2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
493 cikti o zaman 49 cm mi oluyor :)
evet cnm , 493 mm olarak olmasi lazm :)
Çok teşekkür ederim canım ama maalesef yazık ettim çünkü kimse bilinçlendirmedi. İlk biraz elle sıkıp vermiştim ağzına surdürdüm ama sonra ziyan oldu 😪 o kadar üzülüyorum ki ona. Ne ebe ne emzirme danışmani allahim hiç düzgün insan denk gelmedi hastanede. Zaten çok bilmiş başımdaki yok süt gelmiyor sezeryan ya yok süt gelse emecek vs. Çöktüm resmen. Doğumdan bi gün öncesinden beri uykusuzum uyuyamadim bile nasıl sütüm gelsin. Yemek bile yiyemedim daha anca bugün doğru düzgün. Süt dendi mi ağlayasım geliyor artık
kuzum saglikla aldin yavrunu kucagina , gerisini bosver 🙏🏼🧿. kendine biraz zaman ver . kendinde diyorsun, yorgunsun , guzel beslenememissin ustune birde stress. biraz zaman gecsin kendi duzenini oturtunca hersey cok guzel olacaktir 🙏🏼

Bende bugün kontrole gittim boy ve kilo bizim bebeklerin aynı gidiyor. Kilo 2830 gr boy 49cm çıktı. Ayy bende çatı muayenesi 37de haftaya yapılacak. Dün gece 3te acildeydim idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle serum taktılar biraz gerildim o ara. nst katına çıktım sonra nst istedim doktorumu aradılar açıklıkta bakın demiş. İlk kez açıklık bakıldı zordu ama dayanılmayacak gibi değil. Çatı muayenesi de böyle mi daha mı zoru diye merak ediyorum.
Benimle aynisin. Suanlik sancim cok yok benim sukur hastane isim.olmadi beni de 38de çağırdı. Senin dunku durumundan dolayi haftaya yapmayi dusunmstur doktor. Az once bende onu düşünüyordum çatı muayenesi nasil diye 😀 aciklik durumuna da bakilacak mi da nst de ... bir tırsıklık olustu derken sen yazdin. Haftaya hangi gun gideceksin. Tecrubelerini duymak isterim. Stres yapmamaya calisalim ya. Ilk nst de ben gerimmistim... aslinda guzel seyler ya 😀

15 gün önce 2350 idi sanarım taş çatlasın 2600 olmuştur ultrasona da güvenemiyoruz ki bana kalsa kilo alsın diye 40a kadar beklerim de dikişlerimiz patlamasın şimdi durduk yere 😄
İki hafta önce 35.hafta oluyor sanırım bebito, e zaten o civarlarda olması gerekiyordu, 2400 2500 civarı. Benim uygulama da öyle gösteriyor o haftalarıı.

Şimdi daha çok almıştır o, güzel düşünüyoruz güzel olsun.😍🙏🏻

İki hafta önce 35.hafta oluyor sanırım bebito, e zaten o civarlarda olması gerekiyordu, 2400 2500 civarı. Benim uygulama da öyle gösteriyor o haftalarıı.

Şimdi daha çok almıştır o, güzel düşünüyoruz güzel olsun.😍🙏🏻
35te benim 2500 tu 36da 2880 oldu . Korkuyorum haftaya 3200 olacak diye :) 300 500 artacak diye 😄

