Bebek rahatladiktan sonra yumurtayı yeniden yemeye başlayın bence temelli kesmek icin bebegin alerjik olmasi gerekir. Benim bebeğim 2 aylık, yumurta hiç etkilemiyor. Yumurtanın sarısı sıcak, beyazi soğuktur. Baktiniz butun yumurta huzursuz etti o zaman sadece sarisiyla idare edersiniz. Ördek yumurtasının tamamı sıcaktır. Bulabilirseniz bunların doğalı en güzeli olur.
Benim oğlumda hafif alerji de olduğu için ben epey kısıtlı besleniyorum. Süt ürünleri, patlıcan, mısır, kuruyemişler, susam, hazır ekmek oğluma dokundu. Patlıcan, mısır ve ilk kez denediğim kaşar mukuslu kaka yaptı. Bunlara alerji var yani. Ekmek katkı maddesi yüzünden rahatsız etmiş olmalı çünkü evde yediğim hamur işi kan grubumuz 0 olmasına rağmen rahatsız etmiyor. Diğerleri benim hazimsizliğimla alakalı gaz problemi yapıyor diye tahmin ediyorum. Bir de herkesin gaz yaptığını bildiği baklagil ve kış sebzeleri var, bunları korkumdan hiç denemedim bile. Soğuk olduğu için özellikle perhiz ettiklerim şöyle siyah çay, inek eti, mercimek, fasulye, sirke, turşu, süt ürünleri, limon. Neler yiyorum: havuç, patates, kabak, hurma, tatlı elma(ekşisi soğuktur), muz, yumurta, yeşil nane, maydanoz, dereotu, bazen marul(soğuktur), pişmiş kuru soğan, pişmiş sarımsak, pişmiş yeşil soğan, bal, kuru üzüm, ev yapımı hamur işi, bulgur, pirinç, koyun eti, zeytin, sadece zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, pişmiş domates, bulsam pekmez de yerdim. Kırmızı pul biber, toz biber dışında sıcak oldukları için deli gibi baharat kullanıyorum, özellikle zerdeçal. Her biri yeni öğütülmüş çörekotu, kimyon, rezene, damla sakızını hemen hemen eşit miktarda karıştırdım, macun kıvamına gelene kadar bal ekledim ve yemeklerden en az yarım saat önce 1 tatlı kaşığı yiyorum bedenimi ve sütü ısıtması için. Günde iki öğün besleniyorum, bir lokma dahi olsa yemekten sonraki 4 saat içinde bir şey yemiyorum çünkü bu da hazımsızlık yapar, bebeğe gaz olarak döner. Yine kanı asidik hale getirip mantar üremesine zemin hazırladığı, dolaylı olarak bağırsak florasını bozacağı için yemekten sonra meyve yemiyorum. Meyveyi ya tek öğün olarak bol bol yiyorum ya da kahvaltıya meyveyle başlıyorum. Kızla petekli balı birlikte yiyorum genelde, tatlı ihtiyacıma çok iyi geliyor.
Bebeğiniz rahatlasın bir kaç gün uykuya doyun ve mesela nohut deneyin. Ama şöyle yapın isladiniz suzdunuz, biraz suyla 10 dakika kaynatıp o suyu da dökün ve taze öğütülmüş ya da tane şeklinde kimyonla pişirin. Aynı şekilde kış sebzelerini de deneyin mahrum kalmayın. Oğlumda alerji olmasa ben de denemek isterdim.