2021 Şubat Anneleri

Bebekleriniz her gün kaka yapıyor mu benimki 2 günde 1 yapıyor
Evet cnm yapıyor benimki. Hemde günde 1 kez değil.çok şükür maşallah diyim🧿 sadece annesütü mü veriyorsun mama takviyende var mı? Ama 2 günde 1 de normal kabul ediliyor diye biliyorum. Dr una bi sor istersen.
Kızlar selam işitme testini ne zaman ve kadara yaptırdınız
Hastanedne taburcu olurken yaptılsr bir kulaktan kaldı oğlum.5 gün sonraya dr randevusu vermişlerdi. Tekrar girdik testi geçti. Ücrette ödemedim.

Eski yazılarınıızı bulup okudum hepsinin ekran görüntüsünü aldım elimden geldiğince dikkat edicem çünkü çok mantıklı söylediğiniz şeyler. Genel olarak kahvaltıda ve öğünlerde daha çok nelere ağırlık vermek gerek peki? Süt yumurta ve eti kestim artık sebze her türlü olur mu? Pirnç ve karbonhidrat mesela?
Bebek rahatladiktan sonra yumurtayı yeniden yemeye başlayın bence temelli kesmek icin bebegin alerjik olmasi gerekir. Benim bebeğim 2 aylık, yumurta hiç etkilemiyor. Yumurtanın sarısı sıcak, beyazi soğuktur. Baktiniz butun yumurta huzursuz etti o zaman sadece sarisiyla idare edersiniz. Ördek yumurtasının tamamı sıcaktır. Bulabilirseniz bunların doğalı en güzeli olur.

Benim oğlumda hafif alerji de olduğu için ben epey kısıtlı besleniyorum. Süt ürünleri, patlıcan, mısır, kuruyemişler, susam, hazır ekmek oğluma dokundu. Patlıcan, mısır ve ilk kez denediğim kaşar mukuslu kaka yaptı. Bunlara alerji var yani. Ekmek katkı maddesi yüzünden rahatsız etmiş olmalı çünkü evde yediğim hamur işi kan grubumuz 0 olmasına rağmen rahatsız etmiyor. Diğerleri benim hazimsizliğimla alakalı gaz problemi yapıyor diye tahmin ediyorum. Bir de herkesin gaz yaptığını bildiği baklagil ve kış sebzeleri var, bunları korkumdan hiç denemedim bile. Soğuk olduğu için özellikle perhiz ettiklerim şöyle siyah çay, inek eti, mercimek, fasulye, sirke, turşu, süt ürünleri, limon. Neler yiyorum: havuç, patates, kabak, hurma, tatlı elma(ekşisi soğuktur), muz, yumurta, yeşil nane, maydanoz, dereotu, bazen marul(soğuktur), pişmiş kuru soğan, pişmiş sarımsak, pişmiş yeşil soğan, bal, kuru üzüm, ev yapımı hamur işi, bulgur, pirinç, koyun eti, zeytin, sadece zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, pişmiş domates, bulsam pekmez de yerdim. Kırmızı pul biber, toz biber dışında sıcak oldukları için deli gibi baharat kullanıyorum, özellikle zerdeçal. Her biri yeni öğütülmüş çörekotu, kimyon, rezene, damla sakızını hemen hemen eşit miktarda karıştırdım, macun kıvamına gelene kadar bal ekledim ve yemeklerden en az yarım saat önce 1 tatlı kaşığı yiyorum bedenimi ve sütü ısıtması için. Günde iki öğün besleniyorum, bir lokma dahi olsa yemekten sonraki 4 saat içinde bir şey yemiyorum çünkü bu da hazımsızlık yapar, bebeğe gaz olarak döner. Yine kanı asidik hale getirip mantar üremesine zemin hazırladığı, dolaylı olarak bağırsak florasını bozacağı için yemekten sonra meyve yemiyorum. Meyveyi ya tek öğün olarak bol bol yiyorum ya da kahvaltıya meyveyle başlıyorum. Muzla petekli balı birlikte yiyorum genelde, tatlı ihtiyacıma çok iyi geliyor. İçecek olarak mutlaka kakule ya da toz damla sakızı eklenmiş türk kahvesi, tarçın, karanfil, kakule, rezene, bazen yeşil çayı kombinleyerek yaptığım çayları ve maden suyu içiyorum. Maden suyu da soğuktur, üstüne bir de buz dolabından çıktığı için soğuktur o yüzden sık içmemek gerekir.

