2021 Şubat Anneleri

40 cc mama veriyorum emmenin üstüne yine beşikte uyumuyo kucakta da bir saat maksimum. Nasıl oturtucam düzenş bilmiyorum
Şu an hala ayağımda sallıyorum. İlk çocuğumda dedim ki emzik asla vermem, biberon mama yok, sallamam atarım beşiğine uyusun! Dediğim herşeyi de yaptım. Yani çaresiz kalıyor insan. Şimdi daha sabırlıyım be daha çabuk kabulleniyorum. Çünkü geçiyor öyle böyle. 21. Günümüze girdik bugün nasıl geçti anlamadım bile. Yaza kadar girer düzene durumu kabullen sabırlı ol. Çok şükür sağlıklılar yanımızdalar

Benim kendi sancım başlamıştı. Saat 10 civarı 5 dakikada bir geliyordu. Evden çıkıp hastaneye giriş yap galan derken saat 12 oldu. Epidüral istedim yatıştan sonra. Saat 13 de uzman gelip yaptı epidürali dediler ki 1,5 saat sonra tekrar yaparız sancı gelirse. Ebe çatalda açıklık muayenesine aldı 14.30 civarı dedim sancım tekrar geliyor. Tekniker geldi ilacı çatalda tekrar yaptı ben kalkacaktım dur Doğum olacak dediler şok oldum. Açıklık tamamlanmış. Yalnız ilk doğumda hiç hissim yoktu ıkınamadım ama bunda ebem süperdi yönlendirdi ıkın deyince ıkın dedi saniye tuttu nefesimi kontrol edeyim diye 4. Ikınmam da doğdu kızım sanırım. Sancım falan hiç yoktu ıkınırken ama bebeğin çıktığını falan hissettim ilkinde olmamıştı o his. Bir de ilkinde kesi falan uygulandı ikinci de gerek de kalmadı. İnş iyi bir ebeye denk gelirsin doktorun da yönlendirir belki. Benim dr biten doğumuma gelip bebeği çekti sadece 😬
Ayy ne güzel Bi doğum darısı başıma, kızınla bol sütlü az gazlı günler diliyorum çok rahatlattın beni, 3 gündür korkudan uyku uyuyamıyordum Allah senden razı olsun 🥰

Canım aynısı ama aynısı bende de oldu. Daha bugun gecti biraz gibi. Hemşireye sordum tamamen anestezi kaynaklı eger boynun sag tarafıysa .. bide başa vuruyordu benim... bol su için türk kahvesi için ve yastıksız uyuyun bi süre.. uzanmak işkence gibi gelıyodu.
Evet sağ tarafta ve inan karnıma bile yayılıyor ☹️☹️☹️☹️☹️ tavsiyene uyacak,ama ben ağrıdan yatamıyorum bile 😢

Kizlar ben pisik olmasin diye kirmizi kantaron yagi kullaniyorum, dogdugunda pisik olacak gibiydi hemen ona basladim, pamukcuk icin karbonatli su ile silmek cok faydali oluyor. Gaz sorunu bizde de cok cokk var henuz damla baslamadim almayi dusunuyorum, ben bolca dut ve gun kurusu hosafi iciyorum, hem sut olsun diye hemde bebegin gazini alsin diye, sabaha kadar ayaktayiz uyumuyor, karni tok eminim ama gazi cok 🤦‍♀️ 2 kucuk kizim daha var, buyugun dersleri ortancanin kiskancligi,minigin gazi beni perisan etti. Normal dogum yaptim ama bi saat bile yatip dinlenemedim o yuzden hic toparlanamadim 😔
Durumumuz aynıymış canım. Büyüğün canlı derslerinde öğretmen velilerin ders boyunca yanında durmasını istiyor kontrol etmek yardımcı olmak adına. Ortanca abisi dersteysen bi yandan benimle resim felan yapardı sessizce kenarda. Şimdi ben bebeği alıp odaya çekiliyorum emzirip uyutmak için. ortancama hiç kıyamıyorum hem kardeş geldi ilgi onda. Hem yalnız kaldı anneyle geçirdiği vakit azaldı. Benim dikişlerim iyileşti ama çok fazla hassasiyet var çamaşırım yapışsa çekemiyorum canım çok yanıyor. Doğum sonrası kontrolü olduğumda her şey yolunda görünüyordu ama 25 gün olacak halen aşırı hassasiyet ve acı var dokunamıyorum lavaboda temizlerken bile. Sende de var mı böyle bir şey? Öncekilerde bu kadar hassasiyet uzamamıştı çok ayaküstünde kaldığım için mi iyileşemedim acaba.

