Merhaba. Ben 27 yaşındayım. 2 yıldır fln bebiş sahibi olmak istiyoruz . Sürekli kadınlar klubündeki yaşananları okuyup durdum kim ne yaşamış kim nasıl süreçlerden geçmiş bana benzer hikayeler var mı diye okuyup durdum. Herhangi bitkisel bi çare duysam burada deneyen var mı diye sürekli forumu okudum baya iyi geliyodu okumak. Temmuz ayında tüp bebeğe başladık ve bu ay yani ağustosta transfer yapılacak diye konuştuk. Aynı zamanda psikolog desteği de aldım. İnternetteki forumlardaki neredeyse tüm hikayeleri okudum kimi umut oldu kimi hüzün dediğimde bana yanıtı sen yazdın mı oldu. hayır yazmamıştım evet günlük tutuyorum ama foruma yazmadım oldu. hep almışsın ama hiç vermemişsin sen de ilham ol sen de umut ol dedi ve bugün foruma kayıt oldum yazmaya karar verdim belki birine umut olur veya bana inşallah her şey yolunda gider der de duası kabul olur :)
Bana amh yüksek çıktığı için fazla yumurtan var dendi eşime hareketlilik sorun denildi. Biz de beklemenin anlamı yok başlayalım dedik. Benim en çok merak ettiğim süreç nasıl gidiyodu ne kadar oluyodu maliyet olarak fln... Belki birine faydası olur fikir olur yazayım dedim :)
Öncelikle rahim filmi çekiyolar tüpler kapalı mı fln 1500 tl gibi başlangıçta kan testleri var 1000 tl. Erkek aday testleri 800 fln tutuyodu. Her ihtimal için kromozom testi genetik test yaptırıyolar ama bunu özelde değil de araştırma yani üniversite hastanelerinde yaptırırsanız bedava olabiliyo , 17 bin tedavi ücreti :) sağolsunlar sağlıkta taksit olmuyormuş artık kızlar en fazla 2 ödemede alıyolar onu . Yumurta toplama işinde hepsi ödenmiş oluyor. Ben öncelikle Gonol-f iğneleriyle başladım her gün belirlenen ünitelerde. Bioscience advanced plus diye bir vitamin de aldık sabah kapsül akşam toz şeklinde . Suya atılan tozlardan nefret ediyorum

bu arada ilaçlar 9700 tuttu .
6 gün sonra işin içine cetrotide , meriofert girdi gonol-f dozu azaltıldı. bunlar hep iğne tabi

göbekten vurulmak acıtıyo kızlar kol en kolayı :) sonra E2 P4 sürekli kan değerlerine bakıyolar zaten istedikleri değere gelince ve yumurtalar yeterince büyünce OPU yani yumurta toplamaya çağırıyolar. beni 25 temmuz pazartesi günüe çağırdılar. Perşembe günü gidip kan verdiğimde erteyebilriz dediler ama cumartesi tekrar kan verince okey verdiler. cumartesi gece 10' damutlaka o saatte olacak denildi gonapeptly çatlama iğnesi vurduk 3 tane aynı anda. pazar gecesi 12den sonra yemek içmek yasak tabi uyutacaklar çünkü :) pazar günü iğne yokk. pazartesi gittik sabah operasyon oldu bitti 26 yumurta toplanmış aralıklarla arayıp söylüyolar işte kaç embriyo oldu hangileri bölünmeye devam ediyo diye benim 14 embriyom olmuştu 9u kaldı. Ve onları dondurdular. bi ay daha regl olmam gerkiyomuş hormonlar tavan yaptığı için dinlenmesi iyi olurmuş yine bu süreçte bazı ilaçlar alıyosunuz onlar çok değil 570 tl fln tutuyo.
Şimdi transferi bekliyorum bugün gittim ve kalınlık 7-8 olacakken 5 çıktı cycle progynova ilacını 2 katına çıkardılar östrojen hormonunun artması gerekiyormuş. Siyah üzüm kurusu aldım su içmek de iyi geliyormuş. Cumartesi günü istenilen olmazsa diğer aya kalır dediler ve yıkılış.
Herkes hayırlısı böyle belki de bu ay olacağı yok diyip duruyor. Kimse bu yorgunluğu anlayamıyor maalesef. En küçük şeyde yıkılma diyolar. Bardak o kadar dolu ki bi damla daha almıyor işte

bakalım neler olacak eğer merak ettiğiniz başka bişey varsa özelden de olsa anlatırım :)