Bebeğiniz rahatlasın bir kaç gün uykuya doyun ve mesela nohut deneyin. Ama şöyle yapın isladiniz suzdunuz, biraz suyla 10 dakika kaynatıp o suyu da dökün ve taze öğütülmüş ya da tane şeklinde kimyonla pişirin. Aynı şekilde kış sebzelerini de deneyin mahrum kalmayın. Oğlumda alerji olmasa ben de denemek isterdim.

Son düzenleme:
Bebek rahatladiktan sonra yumurtayı yeniden yemeye başlayın bence temelli kesmek icin bebegin alerjik olmasi gerekir. Benim bebeğim 2 aylık, yumurta hiç etkilemiyor. Yumurtanın sarısı sıcak, beyazi soğuktur. Baktiniz butun yumurta huzursuz etti o zaman sadece sarisiyla idare edersiniz. Ördek yumurtasının tamamı sıcaktır. Bulabilirseniz bunların doğalı en güzeli olur.

Benim oğlumda hafif alerji de olduğu için ben epey kısıtlı besleniyorum. Süt ürünleri, patlıcan, mısır, kuruyemişler, susam, hazır ekmek oğluma dokundu. Patlıcan, mısır ve ilk kez denediğim kaşar mukuslu kaka yaptı. Bunlara alerji var yani. Ekmek katkı maddesi yüzünden rahatsız etmiş olmalı çünkü evde yediğim hamur işi kan grubumuz 0 olmasına rağmen rahatsız etmiyor. Diğerleri benim hazimsizliğimla alakalı gaz problemi yapıyor diye tahmin ediyorum. Bir de herkesin gaz yaptığını bildiği baklagil ve kış sebzeleri var, bunları korkumdan hiç denemedim bile. Soğuk olduğu için özellikle perhiz ettiklerim şöyle siyah çay, inek eti, mercimek, fasulye, sirke, turşu, süt ürünleri, limon. Neler yiyorum: havuç, patates, kabak, hurma, tatlı elma(ekşisi soğuktur), muz, yumurta, yeşil nane, maydanoz, dereotu, bazen marul(soğuktur), pişmiş kuru soğan, pişmiş sarımsak, pişmiş yeşil soğan, bal, kuru üzüm, ev yapımı hamur işi, bulgur, pirinç, koyun eti, zeytin, sadece zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, pişmiş domates, bulsam pekmez de yerdim. Kırmızı pul biber, toz biber dışında sıcak oldukları için deli gibi baharat kullanıyorum, özellikle zerdeçal. Her biri yeni öğütülmüş çörekotu, kimyon, rezene, damla sakızını hemen hemen eşit miktarda karıştırdım, macun kıvamına gelene kadar bal ekledim ve yemeklerden en az yarım saat önce 1 tatlı kaşığı yiyorum bedenimi ve sütü ısıtması için. Günde iki öğün besleniyorum, bir lokma dahi olsa yemekten sonraki 4 saat içinde bir şey yemiyorum çünkü bu da hazımsızlık yapar, bebeğe gaz olarak döner. Yine kanı asidik hale getirip mantar üremesine zemin hazırladığı, dolaylı olarak bağırsak florasını bozacağı için yemekten sonra meyve yemiyorum. Meyveyi ya tek öğün olarak bol bol yiyorum ya da kahvaltıya meyveyle başlıyorum. Kızla petekli balı birlikte yiyorum genelde, tatlı ihtiyacıma çok iyi geliyor.