Herkese hayırlı geceler güzel anneler 🤗
Bende anne oldum çok şükür 😍😍
Cuma akşamı 10 da doğumum gerçekleşti elhaödülillah 39+2 de geldi oğlum.

Kısaca anlatayım
Cuma sabahı nst için gelmiştim sancı çıkmadı ama çatı muayenesinde 3.5 cm açılmam olduğunu söyledi doktorum.
Normal istediğimi söyledim doktorum pek mümkün değil ama kafanda soru işareti kalmasın bekleyebilirsin dedi ve yatışımı verdi.
Tabi baya heyacan başladı bende kasılmalarım çok vardı ama sancım çol yoktu
Suni sancıyı taktılar direk
Hep aklımda olan tedirgin olduğum şeyelri bir bir yaşadım lavman yapıldı yanii korktuğum kadar değildi.
Sabah 11 gibi başladı suni sancı verilemye ara ara nst ye bağlandım bi sorun gözükmedi ve 4 5 kez doğumhanede çayı mıayenesi oldum bu süreçte bu çok yıpratıcıydı :(
Açılmam 5 cm e ulaştı ama bebeğim kanala bi türlü inemedi akşam 9 gibi tekrar muayene ettiler ve bebeğin kanala girmesinin çok zor olduğunu ve çatımın müsait olmadığını söylediler.
Eşimle annemle istişare yapıp sezeryana karar verdik.
Bi saat içinde sezeryan için hazırladılar çok heyecanlı ve duygusal bi süreçti.
Spinal anesteziyle bebeğimin doğum anına şahit oldum çok güzel bi duygu

Ameliyathanede yaşadığım olumsuzluklar ve sonrasında kanama kontrol muayeneleri bende derin izler bıraksada çok şükür bu süreci atlattık..

Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Evet sağ tarafta ve inan karnıma bile yayılıyor ☹️☹️☹️☹️☹️ tavsiyene uyacak,ama ben ağrıdan yatamıyorum bile 😢
Canım aynı şey bana da oldu benim ciğerime batıyordu ölüyorum sandım nefes alamıyordum hemşire terini muhafa edemediysen oluyor demişti ağrı kesici vurdular krem verdilee birde sıcak su torbası koydum da rahatladım

Slm kizlar.Dogum yapali 10 gun oldu cok kotu basur agrisi cekiyorum.Aranizda fitil ve krem ismi onerecek varmi.Emziriyorum ne kullanabilirim acaba.Genel cerreha gidecegim zaten ama kanamamin bitmesini bekliyorum.Lutfen kullanan arkadaslar yardimci olabilirmi?

Canım aynı şey bana da oldu benim ciğerime batıyordu ölüyorum sandım nefes alamıyordum hemşire terini muhafa edemediysen oluyor demişti ağrı kesici vurdular krem verdilee birde sıcak su torbası koydum da rahatladım
Yüksek ihtimal arkadaşım çünkü bugün sağ bademcigim de aciyor ama şükür ki antibiyotik içiyorum atlatirim. Bende sıcak yaptım dün fenaydim😔

Ben de yatıp dinlenemedim güya eşim bakacaktı ama yarım yamalak baktı. Oğluşum 1. Sınıf ilgilenmem gerek şimdi kızım akıllıydı ama o da coşmaya başladı. Allah hepimizin yardımcısı olsun inş. Yazı görseydik hayırlısıyla 🤣
Yaa insallah benim buyuk kizimda 1.sinif 🤦‍♀️ ortanca asiri duygusal icine atiyor, kucuk cok huysuz derkenn perisan olduk🤕

