da yönlendirir belki. Benim dr biten doğumuma gelip bebeği çekti sadece 😬

Ay Allah razı olsun. İlk iki gün turuncu kan gelince korktum biraz. Dr kız bebeklerde normal annenin hormonundan etkilenmiş dedi öyle yalap şap temizliyordum 2 gündür temizleyim iç tarafını ben bir de enfeksiyon olmasın kuzum

Ben de 7 yaşındaki kuzumla ilgilenemiyorum diye çok üzülüyorum 😢 önceden sadece ona aittim. Ne dese anında yapardım şimdi suyunu bile geç veriyorum çok da duygusal oğlum. İnş etkilenmeden atlatırız cnm. Allah hepimize güç kuvvet versin inş

Bizimde düzen sizin gibi büyük babayla yatıyor sabah babası işe giderken ben küçüğü de alıp büyüğün yanına gidiyorum. Küçük ıkınıyor büyük kalkıyor büyüğü pışpışlarken küçük meme istiyor en sonunda pes edip bırakıyorum büyük kalkıyor 😀1 çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocukmuş gerçekten 😅
Aman abartıyorlar diyordum da gerçekten tek çocuk hiç çocukmuş. Bir de benim kuzucum büyüdü rahata alışmıştım şimdi kendimi yaşlı hissediyorum

Kizlar ben pisik olmasin diye kirmizi kantaron yagi kullaniyorum, dogdugunda pisik olacak gibiydi hemen ona basladim, pamukcuk icin karbonatli su ile silmek cok faydali oluyor. Gaz sorunu bizde de cok cokk var henuz damla baslamadim almayi dusunuyorum, ben bolca dut ve gun kurusu hosafi iciyorum, hem sut olsun diye hemde bebegin gazini alsin diye, sabaha kadar ayaktayiz uyumuyor, karni tok eminim ama gazi cok 🤦‍♀️ 2 kucuk kizim daha var, buyugun dersleri ortancanin kiskancligi,minigin gazi beni perisan etti. Normal dogum yaptim ama bi saat bile yatip dinlenemedim o yuzden hic toparlanamadim 😔
Ben de yatıp dinlenemedim güya eşim bakacaktı ama yarım yamalak baktı. Oğluşum 1. Sınıf ilgilenmem gerek şimdi kızım akıllıydı ama o da coşmaya başladı. Allah hepimizin yardımcısı olsun inş. Yazı görseydik hayırlısıyla 🤣

Back
X