2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ben ikiliden bi paket almıştım. Fototerapi sonrası göbek hemen düştü. Öncesinde de 2 kez giydirdim. Kesip ağız mendili yapıcam 🤣
Normal zıbın da rahat gibi bence.
1 paket alıp koyuyum ya gene aklımda kalmasın şimdi kendimi biliyorum keşke koysaydım derim 😂😂
kızlar birde aklıma geldıkce yazıyorum depend aldıysanız yanınıza pedte alın dependin üstüne onu takıyorum hersefernde dependi değiştirmek zorunda kalmıyorsnz.
Ya ben dependden ziyade hasta bezi alayım diyorum sırf bu yüzden yanları çıt çıtlı ya hemen çıkarıp yenisini takarım. dogumdan sonra kontrolde vs de rahat olur gibi

Toparlanmaya çalışıyorum canım sen nasılsın ağrıların var mı?
Ya keşke bende senin gibi olsam inan seni emdikce gelecek sütün. Bir de cisli bezi ne kadar oluyor ona göre de anlayabilirsin. Eğer çok yetersiz gelirse siringayla meme başına mamayi damlatip bebis emerken ordan da alabilir. Bende ilk defa az önce enzirebildim 10 dk. Geldi mi gelmedi mi bilmiyorum tam bir iki damla belki gelmiştir ama buna bile çok seviniyorum
Sorma benim ödemlerim de hiç inmedi kanama fazla olmadığı için mi bilmiyorum karnım anca yarım indi orda da şişlik var
şöyle yapıyorum sağ göğsümü emiyor, sol göğsümden 20 cc süt cıkıyor onuda kasıkla veriyorum. 2saatte böle yapmaya calısıyorum ama bgn 1kutu mama alabılırm toparlanmam için ne uyku ne bişe kaldı gece enazndan kaşıkla mama versem sağma yapmasam ii olur. bakalım yrn kontrolu var dr ne dicek.

Senin ekstra zor geçti gülüm uzun sürmüş ameliyatın ama toparlanacak biliyorum bebekle dinlenemeden bir de üstüne bu ağrılar çok zor.. Sırtımdaki gaz sancısı iki büklüm yürütmüştü günlerce sakat kaldım artık eski ben olamıcam sandım sen yine sütle şunla bunla uğraşabiliyosun ben kendi derdime düştüm mamayı dayadım çocuğa :/
Az daha sabır..
İnsan mecbur kalınca koşturuyor be kuzum hastanede bile baktım ki iş başa düşüyor. istediğim gibi ilgilenemeyecek kimse. Annem zaten ufak diye hala tutarken içi gidiyor altında örtü olmadan çocuğu kucaklayamıyor bile. zar zor kalktım çocukla ilgilenmeye başladım
Başlayış o başlayış 🤓
Şu sarılık bi geçseydi bu kadar kendimi de bunaltmayacağım, aç kalırsa ağlar kafasına gireceğim 😂
Şimdi yemek yiyecek vaktim olmuyor ben bebeyi eşim de beni yediriyor resmen 🤭
Allahım benzetmesin ama ben de sola doğru çeke çeke iki büklüm kaldım hep Şuan da sabit bi kaç ağrım var hayırlısı bakalım.
Senin geçiyor demen bana bi cesaret verdi neyse ki 🥹 zoruma gidiyor sezo sonrasını bu kadar ağır geçirenler olarak azınlığız sanırım 😅

-Sunshine -Sunshine Hayyal Hayyal süt sağma pompasını ne kullanıyorsunz ben lansınoh aldım ama gecen sefer avent kullanıodum hiç acıtmıodu buda cok fena. ve acaba dhaa katı diyemi cok sut cıkarmıyor. oğlumda poset poset gönderiyordum 20ayda sağmıstm
Ben wee baby almıştım lcw den ucuza denk getirince işimi baya görüyor. Uçlarda acıma bende de var en düşük ayarda başlatıp yavaş yavaş artırıyorm yeterli geliyor. Hastane tipi spectra iyiydi yaaa aklım hala onda

