2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ya dışarı çıkar çıkmaz başladı bizim kız vurup durdu oturdum biraz dinlendim bu sefer karnım taş gibi oldu çoğu şeyi alamadan geri döndük 🥺 ayaklarım havada uzanıyorum ama heryerim ağrıyor özellikle belim kalçam ve göbüküm ağrıyor 😔
Neyseki en önemlisi alındı anneannesi künye aldı kuzusuna 🤣
Künye güzel oluyor minik kollarında 🥰 bende avm dışında bir yere gideceksem kara kara düşünüyorum nerede wc bulurum diye 🤣

Kızlar sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Ben nasip olursa 3.bebeğime hamileyim ve 33 yaşındayım. İlk gebeliğimde hafif derece preeaklemsi(gebelik zehirlenmesi) geçirmiştim. İkinci hamileliğimde tekrar etmesin diye hep aspirin kullandım. Sıkıntı çıkmadı. Bu hamileliğimde de aspirin kullandım ama bazı rahatsızlıklarımdan dolayı ek olarak tansiyon ve hafif doz kalp ilacı kullanıyorum ve bu rahatsızlıklarım sadece gebelik döneminde oluşuyormuş. Ben bu yüzden acaba tüplerimi bağlatsam mı diye düşünmeye başladım ama tam emin de olamıyorum o yüzden sizin de fikrinizi almak istedim
Bunun kararını verecek olan sensin ama sağlık sorunların var ve 3 güzel çocuğun var. Bağlatsan pişman olmazsın diye düşünüyorum. Tabii eşinde rızası olması gerekiyor sanırım bunun için tam bilmiyorum o kısmını

Google'a da sorabilirim ama tecrubelilere sormak daha dogru bence. Ya ben simdi hic dogum sancisi cekmedim, acilmam olmadi. Suyum geldi direk genel anesteziyle (kendim istedim genel olmasini kan fln tutar beni) dogum yaptim.
Bu epidural ve spinal ne oluyor tam olarak? Yani normal dogumda da agriyi hafifletmek icin bisi yapiyolarmis o epidural mi? Yoksa epidural sadece bilincin acikken sezeryan olmak icin mi yapiliyor? Yani sancim gelse gitsem doktor bana sorsa sunu istiyo musun diye valla ne dicem bilmiyorum. Bir de suni sanci var o basla bi olay galiba, o da damardan ilacla olan bisidir di mi? Butun cahilligimi su an doktum ortaya ama o kadar kafam karisik ki..sona yaklastikca da boyle olmamak lazim bilmek lazim iyi kotu...

kızlar ana kucağı aldınız mı nasıl bir şey aldınız ilk çocuğumda almadım sonradan 2-3 aylık olup etrafı izlemek isteyince baby nestte durmak istemiyordu
ebebeğin kendi ana kucağı dün 600dü bugün 400e düşmüş sizce nasıl alınır mı?
6 Fonksiyon Bir Arada Ana Kucağı
baby plus 6 Fonksiyon Bir Arada Ana Kucağı
en dandikler bile 250 civarı o sebeple acaba alsam mı dedim?
1639415175865.webp

Google'a da sorabilirim ama tecrubelilere sormak daha dogru bence. Ya ben simdi hic dogum sancisi cekmedim, acilmam olmadi. Suyum geldi direk genel anesteziyle (kendim istedim genel olmasini kan fln tutar beni) dogum yaptim.
Bu epidural ve spinal ne oluyor tam olarak? Yani normal dogumda da agriyi hafifletmek icin bisi yapiyolarmis o epidural mi? Yoksa epidural sadece bilincin acikken sezeryan olmak icin mi yapiliyor? Yani sancim gelse gitsem doktor bana sorsa sunu istiyo musun diye valla ne dicem bilmiyorum. Bir de suni sanci var o basla bi olay galiba, o da damardan ilacla olan bisidir di mi? Butun cahilligimi su an doktum ortaya ama o kadar kafam karisik ki..sona yaklastikca da boyle olmamak lazim bilmek lazim iyi kotu...
Benim ilk doğumum olacak araştırmıştım. Sezeryan da genel anestezi istemezsen, epidural ya da spinal anesteziyle belden aşağısını uyuşturuyorlar uyanık oluyorsun. (Farkı İkisi de belden aşağısını uyuşturmak için omurilik bölgesinden yapılır. -Ancak epidural anestezide ilaç omurilik etrafında bulunan zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zar geçilir ve içindeki sıvıya verilir.)
Normal doğumda da sancı çekerken ağrıyı azaltmak için epidural yapıyorlar ama 4 cm açıklıktan sonra. Ağrı arttıkça ağrı kesici verip hafifletiyorlar belden

kızlar ana kucağı aldınız mı nasıl bir şey aldınız ilk çocuğumda almadım sonradan 2-3 aylık olup etrafı izlemek isteyince baby nestte durmak istemiyordu
Eki Görüntüle 2969353

Ben bunu aldım ama indirimdeydi yarı fiyatına aldım. Arada indirime giriyor

Eki Görüntüle 2969353
Bundan görümcem aldı çok memnun.