Çok teşekkür ederim canım ama maalesef yazık ettim çünkü kimse bilinçlendirmedi. İlk biraz elle sıkıp vermiştim ağzına surdürdüm ama sonra ziyan oldu 😪 o kadar üzülüyorum ki ona. Ne ebe ne emzirme danışmani allahim hiç düzgün insan denk gelmedi hastanede. Zaten çok bilmiş başımdaki yok süt gelmiyor sezeryan ya yok süt gelse emecek vs. Çöktüm resmen. Doğumdan bi gün öncesinden beri uykusuzum uyuyamadim bile nasıl sütüm gelsin. Yemek bile yiyemedim daha anca bugün doğru düzgün. Süt dendi mi ağlayasım geliyor artık
Ay diloşum ya yanında olmak destek olmak çok isterdim. Dur bakalım ziyan oldu bitti bile düşünme. Bu hemşirelerin bazıları çok enteresan ya. Hemen makineye yönlendiriyorlar. Dediğin gibi yapış yapış o ilk süt, makineye yapışıyor çoğu. Elle sağmak ilk 3 gün en mantıklısı.
Doğum yapınca sezeryan ya da değil fark etmez, plesanta vücuttan ayrılınca vücut otomatik süt üretiyor bazı vücut hemen üretirken bazısınınki 24saati bulabiliyor. Ama süt meselesi dediğim gibi psikolojik bir mesele ve tamamen hormonal. Rahat olmaya çalış diloşum beni düşün bak 31 haftalık doğum yaptım.
İlk gün benim de sütle uğraşacak halim yoktu ağrıdan. Ona rağmen masaj, sıcak kompresle sütü memeye indirdim. Ki sen normal zamanda doğum yaptın çok daha kolay olacak eminim. Bebeğin yanında çünkü bu bile süt bezlerini uyarıcı bir faktör. Masaj, sıcak kompres, bol bol emzirme alıştırması. Vazgeçme ve yazık oldu diye düşünme.
Sütün normal rengine dönmesi belli bir zamanı alıyor. Benim 10 günü bulmuştu beyazlaşması.

Evet güzeldi hadi hemen şimdi bebek bakabilirim dedim bitince :)
Ama hiç tahmin etmediğimiz bişi yaşanıyor okuduğum, duydugum kadarıyla doğum yapanlardan :)
İlk Adım Gebe Okulu olarak geçiyor İnstagramda Konyadaki devlet hastanesindeki ebeler Zoom üzerinden yapıyorlar
DM DEN kayıt alıyorlar isteyenler bakabilir
Keşke size 2 gün önce rastlasaydım 20sinde eğitim vermişler bir sonraki eğitim 25 ekimde 😢

Tam haftasıyla uyumlu gidiyor bence minnak, maşallah ona.😍🧿 Sen de obur yaptın çocuğu, duysa üzülür.😂
Gittikce agirlasiyorum . Bir bacagimin odemi de saha fazla yoruyor sıpa ne yapayım. Ac olunca cok hareketli. Yemek ye diye:) ondan caktim yani 😄😄😄 isin sakasi tabi sukurler olsun . O iyi olsin da

Bir de kızlar
Reflü yatağı ve emzirme yastığı şu anda en çok kullandığımız şey. Park yatağın alt açma aparatını da aşırı kullanıyoruz.
Reflü yatağını uzun süre kullanacak gibiyiz.

Prima 0 no elimizdeki paketler bitti Amazon siparişimiz de henüz gelmedi. Acilinden molfix 0 numara almak zorunda kaldık. Prima 0 beden kesinlikle daha büyük uzun bi süre daha kullanırız gibi duruyor ama molfix birkaç güne olmaz muhtemelen. Primanın bedenleri diğerlerine göre gerçekten bi tık büyük oluyormuş.
Bu arada primadaki bariz kalite farkı belli.

Bir de hastaneden çıkmadan ebesinden yenidoğan hemşiresine kadar mümkünse herkesten kaliteli destek almaya çalışın. Benim doğum yaptığım hastane çok tırtmış gerçekten.
bana orada doğru düzgün bir destek verilmediğini Pendik MedicalParkta bebeği 1 gece yatırınca farkettim.
müthiş bi kaç hemşire var ilgileri alakaları bilgileri muhteşem 🥹💕çocuğu el birliğiyle Ayağa kaldırdık resmen. Orada doğum yapacak olan varsa özellikle Büşra hanımı yakalasın bırakmasın🥰