Durumumuz aynıymış canım. Büyüğün canlı derslerinde öğretmen velilerin ders boyunca yanında durmasını istiyor kontrol etmek yardımcı olmak adına. Ortanca abisi dersteysen bi yandan benimle resim felan yapardı sessizce kenarda. Şimdi ben bebeği alıp odaya çekiliyorum emzirip uyutmak için. ortancama hiç kıyamıyorum hem kardeş geldi ilgi onda. Hem yalnız kaldı anneyle geçirdiği vakit azaldı. Benim dikişlerim iyileşti ama çok fazla hassasiyet var çamaşırım yapışsa çekemiyorum canım çok yanıyor. Doğum sonrası kontrolü olduğumda her şey yolunda görünüyordu ama 25 gün olacak halen aşırı hassasiyet ve acı var dokunamıyorum lavaboda temizlerken bile. Sende de var mı böyle bir şey? Öncekilerde bu kadar hassasiyet uzamamıştı çok ayaküstünde kaldığım için mi iyileşemedim acaba.
Kuzum evet baya ayniyiz,buyuk surekli derste ben bebekle emzirma uyutma derken ortanca ortada kaliyor, cagiriyorum yanima gelmiyor, ogretmen desen dersi anlatip geciyor umrunda degil, canli ders bitince tekrardan ben anlatiyorum, ben ders anlatirken ortanca yine ortada kaliyo, hergun ayni seyler cok yoruldum kucuk cok gazli. Canim benim dogum dikissiz oldu, alt tarafta agrim sancim yok ama rahim iniyor diyorlar ya onun sancisi cok fazla bende. O gecmedi daha da artiyor, dinlenemiyoruz bence o yuzden toparlanamiyoruz

Slm kizlar.Dogum yapali 10 gun oldu cok kotu basur agrisi cekiyorum.Aranizda fitil ve krem ismi onerecek varmi.Emziriyorum ne kullanabilirim acaba.Genel cerreha gidecegim zaten ama kanamamin bitmesini bekliyorum.Lutfen kullanan arkadaslar yardimci olabilirmi?
Merhaba ben de doğumdan 3 gün sonra oldu cok ağrı Çektim. Bebeğin 1 hafta kontrolünde hem çocuk dr. Hem de kendim için genel cerraha gittim. Anestol pomad günde 3 kez krem ve daflon diye bir ilaç verdi emzirirken sorun olmuyormuş. Sıcak su mutlak uygula dedi. Kullandıktan 1 hafta sonra ağrılar şükür azaldı kontrole gidemedim maalesef. Size de çok geçmiş olsun:(

Arkadaşlar herkese hayırlı olsun bebişleri sağlıkla güzel günlerde büyütelim B Bircansev S sevnurum sanirim detaylı ultrasonda sizinle konuşmuştuk. Burayı okuyorum fırsat buldukça yazamasam da. 22 aylık oğlum var bebiş de 2 şubatta doğdu sezaryen ile şükür iyi ama gaz sancıları çok. Bebişin 1 hafta kontrolünde çocuk doktorumuza sordum hatta dikkat etmemiz gereken nedir diye birlikte bezini değiştirin ortak edin vs dedi ancak oğlum bebeğe vurdu bir iki kez hafif de olsa korkuyoruz hemen besige atlamaya geliyor vs ayrıca dr. Çocuklarda da depresyon olmaz demeyin onlar da yaşayabilir içine cok kapanır ise mutlaka görüşelim dedi 19 marta verdi 2.kontrolu.
Biraz Aralık fazla. Bebiş 3.580 doğdu 1 hafta kontrolünde 3.920 olmuştu aynen devam dedi mama vs vermedim hiç. 15. Gün sağlık ocağı çağırdı ama gecen hafta kar buz çıkamadık evden bu hafta gitsek mi bilmiyorum çünkü aşı nedeniyle çok kalabalık:(
2 yaş Bebişi olanlar nasil bir yol izliyorsunuz ne yapmalı ne etmeli??
Herkese kolaylıklar diliyorum bol sabır bol süt az gaz sancısı :)