1 paket alıp koyuyum ya gene aklımda kalmasın şimdi kendimi biliyorum keşke koysaydım derim 😂😂

Ya ben dependden ziyade hasta bezi alayım diyorum sırf bu yüzden yanları çıt çıtlı ya hemen çıkarıp yenisini takarım. dogumdan sonra kontrolde vs de rahat olur gibi
Koy kuzum bebe cok ufak olunca cok stres oldum kol bacak geçiremedim giydirmedim zaten 4. Gün hastaneye yatırdık o gğn sıcaktan göbek düştü ihtiyac kalmadı bizde

İnsan mecbur kalınca koşturuyor be kuzum hastanede bile baktım ki iş başa düşüyor. istediğim gibi ilgilenemeyecek kimse. Annem zaten ufak diye hala tutarken içi gidiyor altında örtü olmadan çocuğu kucaklayamıyor bile. zar zor kalktım çocukla ilgilenmeye başladım
Başlayış o başlayış 🤓
Şu sarılık bi geçseydi bu kadar kendimi de bunaltmayacağım, aç kalırsa ağlar kafasına gireceğim 😂
Allahım benzetmesin ama ben de sola doğru çeke çeke iki büklüm kaldım hep Şuan da sabit bi kaç ağrım var hayırlısı bakalım.
Senin geçiyor demen bana bi cesaret verdi neyse ki 🥹 zoruma gidiyor sezo sonrasını bu kadar ağır geçirenler olarak azınlığız sanırım 😅

Acı eşiğimizle alakalı bence sancıları da hiç hissetmeyen var bir de bize bak.. Eşim bazen koluma cimdik atar ben çığlık atarım mesela aynı şiddette küçücük çocuğa yapıyorum gülüyo diyor benim ağrılarımı hiç önemsemez o yüzden :) mama vermemekle iyi yapıyosun sütü azaltıyor mutlaka..
Geçer geçer bir sene sonra ağırlık kaldırarak spor yapıyodum aklıma bile gelmiyodu artık o günler..