Bebeğiniz rahatlasın bir kaç gün uykuya doyun ve mesela nohut deneyin. Ama şöyle yapın isladiniz suzdunuz, biraz suyla 10 dakika kaynatıp o suyu da dökün ve taze öğütülmüş ya da tane şeklinde kimyonla pişirin. Aynı şekilde kış sebzelerini de deneyin mahrum kalmayın. Oğlumda alerji olmasa ben de denemek isterdim.
İşte benim kanıtlanmış bişey yok ama bebeğim hep ıkınıyor yavrum uykuya dalamıyor bi türlü. Şimdi sabah kahvaltıda 2 dilim tam buğday ekmeği tahin helvası zeytin salatalık tahin pekmez yedim tam doymadım tabi ama deniycem böyle böyle bakalım 😬 tarhana içebilir miyim peki içinde yoğurt var ya

İşte benim kanıtlanmış bişey yok ama bebeğim hep ıkınıyor yavrum uykuya dalamıyor bi türlü. Şimdi sabah kahvaltıda 2 dilim tam buğday ekmeği tahin helvası zeytin salatalık tahin pekmez yedim tam doymadım tabi ama deniycem böyle böyle bakalım 😬 tarhana içebilir miyim peki içinde yoğurt var ya
Ben olsam bebek rahatlamadan denemezdim tarhana. Kahvaltıda çok zorlanıyorsanız yumurta da yiyin bence. Ben sadece domatesle menemen yapıyorum, bazen içine kendi hazırladığım sucuk baharatindan ekleyip yumurta kiriyorum ekmek bana bana yemesi çok zevkli. Yani kaka normal, konak yok, kusma yok bir tek gazla alerji varmış gibi sıkmayın kendinizi. Ben olsam tarhanayla kaçamak yapmak yerine yumurtayla yapmayı düşünürdüm 😌

Ben hergün veriyorum. Akşam 8 9 gibi veriyorum ağlamaya o saatlerde başlıyor. Aynı durumu yaşıyoruz. emmek istiyor emmiyor hırslanıyor ağlıyor bu saatlerde😂 11 gibi geçiyor gece uykusuna.
Düzenli vereyim ben de o zaman.
bi kaç gün erken verdim yine aynı saatte sapıttı bişey değişmedi 😬

Doktor bize de biogaia önerdi aldıK. Düzenli kullanmak mı gerekiyor peki? Gaz olsun olmasın her gün verilmeli mi. Bizim akşamüştü başlıyor gaz sancısı gece uykusuna geçene kadar pertim çıkıyor. Geç mi kalıyorum damları akşam vererek acaba? Emmek istiyor memeyi ağzına alıp alıp çıkarıyor ağlıyor emcem diyor bi sapıtıyor 😬
Biogaia bağırsak florası düzenlemek için verilen bir probiyotik damla. Tek seferlik kullanım gazı etkilemez, gazliyken kullanım da gazı etkilemez. Saatine dikkat ederek düzenli vermeniz gerekir. Böylece yavaş yavaş bağırsakta faydalı bakteri florası gelişir. Bir hafta kadar sonra da gazı etkilemeye başlar. Benim okuduğum kadarıyla biogaia gibi probiyotik damlaları alan bebekler almayanlara göre daha gazsız oluyor ama iki haftalık kullanımdan sonra damla alan bebekle almayan bebek arasında bir fark gözlenmemiş. Umarım sizde hep işe yarar.

