- 26 Haziran 2019
- 1.153
- 1.024
- 133
ben de yaptırmaya karar verdim 14 haftalık şuan hatta bayramdan önce olayım diyorum, yani bu kararı verirken cok araştırdım aşının tarihçesinden tutun da kaç kişide denendiği vs. amerikada yaşayan bi arkadaşım var hamile ona doktoru hiç teredddütsüz olmalısın demiş çünkü hamileyken korona olanlarda tüm olumsuz gebelik riskleri iki katına çıkıyor neredeyse ama aşı için yapılan araştırmalarda böyle bir etkiye rastlanmamış.. bi de ilk başta şöyle düşünüyordum, en yakınımdaki herkes aşılanırsa ben aşısız idare edebilirim doğuma kadar diye düşünüyordum ama aşı olunca süper taşıyıcı konumuna geliyormuşsun bir nevi, yani bu virüs aşılı kişilere de bulaşıyor fakat onlar hissetmiyor semptomu dahi olmuyor ama çevresine bulaştırabiliyorlarmış... ondan dolayı ben olmaya karar verdim. eğer evden hiç çıkmıyor olsam belki olmazdım ama bu riski alamam.Cümleten günaydın . Cinsiyet ile ilgili hiç bir yöntem bende tutmadı
Hemsireyim su an aktif sahada olmasam da çalışıyorum ve yüksek risk grubunda olduğum için 16-17.hafta gibi biontech olacağım .Doktorum da ol dedi ,bir kaç dinlediğim uzman da ol dedi .Yani şimdi asemptomatik olarak geziyor millet ,açık havalardayiz çoğunlukla ama sonbahara doğru yine pik bekleniyor .Biraz kişilere bırakılmış bir karar içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın .Karını zararını düşünüp karar verin derim .
bu arada dipnot, eşim geçenlerde check up a girdi, kalp kapakçığında gevşeklik var demiş doktor, sebebini sorunca da demiş ki küçüklüğünde geçirdiğin bir virüs buna sebep olmuş olabilir demiş.
düşünün yani bu virüsün de kaynağı bilinmiyo atlattım diyen birinin vucudunda ne gibi izler bırakıcak bunu da bilmiyoruz... tabi ki herkesin kendi tercihi ve seçimi ama paylaşmak istedim sizlerle de