2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Ya kızlar bir şey diyecem,doktor ultrasonda problem görmediği için nst ye almadı beni,36. hafta da alıyorum dedi de sizin doktorlar erken haftalarda almış ,ultrasonda bir şey mi fark ettiler ,ya da siz kendinizde bir şey mi hissettiniz şu kasılma olayını nasıl anlayacaz .
Şikayetin varsa ona göre alıyor galiba benim nstye girdiğim zamanlarda ağrım vardı birde karnım sertti o yüzden bakmıştı

Ya kızlar bir şey diyecem,doktor ultrasonda problem görmediği için nst ye almadı beni,36. hafta da alıyorum dedi de sizin doktorlar erken haftalarda almış ,ultrasonda bir şey mi fark ettiler ,ya da siz kendinizde bir şey mi hissettiniz şu kasılma olayını nasıl anlayacaz .
Benim ki kontrolden önce direk nstye gönderdi 32.haftaya geldiğim için

Yok kız hastanelik olmadım kontrol günüm öyle denk geldi 😂
Yardıma gelecek annem güya ama kıyamıyorum işte temizlik falan mümkün değil yaptıramam. Yemek yapsan yeter diyorum. Bi de kızıma baksın ben rahat rahat yürüyüş yapayım son günler öyle istiyorum 🙂
Bende anneme oyle diodum da dinleyen var mi camasor bulasik yikama paklama hergun sil supur kadin resmen gundelikciye dondu 🤦🤦 kiziyorum aliniyor susuyorum vicdanim sizliyor ama durmuo kadin elinde degil bi lokma da temizlik hastasi sayilir zaten 🤭🤭 hani diodum ya ev daginik bilmem ne die simdi gor jilet gibi hersey ama cani cikti resmen uzuluyoruum

benim doktorum da ben zaten dopplerde görüyorum göreceğimi dedi almadı nst'ye haftaya perşembeye randevu verdi alır mı bilmem. herkes genelde 32de bilemedin 34te girdi. hatta bankodaki kız nst istemedi mi hoca diye şaşırdı. Benim dr perinatolog olduğu için zaten dopplerde bütün kan akışlarını kontrol etti belki ondan istemedi diye düşündüm ben rahim ağzı uzunluğunu da ölçmüştür bi sıkıntı da olmayınca nst istememiştir dedim kendi kendime. Hatta işte muayeneden çıkınca da 4 ocakta alalım dedi sekretere döndü yazdır 4 ocak sabah 8e sezeryan randevusunu dedi kendinden emin bi şekilde.

Hanımlar benden beyaz akıntı geliyor sulu birkaç gündür .Bunu yaşayan var mı?Ablamla konuştum bugün .O 34. Haftasında kontrole gitmişti .Nst ye girdim sancı çıkmadı .Tam doktorun odasından çıkıyordum .Beyaz akıntım var dedim .Öyle olunca doktor alttan bakalım dedi ve meğerse açılma olmuş baya bir .Birkaç cm kalmış .Suyu gelecekmiş .Eve gitseymis .Ben de korktum .Nişan o dedi .Ben ilk gamielligimde Nişan falan görmedim .Nasıl bilmiyorum .

Benim annemler yapıyor ikinci torun onlarında internetten biseyler alıyor keyfine göre e bebekten banyo gereçlerini kıyafetlerini falan aldı baya biseyler aldı şimdi künye yaptırıyor mesela yapmak zorunda değil ve tek babam çalışıyor buna rağmen biseyler yapmaya çalışıyor 🥺 kayınvalide kayınbaba çalışıyor bide kayınbaba emekli durumları iyi olmasına rağmen birşey görmedik . Düğünde de birşey yapmadılar zaten pek bir beklentim yok çok şükür herseyini aldık yaptıkta ne bileyim insan bekliyor yinede 😐
Hep öyle oluyor demek .Benim de annemler kızımın odasini yaptılar .Hediyeler alırlar .İhtiyaçlarını alırlar hep .Ama karşı taraf altını takip el gibi çekildi .Başka bir şey yapmadılar .Ama kızının cocugunun beşiğini falan almış .Anlatır bir de .Benimkini torundan saymiyorlar heralde 🙂🙂

Bende anneme oyle diodum da dinleyen var mi camasor bulasik yikama paklama hergun sil supur kadin resmen gundelikciye dondu 🤦🤦 kiziyorum aliniyor susuyorum vicdanim sizliyor ama durmuo kadin elinde degil bi lokma da temizlik hastasi sayilir zaten 🤭🤭 hani diodum ya ev daginik bilmem ne die simdi gor jilet gibi hersey ama cani cikti resmen uzuluyoruum

Ben peşinden gezdiğim için yapmaz annem. Sadece yemek yapar o kadar.
Rahat edemiyorum çünkü o yaparken. Ben doğurunca yapar artık. Mecbur bulaşık yemek o kadar. Yanımda kalacak Doğumdan sonra.

Hanımlar benden beyaz akıntı geliyor sulu birkaç gündür .Bunu yaşayan var mı?Ablamla konuştum bugün .O 34. Haftasında kontrole gitmişti .Nst ye girdim sancı çıkmadı .Tam doktorun odasından çıkıyordum .Beyaz akıntım var dedim .Öyle olunca doktor alttan bakalım dedi ve meğerse açılma olmuş baya bir .Birkaç cm kalmış .Suyu gelecekmiş .Eve gitseymis .Ben de korktum .Nişan o dedi .Ben ilk gamielligimde Nişan falan görmedim .Nasıl bilmiyorum .

Progestandan akıntıyı ayırtedemiyorum ki. Sürekli beyaz akıyor zaten fitil şeklinde koyduğum için.