Bende cevap için şurda bekleyeyim. Sezaryende bende spinal ve epidural arasındaki farkı merk ediyorum

Sen normal dogummu denemek istiyorsun suan 🤔

Benim ilk doğumum olacak araştırmıştım. Sezeryan da genel anestezi istemezsen, epidural ya da spinal anesteziyle belden aşağısını uyuşturuyorlar uyanık oluyorsun. (Farkı İkisi de belden aşağısını uyuşturmak için omurilik bölgesinden yapılır. -Ancak epidural anestezide ilaç omurilik etrafında bulunan zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zar geçilir ve içindeki sıvıya verilir.)
Normal doğumda da sancı çekerken ağrıyı azaltmak için epidural yapıyorlar ama 4 cm açıklıktan sonra. Ağrı arttıkça ağrı kesici verip hafifletiyorlar belden
Himm cok sagol andim. Acaba bunlar yapildiktan sonraki etkiler vs. Nasildir. Cis tutamama vs oluyomus bi sure.

Sen normal dogummu denemek istiyorsun suan 🤔
Ewt cnm, ilk dogum uzer8nden cok yil gextigi icin sanirim bir sorun olmaz. Ilkinde de normal istedim ama olmadi. Israrci degildim, yine degilim. En ufak riski bile goze almam yani normal olsun diye. Bebek de ben de iyi olalim onemli olan o. Sayet bir risk yoksa tarih belirlemek yerine bebegin kendi karar versin istiyorum tek takintim bu. Doktorla 40. Hafta dolana dek bekleyelim normal dogum olmazsa sezeryan yapalim diye konusmustuk ilkinde, bunda da ayni sekilde konustuk. Nasil kismetse oyle olacak tabi.

Ewt cnm, ilk dogum uzer8nden cok yil gextigi icin sanirim bir sorun olmaz. Ilkinde de normal istedim ama olmadi. Israrci degildim, yine degilim. En ufak riski bile goze almam yani normal olsun diye. Bebek de ben de iyi olalim onemli olan o. Sayet bir risk yoksa tarih belirlemek yerine bebegin kendi karar versin istiyorum tek takintim bu. Doktorla 40. Hafta dolana dek bekleyelim normal dogum olmazsa sezeryan yapalim diye konusmustuk ilkinde, bunda da ayni sekilde konustuk. Nasil kismetse oyle olacak tabi.
Yapan cok insan var canim. Saglikla kavusun insallah gerisi onemli degil. Gonlundeki olur insallah 🤲🤲 ama git ol sezeryanini mis gibi yaaa 🤣🤣

Emzirince meme dusmuyo ki. Cocuga camur atmasinlar valla. Tamamen genetik. Millet kafayi yemis gercekten. Tamam kendini sevmek deger vermek cok guzel ama bebis anne istiyo:KK43:
Aaa dusmuo mu bu ii haber oldu benim icin 😂 ben direk zaten kucuk memeden mUzdaribim bi de ustune sarkar artik emzirme isi bitince direk yaptiririm gibi kendimi avutuyodm acikcasi. Silikonun uzun vadede vucuda hic zarari yok deseler valla memeden kesildigi gun amelyat tarihimi alirim o derece.

Kızlar doğumdan sonra neler icebiliyorduk rezene gaz ve süt için iciliyordu dimi doğum olmadan bir aktara uğrayıp alincaklari almak istiyorum ama aklıma hiç bsey gelmiyor rezeneden başka ne alınıyordu

Bende cevap için şurda bekleyeyim. Sezaryende bende spinal ve epidural arasındaki farkı merk ediyorum
Spinal belden asagisino felc ediyo hic hissetmiosn epidural sadece bel asagisindaki agriyi kesiyo gibi dusunebilirsn genelde spinal+epidural yapiyolarmis sezeryanda. Benim bi arkadas cmt sezeryan oldu pazar iyiydi yuruyodu hala epidural bagli dedi elinde serumuyla geziyodu nasi yuruyebiliosn dedm cunku ben diz amelyati olunca da epidural yapmislardi agrisi az olsn diye, ozaman amelyatsiz bacagimi da oynatamamistm. Arkadas da dozajina bagli dedi, dugmeye bastikca ilac gelio ben de cok basarsam uyusmaya baslar bacaklarm dedi..

Kızlar doğumdan sonra neler icebiliyorduk rezene gaz ve süt için iciliyordu dimi doğum olmadan bir aktara uğrayıp alincaklari almak istiyorum ama aklıma hiç bsey gelmiyor rezeneden başka ne alınıyordu
Yeni doğum yapan sözde ocak annesi olarak yanıtlayayım😂 Rezene içilebilir, komposto içiyorum ben, bol su, dereotu çok arttırıyor sütü. Bir dr tahin. Ben çok halsizim pregnacare doğum sonrası takviyeyi alıyorum. Çorba da için bol. Bir de kansızlık başladı biranda gyno ferro demir ilacı yazmış doktor taburcu olurken. Ayaklarınız hep sıcak olsun, hiç üşütmeyin, benim 2 hafta geçti doğumun üstünden hala aşırııı ter basıyor ama hep ayaklarımı ve göğsümü belimi buna rağmen örtüyorum.
Sezaryenden hemen sonra ise büyük tuvaletimi yapana kadar sadece sıvı beslendim, hastanede sırf sıvı verdiler günlerce. Büyük tuvalet sonrası ise kabız yapmayacak türden beslenmelisin dikişleri zorlamamak için 1 ay. Ben hala muz falan hiç yemedim zaten demir ilacı kabız yapma riskli birşey.

Back
X