Kızlar size bir şey danışıcam şimdi biz sonunda 1 numara beze geçtikte benim kızın cildi çok hassas 2 pişik kremi sürmiyim hemen kukucuğu kızarmaya başlıyor denedik mustela kullanıyorum iyi geliyor şimdi siz benim yerimde olsanız kocaman sucoderm krem almıştım ama doktorda yok sen mustela al demişti ama ben onu bi denesemmi erken mi sizce? Bide ben unibaby yenidoğan ıslak mendil alıyorum yeni ve küçük doğdu ama evde babyturco bir sürü ıslak mendil var ama yeni doğan değil onlara ne zaman başlasam kafam çok karışık🥴
Canım en az 3-4 aylık olması gerek normal ıslak mendile geçmen için.
En temiz içerik diye söylenen ıslak mendilde bile bişiler vardır illa ki bence ya...
Emzirme bebek bakımı eğitiminde dediler ki ıslak mendil yerine
1 şişe kaynamış soğutulmuş su ile pamuklu ped ıslatılıp yenidoğanlar temizlenir..
Ama ben yine de temiz içerikli olandan aldım 1 paket dışarıda kullanmak için ama sürekli kullanmayı düşünmüyorum
Ben oğlumda evde ilk 1 ay pamuk su kullandım ama tabii dışarda mutlaka ıslak mendil şart. Onda da yenidoğan alıyodum be paketi açıp içine kaynamış soğumuş su döküyodum sıkıyodum sonra biraz daha döküp ağzını kapatıyodum içinde bişey varsa akıtıyodum yani yada psikolojik olarak kendimi rahatlatıyodum :)
Kızlar bir de benim kanamam çok az, ilk gün birazcık geldi baktılar bastırdılar normal dediler. Eve gectigimden beri kesilmiş gibi sanki o kadar az ki hiç gelmiyor. Yarın doktora soracağım ama normal midir bu ya
Canm ilk doğumdan sonra 5 gün pedle gezdim kanamam olur bulaşmasın diye 5. Gün doktor kontrolüne gittiğim zaman doktor baktı ve senin kanaman olmayacak birikme olmamış dedi ve ben lohusalık boyunca hatta emzirme bitene kadar hiç kanama yaşamadım. En iyisi doktorun baksın :)
Selam kızlar dün ben bayağı kötüyüm sabahtan akşama kadar bel ağrısı çektim kustum akşam kasıklarımada ağrı girince korkudan şu kasışma sayar uygulamasını indirdim ama şükür geçti bugün daha iyiyim kanala geçiyor sanırım öyle hissettim.
E ekim1903 pişik olan yere zeytin yağı sürülebilir az miktarda diye düşünüyorum ama yapan var mı bilmiyorum ben kızıma pişik olunca kortizonlu sudocrem den daha iyidir herhalde
Dilos6342 Dilos6342 hiç canını sıkma ben de aynı şeyi yaşamıştım ziyan olmuştu o ilk süt Allah sağlık versin o şifasını alır her türlü
Zeytinyağı bir mucize. Güvenilir yersen alırsan ben banyodan sonra oğlumun tüm vücudunu her alt açmadada popişini zeytinyağlardım 5-6 ay sonra pişik kremlerine başladık biz.
Canım süt gelmesi için yöntemler var. Ama ben de şeker olduğu için bir çoğunu yapamiycam. Çok üzülüyordum sütüm olmazsa ne yapayım diye bakarken mayayı keşfettim. Bı dene istersen. Bir günde etki ediyormuş. Kulüpte de çok uygulayan var. Arkadaşım da uygulamış. Bir küçük paket kadar instant mayayı bir su bardağı su, süt ya da meyve suyuyla iç. Zor olur muhakkak ama nelere göğüs gerdik. Mide problemi olanlara önermiyorlar pek yalnız. Eğer doğumum planlı olursa bir iki gün önce deniycem bende. Aklında bulunsun arkadaşım
Rezeneli emzirme çayı var humananın emzirme çayı var onlardan da deneyebilirsin ama marul ve bulgur ben de çok işe yaramıştı oğlumun alerjisi olduğu için her şeyi yemiyordum ama bu ikili gerçekten sütümü çok arttırmıştı

Dilos6342 Dilos6342 kuzum doktoruna sor kanamanı benim çok oldu şöyle diim sana bir depend paketi bitti üstüne bitane daha aldım yarısı bitene kadar doldurcak kadar kanamam oldu en önemlisi pıhtılaşma olmaması bana çıkınca kan iğnesi verdiler 10 gün vuruldum doktorum bana pıhtılaşma olursa ara beni dedi

Dilos6342 Dilos6342 kuzum doktoruna sor kanamanı benim çok oldu şöyle diim sana bir depend paketi bitti üstüne bitane daha aldım yarısı bitene kadar doldurcak kadar kanamam oldu en önemlisi pıhtılaşma olmaması bana çıkınca kan iğnesi verdiler 10 gün vuruldum doktorum bana pıhtılaşma olursa ara beni dedi
Bana da 8. Gün kullanma artık dedi

Canım en az 3-4 aylık olması gerek normal ıslak mendile geçmen için.

Ben oğlumda evde ilk 1 ay pamuk su kullandım ama tabii dışarda mutlaka ıslak mendil şart. Onda da yenidoğan alıyodum be paketi açıp içine kaynamış soğumuş su döküyodum sıkıyodum sonra biraz daha döküp ağzını kapatıyodum içinde bişey varsa akıtıyodum yani yada psikolojik olarak kendimi rahatlatıyodum :)

Canm ilk doğumdan sonra 5 gün pedle gezdim kanamam olur bulaşmasın diye 5. Gün doktor kontrolüne gittiğim zaman doktor baktı ve senin kanaman olmayacak birikme olmamış dedi ve ben lohusalık boyunca hatta emzirme bitene kadar hiç kanama yaşamadım. En iyisi doktorun baksın :)

Zeytinyağı bir mucize. Güvenilir yersen alırsan ben banyodan sonra oğlumun tüm vücudunu her alt açmadada popişini zeytinyağlardım 5-6 ay sonra pişik kremlerine başladık biz.