Kısaca anlatayım
Cuma sabahı nst için gelmiştim sancı çıkmadı ama çatı muayenesinde 3.5 cm açılmam olduğunu söyledi doktorum.
Normal istediğimi söyledim doktorum pek mümkün değil ama kafanda soru işareti kalmasın bekleyebilirsin dedi ve yatışımı verdi.
Hep aklımda olan tedirgin olduğum şeyelri bir bir yaşadım lavman yapıldı yanii korktuğum kadar değildi.
Sabah 11 gibi başladı suni sancı verilemye ara ara nst ye bağlandım bi sorun gözükmedi ve 4 5 kez doğumhanede çayı mıayenesi oldum bu süreçte bu çok yıpratıcıydı :(
Açılmam 5 cm e ulaştı ama bebeğim kanala bi türlü inemedi akşam 9 gibi tekrar muayene ettiler ve bebeğin kanala girmesinin çok zor olduğunu ve çatımın müsait olmadığını söylediler.

Ameliyathanede yaşadığım olumsuzluklar ve sonrasında kanama kontrol muayeneleri bende derin izler bıraksada çok şükür bu süreci atlattık..

Hadiii gözün aydın canım 🥰🥰

Merhaba ben de doğumdan 3 gün sonra oldu cok ağrı Çektim. Bebeğin 1 hafta kontrolünde hem çocuk dr. Hem de kendim için genel cerraha gittim. Anestol pomad günde 3 kez krem ve daflon diye bir ilaç verdi emzirirken sorun olmuyormuş. Sıcak su mutlak uygula dedi. Kullandıktan 1 hafta sonra ağrılar şükür azaldı kontrole gidemedim maalesef. Size de çok geçmiş olsun:KK43:
Tskler cok sagolun

Aman abartıyorlar diyordum da gerçekten tek çocuk hiç çocukmuş. Bir de benim kuzucum büyüdü rahata alışmıştım şimdi kendimi yaşlı hissediyorum
Bende 1.5 yaş bebesi var antrenmanlıyım ama yinede çok yoruluyorum bazen dayanamıcak gibi oluyorum rabbim bi şekilde yardım ediyor canım.
Arkadaşlar herkese hayırlı olsun bebişleri sağlıkla güzel günlerde büyütelim B Bircansev S sevnurum sanirim detaylı ultrasonda sizinle konuşmuştuk. Burayı okuyorum fırsat buldukça yazamasam da. 22 aylık oğlum var bebiş de 2 şubatta doğdu sezaryen ile şükür iyi ama gaz sancıları çok. Bebişin 1 hafta kontrolünde çocuk doktorumuza sordum hatta dikkat etmemiz gereken nedir diye birlikte bezini değiştirin ortak edin vs dedi ancak oğlum bebeğe vurdu bir iki kez hafif de olsa korkuyoruz hemen besige atlamaya geliyor vs ayrıca dr. Çocuklarda da depresyon olmaz demeyin onlar da yaşayabilir içine cok kapanır ise mutlaka görüşelim dedi 19 marta verdi 2.kontrolu.
Biraz Aralık fazla. Bebiş 3.580 doğdu 1 hafta kontrolünde 3.920 olmuştu aynen devam dedi mama vs vermedim hiç. 15. Gün sağlık ocağı çağırdı ama gecen hafta kar buz çıkamadık evden bu hafta gitsek mi bilmiyorum çünkü aşı nedeniyle çok kalabalık:KK43:
2019 Haziran annelerinde var mıydınız sanki ordan hatırlıyor gibiyim sizi. Benimde 20 aylık oğlum var bebeği çok seviyor öpüyor sarılıp yatıyor ama kontrol duygusu olmadığından hareketlerinde aşırıya kaçabiliyor olabildiğince yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Onlarda daha küçük tam anlamıyla olana bitene anlam veremiyorlar bu dönemde onlarla daha çok ilgilenmek gerekiyor diye düşünüyorum. Bizi de sağlık ocağından çağırdılar ama eğer hastane aşıyı ücretsiz yapıyorsa hastaneye doktor kontrolüne gidip aşıyı da orda yaptırmayı düşünüyorum. Rabbim size de kolaylıklar versin biraz zorlanıcaz ama inşallah 1seneye rahatlarız 😊

