Merhaba yaşım 33 bizde 1,5 - 2 yıldır deniyoruz. Özel bir hastaneye gittiğimde klomen ve çatlatma iğnesi verdi yumurtalar güzel gelişmiş dedi ama tutmadı tabi 3 kez deneyecekti ben 2de bıraktım biraz akışında devam etmesini istedim tekrar aynı doktora gitmeye karar verdim sonrasında rahim flimi istemişti zaten anestezili bi şekilde flim çekildi ama sonuç belirsiz çıktı yani radyoloji uzmanının yazdığı sonuç belirsizdi net bir şekilde görüntü elde edilememişti ne kapalı ne açıktı başka bir uzmanın görüşünüde aldım sonuç böyle çıkınca . Kadın Doğum doktorum ben gördüm çekim sırasında herhangi bir sorun olmadığını söyledi ama sonucum doktorumun yazdığı gibi net değildi

Kafam karıştığı için busefer özel değil araştırma hastanesine gitmeye karar verdim doç. olan bir doktora göründüm ama tüp bebek merkezinin doktoruydu kendisi. Ona hikayemi anlattım eşimin sperm sayısına baktı benim hormon testlerime baktı alttan muayene etti ilk defa ağrı hissettim çünkü bacaklarımı açarak oldu bu muayene diğerleri normal sedye de olmuştu bu kadar acı olmamıştı ama tabi hsg den sonra ilk alttan muayene olmuşum bu

Doktor 2tane kist gördü regl dönemimin ağrılı olup olmadığını sordu tabiki ağrılı geçtiğini söyledim. Ve bu kistlerin tüpleri bozabileceğini anlattı çok şaşırdım çünkü diğer doktorum kist var ama çok sorun değil demişti

Ve hsg sonucu da belirsiz çıkınca resimlere bakarak yorumladı tekrar. Bana döndü sen benim tanıdığım olsan laparoskopi öneririm ondan sonra 2 aşılama sonuç olumsuz olursa tüp bebek dedi tabi bi şok etkisi yarattı bana bu durum. İstersen tekrar hsg çektir dedi ama araştırmada anestezili olmuyor muş yine özel tekniği iyi olan birkaç hastane adı söyledi. Ama sanırım doğrusu laparoskopi canım şimdi senin yazını okuyunca aklıma takıldı bu operasyonda kistleride mi alacak tüplerde tıkanıklık olup olmadığına bakacak eğer tıkanıklık varsa direkt tüp bebek yoksa 2 aşılama sonrasında tüp bebek olacakmış sanıırm anladığım bu. Biraz aklım karıştı yardımcı olursan çok sevinirim