Ve bir de biz doktora sarılık ve tsh yüksekliği nedeniyle kontrole gitmiştik. Hastane özeldi ama ne muayene ne tahlillere hiçbir ücret ödemedik. Güneşin kimliğini çıkartmıştık onun TC kimlik numarasıyla kayıt açtırdık.
Bizden yeni başlayan banko görevlisi önce ödeme aldı, başka bir görevli ücret iadesi yaptı. Sadece 15 TL fark ödedik.
Hastaneler bebekler doğduktan 28 güne kadar muayenelerde vs ücret talep edemezmiş.
Aklınızda bulunsun en güzel hizmeti gidin alın 🥰
Ama hastanede fototerapi yatışı yaptığımızda için ücret alındı tabi oda ve tedavi ücreti olarak.
Canim bu her ozel hastane icin mi geçerli... birde o fototerqpi ne ki

Kooskoca (!) 13 gün.🤩

Ben genel anestezi istemiyorum minnoşumm, o anı görmek yaşamak istiyorum, ama ameliyatta kocacıkla el ele olmak istiyordum, hastane çok katı bu konuda maalesef. 🥺
🥲 hain doktorlar. Neyse artık hayırlısı diyelim bir taraftan ekstra stres olma ihtimalini düşün. 😘

Benimle aynisin. Suanlik sancim cok yok benim sukur hastane isim.olmadi beni de 38de çağırdı. Senin dunku durumundan dolayi haftaya yapmayi dusunmstur doktor. Az once bende onu düşünüyordum çatı muayenesi nasil diye 😀 aciklik durumuna da bakilacak mi da nst de ... bir tırsıklık olustu derken sen yazdin. Haftaya hangi gun gideceksin. Tecrubelerini duymak isterim. Stres yapmamaya calisalim ya. Ilk nst de ben gerimmistim... aslinda guzel seyler ya 😀
Benimde sancım hiç yok bu kadar aynı gitmemiz peki 😂 idrar yolu enfeksiyonu ağrısıyla acile gidip nst+açıklık bakılıp geri döndüm öyle saçma bir geceydi. Açıklık bakılırken zorlandım ama bir kez daha yapılsa zorlanmam kendimi kastım neyle karşılaşacağımı bilmediğim için sadece. Parmağına jel sürüp bakıyor aslında korkulacak bir şey değilmiş. Çatı muayenesini doktor yapacak pazartesi gideceğim mutlaka yazarım.

Benimde sancım hiç yok bu kadar aynı gitmemiz peki 😂 idrar yolu enfeksiyonu ağrısıyla acile gidip nst+açıklık bakılıp geri döndüm öyle saçma bir geceydi. Açıklık bakılırken zorlandım ama bir kez daha yapılsa zorlanmam kendimi kastım neyle karşılaşacağımı bilmediğim için sadece. Parmağına jel sürüp bakıyor aslında korkulacak bir şey değilmiş. Çatı muayenesini doktor yapacak pazartesi gideceğim mutlaka yazarım.
Yaz canim yaz o kasilma yuzunden korkuyorum iste. Hep ilk seylerde kasiliyorum . Rahatlamak onemli ki ben normal istiyorum.ama nasil olur bilmiyorum

Yaz canim yaz o kasilma yuzunden korkuyorum iste. Hep ilk seylerde kasiliyorum . Rahatlamak onemli ki ben normal istiyorum.ama nasil olur bilmiyorum
Bende normal istiyorum. Dün geceki hemşire çok tatlıydı şakayla karışık alışman lazım başka türlü sen nasıl normal doğuracaksın dedi emin misin dedi 😂

Kızlar benim oğlan göbek deliğinden çıkmaya çalışıyor sanırım.. kaç saattir beni mahvetti.. o dönüp durdukça alt tarafıma ağrı giriyor tuvaletim geliyor.. ya kanala giriyor yada ne bilim napmaya çalışıyor.. hafifte bel ağrım var.. idrar torbama baskı yaptığı kesin ama..
Geliyor sanırım gelmekte olan

Back
X