Ben olsam bebek rahatlamadan denemezdim tarhana. Kahvaltıda çok zorlanıyorsanız yumurta da yiyin bence. Ben sadece domatesle menemen yapıyorum, bazen içine kendi hazırladığım sucuk baharatindan ekleyip yumurta kiriyorum ekmek bana bana yemesi çok zevkli. Yani kaka normal, konak yok, kusma yok bir tek gazla alerji varmış gibi sıkmayın kendinizi. Ben olsam tarhanayla kaçamak yapmak yerine yumurtayla yapmayı düşünürdüm 😌
Tamam o zaman gece iyiydik ama gündüz yine kucakta bile uykuya dalamıyoruz inşallah onu da halledicez çok sağolun

Bir de tavuk eti ve hamsi palamut gibi balıklar yenebiliyor mu

Evet cnm yapıyor benimki. Hemde günde 1 kez değil.çok şükür maşallah diyim🧿 sadece annesütü mü veriyorsun mama takviyende var mı? Ama 2 günde 1 de normal kabul ediliyor diye biliyorum. Dr una bi sor istersen.

Hastanedne taburcu olurken yaptılsr bir kulaktan kaldı oğlum.5 gün sonraya dr randevusu vermişlerdi. Tekrar girdik testi geçti. Ücrette ödemedim.
Emzirme danışmanı 40 çıkana kadar hergün dedi şimdi kontrole gidiyoruz herşey yolundadır inşallah

Biogaia bağırsak florası düzenlemek için verilen bir probiyotik damla. Tek seferlik kullanım gazı etkilemez, gazliyken kullanım da gazı etkilemez. Saatine dikkat ederek düzenli vermeniz gerekir. Böylece yavaş yavaş bağırsakta faydalı bakteri florası gelişir. Bir hafta kadar sonra da gazı etkilemeye başlar. Benim okuduğum kadarıyla biogaia gibi probiyotik damlaları alan bebekler almayanlara göre daha gazsız oluyor ama iki haftalık kullanımdan sonra damla alan bebekle almayan bebek arasında bir fark gözlenmemiş. Umarım sizde hep işe yarar.
Dikkat edeceğim o zaman teşekkür ederim. Her gün aynı saatte gaz sıkıntısı devam edince bir şeyleri yanlış yaptığımı düşündüm, doğruymuş... tüm bebişler gazsız sıkıntısız sağlıkla devam eder inşallah.

Kızlar oğlumu yan yatırmak artık mümkün olmuyor, ne yapıyor ediyor sırt üstü yatıyor uyurken 😬vücut dönmezse kafası dönmüş oluyor. Kusması da çok. Nefes borusuna kaçacak diye korkuyorum. Sürekli tepesindeyim bırakıp işimi de yapamıyorum 🙃

Merhaba subat anneleri hepiniz dogum yaptınız sanrm uzaktan takip ediyorum ne güzel Allahim saglikla kolaylikla bakmayi nasip etsin uzun omurleri olsun minnaklarin darisi bana insallah benim daha 10 15 gunu m var doguma bugun ve dun sabah afedersinz tuvalette silince peceteye baya yogun seffaf sumuksu bi akinti geldi onun harici devam etmedi ama dun ve bu sabah baya yoğundu boyle nişan olablrmi yada bu tarz nisani gelen oldumu yoksa acaba normal akintimi bilemedim gecen su gibi camasirim ıslanmıştı parca parca 35. Haftada doktor kontrol etmisti sorun yoktu gecen hafta carsamba suyuda iyydi bebegin hareketlerids iyi simdi doktoru yine bos yere sorup telaslandirmak istemiyorum ilk size sormak istedim

Aylık kontrolümüze gittik günde 2 defada mama içmesine rağmen sınırda kilo almış 500 gram, doktor 4 defa ver mamayı dedi ama geçen gün sormuştum 5 dk emiyoe diye ne yapıp edip süreyi uzatmam lazım

Elma yağını nasıl kullandığını anlatır mısın
1 kucuk kaseye 1 yemek kasigi kadar su koyup icine 3 4 damla elma yagi koyup karistirdim ayak tabanlarina surup masaj yapiyorum, corabini da giydiriyorum, bizi cok rahatlatti ins sizede faydasi olur..
Birde sut icin dereotu ve rezeneyi siddetle tavsiye ederim ,simdi sagip buzluga atmaya basladim ,