Ayy ne güzel Bi doğum darısı başıma, kızınla bol sütlü az gazlı günler diliyorum çok rahatlattın beni, 3 gündür korkudan uyku uyuyamıyordum Allah senden razı olsun 🥰
Senden de Allah razı olsun cnm. Ben iki hamileliğimde öyle ya da böyle bu çocuk dünyaya gelecek. Kendini kasma diye telkin ediyordum kendimi. Normali denersin olmazsa sezaryen zaten istediğin an olur diyordum sen de öyle yap akışına bırak. Hayırlı doğumlar

Kısaca anlatayım
Sabah 11 gibi başladı suni sancı verilemye ara ara nst ye bağlandım bi sorun gözükmedi ve 4 5 kez doğumhanede çayı mıayenesi oldum bu süreçte bu çok yıpratıcıydı :KK43:

Her Doğumun olumlu ve olumsuz yanları oluyor neyseki sağlıkla kucağına almışsın. Hayırlı olsun cnm
Yaa insallah benim buyuk kizimda 1.sinif 🤦‍♀️ ortanca asiri duygusal icine atiyor, kucuk cok huysuz derkenn perisan olduk🤕
Senin iş benden de zor çocuk 3 olunca. Bir de yaş farkları çok değil. Allah kolaylık versin. Akşam baba gelince büyük ve bebeği ona bırakıp ortancayla ilgilen en iyi vakit o olur. Bir de 1 Mart’ta okul açılırsa büyük gider ortancaya vakit kalır yine.
Bende 1.5 yaş bebesi var antrenmanlıyım ama yinede çok yoruluyorum bazen dayanamıcak gibi oluyorum rabbim bi şekilde yardım ediyor canım.

2019 Haziran annelerinde var mıydınız sanki ordan hatırlıyor gibiyim sizi. Benimde 20 aylık oğlum var bebeği çok seviyor öpüyor sarılıp yatıyor ama kontrol duygusu olmadığından hareketlerinde aşırıya kaçabiliyor olabildiğince yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Onlarda daha küçük tam anlamıyla olana bitene anlam veremiyorlar bu dönemde onlarla daha çok ilgilenmek gerekiyor diye düşünüyorum. Bizi de sağlık ocağından çağırdılar ama eğer hastane aşıyı ücretsiz yapıyorsa hastaneye doktor kontrolüne gidip aşıyı da orda yaptırmayı düşünüyorum. Rabbim size de kolaylıklar versin biraz zorlanıcaz ama inşallah 1seneye rahatlarız 😊
Allah güç kuvvet versin cnm. Bugünlerde geçecek elbet.

29 nisan 2019 doğumlu oğlum ♡ bebişi önce öpüyor ama sonra vurmaya yelteniyor. Nisan annelerinde yazmıştım sanırım birkaç kez:) süreçte zorlanacagiz ama sonrası güzel olacak diye umuyorum♡ kaygım 2 yaş sendromu ile birlikte nasıl ilerleyecek süreç:( bir de ben büyüğü kucaklayamıyorum pek ameliyat sonrası 4. Günde yaptım dikiş yerinde kanama oldu şükür geçti sonra ama korktum çünkü dikislerideki sorun doğumdan ağrılı oluyormuş:(

Biraz Aralık fazla. Bebiş 3.580 doğdu 1 hafta kontrolünde 3.920 olmuştu aynen devam dedi mama vs vermedim hiç. 15. Gün sağlık ocağı çağırdı ama gecen hafta kar buz çıkamadık evden bu hafta gitsek mi bilmiyorum çünkü aşı nedeniyle çok kalabalık:KK43:
Canım öncelikle gözün aydın sağlıcakla büyüt yavrunu inşallah..Benim oğlanların yaş aralığı daha fazla olduğu için bu şekilde şeyler yaşamadım canım.. büyüğüm 9bucuk ortancam 5 buçuk yaşında.. bende bebegin bakımıyla ilgili hep onlardan yardım alıyorum abisi abisi diyerek..Çok hoşlarına gidiyor.. Ama senin ki 2 yaşında daha küçük..aynı yaşta çocuğu olan arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar canım...Allahım kolaylık versin iki yavrun da incinmeden bi çözüm bulursun inşallah..

Back
X