Rezeneli emzirme çayı var humananın emzirme çayı var onlardan da deneyebilirsin ama marul ve bulgur ben de çok işe yaramıştı oğlumun alerjisi olduğu için her şeyi yemiyordum ama bu ikili gerçekten sütümü çok arttırmıştı
Çok teşekkür ederim hepsini not alıyorum

Ben hastanede vurulamadım çocuğu bırakıp hemşirelerde kafasına göre vurmuyor 10 günlük iğne 15 günde bitti ama bitirdim😂
Aa hastanede neden vurulmadı ki en kritik zamanlar değil mi. Eve cıkınca 10 günlük aldık onu 8 gün yaptırdım eşime totalde 10 güne tamamlamış oluyoruz tabi

Canım şaka maka on gündür annesin 🤣 ayy ne süreçti bak hemen zaman nasıl geçiyor ben ne zaman doğuracam ya
Valla öyle insan her şeye alışıyor be papatyam 😂 şu anda bebeden eksik hayatımı düşünemiyorum 😂
Diye diye doğuracaksın bak böyle giderse 😂

Valla öyle insan her şeye alışıyor be papatyam 😂 şu anda bebeden eksik hayatımı düşünemiyorum 😂
Diye diye doğuracaksın bak böyle giderse 😂
Kız valla artık dogurayim sizi görünce özeniyorum birde geceleri çok kasılmam bel ağrım oluyor diyorum ki aha geliyor uyuyorum uyanınca çiçek gibiyim 🤣🤣

Kız valla artık dogurayim sizi görünce özeniyorum birde geceleri çok kasılmam bel ağrım oluyor diyorum ki aha geliyor uyuyorum uyanınca çiçek gibiyim 🤣🤣
Sen olmuşsun ben de Eylül analarına özene özene doğurdum sonunda 😂 vakit yakındır 😂
Bak mesajındaki kritik nokta şu • uyuyorum uyanınca çiçek gibiyim •😂 böyle bi an yaşamadım henüz yarım saat Kestirmeler candır 😂

-Sunshine -Sunshine Hayyal Hayyal süt sağma pompasını ne kullanıyorsunz ben lansınoh aldım ama gecen sefer avent kullanıodum hiç acıtmıodu buda cok fena. ve acaba dhaa katı diyemi cok sut cıkarmıyor. oğlumda poset poset gönderiyordum 20ayda sağmıstm
Canım ben lansinoh kullanıyorum. Benim sütüm fena değil. Ama ilk başlarda benim de acıtıyordu zamanla alıştım 🤔 özellikle ilk zamanlar sıcak kompres yaparsan sonrasına da soğuk kompres ile devam edersen bence meme ucun çok kolay adapte olur.
Başlayış o başlayış 🤓
Koca bir maşallah vallahi ♥️🧿 bu kadar kısa zamanda bu kadar çabuk adapte oldun anneliğe 🧿 en güzeli en başından beri herşeyi kendim yapman, böylece sonrasında da çabuk adapte olacaksın 😘
Ben wee baby almıştım lcw den ucuza denk getirince işimi baya görüyor. Uçlarda acıma bende de var en düşük ayarda başlatıp yavaş yavaş artırıyorm yeterli geliyor. Hastane tipi spectra iyiydi yaaa aklım hala onda
Ucundaki acıma İçin önerim ucuna özellikle ılık kompres 2-3 dakika kadar sonrası sağım 🥲 çok daha rahat olacak bir dene ☺️Spectrayı ben de duydum çok övüyorlar, hastanede onla mı sağmıştın sen?

Son düzenleme:
Back
X