Çok teşekkür ederim cnm💐 amin🤲
Evet dediğiniz gibi sonradan eşlerine ve çocuklarına düşkünlükleri artıyor. Ama kadın o yıllara ulaşana kadar çok yıpranıyor üzülüyor.r rahmetli babamda öyleydi. 😒 bizimkinin 10 yıl sonrada anlayacağı yok ama🙄
Bu erkekler cidden hep geç algılayıp geç olgunlaşıyorlar.bix aynı yaştayız ,keşke daha olgun biriyle mi evlenseydim diyorum. Benim eşim aşırı çocuk ruhlu🤪 en çok bu özelliği delirtiyor beni.🥳 Sizinde toparlanmanıza sevindim🥰
hayır akıllı bir de seviyor geliyor sarılıyor öpmeye çalışıyor. 🙈

Amin cnm🤲 benm ailem her şeye rağmen yapıcı çünkü ortada bebek var. İkna etmeye de çalıştı bu zamanda yapılacak iş mi de dedi. Onun ailesi pekte bi şeyi umursayan tipler değil. Yazlıkta tatil yapıyorlar şu an.o yıllar önceki kavgamızda da basıp tatile gitmişlerdi. En fazla hayırlısı oğlum derler. Destekliyorlardır tabi. Yani böyle beyin yıkayıcı tipler değil. Benimki ailesini aciz ve yardıma muhtaç gördüğü için aşırı düşkünlük gösteriyor.🙄

Ayy çok sevindim sizin adınıza 👌🥳 darısı bize olur inşallah🤲🤲 dün eds yi denedim dr vermişti de tabi işe yaramadı. 😭Çnkü benim sütüm değil sorın o geliyor.benmki memeyi ağzına almıyor. Gece uyku sersemi verdim 3 kez çekip bırakıp savaşıp bi daha 2 -3 kez çekip bıraktı. geceleri daha çok deneyecğim artık. İyi temennileriniz içinde teşekkür ederim inşalalh🤲💐 ben inat o inat aşarız inşallah.ama cidden yüreğim olmadığı bi dönem olduğu için zorlanıyorum 🙄😶

Bende uyku tulumu araştırıyorum.en başlarda biz kendi müslüniyle yapıyorduk ama şimdi bıraktık. Uyuyunca üstüne ne örtüyorsunuz kızlar?
Rica ederim cnm. Geneli böyle yani. O yüzden yaşı büyükte olsa yaşamadan anlamıyorlar. Sen sakinliğini koru. Hatasını anlıyor yaklaştığına göre. Allaj aydınlığa çıkarsın inş. Hepimizin içine de yuvasına da huzur mutluluk versin inş. Seni daha pozitif gördüm MaşAllah

Tebrik ederim öncelikle, ilk ve ikinci doğumlarını normal yapan annelere sormak istiyordum. Sizi yakaladım ve sormak istedim. İkinci doğum , anladığım kadarıyla ilkinden daha çabuk olmuş. Öyle deniliyor , sizinki de öyle oldu sanırım , doğru mu? Güle güle büyütün🦋

İlk doğumda bekleniyor ama ikincide bilemedim. Ben ilk doğumda 18 saat bekledim. İkinci de 10 da başladı sancım 14.30 da doğurdum

1 kucuk kaseye 1 yemek kasigi kadar su koyup icine 3 4 damla elma yagi koyup karistirdim ayak tabanlarina surup masaj yapiyorum, corabini da giydiriyorum, bizi cok rahatlatti ins sizede faydasi olur..
Birde sut icin dereotu ve rezeneyi siddetle tavsiye ederim ,simdi sagip buzluga atmaya basladim ,
Bugün alıcam bakalım

Back
X