Şikayetin varsa ona göre alıyor galiba benim nstye girdiğim zamanlarda ağrım vardı birde karnım sertti o yüzden bakmıştı

Yani Zaman zaman karın sertliği oluyor da öyle ağrım sizim çok yok olsa da kısa süreli 😕

benim doktorum da ben zaten dopplerde görüyorum göreceğimi dedi almadı nst'ye haftaya perşembeye randevu verdi alır mı bilmem. herkes genelde 32de bilemedin 34te girdi. hatta bankodaki kız nst istemedi mi hoca diye şaşırdı. Benim dr perinatolog olduğu için zaten dopplerde bütün kan akışlarını kontrol etti belki ondan istemedi diye düşündüm ben rahim ağzı uzunluğunu da ölçmüştür bi sıkıntı da olmayınca nst istememiştir dedim kendi kendime. Hatta işte muayeneden çıkınca da 4 ocakta alalım dedi sekretere döndü yazdır 4 ocak sabah 8e sezeryan randevusunu dedi kendinden emin bi şekilde.

Hepsinin görüşü farklı demek ki benim de 20 Aralık nst de bakılacak o gün gün verecek muhtemelen senden 4 gün sonra da ben doğurmuş olurum aramızda 4 gün var :) :)

Bide eşimin ailesine gelen ilk bebek 0 heyecan 0 hareket 😑
Benimki de öyleydi .Söylediğimde kimse sevinmedi .Bir de kız olacağıni duyunca yasa girdiler .Altın taktılar sadece başka hiçbir şey yapmadılar .Benim eşim tek erkek .Bir şey oldu mu tek oğlum var diye her şeyi bize yaptırır maddi manevi her şeylerini biz koşarız ama kızlarının çocukları kadar sevmedi kayınvalide nedense kızımı hiç .Bunda beklentiye girmedigim için üzülmedim de .Onda baya icerlemistim .Hatta kızım olsun diye dua ettim .Çok şükür bu da kız .🙂Hatta kizim.bir şey yaptı mı bizimkiler hiç böyle değildi der ,sanki bu el çocuğu

Beyaz akıntı bende de var açılma işareti mıymış 😳😳😳😳 bu açılma olduğunu anlayamıyor muyuz resmen ilk kez hamilelik yaşıyorum gibi ama normal doğum yapmadığım için bilemiyorum

Beyaz akıntı bende de var açılma işareti mıymış 😳😳😳😳 bu açılma olduğunu anlayamıyor muyuz resmen ilk kez hamilelik yaşıyorum gibi ama normal doğum yapmadığım için bilemiyorum
Ya ben de diğerinde bu akıntı geliyor muydu hatirlayamadim .Kasılmalarım da çok bunda ama o da kasılma mi bebeğin hareketi mi ayırt edemiyorum .Bazen karnım taş gibi oluyor .İki gündür de hafif sancım var ama düzenli olmadığı için önemsemedim ben .Yarın kontrolüm var .Nst ye gireceğim zaten.

Ben kasilmayu hiç hissetmiyorum. Nasıl oluyorsa ultrasonda doktor görüyor. 24. Haftamda kasılma gördü doktor, 28. Haftamda kasılma yok gayet iyi dedi, e 32. Haftamda tekrar kasılma çıktı. Bu kasılma stresle alakalı veya yorgunlukla alakalı birseymis. Benimki stresten.

Bence burda yaniliyorsun o sekilde dogumun en basindan itibaren bastirmiyorlar son care o . bende 15 gun kaburgam kirik diye gezdim hastane hastane nefes bile alamiyordum ancak yaptiklari mudahale cok yerinde ve dogruydu cunku bebek cikmiyor kalp ritimleri bozuluyor anneninde bebeginde hayati riske giriyor ki ben yasadim kendimden geciyordum artik ve mecburlar onu yapmaya izin vermesende yapacaklar versende o andan sonra bebegi kanaldan geri cekip sezeryana da alamiyorlar ee ne olacak mecburi bir mudahale o
Dediğim gibi herkesin doğumu farklı oluyor benimki mecburi olmadığı halde yaptı her doktorda bir değil tabi kimin ne yaşadığını en iyi kendi bilir sizin tecrübeleriniz farkı benimkide bu şekilde oldu

Ben peşinden gezdiğim için yapmaz annem. Sadece yemek yapar o kadar.
Rahat edemiyorum çünkü o yaparken. Ben doğurunca yapar artık. Mecbur bulaşık yemek o kadar. Yanımda kalacak Doğumdan sonra.
Benim halim olmadigindan pesinden gezmeye imkan yok... Bu duruma da dusmek zor gercekten kimse olmasa emin ol daha iyi yapamadigin gun kalir olum yok ucunda ama bu sekilde olunca insan rahatsiz oluyor

Aynen progestan kullanmak gerçekten sıkıntılı. Genital bölge zaten hep nemli kaliyor. Tam içeri girmeyince iç çamaşırı bembeyaz oluyor. Zaman zaman çıkıyor da☹️

Şişlik oluşuyor içinde bir de.2 gündür ara verdim kullanmıyorum akıntım yok. Bugün kullanacağım ama canımı yakıyor artık hassaslık oluştu.

Benim halim olmadigindan pesinden gezmeye imkan yok... Bu duruma da dusmek zor gercekten kimse olmasa emin ol daha iyi yapamadigin gun kalir olum yok ucunda ama bu sekilde olunca insan rahatsiz oluyor

Olsun yapamasa oturur. Ama gerçekten yapılmasa da olur canlarını tüketiyorlar.

Back
X